8 Remote Desktop (RDP)-clients voor Windows, macOS en Linux

Afstand is nooit een probleem als je remote desktop-clientsoftware bij je hebt, omdat het je helpt toegang te krijgen tot een verbonden desktop en deze overal ter wereld te bedienen.

Stel je voor dat je vergeten bent je laptop mee te nemen naar kantoor met bestanden die je nodig hebt voor de presentatie. En de vergadering gaat binnenkort beginnen. Wil je helemaal terug naar huis om de laptop mee te nemen? Wat zou jij doen als je huis ver weg is?

In plaats van jezelf hiermee lastig te vallen, kun je je laptop aansluiten met behulp van een externe desktopclientsoftware en je presentatie starten die je met veel moeite hebt voorbereid.

Dit is hoe deze tool voor u kan werken. Je hebt overal toegang tot elk apparaat, of je nu je ouders wilt helpen met hun apparaat of klanten wilt helpen met technische problemen zonder daadwerkelijk naar hun huis te gaan.

Is deze technologie niet geweldig?

Ja, en ook nog eens erg handig. In deze post-covid-wereld werken de meeste mensen ook vanuit huis, en als ze een probleem tegenkomen, kunnen beheerders hun apparaten overnemen om het probleem op te lossen, zodat niets hun werk kan belemmeren.

Laten we dus eens kijken waar deze clientsoftware voor extern bureaublad over gaat en hoe het werkt.

Wat is Remote Desktop Client-software?

Clientsoftware voor extern bureaublad is een hulpmiddel waarmee u via internet of een intern netwerk verbinding kunt maken met en interactie kunt hebben met een andere computer die zich overal ter wereld bevindt. Hiermee kunt u de aangesloten computer bekijken en besturen, waarbij u de muis en het toetsenbord overneemt alsof u fysiek op die locatie aanwezig bent.

Het wordt voor verschillende doeleinden gebruikt, waaronder:

  • Bestanden overdragen tussen computers zonder gebruik te maken van een service voor het delen van bestanden of e-mail
  • Scherm delen
  • Technische problemen op afstand oplossen
  • Netwerkbewaking van aangesloten systemen
  • Een apparaat, netwerkbronnen en opslag beheren
  • Bestanden afdrukken die op een andere computer zijn opgeslagen met een printer die op uw computer is aangesloten
  • Realtime samenwerken aan projecten

Verwar remote desktop-clients niet met remote desktop-serversoftware.

Hoe werkt het?

Voor toegang op afstand is software vereist die is geïnstalleerd op de computer waarmee u verbinding wilt maken en toegang wilt krijgen. Het wordt de host genoemd die zich overal ter wereld bevindt. Een andere computer met de juiste autorisatie en referenties die de host verbindt en bestuurt, wordt de client genoemd.

De hostcomputer voedt de remote desktop-clientsoftware en het besturingssysteem om het scherm op de clientcomputer weer te geven. De software legt toetsenbord- en muisinvoer van de client vast en stuurt deze naar de host.

Voordelen van Remote Desktop Client-software

Clientsoftware voor externe desktops is steeds belangrijker geworden in de post-covid-wereld waarin bedrijven op afstand werken. En het zal er zijn, omdat veel bedrijven zich waarschijnlijk zullen aanpassen aan deze werkcultuur, zelfs als de pandemie voorbij is. Hier zijn enkele van de voordelen van deze software:

Werkt op afstand

Zoals de naam al doet vermoeden, is het belangrijkste voordeel van externe desktopclientsoftware dat het op afstand werkt op elk apparaat dat zich overal bevindt. Je hebt geen extra hardware nodig om de verbinding te maken; alleen een internetverbinding is voldoende.

Eenvoud

Remote desktop-software biedt een eenvoudige manier om updates, patches, diagnoses, problemen oplossen, enz. uit te voeren voor IT-teams. Op deze manier hoeven ze niet helemaal naar de kantoren of huizen van gebruikers te reizen.

  De 6 beste screenshot-tools voor Linux

Vermindering van de kapitaalkosten

De software helpt de kapitaalkosten van een bedrijf op hardware of overheadkosten voor IT-afdelingen te verlagen. Software-updates, beveiliging, prestaties, enz. worden verzorgd door het bedrijf dat de externe desktopsoftware levert. Bovendien kun je altijd besparen op reizen omdat alles online is.

Prestaties en beveiliging

Door een goede clientsoftware voor extern bureaublad te kiezen, kunt u uw beveiliging en IT-prestaties verbeteren. U kunt problemen snel oplossen voordat ze schade kunnen veroorzaken en de gezondheid van uw apparaat optimaliseren zodat het optimaal kan presteren. Bovendien helpt het de productiviteit van werknemers te verhogen, zodat ze naadloos kunnen werken zonder frequente storingen.

Laten we nu eens kijken naar enkele van de beste remote desktop-clientsoftware op de markt voor Windows-, Linux- en macOS-apparaten.

mRemoteNG

mRemoteNG is een open-source, multi-remote, multi-protocol, next-generation, tabbed en remote verbindingenbeheerder voor Windows. Hiermee kunt u alle externe verbindingen visualiseren in een krachtige maar eenvoudige interface met tabbladen.

mRemoteNG heeft nieuwe functies en bugfixes toegevoegd aan mRemote. Het ondersteunt ook veel protocollen zoals RDP, VNC, ICA, SSH, Telnet, HTTP/HTTPS, rlogin en Raw Socket Connections. Bovendien ondersteunt het sneltoetsen en thema’s voor een betere ervaring.

mRemoteNG gebruikt panelen en tabbladen om u georganiseerd te houden en een perfect beeld te geven van de taken die binnen de applicatie worden uitgevoerd. U zult een verbindingsoptie vinden waarmee u snel verbinding kunt maken met een externe host met behulp van verschillende netwerkprotocollen.

Een andere optie is Port Scan, vergelijkbaar met Nmap-poortscan. Het helpt u bij het scannen van het bereik van IP-adressen en het bepalen of ondersteunde protocollen actief zijn. U kunt het meldingenpaneel gebruiken om fouten tijdens de verbinding te zien, informatie te krijgen over de verbroken verbinding en meer.

Exporteer of importeer uw verbindingen bovendien op verschillende manieren naar mRemoteNG. Breng bestanden veilig over naar de externe host via de gecodeerde tunnel met behulp van SCP of SFTP met behulp van SSH-bestandsoverdrachtfunctionaliteit. U kunt ook enkele externe tools starten om dingen efficiënter te doen.

SupRemo

SupRemo is een krachtige oplossing voor afstandsbediening van computers en servers die eenvoudiger en goedkoper is dan veel van zijn concurrenten. Het kan worden gebruikt op Windows, macOS en Linux (via Wine), maar ook op mobiele Android- en iOS-apparaten.

De software is gratis voor niet-professioneel gebruik, zeer licht in gebruik en vereist geen installatie of configuratie: download het gewoon van de site en start het bestand.

Het gebruik van deze software ligt echt binnen ieders bereik, waardoor het een perfecte oplossing is voor zowel hulp op afstand als thuiswerken. Om de verbinding tot stand te brengen, is het noodzakelijk om SupRemo op uw apparaat en op het te bedienen apparaat te starten en om op uw software-interface de identificatiecode en het wachtwoord in te voeren die zichtbaar zijn op het controllerapparaat.

Bijzonder interessant is de mogelijkheid om SupRemo als een service uit te voeren, waarmee u verbinding kunt maken met externe pc’s, zelfs als er niemand fysiek voor hen staat.

Een ander belangrijk aspect is beveiliging: de gebruiker hoeft niet bang te zijn dat gegevens in gevaar zijn of dat iemand anders toegang krijgt tot zijn/haar werkstation, aangezien de applicatie werkt via een versleutelde gegevensstroom met TLS 1.2-verbindingsprotocol.

SupRemo biedt ook een reeks functies die voornamelijk, maar niet uitsluitend, zijn bedoeld voor bedrijven en professionals, zoals de mogelijkheid om de software-interface aan te passen met uw eigen logo of de mogelijkheid om de contacten op te nemen in een gratis onbeperkt adresboek en ook het rapport van de gemaakte verbindingen.

De abonnementen zijn erg goedkoop en schaalbaar op basis van het maximale aantal gelijktijdige verbindingen dat u denkt nodig te hebben. In tegenstelling tot andere software kan elke licentie op een onbeperkt aantal pc’s worden gebruikt en kan deze per kwartaal of per jaar worden aangeschaft.

  10 manieren om uw Windows 10-pc te vergrendelen

Voor meer informatie of om het meteen te proberen, kunt u de website van SupRemo rechtstreeks bezoeken en het gratis downloaden – er is geen e-mail of creditcard vereist.

RustDesk

Krijg veilige, aanpasbare en snelle externe desktopsoftware – RustDesk geschreven in Rust en gebruik het zonder enige configuratie. Hiermee heeft u volledige controle over uw gegevens zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de beveiliging.

Met RustDesk kunt u hun relay-/rendezvous-server gebruiken, uw relay-/rendez-vous-server schrijven of alles zelf instellen. U krijgt de nieuwste TLS 1.3 end-to-end-coderingstechnologie die uw desktop beschermt tegen ongeautoriseerde toegang.

Bovendien kunt u volledige controle over uw gegevens krijgen door uw bedrijfsnetwerk eenvoudig in te stellen. U kunt de beeldkwaliteit snel instellen door de quantizer en bitrate aan te passen. Gebruik een ingebouwde bestandsbeheerder om uw bestanden over te zetten tussen desktops. Stel ook TCP-tunneling in en gebruik de RDP-verbinding met een enkele klik.

RustDesk biedt server-side relay- en ID-serverprogramma’s die u eenvoudig kunt installeren zonder ingewikkelde configuratie. Relay/ID-serveradressen kunnen ook eenvoudig aan de clientzijde worden ingesteld.

Gratis RDP

Gratis RDP is een Remote Desktop Protocol-client en -bibliotheek die gratis beschikbaar is. Het is vrijgegeven onder de Apache-licentie en geeft je de vrijheid om de software overal en op elke gewenste manier te gebruiken.

Op deze manier kunt u met FreeRDP streven naar een wereld van interoperabiliteit en een bevrijdende computerervaring ervaren.

Quasar

Als u een Windows-gebruiker bent, is deze tool voor extern beheer – Quasar – is voor jou. Het is een open-source, gratis tool die licht en snel is. Quasar is geschreven in C# en heeft de MIT-licentie, en 4.5k start op GitHub. U kunt het gebruiken voor gebruikersondersteuning voor de dagelijkse administratie en medewerkersbewaking.

Quasar wordt geleverd met een gebruiksvriendelijke interface en hoge stabiliteit om je te helpen wanneer je het nodig hebt. Het heeft veel handige functies, zoals een TCP-netwerkstream met IPv4- en IPv6-ondersteuning, TLS-gecodeerde en gecomprimeerde communicatie en snelle netwerkserialisatie.

U krijgt een bestandsbeheerder, taakbeheer, UPnP-ondersteuning, opstartbeheer, externe shell, extern bureaublad en uitvoering op afstand. Daarnaast biedt Quasar een register-editor, keylogger, systeemvoedingsopdrachten zoals afsluiten, opnieuw opstarten en stand-by; reverse proxy, wachtwoordherstel en meer.

Quasar ondersteunt het .NET-framework (4.5.2 of hoger) en besturingssystemen zoals Windows 10, 8, 8.1, 7, Vista, Server 2008, 2012, 2016 en 2019.

Koninklijke TS

Krijg een complete oplossing voor beheer op afstand met Koninklijke TS. Het is compatibel met verschillende soorten verbindingen, zoals RDP, SSH, VNC, S/FTP, enz., en u kunt hun lijst delen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het delen van persoonlijke inloggegevens.

Profiteer van veilige functies voor het delen van teams en ingebouwd referentiebeheer. De Key Sequence Task en Command Task maken het werk eenvoudig om repetitieve taken te automatiseren. Royal TS integreert met op SSH gebaseerde tunneling, wat een veilige gateway is.

U kunt gegevens vanuit externe bronnen dynamisch importeren in de dynamische mappen. U krijgt verbindingen zoals een extern bureaublad op basis van Microsoft RDP ActiveX-besturing, terminals zoals Rebex.net en op PuTTY gebaseerd telnet en SSH, VNC op basis van UltraVNC en TightVNC, en op Chrome en Internet Explorer gebaseerd web.

Bovendien kunt u uw bestanden overzetten met SFTP, SCP en FTP en TeamViewer gebruiken voor het verbinden en beheren van sessies. Met Royal TS kunt u realtime prestaties bewaken, VMware- en Hyper-V-instanties verbinden en beheren, en Windows-gebeurtenissen analyseren.

U hebt toegang om Windows-services te starten, opnieuw op te starten, te stoppen, lopende processen te beheren en te bewaken, terminalservicesessies te beheren en scripts uit te voeren om resultaten weer te geven. U kunt integreren met andere externe apps en tools om uw werk gemakkelijker te maken.

  Hoe u uw Facebook-wachtwoord kunt verwijderen dat is opgeslagen door Windows 10

Met Royal TS kunt u uw persoonlijke inloggegevens opslaan in een privédocument dat wordt beschermd door een wachtwoord en andere details delen die nodig zijn binnen het team. Werk op uw manier met de aanpasbare werkruimte, inclusief lintopdrachten, verbindingstabbladen en dockpanelen.

MobaXterm

MobaXterm is een verbeterde terminal voor Windows met een SSH-client met tabbladen, netwerktools, X11-server en meer. Het biedt veel functies die speciaal zijn afgestemd op webmasters, IT-beheerders, programmeurs en anderen die hun taken op een eenvoudigere manier op afstand willen afhandelen.

Het biedt cruciale netwerktools zoals X11, SSH, MOSH, VNC, FTP, RDP en Unix-opdrachten zoals cat, Is, bash, grep, rsync, sed, enz. MobaXterm heeft een intuïtieve gebruikersinterface ontwikkeld om toegang te krijgen tot externe servers via verschillende systemen of netwerken efficiënt.

U krijgt een geconfigureerde Xserver om uw externe toepassingen te laten pronken op het Windows-bureaublad. U kunt DISPLAY exporteren van Unix naar de lokale vensters en de mogelijkheden van MobaXterm uitbreiden via verschillende plug-ins en add-ons.

Het is een lichte en draagbare applicatie omdat er geen beheerdersrechten voor nodig zijn en het kan worden gestart vanaf een USB-stick. De hogere edities zijn ontworpen voor meer stabiliteit en veiligheid tijdens het werken op afstand.

U krijgt functies zoals grafische SFTP-browser, multi-uitvoering, embedded servers en tools, SSH-gateway, SSH-tunnels, pakketbeheerder, teksteditor, macro-ondersteuning, wachtwoordbeheer, syntaxisaccentuering in de terminal en professionele customizer.

Herinner me

Herinner me helpt u overal op afstand te werken en toegang te krijgen tot het scherm, het delen van bestanden, enz., naar uw bureaublad. Hiermee kunt u de laatste weergavemodus onthouden en de kwaliteit behouden en de toepassing configureren met slechts een dubbele klik.

U krijgt ook toetsaanslagen, screenshotmap, bestandsnaam, zichtbaarheid van de werkbalk, standaardweergavemodus, configuratie van tabbladen, configuratie van gedrag op volledig scherm, enz. Bovendien kunt u schermafbeeldingen voorkomen en gebruiksstatistieken naar de ontwikkelaars sturen.

Remmina biedt hostsleutelconfiguratie zoals een venster voor automatisch aanpassen, wisselen van tabbladpagina’s, het toetsenbord pakken, de modus voor volledig scherm in- en uitschakelen, om er maar een paar te noemen. U kunt verschillende plug-ins gebruiken, zoals RDP, VNC, SSH, SFTP, SPICE, EXEC, NX, Simple Terminal, XDMCP om extra pakketten aan de toepassing toe te voegen.

Deze plug-ins bieden meer functies die veel voordelen toevoegen, zoals het instellen van een gebruikersnaam en wachtwoord, het handhaven van kwaliteit, beveiliging, geluid en domein. U kunt ook een externe desktop-gatewayserver, gebruikersnaam, wachtwoord en domein instellen. Bovendien krijgt u een opstartpad, klantnaam, opstartprogramma, informatie over de load balance en nog veel meer.

Bovendien hebt u toegang tot de SSH-sessielogboekmap, bestandsnaam en proxy-opdracht. Remmina introduceert de kioskmodus en andere functies waarmee u gemakkelijk kunt werken. Installeer de applicatie die u het hele pakket aan functies biedt, van toegang tot beveiliging en prestaties.

Conclusie

De cultuur van werken op afstand floreert tegenwoordig en technologieën die ermee verband houden, zijn booming, zoals clientsoftware op afstand. Kies dus een van de bovengenoemde software op basis van uw behoeften om snelle oplossingen uit te voeren en gebruik te maken van andere voordelen met hoge prestaties en beveiliging, ongeacht welk apparaat u vanaf welke locatie wilt gebruiken.

gerelateerde berichten