8 soorten ethisch hacken die u moet kennen

In de loop der jaren is ethisch hacken uitgegroeid tot een van de meest effectieve manieren voor bedrijven om hun gegevens te beveiligen. Ze testen de cyberbeveiligingssterkte van het bedrijf om te bepalen of het kwetsbaar is voor kwaadaardige aanvallen en virussen. Maar zijn alle hoedenhackers hetzelfde? Nee, hier zijn de 8 soorten ethisch hacken die u moet kennen, variërend van een white hat tot een yellow hat hacker. Je leert ook meer over de black hat hacker, blue hat hacker en red hat hacker. Blijf op de hoogte tot het einde!

8 soorten ethisch hacken die u moet kennen

Wat zijn de 8 soorten ethisch hacken en over blue hat hacker, red hat hacker, enz., zul je verderop in dit artikel leren kennen. Blijf lezen om er meer over te weten te komen.

Wat zijn de 3 soorten hacken?

De meest voorkomende soorten hacking zijn blanke, zwarte en grijze hackers. Bovendien, hoewel hacken meestal wordt geassocieerd met het kwaadaardig deel van de wereld, houden niet alle soorten hackers zich bezig met illegale activiteiten.

Hoe heten legale hackers?

Legale hackers worden ook wel white hat hackers genoemd. Bedrijven, organisaties en overheden zetten ze in om elke poging van black hat-hackers te blokkeren.

Wat bestuderen hackers?

Als je een ethische hacker wilt zijn, moet je een goede greep hebben op programmeertalen, besturingssystemen, codering en softwareprogramma’s. Het is geen gemakkelijke weg, maar je kunt slagen met toewijding en doorzettingsvermogen.

Wat zijn de 8 soorten ethisch hacken die u moet kennen?

Ethisch hacken is een overkoepelende uitdrukking die tot 8 typen omvat. Elke hoedenhacker heeft bepaalde voor- en nadelen ten opzichte van andere, waardoor het cruciaal is om het verschil beter te begrijpen. Lees dit artikel verder om meer over hen te weten te komen.

  Hoe de niet-ondertekende add-ons in Firefox 43 te installeren

1. Black Box-testen

Het is inderdaad een van de gevaarlijkste vormen van hacking die probeert mazen in een beveiligingssysteem te ontdekken. In lekentaal is een black hat-hacker een crimineel die om de verkeerde redenen probeert in te breken in computernetwerken. Dit infecteert vaak het systeem van een bedrijf met virussen, vernietigt hun bestanden, steelt wachtwoorden en houdt het apparaat in gijzeling. Ze staan ​​​​ook bekend als crackers en worden uitsluitend gemotiveerd door zelfzuchtige redenen. Black hat hackers vormen een wereldwijde bedreiging voor alle landen omdat ze weinig tot geen bewijs achterlaten.

 • Bij deze vorm van ethisch hacken heeft de hacker geen informatie over het systeem of de website.
 • Hij test de software van buitenaf voordat hij een grootschalige aanval op de opgeslagen gegevens uitvoert.
 • De aanvaller of een black hat-hacker probeert wachtwoorden, creditcardnummers of bankgerelateerde informatie te kraken, die ze zouden kunnen misbruiken.
 • Ze worden niet beperkt door de beperkingen van ethisch hacken en kunnen tot op zekere hoogte ontwrichtende aanvallen uitvoeren.

Foto door John Noonan op Unsplash

2. White Box-testen

Een white hat hacker is wat elke overheid en organisatie nodig heeft om de poging van een black hat hacker aan te pakken. Ze helpen mensen om te voorkomen dat hun kwetsbare informatie, documenten en informatie in verkeerde handen vallen. Bovendien helpen ze mensen de zwakke punten in hun beveiligingssysteem te identificeren, ze te corrigeren en zo extra lagen van ondoordringbare beveiliging toe te voegen.

 • In tegenstelling tot zwarte hackers weten blanke hackers bijna alles over het systeem en de zwakke punten voordat ze proberen in te breken.
 • Het wordt meestal uitgevoerd door ontwikkelaars en beveiligingsspecialisten die willen testen hoe goed het systeem hackpogingen kan doorstaan.
 • In tegenstelling tot black hat-hackers kunnen blanke hackers niet spelen met wettelijke jurisdicties en grenzen die voor hen zijn vastgesteld.
 • Ze volgen het beleid van hun bedrijf om ervoor te zorgen dat het systeem verre van gehackt wordt.
 • Veelvoorkomende voorbeelden van white-box-testen zijn analyse van gegevensstromen, ontwerpen van beoordelingen en code-inspecties.
  Hoe activeer ik mijn TruConnect-simkaart?

Foto door Andri op Pexels

3. Gray Box-testen

Grey hat hackers vallen tussen white hat en black hat hackers in. Net als witte hackers zoeken ze naar beveiligingsproblemen in een systeem. Maar wat hen onderscheidt, is dat een grey hat-hacker het werk doet zonder medeweten van de eigenaar en gedeeltelijke kennis heeft van het systeem. Bijgevolg huren mensen meestal geen betaalde grijze hackers in.

 • Hoewel grey hat hackers doorgaans geen kwade bedoelingen hebben, valt hun werkwijze toch onder het overtreden van wetten.
 • Gey-hackers leveren waardevolle beveiligingsgerelateerde informatie aan bedrijven voordat een zwarte hacker voor overlast zorgt.
 • Ze gebruiken hun vaardigheden soms voor zowel goede als slechte doeleinden.
 • Ze maken virussen om op de apparaten van andere mensen te installeren.
 • Voorbeelden zijn beveiligings-, bruikbaarheids- en prestatietests.

4. Hacken van webapplicaties

Dit type is heel anders dan andere vormen van ethisch hacken. Het omvat het proces van het uitbuiten van zwakheden in webgebaseerde applicaties. Aangezien deze over het algemeen zijn geschreven in JavaScript, HTML en CSS, is het mogelijk om specifieke acties uit te voeren zonder onder de verdachte radar van iemand te komen. Met andere woorden, het hacken van webapplicaties maakt de hacker anoniem.

5. Blue Hat-hackers

Veel grote bedrijven huren vaak blue hat-hackers in om nieuwe software te testen voordat deze voor het grote publiek wordt vrijgegeven. Ook proberen ze net als blanke hackers kwetsbaarheden in hun beveiligingssystemen te vinden. Op deze manier penetreert een blue hat hacker zonder daadwerkelijk schade aan te richten. Toch is er niet echt veel vraag naar.

Foto door Mika Baumeister op Unsplash

6. Green Hat-hackers

Een green hat hacker is een groentje in de hackwereld. Door een gebrek aan ervaring in het veld beschikken ze niet over de vereiste vaardigheden, kennis en expertise om blanke hackers te worden. Ze hebben echter wel de basiskennis van de innerlijke werking en hoe alles werkt bij hacken. Afgezien hiervan zijn green hat-hackers leergierige mensen die meer geneigd zijn om te experimenteren. Het kan zelfs opzettelijke schade aanrichten.

  De vijf beste pc-upgrades om de prestaties te verbeteren

7. Red Hat-hackers

Rode hackers lijken veel op white hat-hackers die de wereld en bedrijfseigenaren willen redden van beveiligingsbedreigingen. Red Hat-hackers zijn echter een beetje extreem in hun aanpak en gaan soms zelfs voor illegale routes om hun plannen uit te voeren. Het kan gaan om een ​​red hat-hacker die DDoS-aanvallen uitvoert tegen black hat-hackers. Lees dit artikel vanaf het begin om meer te weten te komen over de blue hat-hacker.

8. Yellow Hat-hackers

Verschillende soorten ethisch hacken hebben verschillende motieven en doeleinden. Een yellow hat hacker richt zich vooral op social media platformen, zoals Instagram, Facebook, Twitteren, enz. Hun bedoelingen zijn vaak slecht en omvatten mogelijk het kraken van wachtwoorden en het illegaal stelen van gebruikersaccounts. Het helpt hen iemand voor iets te wreken door cruciale interne aspecten en gevoelige informatie over de organisatie te verkrijgen.

***

Ethisch hacken is meer dan wat mensen over het algemeen aannemen en is een integraal onderdeel van cybersecurity. Elke organisatie, start-up en overheid heeft iemand nodig die regelmatig zijn beveiligingssysteem test en op zoek gaat naar gebreken die ernstig gevaar kunnen opleveren. Nu u de verschillende soorten ethisch hacken kent, kunt u bepalen welke beter bij uw voorkeur past dan andere.

gerelateerde berichten