8 tools om de ontwikkeling van Android-apps te stimuleren

Ben je benieuwd naar Android App Development en de krachtige tools die je kunt gebruiken? Sluit u aan en probeer deze Android App Development-tools.

Volgens statistiek2,6 miljoen mobiele applicaties waren in december 2021 beschikbaar in de Google Play Store. De mobiele Android-apparaten winnen met de tijd aan populariteit en met behulp van geïntegreerde ontwikkelomgevingen (IDE’s) is het eenvoudiger om geavanceerde apps te ontwikkelen.

Te midden van de pandemie bouwen mobiele apps relaties op met klanten en leveren ze producten. Het heeft de naamsbekendheid vergroot met topfuncties zoals pushmeldingen en geolocatie om klanten te behouden en nieuwe aan te trekken.

Er zijn echter verschillende toepassingen op de markt; de concurrentie neemt ook toe en vereist hoogwaardige prestaties. Men moet de beste ontwikkelingstools voor Android-apps kennen om dit te bereiken.

Android Studio

Android Studio is het officiële IDE-platform van Google dat tools biedt om applicaties voor alle Android-apparaten te ontwikkelen. Het presenteert een visuele lay-outeditor, die ConstraintLayout uitvoert, waar ontwikkelaars samengestelde lay-outs kunnen bouwen en ze kunnen bekijken op elk schermformaat op verschillende apparaten.

De volgende zijn enkele van de kenmerken ervan.

 • Navigatie-editor
 • Updates voor Android Gradle-plug-ins
 • Ongebruikte Android Studio-mappen verwijderen
 • Android App Bundles ondersteunt nu Instant App
 • IntelliJ IDEA 2018.2.2 Wijzigingen
 • Netwerkprofiler: opgemaakte tekst
 • Kotlin 1.3.11-update
 • Clang-Tidy-ondersteuning voor C++
 • Nieuw Project Wizard-look
 • Luie taakconfiguratie
 • Projectsynchronisatie met één variant
 • Projectsynchronisatie met één variant
 • CPU-profiler: gegevens over frameweergave

Als de officiële IDE voor alle Android-applicaties, lijkt Android Studio constant de gekozen tools voor ontwikkelaars te overtreffen. Het is de snelste tool voor het bouwen van apps waarmee ontwikkelaars complexe lay-outs kunnen maken, de grootte van applicaties kunnen verkleinen, snelle emulators kunnen maken, realtime statistieken kunnen leveren, op maat kunnen bouwen, enz.

Microsoft .Net Xamarin

Xamarin is het open-source, platformonafhankelijke en toegankelijke platform dat wordt gebruikt om applicaties te bouwen met C# en .NET. Met behulp van het platform kunnen ontwikkelaars native Android-, Windows-, macOS-, watchOS-, tvOS- en iOS-apps bouwen met ingebouwde API-toegang. NETTO.

  Hoe KDE Connect te gebruiken om Android-telefoon te synchroniseren met Windows-pc

.NET-ontwikkelaarsplatform met Xamarin kan gebruikmaken van bibliotheken en tools die zijn geïntegreerd met native API’s, backend-services, componenten, enz. Het bevat ook videocursussen, tutorials en documentatie over productiviteitstools en voorverpakte bibliotheken.

Men kan een native gebruikersinterface ontwikkelen en een uniforme gebruikersinterface ontwerpen door gebruik te maken van platformspecifieke hardwareversnelling. De “eenmaal schrijven, overal uitvoeren” maakt het gemakkelijk om te maken, aangezien 75% van de code geschikt is voor verschillende platforms.

Firebase

Firebase kan helpen bij het opschalen en versnellen van app-ontwikkeling zonder de infrastructuur te beheren. Het is eenvoudig om applicaties voor uw backend te ontwikkelen zonder servers te beheren, op te schalen om gebruikers te ondersteunen en veelvoorkomende applicatieproblemen op te lossen.

Het bevat de functies zoals:

 • App-distributie
 • Testlab
 • Prestatie monitoring
 • Configuratie op afstand
 • Google Analytics

Ontwikkelaars kunnen applicaties bouwen en de kwaliteit verbeteren met minder inspanning en tijdsbesteding. Het is eenvoudiger om training, testen, probleemoplossing, monitoring en uitrol van functies te vereenvoudigen. Het platform helpt bij het oplossen, prioriteren en lokaliseren van stabiliteits- en prestatieproblemen.

Genymotion

Virtuele apparaten kunnen helpen bij het versterken van Android-teams en het ontwikkelen van schaalbare applicaties. Genymotion is een Android-emulator waarmee u eenvoudig platformonafhankelijke toepassingen kunt testen. Het biedt compatibiliteit voor het testen van frameworks op ADB zoals Espresso, Appium en Robotic. De tool wordt ook geleverd met oplossingen voor continue integratie zoals Terraform, Bitrise, CircleCI, enz.

Hiermee hebben ontwikkelaars toegang tot onbeperkte virtuele apparaten voor parallelle tests en test-sharding. De nieuwste versie ondersteunt verschillende platforms en schermformaten, samen met Alibaba, Azure, Google en AWS. De tool biedt de beste betrouwbaarheid en beveiliging in zijn klasse voor bedrijven, beheersinfrastructuur zonder onderhoudsvereisten, speciale GPU’s voor geselecteerde apparaten en oneindige schaalbaarheid met de cloud.

Het wordt geleverd met functies zoals:

 • Automatiseer en bespaar tijd voor sharding
 • Apparaten testen en resolutie of schermgrootte aanpassen
 • Simuleren van acties en gebruikerscontext voor real-life scenario’s, situaties, sms, locatie, netwerk, oproepen en basisband.

Virtuele Android-apparaten zijn eenvoudig te integreren, hebben interactieve toegang tot applicaties, speciale GPU’s voor verbeterde prestaties, met behulp van API’s en SDK’s. De lokale virtuele apparaten simuleren denkbare scenario’s voor hardwaresensoren zoals multitouch, netwerk, GPS, etc., en emuleren 3000+ virtuele Android-apparaatconfiguraties.

  Maak opnamen met lange belichtingstijd en pas het belichtingsniveau aan [Android]

BouwVuur

BouwVuur is de krachtigste Android en iOS zonder zakzwaar te zijn. Het is tijdbesparend en je hoeft niet te coderen, omdat het wordt geleverd met een intuïtieve en eenvoudige app-builder. De SDK voor ontwikkelaars wordt gebruikt om aangepaste functionaliteiten te bouwen en apps op maat te maken.

Verschillende toepassingen worden behandeld in BuildFire, waaronder zakelijke workflow-apps, volledig aangepaste mobiele apps, apps voor religieuze organisaties, communicatie-apps voor werknemers, eCommerce-apps, apps voor het maken van inhoud, fitness-apps, evenementen-apps en educatieve apps. De ontwikkelaar kan de sjabloon kiezen die aan zijn vereisten voldoet, het project een naam geven, beginnen met bouwen met een editor voor slepen en neerzetten en de applicatie op de markt lanceren.

Het biedt enterprise low-code ontwikkeling en aangepaste functies die de doe-het-zelf-eenvoud combineren om de app-kwaliteit te verbeteren. De ontwikkelaars kunnen robuuste functionaliteiten in de applicatie opnemen, waardoor het prototype gemakkelijk klaar is.

Gradle

Gradle build-tool is populair bij startups en grote ondernemingen om betere en snellere software te leveren, automatiseren en bouwen. De ontwikkelaar kan beginnen met coderen in Python, C++ of andere programmeertalen om de software te ontwikkelen met behulp van rijke API, integraties en plugging voor integratie, modellering en systematisering.

De ontwikkeling kan de ontwikkeling uitschalen en zorgt voor caching, compileren, razendsnelle builds en eersteklas prestaties. Ontwikkelaars kunnen Gradle installeren en aan de slag gaan met ontwikkeling. Het bevat ook gratis training en handleidingen voor beginners om hun codeercarrière een vliegende start te geven.

Embarcadero RAD Studio

RAD Studio stelt ontwikkelaars in staat om een ​​platformonafhankelijke applicatie te bouwen met behulp van één codebase. Het platform ondersteunt 4k+ en high-DPI-schermen voor Android en Windows 11. De belangrijkste kenmerken van deze tool zijn onder meer:

 • Remote desktop-ondersteuning voor IDE en VCL
 • Eenvoudige teamsamenwerking
 • Enkele codebase waarmee u eenmaal kunt schrijven en overal kunt compileren
 • IDE ondersteunt hoge DPI en 4K+ monitor
 • VCL-apps moderniseren
 • Verbeterde FMX Higg-DPI-ondersteuning met scherpere en schonere lettertypen
 • macOS 64bit ARM-compiler
 • Up-to-date WinRT-API’s, bedieningselementen voor gebruikersinterface
 • Snelle directe toegang met PostgreSQL, SQL Server, MySQL, SQLite, InterBase, Advantage DB, enz.
 • Ontwikkel FireMonkey GUI en servertoepassing
 • RAD Server om de complexiteit voor het implementeren en bouwen van multi-tier applicatie te verminderen
  Power Notification Control-niveaus inschakelen en instellen voor apps in Android 7.0

De tool wordt gebruikt om de RAD Studio IDE te ontwerpen, te ontwikkelen, te debuggen, te implementeren, samen te werken, de kwaliteit van de code te behouden en de RAD Studio IDE uit te breiden met verschillende componenten.

LekCanarische

LekCanarische is een uitstekende open-source tool ontwikkeld door Square, die de tijdrovende en uitdagende taak van het detecteren van geheugenlekken uitvoert. Eenmaal ingesteld, geeft het u onmiddellijk meldingen wanneer er geheugenlekken optreden in uw app, met een close stack-tracering om u te helpen het probleem op te lossen.

LeakCanary is gemaakt om zo gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn. De meeste toepassingen zouden nauwelijks een paar extra regels in het .gradle-bestand van de app en een andere regel code in uw toepassingsklasse moeten nemen. Het is voldoende om bepaalde tracking voor geheugenlekken in projecten in te schakelen.

Voor volledige dekking kan het RefWatcher-object objecten presenteren die door de vuilnis verzamelde .app’s zouden moeten zijn

Conclusie

Met de juiste hoeveelheid tools en bronnen is Android-ontwikkeling spannender en toegankelijker geworden. Android-ontwikkelaars floreren nog sneller dan ooit tevoren. Daar liggen enorme kansen voor je. Het enige dat u nodig heeft, is een geweldig idee om uw plan een vliegende start te geven, en uw app zou de volgende zijn die zichzelf een plaats op Google Play inneemt.

U kunt ook kijken hoe u een mobiele app kunt bouwen zonder te coderen.

gerelateerde berichten