9 beste AI-verkooptools om uw omzet een boost te geven

Kunstmatige intelligentie (AI) is de toekomst, die meerdere bedrijfsactiviteiten verstoort en automatiseert.

Van IT en klantenondersteuning tot Human Resources (HR) en verkoop en marketing, AI is een integraal onderdeel geworden van het verhogen van de operationele snelheid en efficiëntie en het realiseren van potentiële kansen op succes.

Dit artikel gaat dieper in op de verschillende AI-verkooptools. Zorgen voor consistente verkoop en prestaties kan lastig worden, omdat het een analyse van de veranderende klantbehoeften vereist, zinvolle gesprekken voeren en de juiste prospects vinden om te converteren naar uw bedrijf.

Dit is waar AI in de verkoop komt om processen te automatiseren die anders enorm veel tijd vergen.

AI in de verkoop kan verkoopvertegenwoordigers helpen:

✅ Bespaar moeite en tijd door taken te automatiseren die doorgaans uren in beslag nemen.

✅ Elimineer terugkerende klantcontact- en vervolgberichten door aangepaste en geautomatiseerde berichten te verzenden.

✅ Analyseer verkoopprestaties om manieren te vinden om de verkooppijplijn te verbeteren.

Tegenwoordig gebruikt bijna een op de vier verkoopteams kunstmatige intelligentie in hun gebruikelijke dagelijkse werk.

In dit artikel zullen we zien wat AI-verkooptools zijn, hoe ze de verkoopteams en vertegenwoordigers kunnen helpen, en de verschillende tools die u kunt proberen om uw verkoopactiviteiten te automatiseren en de productiviteit en inkomsten van het verkoopteam naar het dak te brengen.

Wat zijn AI-verkooptools?

AI-verkooptools of virtuele assistent-tools zijn software die verkoopvertegenwoordigers helpt bij het automatiseren van specifieke taken, zoals klantinteractie, om de verkoop en efficiëntie te verhogen.

Verkoop- en marketingafdelingen gebruiken AI-tools voor verkoopassistenten om tijd te besparen op routinematige en overbodige taken. Hierdoor kunnen ze meer tijd benutten en zich richten op hogere niveaus en complexe activiteiten.

U kunt AI-verkooptools indelen in twee hoofdcategorieën:

 • Interne verkoopgericht: deze AI-tools richten zich op gespreksverkoopinterfaces en helpen de verkoopteams bij het vinden van antwoorden over verkoopleads en analyses door vragen in natuurlijke taal te stellen.
 • Verkoopbots: deze tools zijn chatbots die zich richten op het automatiseren van het outreach-proces van potentiële klanten of het kwalificeren van verkoopleads.

Dus of het nu gaat om het automatiseren van gesprekken en outreach of het sorteren van gekwalificeerde leads, AI-tools voor verkoopassistenten maken het leven van de verkoopteams gemakkelijker.

Waar moet je op letten bij een AI-verkoopassistent-tool?

Elke AI-verkooptool op de markt is uniek en heeft specifieke kenmerken.

Hier zijn enkele noodzakelijke factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een ideale AI-verkooptool:

 • Automatiseer verkoopgesprekken: AI-verkooptools helpen gesprekken met prospects en klanten te leiden via chatbots om de vertegenwoordiger tijd te besparen.
 • Helpen bij het genereren van leads: AI-verkooptools moeten helpen potentiële leads efficiënt te identificeren en te kwalificeren, ze te prioriteren en hun voortgang bij te houden.
 • Hulp bij analyse: AI-verkooptools moeten data-analyse kunnen gebruiken om eerdere bedrijfsinformatie te analyseren, zoals prijzen, succesvolle klantberichten en klantbetrokkenheid, om de beste strategie voor de toekomst aan te bevelen.
 • U helpen deals te sluiten: AI-verkooptools moeten u op efficiënte wijze helpen sneller deals te sluiten door de middelen en informatie te bieden die nodig zijn voor de conversie.
 • Klantenservice verbeteren: AI-verkoopassistenten moeten klantgesprekken kunnen volgen om mogelijkheden te vinden om de klantenservice te verbeteren door de juiste en gepersonaliseerde informatie over uw klanten te verstrekken.
 • Pijplijnevaluatie: AI-verkooptools bieden meer significante inzichten in de verkooptrechter en leiden potentiële klanten sneller door de verkooptrechter door op het juiste moment met de juiste kopers te praten.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar de beste AI-verkooptools met hun functies.

Oliv Al

Oliv AI is een AI-verkoopassistent die verkoopmanagers helpt bij het bewaken van de acceptatie van het verkoopproces.

  Hoe zich te ontdoen van twee apps naast elkaar op een iPad

Het bouwt een flexibel inkomstenteam op dat:

 • Analyseert nauwkeurig en leert van urenlange verkoopgesprekken.
 • Heeft toegang tot bijgewerkte winnende praktijken.
 • Volgt elke dag de beste verkooppraktijken.
 • Heeft duidelijk inzicht in alle verkoopprocessen en -activiteiten.

Oliv AI analyseert uren aan verkoopregistraties, identificeert de best presterende ontdekkingsgesprekken en veelvoorkomende bezwaren en vragen van klanten om samengestelde inzichten te genereren.

Het moedigt verkopers en vertegenwoordigers aan om voorafgaand aan het gesprek uitgebreid onderzoek te doen. Bovendien biedt het live conversatie-inzichten aan de verkopers, waardoor ze naar de volgende slimme stappen worden geleid om de klanten een consistente koopervaring te bieden.

Oliv AI zorgt ook voor CRM-hygiëne door Salesforce bij te werken, waardoor CRM-updates een fluitje van een cent worden. Bovendien verenigt het alle verkooptools, waaronder CRM’s, vergaderrecorders, videoconferenties en inhoudssystemen, om de verkopers een gemakkelijke en aangename ervaring te bieden.

Pijpaandrijving

De AI-verkoopassistent van Pipedrive analyseert uw eerdere verkoopprestaties om u op de hoogte te stellen van tips over wanneer u de volgende actie moet ondernemen om uw omzet en verkoopresultaten te verbeteren.

Het fungeert als uw persoonlijke verkoopmentor die voortdurend op prestaties gebaseerde tips en suggesties geeft om effectieve manieren te vinden om uw workflow te verbeteren.

U kunt alle waarschuwingen en meldingen op één plek bekijken, in uw Sales Assistant-feed, waardoor de transparantie en teamsamenwerking worden verbeterd en het gemakkelijker wordt om elk teamlid op dezelfde pagina te houden.

Het biedt ook regelmatige voortgangsupdates, zodat u wijzigingen in de resultaten en prestaties ten opzichte van de afgelopen week kunt bekijken. Door de resultaten te vergelijken via handige grafieken, kunt u gemakkelijk analyseren of u achterop raakt of hoge resultaten behaalt, waardoor het gemakkelijker wordt om op koers te blijven in de richting van uw doelen.

Pipedrive AI-verkoopassistent fungeert dus als een geautomatiseerde verkoopexpert of een intelligent meldingssysteem dat helpt:

 • Stroomlijn uw verkoopprocessen.
 • Bereken verkoopopbrengst.
 • U herinneren of informeren over gemiste en potentiële kansen door strategieën voor het genereren van leads te creëren.
 • Stel handige functies voor om prospects te kwalificeren en retentie te stimuleren.

Regie A.I

Regie AI is een volledig gepersonaliseerde AI-tool voor verkoopbereik die helpt om binnen enkele seconden relevante verkoopboodschappen aan klanten te bezorgen.

Het is perfect voor vertegenwoordigers van verkoopontwikkeling, omdat het 10x sneller hyper-gepersonaliseerde koude e-mails maakt voor elke handmatige e-mailreeks om de inkomende leadreacties, de openingspercentages van e-mail en het boeken van vergaderingen te stimuleren.

Het optimaliseert de workflows van uw Account Executives, inclusief het genereren van eenmalige e-mails om de deals in beweging te houden, het creëren van gepersonaliseerde belscripts en LinkedIn InMails, en het invoegen van door het bedrijf goedgekeurde onderpanden in uw berichten met één klik.

Naast het automatiseren van verkoopbereik, kan Regie AI uw inkomstenteam helpen bij het genereren van boeiende inhoud op schaal, waaronder blog- en socialemediaberichten, e-mailreeksen en follow-ups van evenementen en uitnodigingen.

Het biedt ook een inhoudbeheersysteem dat verwijst naar historische inhoud en toegang biedt tot eerdere casestudy’s, video’s, one-pages, getuigenissen en meer. Dit maakt het gemakkelijker om reeds bekende inhoud op te nemen en consistent te blijven tussen teams.

Cresta

Cresta is een AI-tool voor verkoopassistenten die u helpt uw ​​verkoopeffectiviteit en -efficiëntie te vergroten met generatieve AI-algoritmen.

Het biedt geïntegreerde contactcenter-intelligentieproducten die real-time inzichten omzetten in resultaatgerichte real-time acties. Enkele van de intelligente contactcenteroplossingen die het biedt, zijn:

 • Verbeterd inzicht in zakelijke trends en inzichten om snellere en slimmere zakelijke beslissingen te nemen.
 • Verbeter de efficiëntie en effectiviteit van verkoopagenten door hen uit te rusten met AI-aangedreven coaching en hulp om hun prestaties te verbeteren.
 • Maak robuuste coaching en kwaliteitsborging mogelijk door de prestatiekloven te coachen en de teamprestaties te meten op 100% conversies.
 • Automatisering om efficiëntie te stimuleren door herhalende gesprekken strategisch te vinden en te vervangen door chatbots die worden ondersteund door klantinzichten.
  Software installeren zonder beheerdersrechten

Cresta biedt een geïntegreerd pakket van intelligente producten, waaronder Cresta Agent Assist, Cresta Director, Cresta Insights en Cresta Virtual Agent. Deze tools zorgen ervoor dat elke agent effectiever en beter presteert, waardoor de productiviteit toeneemt.

ZoomInfo koor

Chorus van ZoomInfo is een van de snelstgroeiende Conversation Intelligence-producten, ondersteund door 14 technologiepatenten die gebruik maken van Machine Learning (ML).

Hier zijn een paar kenmerken van Chorus waardoor het elke klant- en zakelijke interactie meetelt:

 • Analyse van verkoopgesprekken: Chorus helpt prestatiegerichte verkoopteams om gesprekken, e-mails en klantbijeenkomsten vast te leggen en te analyseren om direct toegang te krijgen tot de inzichten en transcripties van het gesprek. Het helpt zichtbaarheid, winnend gedrag en procesveranderingen te stimuleren om een ​​betere impact te creëren.
 • Stimuleer teamprestaties: het helpt bij het identificeren van winnend gedrag dat teams en werknemers bijscholen, methodologische naleving stimuleren, nieuwe aanwervingen verkorten en teamprestaties stimuleren.
 • Krijg concurrentie-inzichten zoals de stemmen van klanten om de trends en het winnende gedrag beter te begrijpen. Als u de taal van de klant in de content- en berichtenkanalen begrijpt, kunt u strategische beslissingen nemen voor uw hele klantenbestand.

Zo bespaart Chorus 75% van de tijd die aan evaluaties wordt besteed en verbetert het de snelheid, efficiëntie en omzet van de verkoopprocessen.

Drift

De conversatieverkoop van Drift biedt een kopergerichte benadering van de verkoop- en marketingteams, waardoor ze gesprekken een vliegende start kunnen geven, een hoogwaardige verkooppijplijn kunnen opbouwen en de verkoopsnelheid kunnen verhogen door middel van waardevolle realtime inzichten en omnichannelcommunicatie.

Hierdoor heeft Drift een waardevolle en significante impact op het verkoopsucces van de onderneming.

Volgens een Total Economic Impact (TEI)-onderzoek heeft Drift’s conversatieverkoopoplossing de volgende Return on Investment (RoI) geboden aan ondernemingen en bedrijven:

 • 670% totaal rendement op investering (ROI).
 • 50% gemiddelde toename van de efficiëntie en productiviteit van de vertegenwoordiger.
 • 30% gemiddelde stijging van de verkoopsnelheid.
 • 20% gemiddelde stijging van het winstpercentage.
 • 18% stijging van de gemiddelde bestelwaarde (AOV).

Dit zijn de beste kenmerken van Drift die helpen deze ROI voor bedrijven te bereiken:

 • Richt u op potentiële klanten en richt u erop door koopsignalen te verzamelen over de hele tech-stack. Hierdoor kunnen verkopers de meest betrokken accounts en degenen die verantwoordelijk zijn voor de inkoopcommissie identificeren.
 • Geef real-time waarschuwingen en meldingen over een prospect die via chat of video contact heeft met een onderneming.
 • Geef een AI-betrokkenheidsscore aan de verkopers om de meest boeiende accounts te bepalen die waarschijnlijk zullen kopen op basis van hun merkinteracties, inclusief site, gespreksintentie, e-mail- en video-activiteit, vergadergegevens en functietitel.
 • Plan snel vergaderingen in Google Agenda’s en Microsoft rechtstreeks met behulp van een bot.
 • Promoot video-engagement en versnel gesprekken door boeiende en gepersonaliseerde video’s en GIF’s naar potentiële klanten te sturen via e-mail, chat of LinkedIn-berichten.
 • Gebruik de mobiele app onderweg, zodat verkopers overal en altijd video’s kunnen maken en met potentiële klanten kunnen chatten.
 • Bied livechat aan de kopers, zodat ze het formulier kunnen overslaan en in realtime een mens-tot-mensgesprek kunnen beginnen.

Het beste aan deze AI-verkooptool is dat het meer dan 50 native integraties biedt met applicaties zoals Salesforce, Slack, Zoom, Outreach en SalesLoft. Bovendien breidt het de verbinding van Zapier uit naar meer dan 500+ applicaties.

Naadloze AI

Naadloze AI is een op AI gebaseerde real-time zoekmachine voor B2B-verkoopleads, die een 5-10x gemiddeld rendement op investering (ROI) en een gemiddelde toename van 350% in kansen biedt.

Met deze zoekmachine kunnen verkopers rechtstreeks in contact komen met hun potentiële klanten, waardoor het gemakkelijker wordt om een ​​verkooppijplijn op te bouwen, de verkoopcyclus te verkorten en meer deals te sluiten.

  Hoe u "Continue Watching" bovenaan kunt krijgen in Netflix

Met de oplossing voor verkoopprospectie kunnen verkopers de juiste mensen vinden om contact mee op te nemen en een lucratieve en nauwkeurige lijst met leads samenstellen, waardoor ze minder tijd kunnen besteden aan het maken van een lijst met verkoopprospecties en meer tijd aan verkopen.

U kunt ook de gratis Chrome-extensie van Seamless AI downloaden om gemakkelijk de e-mails en telefoonnummers van potentiële klanten te vinden via uw Chrome-browser. Bovendien stelt de functie voor gegevensverrijking verkopers in staat om ontbrekende details en informatie in de onvolledige lijst met contacten of leads in te vullen, waardoor het een lijst van hoge kwaliteit wordt.

Dus als u wilt groeien en een nauwkeurige lijst met verkoopleads wilt opbouwen om sneller meer deals te sluiten en uw inkomsten te vergroten, dan is Naadloze AI de juiste AI-verkooptool.

Seismisch

Seismic biedt verkoopbevorderende oplossingen voor verkoopteams die moeite hebben om snel beslissingen te nemen, sterke klantrelaties op te bouwen en een holistisch beeld te krijgen van wat werkt om succes te schalen.

Het biedt verschillende producten en oplossingen, zoals Sales Content Management en AI Guided Selling, en biedt middelen die verkopers helpen te begrijpen hoe AI sales en klantenbeheer in de huidige tijd transformeert.

Zo helpen deze oplossingen verkoopteams over de hele wereld:

 • AI Guided Selling biedt verkopers hoogwaardige en contextuele contentaanbevelingen, waardoor verkopen en sneller deals binnenhalen.
 • Leren en coachen Lessonly-bronnen stellen verkoopvertegenwoordigers in staat gebruik te maken van een enkele hub voor inhoud en leren, waardoor ze betere beslissingen kunnen nemen, betere klantgesprekken kunnen voeren en de klanttevredenheid kunnen verbeteren.
 • Maximaliseer de productiviteit van verkopers, zodat ze meer tijd kunnen besteden aan het leggen van contacten met kopers en het maken van verkopen, in plaats van prospects te zoeken en de telefoongesprekken voor te bereiden.
 • Stelt verkoopvertegenwoordigers in staat om datagestuurde beslissingen te nemen met Seismic’s bruikbare inzichten in de best practices die verkoopsucces stimuleren.

Seismic biedt ook inzichten en beveelt de juiste digitale kanalen aan om specifieke potentiële klanten te bereiken, gepersonaliseerde gesprekken te stimuleren en meer deals binnen te halen.

Veloxy

Veloxy is een AI-verkoopoplossing die verkopers en teams helpt de klantrelaties te verbeteren, de omzet te verhogen en razendsnel op te schalen.

Consistente klantbetrokkenheid en -tevredenheid zijn de meest cruciale aspecten van succesvolle verkoop en retentie.

En zonder een Sales AI-oplossing moeten verkopers 66% van hun tijd besteden aan het beheren van oproepen en e-mails, het vinden van de juiste prospect, het loggen van activiteiten, het invoeren van gegevens in Salesforce en het handmatig plannen van follow-ups.

Aan de andere kant automatiseert en elimineert de verkoop-AI van Veloxy niet-verkopende activiteiten die geen verkoop en inkomsten genereren, waardoor verkopers 95% van hun tijd kunnen besteden aan:

 • Communiceer virtueel met klanten.
 • Ontmoet klanten persoonlijk.
 • Adviseur zijn van leads en prospects.
 • Onderzoek competitieve activiteit.
 • Pijnpunten ontdekken en aanpakken.

Bovendien verkort het ook de verkoopcyclus. Het stroomlijnt klantbetrokkenheid met AI Guided Selling dat slimme meldingen verzendt over welke klant moet bellen of e-mailen en wie eerder zal kopen, waardoor verkoopbetrokkenheid wordt vergemakkelijkt en versneld.

Dus als u trage en zeldzame klantbetrokkenheid wilt elimineren, meer tijd wilt besteden aan verkopen, de klanttevredenheid wilt verbeteren en meer omzet wilt genereren, is Veloxy Sales AI de juiste keuze voor een AI-verkooptool.

laatste woorden

Het uitvoeren van succesvolle verkoopcampagnes kan een uitdaging en een tijdrovend proces zijn. Daarom kan investeren in AI-verkooptools u helpen uw verkoopproces te vereenvoudigen, automatiseren en verbeteren, waardoor u meer productiviteit en inkomsten kunt genereren.

Als u de efficiëntie van uw verkoopteam wilt maximaliseren en winst wilt maken, zullen de bovenstaande tools u helpen dit jaar uw verkoopdoelstellingen te behalen.

Bekijk vervolgens winnende verkoopstrategieën om deals beter te sluiten.