9 automatiseringsplatforms voor implementatie voor moderne toepassingen

Om concurrerend en efficiënt te zijn in een steeds onstabielere en onzekerdere omgeving, moeten softwareontwikkelingsteams volledig flexibel en reactief zijn om code te creëren, bugs op te lossen of updates voor de productgebruikers van hun klanten zo snel en vaak mogelijk te implementeren.

Het implementeren van code van de ontwikkelomgeving naar de productieomgeving is een essentiële stap in het ontwikkelingsproces. Het moet daarom worden geoptimaliseerd om aan de nieuwe behoeften van de markt te voldoen.

Terwijl implementatietechnieken zoals het gebruik van FTP-protocollen een paar jaar geleden gemeengoed waren, moesten deze archaïsche technieken plaatsmaken voor andere, meer praktische en efficiënte technieken. We hebben het vandaag in het bijzonder over de automatisering van implementaties.

Deze aanpak maakt het mogelijk om met één klik applicaties te implementeren, zowel in de ontwikkelomgeving als in de productie- of testomgeving.

De implementatie gebeurt via een vooraf vastgesteld en geoptimaliseerd proces om codepakketten in de betreffende omgeving te implementeren. De gebruiker hoeft alleen de opdracht aan de speciale software te geven om het proces automatisch te laten verlopen.

Waarom implementaties automatiseren?

Handmatige implementaties zijn riskant, tijdrovend en vereisen veel expertise, bepaalde configuraties van verschillende omgevingen en vaak de beschikbaarheid van veel documentatie.

Ondanks alle voordelen is het automatiseren van implementaties de perfecte oplossing om deze problemen aan te pakken. En dit is wat het onder andere toestaat om te doen:

  • Implementatie, testen, verzamelen van gebruikersfeedback en validatie van updates kunnen sneller worden gedaan, waardoor de totale tijd die nodig is om van een idee naar een eindproduct te gaan, wordt verkort.
  • Vereenvoudig de implementatie van nieuwe functies voor ontwikkelaars: dit zal de teamproductiviteit en samenwerking verhogen en de druk op het IT-team verminderen, waardoor er tijd kan worden vrijgemaakt voor belangrijkere taken.
  • Fouten maken is menselijk en elke handmatige implementatie heeft een grotere of kleinere kans op fouten, die de lancering van een product kunnen vertragen of de kwaliteit of veiligheid ervan in gevaar kunnen brengen. Automatisering helpt deze kans te verkleinen door het implementatieproces vooraf te configureren om het betrouwbaarder, veiliger en herhaalbaarder te maken.
  • Handmatige implementatie is een complexe taak die geavanceerde technische vaardigheden vereist. Het automatiseren van implementaties betekent dat elk teamlid deze taak kan uitvoeren, omdat het slechts een druk op de knop is. Er is geen speciale technische kennis vereist.
  Creëer een cursus en verdien geld met uw expertise met Thinkific

We hebben de noodzaak en het belang van geautomatiseerde implementaties besproken. Laten we nu eens kijken naar de beste automatiseringsplatforms voor implementatie:

Octopus implementeren

Octopus implementeren biedt een deployment-automatiseringsserver die helpt bij het orkestreren van releases en het implementeren van applicaties. Octopus kan implementaties plannen, implementatieproductie beperken, aangepaste scripts uitvoeren en gevoelige variabelen beheren. Hiermee kunt u on-premises of in de cloud implementeren.

Jenkins

Jenkins is open-source continue integratiesoftware. Jenkins is ontworpen om de tijd die nodig is voor softwareontwikkeling te verminderen en automatiseert het testen en implementeren van nieuwe builds, waardoor nieuwe functies en updates sneller kunnen worden geïntegreerd. Jenkins is compatibel met verschillende andere DevOps-tools en de functionaliteit kan worden verbeterd met specifieke plug-ins.

Ansible

Ansible is een geautomatiseerd implementatieplatform dat een agentloze architectuur biedt, waardoor ontwikkelaars geen gebruik hoeven te maken van agenten of deze moeten bijwerken. Ansible geeft je de mogelijkheid om OpenSSH en WinRM te gebruiken. Het biedt ook gecentraliseerde uitvoering van automatisering, taakplanning en een visueel dashboard met audittrails om de prestaties te meten.

  Beste coderingsbootcamp-platforms om uw carrière te transformeren

Deploybot

DeployBot stelt u in staat om de code te bouwen en te implementeren. Het ondersteunt zowel handmatige als automatische implementaties. Het geeft u realtime voortgang en implementatie van de code op verschillende servers van verschillende branches.

Met DeployBot kunt u ook een release terugdraaien. U kunt integraties van derden gebruiken, zoals New Relic en bugsnag om elke implementatie en de prestaties en stabiliteit te analyseren.

Travis CI

Travis CI kunt u het testen en implementeren automatiseren. Het kan automatisch wijzigingen in een GitHub-repository detecteren en de code testen. Op basis van de testresultaten wordt het project gepusht voor implementatie. Travis CI biedt u vooraf geïnstalleerde databaseservices en automatische implementatie van passerende builds.

PDQ implementeren

PDQ implementeren is een patch-implementatieplatform dat patchbeheer automatiseert en waarmee ontwikkelaars software van derden kunnen bijwerken en aangepaste scripts kunnen implementeren. PDQ deploy biedt een breed scala aan functies, zoals planning, automatisch opnieuw proberen en gedeelde servers. Het stelt u ook in staat om te implementeren met behulp van Active Directory.

CirkelCI

CirkelCI is een deployment-automatiseringsplatform waarmee de ontwikkelaars zelfstandig in een branche kunnen werken. Hiermee kunt u de uitvoeringsomgeving aanpassen en krijgt u veel verschillende functies om met het team samen te werken.

CircleCI kan worden geïntegreerd met verschillende versiebeheertools zoals GitHub en Bitbucket. CircleCI heeft een visueel dashboard voor het bewaken van builds en stelt u op de hoogte van de build-fout.

Amazon Codeplay

Amazon Codeplay is een tool voor het automatiseren van implementaties die bekend staat om zijn robuustheid, populariteit en zijn platformonafhankelijke en “taaloverschrijdende karakter. Het kan worden gebruikt om verschillende soorten applicatie-inhoud te implementeren (code, configuratiebestanden, scripts, mediabestanden, enz.). AWS Codedeploy maakt het ook mogelijk om applicaties op verschillende soorten infrastructuur te implementeren, of deze nu op cloudservices of on-premise zijn opgezet.

  Hoe de Safari-startpagina op Mac aan te passen

Google Cloud-implementatie

Google Cloud-implementatie stelt u in staat om configuratie als code te gebruiken en herhaalbare implementaties uit te voeren via de sjabloongestuurde aanpak. Hiermee kunt u YAML gebruiken om de vereiste bronnen op te geven. Google Cloud Deploy ondersteunt zowel Python als Jinja2 voor het parametreren van configuraties. Verschillende implementatieparadigma’s zoals load-balanced en automatisch geschaalde instantiegroepen kunnen opnieuw worden gebruikt.

Laatste woorden

Als u tijd wilt besparen bij uw applicatie-implementaties, het risico op fouten wilt minimaliseren en complexe productie-implementatieacties wilt vereenvoudigen, dan is automatisering van de implementatie wat u nodig hebt.

Ontwikkelteams kunnen enorm profiteren van het automatiseren van implementaties om hun workflow te versnellen en de kwaliteit van hun code te verbeteren. Het gebruik van een deployment-automatiseringsaanpak met een platform dat past bij iemands behoeften is vooral cruciaal voor software-uitgevers die hun software moeten updaten of hun codes en die van hun klanten vaak meerdere keren per dag moeten implementeren.

U kunt ook kijken hoe u front-end-applicaties op Cloudflare-pagina’s kunt implementeren.

gerelateerde berichten