8 ruimtetoerismebedrijven die ruimtevakanties realiseren

Ben je het beu om regelmatig op vakantie te gaan? Probeer deze keer iets nieuws, zoals een vakantie naar de ruimte.

Wat is ruimtetoerisme?

Een ander gespecialiseerd gebied van de luchtvaartsector is ruimtetoerisme. Het is bedoeld om bezoekers in staat te stellen de rol van astronaut op zich te nemen terwijl ze ruimtereizen ervaren voor vrije tijd, zaken of andere redenen.

Naast andere ruimtegerelateerde activiteiten kan ruimtetoerisme bestaan ​​uit het bezoeken van musea met een ruimtethema, het bijwonen van raketlanceringen of het bezoeken van locaties die bekend staan ​​om het sterrenkijken. Ruimtetoerisme is nu realiteit. Deze reizen markeren het begin van wat zou kunnen uitgroeien tot een bloeiende sector in de 21e eeuw.

Binnen de komende 20 jaar zijn verschillende ruimtetoerismebedrijven al begonnen met het plannen van de bouw van orbitale steden en suborbitale voertuigen. Deze bedrijven hebben miljoenen dollars in het project gestoken. Het is omdat ze denken dat de markt voor ruimtetoerisme op het punt staat van de grond te komen.

Ruimtetoerisme: een opwindend vooruitzicht

Het opwindende idee van ruimtevaart heeft de aandacht van mensen over de hele wereld getrokken. Het geeft mensen een unieke kans om de atmosfeer van de aarde te verlaten en zelf de wonderen van de ruimte te ontdekken. De opwinding over ruimtereizen is het resultaat van verschillende dingen.

  • Als een belangrijke stap voorwaarts in de verkenning van de menselijke ruimte, maakt ruimtetoerisme het universum toegankelijker. Het bevordert ontzag en bewondering voor de grootsheid en veerkracht van de aarde door gewone mensen in staat te stellen het leven als astronaut te ervaren.
  • De belofte van technische verbeteringen is er. Commerciële ruimtevluchten verleggen de grenzen wat betreft technologie, voortstuwingssystemen en ruimteschiparchitectuur. Deze innovatie kan de verkenning van de ruimte versnellen en verschillende bedrijven ten goede komen.
  • Particuliere ruimtevaartondernemingen effenen de weg naar mogelijke menselijke nederzettingen op buitenaardse planeten. Dit is voor hen om de infrastructuur en capaciteit op te bouwen om toeristen de ruimte in te nemen.
  • Bovendien kan het een toekomstige generatie wetenschappers, ingenieurs en reizigers inspireren. Ruimte-ervaring uit de eerste hand kan interesse wekken voor ruimtegerelateerde beroepen en jonge mensen aanmoedigen om een ​​wetenschappelijke loopbaan na te streven. Ze kunnen dan verder bijdragen aan de voortdurende inspanningen van de mensheid om de kosmos te verkennen en te koloniseren.

Een vlucht in de ruimte biedt een ongeëvenaarde ervaring die de beperkingen van de planeet overstijgt. Verwacht de spectaculaire aanblik van onze wereld – een betoverende blauwe edelsteen die in de leegte van de ruimte zweeft – terwijl je langs de atmosfeer zweeft. Je ervaart gewichtloosheid, waardoor je kunt zweven terwijl je moeiteloos de fantastische kosmische bezienswaardigheden in je opneemt.

Wees voorbereid op een zintuiglijke overbelasting terwijl je hemellichamen ziet, wetenschappelijke experimenten uitvoert en betoverende zonsondergangen vanuit een baan om de aarde bekijkt. Mogelijk zet u zelfs voet op een ander hemellichaam. Ruimtereizen belooft een levensveranderende ervaring te worden vol verwondering en ontdekking.

  Conceptbeheer houdt documentwijzigingen bij in DOCX, pagina's en andere indelingen [OS X]

Lees verder om meer te weten te komen over bedrijven die ruimtetoerisme hebben of zullen realiseren.

Blauwe oorsprong

Jeff Bezos richtte in 2000 het particuliere ruimtevaartbedrijf Blue Origin op om de toegang tot ruimtevluchten te vergroten. Ze hebben grote intenties voor zowel wetenschappelijk onderzoek als ruimtevaart. Hun lanceersysteem, New Shepard, is gemaakt om mensen naar de suborbitale ruimte te vervoeren.

Op een hoogte van ongeveer 100 kilometer (62 mijl) kan New Shepard maximaal zes personen per vlucht vervoeren en de Kármán-lijn oversteken. De Kármán-lijn wordt vaak beschouwd als de rand van de ruimte. De reis duurt ongeveer tien minuten, waarin reizigers enkele minuten gewichtloosheid ervaren voordat ze op aarde landen.

Blue Origin heeft geen exacte prijsinformatie verstrekt voor individuele tickets voor reizen naar New Shepard in termen van kosten. Op basis van eerdere verklaringen van het bedrijf wordt aangenomen dat de ticketkosten kunnen variëren van $ 200.000 tot $ 300.000 per persoon.

De missie van Blue Origin is om ruimtevaart voor zoveel mogelijk mensen veilig en plezierig te maken door de nadruk te leggen op de veiligheid en het plezier van passagiers.

Maagd Galactisch

Richard Branson richtte het ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic op. Het bedrijf heeft een voertuig gemaakt, SpaceShipTwo, gelanceerd vanaf Mothership Eve op 44.000 voet voordat het werd losgelaten om zijn suborbitale hoogte te bereiken.

Het ruimteschip, VSS Unity, is bedoeld om 110 kilometer boven het aardoppervlak te reizen, de ruimtelimiet van 100 kilometer te overschrijden en zijn passagiers een langere periode van gewichtloosheid te geven. De topsnelheid van het ruimtevaartuig zou 4000 km/u bedragen.

Het publiek kan nu kaartjes kopen bij Virgin Galactic, met reserveringen vanaf $ 450.000. De reis zal naar verwachting in totaal tussen de twee en drie uur duren, inclusief klimmen en dalen.

Meer dan 700 aspirant-ruimtereizigers hebben zich al bij het bedrijf geregistreerd. Met een capaciteit van zes personen en twee piloten per vlucht staat het bedrijf garant voor een spannende reis naar de ruimte voor alle reis- en ruimteliefhebbers. Bereid je voor op je reis naar de ruimte en ervaar een wereld op de top van deze wereld.

Ruimte perspectief

De particuliere start-up voor ruimtetoerisme Space Perspective streeft naar weelderige ballonvaarten naar de verste uithoeken van de ruimte. Het bedrijf is van plan een grote met helium gevulde ballon te lanceren die bekend staat als het “Ruimteschip Neptune”. Het zal de “Spaceship Neptune Capsule” vervoeren, een ruimtevaartuig onder druk dat maximaal acht personen en een bemanning van twee kan vervoeren.

De reis zal naar verwachting ongeveer zes uur duren, waarvan ongeveer twee uur op de hoogste hoogte. Reizigers krijgen de kans om getuige te zijn van verbluffende vergezichten over het gebogen oppervlak van de aarde en de leegte van de ruimte. Hun belangrijkste doel is om passagiers een uitzonderlijk beeld van de aarde te geven vanaf ongeveer 100.000 voet (of 30.480 meter).

  Een Venn-diagram maken in Microsoft PowerPoint

Het bedrijf heeft de totale prijzen niet vrijgegeven, maar wil ruimtereizen voor zoveel mogelijk individuen betaalbaar maken. Daarom is het verminderen van de milieu-impact cruciaal voor de missie van het bedrijf.

SpaceX

Elon Musk richtte in 2002 het commerciële ruimtevaartbedrijf SpaceX op. Hun belangrijkste doel is om ruimtetechnologie vooruit te helpen en de deur te openen voor interplanetair reizen. SpaceX heeft een uitgebreid lanceringsschema met verschillende missies.

Sommige, zoals Falcon 1 en Falcon 9, zijn met succes gemaakt en gelanceerd. SpaceX is ook actief bezig met de ontwikkeling van het ruimteschip Starship voor aanstaande expedities naar Mars en daarbuiten.

Het ruimtevaartuig Starship heeft een capaciteit van maximaal 100 passagiers per reis, waardoor het ideaal is voor grote passagiersladingen. Dit zou het vooruitzicht openen van winstgevende ruimtereizen en verkenning.

Afhankelijk van de doelen van de missie, is SpaceX van plan om Low Earth Orbit (LEO) te bereiken, dat tussen de 100 en 1.200 mijl boven het aardoppervlak ligt.

SpaceX heeft herbruikbare rakettechnologie ontwikkeld om de kosten van ruimtevaart te verlagen. Het uiteindelijke doel van het bedrijf is om de kosten van ruimtereizen te verlagen, terwijl de exacte kosten kunnen variëren, afhankelijk van de specificaties van de missie en de passagierscapaciteit.

De werkelijke prijs voor reizigers moet echter nog openbaar worden gemaakt, omdat deze afhankelijk is van de markt en andere variabelen.

Ruimte-avonturen

Space Adventures is het eerste bedrijf waarmee u contact moet opnemen als u nu een kaartje wilt kopen en naar de ruimte wilt reizen. Het bedrijf is sinds de oprichting in 1998 het enige bedrijf dat betalende consumenten de ruimte in heeft genomen. Zeven mensen betaalden tussen 2001 en 2009 voor een verblijf tussen 7 en 16 dagen in het internationale ruimtestation ISS.

De precieze informatie over de bereikte hoogte tijdens hun missies kan veranderen. De hoogte die wordt bereikt voor ISS-vluchten is ongeveer 408 kilometer (253 mijl), wat de hoogte van het ISS is in een lage baan om de aarde. Het beweert een reis van meerdere dagen naar de ruimte te garanderen.

Een Space Adventures-reis vereist een aanzienlijke financiële toezegging. Aan eerdere expedities zijn tientallen miljoenen dollars uitgegeven. Het is echter essentieel om te onthouden dat kosten en beschikbaarheid in de loop van de tijd kunnen veranderen als gevolg van marktveranderingen, technologische ontwikkelingen en andere factoren.

Nul2Infinity

Het Spaanse ruimtevaartbedrijf Zero2Infinity maakte grote indruk toen ze hun plannen onthulden om toeristen de ruimte in te sturen. Ze waren ongetwijfeld een van de eerste bedrijven met een werkbaar idee voor ruimtevaart in een ballon!

Commerciële bedrijven en onderzoeksorganisaties hebben ballontesten op grote hoogte en lanceringen van kleine ladingen door Zero2Infinity gebruikt om materialen te testen boven het grootste deel van de atmosfeer van de aarde.

Het basisplan is dat passagiers aan boord gaan van een “Bloon”, een ruimtevaartuig dat vier passagiers en twee bemanningsleden helemaal naar de rand van de ruimte kan vervoeren. Daarna brengt een heliumballon je naar een hoogte van ongeveer 15.000 voet.

  8 minder bekende maar KILLER-functies van Chrome DevTools

Voordat je langzaam per parachute terugkeert naar de aarde, kun je de rand van de planeet en de dunne lijn van de atmosfeer bekijken. De totale vliegtijd zal bijna vier uur bedragen, maar de website heeft geen algemene informatie over de kosten.

Boeing

Bij de ontwikkeling van ruimtelanceervoertuigen is Boeing betrokken. Een beroemd voorbeeld is de Boeing CST-100 Starliner, die mensen en voorraden naar het International Space Station (ISS) brengt.

Naast SpaceX is Boeing het tweede bedrijf dat is ingehuurd om mensen naar het ISS te vervoeren. Bij sommige lanceringen heeft Boeing lege stoelen als onderdeel van hun arrangement, die ze mogelijk aan bezoekers kunnen verkopen.

Hoewel NASA eerst elk bezoek aan het ISS moet goedkeuren, liet het bureau begin 2019 doorschemeren dat ze de mogelijkheid in de toekomst zouden overwegen voor een vergoeding van $ 35.000 per nacht. Het bedrijf laat je genieten van een opwindende ervaring van de ruimte en deze je hele leven koesteren.

Wereldbeeld

Ballonnen op grote hoogte worden gebruikt door World View, een pionier op het gebied van ruimtetoerisme, om klanten naar de rand van de ruimte te brengen voor een onvergetelijke ervaring.

Volgens de lanceringsplannen van World View zullen passagiers en onderzoeksladingen door stratosferische ballonnen naar een hoogte van ongeveer 30 km worden gebracht. Het zal eerst 2 uur lang langzaam stijgen en daarna 1 uur geleidelijk dalen.

Het Voyager-ruimtevaartuig van het bedrijf is gebouwd om comfortabel en veilig maximaal acht personen en twee bemanningsleden te vervoeren. Hoewel de duur van de vlucht onbekend is, wordt verwacht dat deze enkele uren zal duren, waardoor passagiers voldoende tijd hebben om van de adembenemende bezienswaardigheden te genieten.

Met een onder druk staande cabine met klimaatregeling en verstelbare stoelen voor totale capaciteit, kunt u de ruimte goed bekijken. Dus bereid je voor op een spannend ruimteavontuur met dit bedrijf waarmee je nieuwe plekken in de ruimte kunt verkennen.

Conclusie

Ruimtetoerisme is een opwindende en intrigerende industrie. Het combineert de opwinding van avontuur, wetenschappelijke vooruitgang en de mogelijkheid om de menselijke aanwezigheid buiten de aarde uit te breiden.

Bedrijven die gespecialiseerd zijn in ruimtetoerisme zijn marktleiders geworden op het gebied van industriële ruimtevaart en bieden mensen kansen om de wonderen van de ruimte te verkennen. Bovendien hebben deze bedrijven met succes geavanceerde ruimtevaartuigen en infrastructuur gecreëerd om hoogwaardige suborbitale en orbitale vluchten aan te bieden.

Toekomstig ruimtetoerisme bevat ook een enorm ontwikkelingspotentieel en beloften. Verder om een ​​revolutie teweeg te brengen in ons bewustzijn van de kosmos en tegelijkertijd ontzagwekkende ervaringen te bieden aan mensen die buiten de aarde durven te reizen. Bovendien betreden tal van bedrijven de markt met technologische vooruitgang.

Vervolgens kunt u ook enkele Star-tracker-apps voor astrofotografie verkennen.