9 Bestandshosting Gratis cloudopslagopties voor persoonlijk en zakelijk gebruik

Het is de verstandigste beslissing om uw belangrijke gegevens op meer dan één plaats op te slaan, omdat u nooit weet wanneer uw gegevens om de vreemdste redenen kunnen worden gewist.

U kunt zelfs nooit volledig vertrouwen op de harde schijf van uw computer, want hoe ver de technologie ook vordert, we zullen altijd vatbaar zijn voor virussen en andere vervelende aanvallen door hackers die uw informatie kunnen stelen voordat u zelfs maar tot 3 hebt geteld .

Dat is de reden waarom u moet kijken naar het opslaan van uw gegevens op veilige cloudopslagplatforms. Het heeft veel voordelen, waaronder:

 • Altijd en overal gemakkelijk toegang
 • Mogelijkheid om verloren gegevens te herstellen en terug te halen
 • Volledig beveiligde en versleutelde service
 • Handig om gegevens direct te delen met teamleden, vrienden en familie
 • Maak in een handomdraai een back-up en herstel van gegevens.

Het is niet moeilijk om de beste cloudopslagplatforms te vinden. Sterker nog, dat ga ik je vandaag in dit artikel laten zien. Deze zijn volledig gratis en 100% veilig waarop u uw vertrouwen kunt stellen.

Laten we er meteen in springen.

Internxt

Probeer je voor eens en voor altijd los te komen van Big Tech? Internxt is een open-source cloudservice die all-in is gegaan op privacy en beveiliging.

Internxt is ontworpen om het recht op privacy van gebruikers te beschermen en versleutelt alles wat u besluit te delen of op te slaan met de cloud end-to-end. Internxt is gebaseerd op blockchain en gedecentraliseerd, wat betekent dat de service op een enorm peer-to-peer netwerk draait in plaats van op een centrale database van servers. Dit alles komt neer op een belachelijk veilige service die u volledige en totale controle geeft over uw bestanden, foto’s en persoonlijke informatie.

Internxt is een modern en ethisch alternatief voor de vele vergelijkbare diensten die worden aangeboden door datahongerige techgiganten. Geen eerste of derde toegang ooit! Met Internxt weet je zeker dat jij de enige bent die toegang heeft tot je bestanden.

De Web3-cloudservice van Internxt is betaalbaar, gebruiksvriendelijk en uiterst gebruiksvriendelijk. Probeer gratis 10 GB volledige opslagruimte uit. Of abonneer u maandelijks voor meer opslagruimte vanaf $ 1,05 voor 20 GB, $ 4,75 voor 200 GB of $ 10,50 voor maar liefst 2 TB.

De bereidheid van het bedrijf om op te komen voor digitale rechten, handige synchronisatie-/back-upfuncties, het vermogen om het delen van links te beperken, een robuust beleid waarbij de gebruiker voorop staat en een ijzersterke coderingstechnologie maken Internxt de go-to voor iedereen die zich zorgen maakt over hun online privacy.

  Een grafiek maken in Google Spreadsheets

pCloud

Bent u op zoek naar eenvoudige en veilige cloudopslag voor uw documenten?

Probeer pCloud om gratis 10 GB opslagruimte te krijgen.

pCloud ondersteunt alle apparaten om de bestanden op te slaan, zodat u toegang hebt tot uw documenten vanaf internet, telefoon of laptop wanneer u ze nodig hebt. U kunt samenwerken met andere leden om de bestanden te verzenden en te ontvangen en om snel eventuele wijzigingen aan te brengen. Ook helpt pCloud Crypto bij het vertrouwelijk houden van uw bestanden met onbreekbare beveiliging.

U kunt uw bestanden nu overal en altijd beheren. Zoek in uw map of bestand dat u wilt zien en filter ze op hun formaat. Als u toegang wilt tot uw verwijderde bestanden, kunt u naar de prullenbak gaan om de bestanden te zoeken en ze desgewenst te herstellen.

Met pCloud kunt u elk bestand van elke grootte uploaden en u kunt pCloud-gebruikers uitnodigen om uw mappen te zien en uw bestanden te beheren. Deel uw bestandskoppeling met andere gebruikers en geef ze toegang om wijzigingen aan te brengen en opmerkingen achter te laten. Bovendien biedt pCloud SSL/TLS-codering en worden uw bestanden op minimaal drie serverlocaties opgeslagen. Het heeft veel plug-ins die uw werk gemakkelijker maken.

Afhankelijk van uw vereiste opslagruimte, kunt u elk abonnement kiezen vanaf $ 175 voor 500 GB opslag.

Synchroniseren

Een ander erg cool cloudopslagplatform, Sync, beschikt over end-to-end-codering om uw gegevens veilig en beveiligd te houden. Zoals de naam al doet vermoeden, synchroniseert het automatisch uw gegevens tussen verschillende apparaten en besturingssystemen, waaronder macOS, Windows, IOS en Android.

U kunt elk type bestand via dit platform delen en zelfs meerdere gebruikers uitnodigen om samen te komen en aan dezelfde gegevens te werken. Het heeft functies voor wachtwoordbeveiliging, meldingen en machtigingen, zodat u altijd de controle hebt over wat er in uw account gebeurt terwijl u samenwerkt.

U krijgt 5 GB gratis te gebruiken wanneer u zich aanmeldt, en u kunt op elk gewenst moment upgraden.

Dropbox

U kunt uw gegevens veilig opslaan, back-uppen en delen met Dropbox. Je hebt waarschijnlijk al eerder van dit geweldige cloudopslagplatform gehoord, omdat het veel wordt gebruikt door mensen over de hele wereld.

Je hebt toegang tot je gegevens vanaf meerdere apparaten, waar het is vanuit de desktop-app, mobiele app of gewoon je browser. Het is allemaal gesynchroniseerd voor uw gemak, vooral wanneer u onderweg bent.

De gegevens die u ervoor kiest om op dit platform op te slaan, zijn altijd beschermd. Zelfs als u om de een of andere reden de toegang tot uw apparaat verliest, kunt u eenvoudig de functie “vegen op afstand” gebruiken om al uw gegevens van het account te wissen om ervoor te zorgen dat niemand het mist.

  Fix Error 42127 Cab Archive is beschadigd

Je kunt aan de slag met 2 GB gratis en vervolgens upgraden naar een van de betaalde abonnementen vanaf slechts $ 9,99 per maand om alle geweldige functies te ontgrendelen.

Google Drive

Alles wat uit Google komt, is ongetwijfeld geweldig, en dat is niet anders voor Google Drive. Het is een handig platform voor persoonlijk en zakelijk gebruik en u kunt het naar wens uitbreiden.

U kunt uw gegevens opslaan, delen en samenwerken. Je kunt het zelfs integreren met andere Google-apps zoals Spreadsheets, Presentaties en Documenten, zodat je niet hoeft te migreren vanuit bestaande tools. Niet alleen dat, afgezien van alleen Google-apps, kunt u het ook integreren met tools van derden, zoals Slack, Adobe, DocuSign en Salesforce.

Dit maakt het werken met uw teamleden een stuk eenvoudiger omdat alles vanaf één plek toegankelijk is.

Google Drive kan op meerdere apparaten en besturingssystemen worden gebruikt. Het geeft je een enorme 15 GB voor helemaal niets.

Voor zakelijk gebruik, als u het niet erg vindt om een ​​paar $ uit te geven, moet u Google Workspace eens bekijken.

Een schijf

Je kunt veel doen met de gratis versie van Een schijf, zoals back-ups maken, opslaan en delen van uw gegevens, samen met samenwerking met uw team. Een upgrade naar de premium-versies zal echter meer unieke functies openen, waarbij de belangrijkste toegang heeft tot Microsoft-apps zoals Word, Excel en PowerPoint allemaal binnen het platform.

Als u op dit moment niet wilt upgraden, kunt u nog steeds genieten van enkele geweldige functies van OneDrive, zoals een persoonlijke kluis om uw vertrouwelijke gegevens op te slaan en het scannen van documenten om ervoor te zorgen dat alles schoon is.

Je hebt altijd en overal toegang tot je gegevens vanaf verschillende apparaten. Het gratis abonnement geeft je 5 GB aan ruimte om te gebruiken.

Doos

Vertrouwd door enkele van ’s werelds meest vooraanstaande organisaties, Doos volgt geavanceerde beveiligingscontroles, intelligente detectie van bedreigingen en volledig informatiebeheer voor uw gegevens. Het geeft je een vereenvoudigde workflow waarmee je repetitieve taken kunt automatiseren en veel van je kostbare tijd kunt besparen om je op de belangrijkere dingen te concentreren.

U kunt uw teamleden samenbrengen voor een naadloze samenwerking en bestanden en notities delen. Dit platform is geweldig om binnen een korte tijd werk gedaan te krijgen, vooral als je een superdrukke persoon bent.

Box kan worden geïntegreerd met meer dan 1.500 van uw favoriete tools van derden en geeft u gratis 10 GB opslagruimte om aan de slag te gaan.

  Mediaspeler met een breed scala aan extensies van derden

Zoho Docs

U kunt alle soorten bestanden delen op Zoho Docs en deel ze met vrienden, familie en teamleden. Je krijgt 5 GB om aan de slag te gaan, en het maakt bestandssynchronisatie heen en weer mogelijk vanuit Windows, macOS en Ubuntu Linux zonder enige hapering.

Hiermee kunt u uw gegevens in verschillende categorieën indelen en ook beheerdersfuncties gebruiken om het hele systeem aan uw vereisten aan te passen. Al uw gegevens zijn op vele niveaus versleuteld en er zijn geen vragen wanneer een platform SOC 2 Type II en ISO 27001 gebruikt voor zijn beveiliging.

U kunt Zoho Docs onderweg meenemen met hun Android- en IOS-apps.

iCloud

Als u een Apple-productgebruiker bent, dan: iCloud is echt alles wat je nodig hebt. Het synchroniseert op meerdere apparaten en laat u gemakkelijk zoeken, bladeren en uw gegevens delen, ongeacht hoe oud of nieuw ze zijn.

Een zeer aanlokkelijke functie is hoe iCloud uw foto’s met hoge resolutie automatisch uploadt naar het platform en een lichtgewicht versie ervan op uw apparaat bewaart om uw bandbreedte te besparen. Je kunt het originele bestand downloaden wanneer je het nodig hebt.

U kunt uw bestanden ordenen op mappen, naam of zelfs kleuren om ervoor te zorgen dat uw gegevens gemakkelijk toegankelijk blijven en niet verward raken met duizenden andere. Hier zijn enkele andere hoofdfuncties van iCloud die het vermelden waard zijn:

 • Deel mappen met iedereen (zelfs niet-Apple-gebruikers) en stel er machtigingen voor in.
 • Automatische back-ups
 • Automatische update op alle apparaten wanneer je een wijziging aanbrengt
 • Gebruik spreadsheets, notities, documenten en presentaties voor effectieve samenwerking
 • Naadloze overgang naar een nieuw apparaat met al uw gegevens en instellingen intact
 • Beveiliging met tweestapsverificatie

Dit cloudplatform is in het begin gratis. Je krijgt 5 GB om te gebruiken, waarna betaalde vlaktes beginnen bij slechts $ 0,99 / maand.

Conclusie

Hier is een tabel waarin het opslagquotum van elk van de platforms wordt vergeleken, zodat u gemakkelijker kunt kiezen:

PlatformOpslag in GRATIS abonnementInternxt10 GBpCloud10 GBDropbox2 GBGoogle Drive15 GBOne Drive5 GBBox10 GBZoho Docs5 GBSync5 GBiCloud5 GB

Of uw doel nu voor persoonlijk of zakelijk is, de bovenstaande gratis cloudopslagplatforms zullen geschikt zijn voor uw vereisten en tegelijkertijd uw gegevens veilig houden.

gerelateerde berichten