9 apps voor het leren van gebarentaal voor beginners

Het leren van gebarentaal kan een geweldige aanvulling zijn op uw vaardigheden en u helpen om gemakkelijk te communiceren met mensen met een andere handicap.

Gebarentaal is een geweldige techniek voor dove en stomme personen om hun gedachten te communiceren. Hoewel slechts een paar mensen zich ervan bewust zijn, is gebarentaal niet universeel, aangezien verschillende mensen uit verschillende landen hun gebarentaal spreken.

Daarom zijn de tekens en gebaren taalkundig georganiseerd. In wezen is gebarentaal een combinatie van de volgende componenten:

 • Handgebaren
 • Gezichtsuitdrukkingen
 • Vinger spreuk
 • Aanraken
 • Timing, en
 • Lichaamstaal.

Dat gezegd hebbende, apps voor het leren van gebarentaal die momenteel op de markt zijn, kunnen mensen helpen gemakkelijk gebarentaal te leren. Ze gebruiken verschillende creatieve methoden om gebruikers gebaren en lichaamstaal te leren die cruciaal zijn voor gebarentaal.

In het artikel van vandaag wordt ingegaan op enkele van deze apps voor het leren van gebarentaal en hoe nuttig ze zijn.

Dus laten we beginnen!

Waarom moet je gebarentaal leren?

Het gebruik van gebarentaal wordt tegenwoordig heel gewoon. Hier zijn een paar redenen waarom iedereen gebarentaal zou moeten leren:

Om te communiceren met miljoenen mensen met verschillende handicaps.

Het is een van de belangrijkste redenen om gebarentaal te leren. Er zijn meer dan 466 miljoen (dat is bijna 5% van de wereldbevolking) dove en stomme mensen over de hele wereld. Schokkend genoeg is er een ernstig gebrek aan middelen waarmee dergelijke personen effectief met anderen kunnen communiceren.

En dit aantal zal naar verwachting de komende twee decennia omhoog schieten, met naar schatting meer dan 900 miljoen mensen die aan gehoorverlies lijden.

In een tijd waarin mensen met een andere handicap hun gedachten effectiever willen overbrengen, kan het leren van gebarentaal van vitaal belang zijn.

Het helpt om een ​​’uitgebreide visie’ te ontwikkelen.

Afgezien van de voordelen van tweetaligheid, biedt gebarentaal mensen ook de voordelen van bimodaal. Door deze bimodale vaardigheden te gebruiken, kun je je visueel-perceptuele kennis uitbreiden. Het helpt verder bij het ontwikkelen van de volgende vaardigheden:

 • Mentale rotatievaardigheden
 • Visuele gevoeligheid
 • Ruimtebewustzijn

Het gebruik van gebarentaal kan ook motorische vaardigheden en communicatie verbeteren, naast dat je handgebaren beter kunt gebruiken.

Wanneer een persoon meer dan één van zijn zintuigen gebruikt om informatie waar te nemen en te verwerken, vergroot dit automatisch het bewustzijn van zijn omgeving.

Helpt kinderen slim en empathisch te worden

Gebarentaal is ook geweldig om te communiceren met pre-verbale kinderen, waardoor je baby slimmer wordt.

Het verbetert de woordenschat en mentale groei van het kind aanzienlijk en versterkt tegelijkertijd de ouder-kindrelatie. Afgezien daarvan worden kinderen ook tweetalig en beter in begrip.

Het is een mooie taal om te leren.

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, is gebarentaal niet één universele taal. Het is in feite een combinatie van meer dan 300 verschillende talen. Daarnaast zijn er verschillende lokale en regionale varianten van dezelfde taal, waarvan er vele nog onbekend zijn.

Het is een van de grootste redenen waarom mensen gefascineerd zijn door het leren van gebarentaal.

Nu we de redenen kennen om online gebarentaal te leren, gaan we eens kijken naar enkele populaire varianten van gebarentaal.

Wat zijn de verschillende soorten gebarentalen?

Zoals vermeld in de vorige paragraaf, zijn er meerdere varianten van gebarentaal. Bijna elk land heeft zijn gelokaliseerde versie van het origineel.

Dat gezegd hebbende, hier zijn een paar varianten van gebarentaal:

Britse gebarentaal (BSL), Nieuw-Zeeland, Auslan-gebarentaal

Meer dan 1.50.000 mensen in het VK gebruiken British Sign Language (BSL). De taal ontwikkelde zich in de loop der jaren op de scholen voor doven van Thomas Braidwood in de vroege jaren 1700 en 1800.

  9 Top API-beheeroplossingen voor kleine bedrijven tot ondernemingen

De taal verspreidde zich vervolgens verder naar Australië en Nieuw-Zeeland. Interessant is dat de Australische en Nieuw-Zeelandse versies vergelijkbaar zijn en dezelfde grammatica en woordenschat gebruiken.

Amerikaanse Gebarentaal (ASL)

In totaal beweren 2.50.000 tot 5.00.000 dove en stomme Amerikanen ASL als hun primaire taal te gebruiken. De taal is behoorlijk populair en wordt op alle continenten gebruikt.

Canada, Zuidoost-Azië en West-Afrika zijn populaire regio’s die ASL gebruiken. Het is gebaseerd op een combinatie van Frans en andere lokale gebarentalen.

Er is ook een invloed van de gebarentaal van Martha Vineyard op deze variant, waarbij we alfabetten gebruiken die met één hand worden gespeld.

Chinese Gebarentaal (CSL/ZGS)

Een enorme populatie dove Chinezen (meestal in totaal 20 miljoen mensen) gebruikt de Chinese gebarentaal om te communiceren. Het is echter niet mogelijk om de impact te volgen, aangezien het Chinese onderwijssysteem het gebruik van deze taal stigmatiseert.

Indo-Pakistaanse gebarentaal

Dit type gebarentaal komt oorspronkelijk uit Zuid-Azië en wordt gesproken in landen als India, Pakistan en enkele andere buurlanden. Het ontbreekt echter aan officiële steun en maakt geen deel uit van het schoolcurriculum. Sommige ngo’s bieden echter beroepscursussen in Indo-Pakistaanse gebarentaal aan.

Er zijn slechts 250 gecertificeerde gebarentaaltrainers in India, waardoor de vraag naar apps voor het leren van gebarentaal nog groter wordt.

Nu je op de hoogte bent van de verschillende soorten gebarentalen wereldwijd, volgen hier enkele aanbevelingen van populaire gebarentaal-apps en websites die je kunt bekijken.

Gebarentaal ASL Zakteken

Deze populaire Gebarentaal-app van MobiReactor helpt bij het leren van de Amerikaanse variant van gebarentaal met behulp van interactieve lessen met een community-element om je groei te ondersteunen. Met meer dan 0,5 miljoen downloads is het gevuld met verschillende woorden om te leren. Er zijn maximaal 80 lessen, met dagelijks gratis lessen.

Voordelen:

 • Mensen kunnen interactieve lessen gebruiken om hun kennis van gebarentaal te vergroten.
 • Een enorme database met woorden, zinnen en video’s rond gebarentaal.
 • Er zijn verschillende oefeningen om de gebruiker concepten efficiënt te laten begrijpen.

Nadelen:

 • Gebruikers vinden in deze app geen informatie over de zinsbouw.
 • Je kunt de flashcards niet schudden om verschillende categorieën in de app te bestuderen.
 • Gebruikers kunnen niet praten met of leren van andere gebruikers van de applicatie.

Als u bereid bent dagelijks minimaal 2-3 minuten te besteden, kunt u gemakkelijk veel waarde uit deze applicatie halen. Bovendien hebben de ontwikkelaars ook een zoekbalk voorzien die helpt bij het vinden van specifieke woorden.

Gebarentaal: ASL Kids

Met 3,4 sterren in de Google Play Store biedt deze app voor het leren van gebarentaal ASL Kids een uitgebreid woordenboek voor kinderen, beginners en baby’s. U kunt eenvoudig video’s bekijken van andere kinderen die gebarentaal gebruiken om te communiceren, meestal in de leeftijd van 1 tot 12 jaar.

Voordelen:

 • De app heeft een mooie lay-out naast een handig quizgedeelte.
 • Het bevat een database van 108 gebaren die je kinderen kunt leren.
 • Volwassenen kunnen de applicatie ook gebruiken om gebarentaal te leren.

Nadelen:

 • Afbeeldingen en tekst zijn niet uitgelijnd, waardoor het voor gebruikers moeilijk is om goed te lezen.
 • De app is al lang niet meer bijgewerkt, dus veel van de inhoud is verouderd.
 • Gebruikers moeten betalen voor de extra woorden.

Je kunt ook veelvoorkomende gebaren uit het woordenboek leren, naast kennis van vingerspelling en babygebarentaal. Er is ook een geluids- en beeldknop die spraak en gehoor kan stimuleren.

Ace ASL: Leer vingerspelling

Met 4,5 sterren in de Google Play Store is de Ace ASL: Learn Fingerspelling app voor het leren van gebarentaal een favoriet van gebruikers. Behalve dat je vingerspelling in detail leert, kun je gebarenherkenningstechnologie gebruiken om hetzelfde te oefenen.

Bovendien kunt u zien hoe een native signer met verschillende snelheden vingerspelling gebruikt om de woorden te raden en zichzelf uit te dagen.

Voordelen:

 • Diverse interactieve challenges en oefentoetsen voor kennis.
 • Leerlingen kunnen ook quizzen doen om hun kennis te vergroten.
  Hoe u Microsoft Excel kunt krijgen om onzekerheid te berekenen

Nadelen:

 • De flashcards voor vingerspelling zijn niet erg intuïtief.
 • De app herkent de gebruiker soms niet tijdens het aanmelden bij de camera. Gebruikers hebben alleen toegang tot de alfabetische woordenlijst en moeten voor meer functies betalen.

Met inhoud verspreid over 50 activiteitenniveaus, kunnen leerlingen gemakkelijk op een leuke en interactieve manier leren hoe ze alfabetten en cijfers kunnen spellen. De app is gebaseerd op AI en is een geweldig hulpmiddel om hun expressieve en receptieve vaardigheden op de telefooncamera te vergroten.

ASL Amerikaanse taal

De ASL American Sign Language app is ideaal voor mensen die op een leuke, interactieve manier gebarentaal willen leren. U kunt leren over het gebruik van cijfers, alfabetten en andere zinnen door middel van interactieve videolessen, pictogrammen en een ASL-woordenboek.

Voordelen:

 • Handig om de basis van gebarentaal te leren.
 • Flashcards worden verstrekt als visuele hulpmiddelen voor leerlingen.
 • Het biedt ook een community-based learning-component.

Nadelen:

 • De lay-out van de app is niet intuïtief.
 • Er zijn enkele problemen met het afspelen en de kwaliteit van de video.
 • De inhoud is primair, wat het niet de moeite waard maakt om te upgraden naar een premium abonnement.

U kunt ook verhalen lezen over personen met een andere handicap.

Gebarentaal voor beginners

Deze app Gebarentaal voor beginners, speciaal samengesteld voor beginners, is ideaal om zowel Britse als Amerikaanse gebarentalen te leren.

De app is twee jaar geleden geüpdatet en had een enorme schat aan gebaren voor alfabetten en cijfers. Bovendien leer je ook een paar alledaagse woorden.

Voordelen:

 • De app heeft een enorme database met alfabetten, cijfers en gebaren.
 • Gebruikers leren ook over verschillende zinnen en begroetingen in gebarentaal.

Nadelen:

 • Geen duidelijkheid over welk woord deel uitmaakt van BSL of ASL.
 • De app is niet intuïtief qua gebruik.

De app is degelijk en biedt een uitgebreide handleiding voor dagelijks gebruik. Bovendien kunt u de flashcards ook offline opslaan voor later gebruik.

ASL Gebarentaal Zakteken

De ASL Sign Language Pocket Sign-app biedt een enorme bibliotheek met videolessen om u te helpen online gebarentaal te leren. Je kunt deze lessen en interactieve vragenbanken gebruiken om je kennis op te frissen, naast het leren vertalen van gebarentaal.

Voordelen:

 • Honderden interactieve, op video gebaseerde lessen
 • Een enorme vragenbank om te oefenen.
 • Gebruikers kunnen het gebarentaalwoordenboek raadplegen om hun kennis op te frissen.

Nadelen:

 • De flashcards werken niet goed genoeg
 • Gebruikers kunnen slechts één les per dag volgen. Voor meer dan één les is een betaald abonnement vereist.
 • Sommige lessen bevatten fouten, zoals meerdere gebruikers hebben opgemerkt.

Daarnaast kun je ook flashcards en actie-items gebruiken om leren leuker en nieuwsgieriger te maken. Je kunt ook babygebarentaal en basis ASL-zinnen leren.

Lingvano: Gebarentaal – BSL

De app Lingvano gebarentaal-BSL biedt gebruikers een leuke en interactieve manier om gebarentaal te leren. Je leert niet alleen nieuwe woorden en gebaren, maar leert ook hoe je ze in het dagelijks leven kunt gebruiken.

Voordelen:

 • De app is goed ontworpen en gemakkelijk te gebruiken.
 • Gebruikers kunnen alles wat ze hebben geleerd toepassen om vaardiger te worden. Gebruikers krijgen ook begeleide interactieve lessen en leertrajecten.

Nadelen:

 • De leerreeks kan punten laten vallen als de gebruiker een dag overslaat of de les mist.
 • Er zijn enkele problemen met het laden en afspelen van video’s.
 • De leerling moet mogelijk opnieuw beginnen als zijn voortgang niet wordt opgeslagen.

En raad eens wat het leukste is? Je hoeft niet meer dan 5 tot 10 minuten per dag aan deze lessen te besteden. Je kunt video’s bekijken om realistische dialogen te oefenen en jezelf belonen met streaks.

De ASL-app

De ASL-app is een van de beste bronnen voor het leren van gebarentaal online. Het is exclusief gemaakt door leden van de dovengemeenschap en helpt je gebarentaal op een leuke, gemoedelijke manier te leren. Daarnaast kunt u ook meer te weten komen over de verschillende uitdrukkingen en gebaren die in de taal worden gebruikt.

U kunt hun vingers over de video slepen om de afspeelsnelheid te regelen, afgezien van het gebruik van een zoekbalk voor het identificeren van specifieke woorden en woordgroepen. Daarnaast kun je ook enkele gepersonaliseerde tips gebruiken om je leerproces te versnellen.

  Hallo

Voordelen:

 • De applicatie heeft ook een sociaal deelelement dat gebruikers gemotiveerd houdt om meer te leren.
 • Gebruikers kunnen de afspeelsnelheid regelen tijdens het bekijken van video’s.

Nadelen:

 • De app is niet goed georganiseerd.
 • Gebruikers moeten mogelijk betalen om toegang te krijgen tot geavanceerde functies en leerbundels.

De applicatie maakt het leren van gebarentaal sociaal, zodat u uw leren kunt delen op Facebook en Twitter.

Lingvano: Gebarentaal – ASL

De Lingvano-app is gericht op het aanleren van American Sign Language (ASL). Met zijn hapklare, interactieve lessen en ASL-woordenboek is de applicatie ideaal om online gebarentaal te leren en vertrouwen te krijgen voor het gebruik ervan in real-life scenario’s.

In minder dan 10 minuten per dag zult u de basis van deze gebaren en woorden begrijpen door de woordenschattrainer te gebruiken om ze uit het hoofd te leren.

Voordelen:

 • De app is interactief en heeft een mooie lay-out, waardoor leren gemakkelijk en leuk wordt.
 • De dialoogfuncties helpen gebruikers te begrijpen hoe gebarentaal wordt gebruikt in dagelijkse gesprekken. Gebruikers kunnen ook leren hoe ze zinnen en zinsdelen in gebarentaal kunnen structureren.

Nadelen:

 • Gebruikers moeten toegang hebben tot de betaalde abonnementen om de geavanceerde functies te gebruiken.
 • De abonnementskosten zijn een beetje duur.
 • Sommige knoppen in de app werken niet goed.

Interessant is dat alle trainers op deze app doof en stom zijn, dus je leert direct van de bron.

Tips en trucs om als beginner gebarentaal te leren

Zodra je deze gebarentaal-apps hebt gedownload, wordt het vrij eenvoudig om ze te leren. Dat gezegd hebbende, is het altijd een goed idee om de bronnen te diversifiëren om het leren te versnellen.

Hier zijn een paar handige tips om als beginner online gebarentaal te leren:

 • Begin bij de basis; begin met het leren van de verschillende soorten gebarentalen en concentreer je vervolgens op het alfabet. Als je het alfabet eenmaal vloeiend beheerst, kun je overgaan op het leren van technieken voor het leren van vingerspelling.
 • Leren van iemand die al bedreven is in gebarentaal is altijd een goed idee. Met verschillende apps voor het leren van gebarentaal kun je video’s van moedertaalsprekers van gebarentaal bekijken of je zelfs met hen koppelen voor een uitgebreide leerervaring.
 • Oefenen is de sleutel tot het leren kennen van gebarentaal. Je kunt video’s bekijken, boeken lezen en games spelen die gebaren aanleren, maar echte kennis komt alleen met rigoureuze oefening. Je kunt ook met andere mensen praten en leren hoe ze deze gebaren goed gebruiken.
 • Het zou een goed idee zijn om belangrijke tekens in de gaten te houden; je kunt een tekening maken van het gebaar of instructies opschrijven voor later. Je kunt deze aantekeningen later doorbladeren wanneer je het gevoel hebt vast te zitten.

Conclusie

Gebarentaal-apps zijn een uitstekende hulpbron die u op weg kan helpen. Als je het eenmaal onder de knie hebt, kun je geavanceerde trainingsbronnen raadplegen om je gebarentaalvaardigheden te verbeteren.

In dit artikel hebben we het huidige scenario besproken met betrekking tot het nut van het leren van gebarentaal en hoe het een positieve verandering in het leven van miljoenen mensen kan teweegbrengen.

We hebben ook enkele prominente apps besproken die u kunnen helpen uw kennis van gebarentaal te verbeteren. De meeste van deze apps bieden op video gebaseerde lessen en oefeningen die cruciaal zijn voor uw ontwikkeling. We hopen dat deze app-aanbevelingen nuttig zijn voor onze lezers.
Je kunt ook enkele goede bronnen verkennen om Engelse gebarentaal te leren.

gerelateerde berichten