9 Beste audiosoftware om op te nemen, te bewerken, te mixen en meer

Of je nu een voice-over artiest of een videograaf bent, goede audiosoftware heeft de hoogste prioriteit.

Zelfs als je van zingen houdt, ben je op zoek naar iets dat audio kan opnemen, bewerken en zelfs mixen om de best mogelijke tracks voor je publiek te creëren. Audiosoftware is ook echt essentieel voor muziekproducenten, omdat al hun werk draait om het maken van goede muziek en hun belangrijkste doel is het leveren van geluid van scherpe kwaliteit.

Er zijn tijden, zelfs als je omgeving niet zo lawaaierig is; je zult je audio nog steeds een beetje verontrustend vinden met onnodig gebabbel of verkeersgeluiden, vooral omdat je microfoon niet het beste van zijn werk doet.

In al die gevallen moet je kijken naar het vinden van de meest geschikte audiosoftware voor je behoeften om je stuk ongelooflijk te laten opvallen. Gelukkig heb ik al het onderzoek voor je gedaan door deze handige lijst samen te stellen.

Laten we er meteen op ingaan om erachter te komen welke geschikt is voor u.

Durf

Een veteraan om mee te beginnen, Durf bestaat al sinds 2000 en blijft een van de meest populaire audiobewerkingssoftware die er is. Het is gratis, open-source en platformonafhankelijke software die voor iedereen supergemakkelijk te gebruiken is zonder enige voorafgaande expertise in audiobewerking.

Hier zijn enkele van de vele dingen die u ermee kunt doen:

 • Geluid opnemen
 • Opnamen van andere media digitaliseren
 • Bewerk en voeg effecten toe aan je audio, zoals reverb, auto-tune, vervorming en echo
 • Sneltoetsen inschakelen voor een snellere workflow
 • Bekijk audio in spectrogrammodus om het in frequenties te selecteren en te visualiseren
 • Voeg plug-ins zoals LV2 en VST toe om uw audio verder te verbeteren.
 • Importeer/exporteer 16-bits, 24-bits en 32-bits audio voor geweldige geluidskwaliteit

Audacity ondersteunt een handvol besturingssystemen, waaronder Windows, macOS en Linux.

Adobe-auditie

Alles wat van Adobe komt, is ongetwijfeld geweldig, en dat is niet anders voor Adobe-auditie. Je kunt je ruwe audio bewerken en polijsten tot een onberispelijk geluid door het te mixen, opschonen en letterlijk te finetunen, en dat alles terwijl je een soepele workflow hebt.

Hun spectrale weergave en essentiële geluidspaneel helpen je om audio te herstellen en professionele kwaliteit te bereiken, zelfs als je geen professional bent in wat je doet. Om nog maar te zwijgen, je kunt ook audio-remixen maken door de tracks te herschikken zodat ze bij elke duur passen.

  Microfoon werkt niet op een Mac? Hier is hoe het te repareren

Als uw bestaande audio problemen heeft, kunt u deze en hun ingebouwde tools zoals diagnosepaneel, audioreductie, DeClipper en DeHummer oplossen.

Adobe Audition is gemaakt voor verschillende audiogebruiksdoeleinden, waaronder podcasts, die tegenwoordig zelf een zeer helder geluid vereisen. U kunt dus duidelijk visualiseren hoe goed uw bewerkte audio zal zijn met deze software.

WavePad

WavePad is een andere fenomenale audio-editor met een heleboel basis- en geavanceerde functies. Je kunt het gebruiken voor al je audiobewerkingsdoeleinden, inclusief muziekproductie en reguliere opnames.

Het ondersteunt alle belangrijke audioformaten en stelt u in staat om uw audiotracks binnen enkele seconden te knippen, kopiëren, bijsnijden, splitsen, versterken, egaliseren en normaliseren. Er zijn ook opties om ruis te verminderen en toegang te krijgen tot geavanceerde tools zoals spectrale analyse, FFT en TFFT om uw audiofrequentie beter te begrijpen.

Als je iemand bent die veel soundtracks of audio produceert en tijd wil besparen tijdens het bewerken ervan, dan kun je hun batchverwerkingsfunctie gebruiken om ze allemaal tegelijk te bewerken. Superhandig voor mensen die het druk hebben en snel iets willen.

WavePad kan gratis worden gedownload op Windows, Mac, IOS, Android en Chromebook met beperkte functies. Om het volledige potentieel van deze software te ontgrendelen, moet je hun betaalde versie kiezen, wat naar mijn mening absoluut de moeite waard is.

TwistedWave

Met de mogelijkheid om uw audio op te nemen, te masteren, te converteren en batchgewijs te verwerken, TwistedWave zou zeker op deze lijst komen.

Het is een alles-in-één oplossing voor alles wat met audio te maken heeft, en het mooie is dat het voor iedereen supereenvoudig te gebruiken is.

Afgezien van de gebruikelijke functies, zijn hier enkele unieke dingen die u met deze software kunt doen:

 • Stiltepunten in de audiotrack automatisch detecteren voor eenvoudig splitsen
 • Corrigeer de toonhoogte of versnel het zelfstandig
 • Maak eenvoudig iPhone-beltonen en exporteer ze in een ondersteund formaat.
 • Werk aan uw huidige audiotracks terwijl uw grote bestanden op de achtergrond worden geladen.
 • Laad een willekeurig aantal audio-effecten in je stapel om ze toe te passen in plaats van ze allemaal opnieuw te moeten toevoegen

TwistedWave wordt ondersteund op Mac en IOS, of je kunt het ook online gebruiken als je niets wilt downloaden.

AVS Audio-editor

Exclusief gemaakt voor Windows, AVS Audio-editor ondersteunt alle belangrijke audioformaten en maakt het je gemakkelijk om briljante tracks te bedenken. U kunt uw audio grotendeels knippen, bijsnijden, splitsen, samenvoegen en manipuleren, inclusief de mogelijkheid om verschillende tracks samen te voegen.

Er is ook een bibliotheek met effecten, zoals reverb, chorus, flanger en echo, die direct kunnen worden toegepast op de gewenste punten van de track. Daarnaast kunt u:

 • Neem audio op van verschillende ingangen, zoals microfoon- en vinylplaten
 • Audio extraheren uit videobestanden
 • Verwijder onnodige achtergrondgeluiden.
 • Verander de geluidsbitsnelheid naar elk niveau.
 • Verander geschreven tekst in een natuurlijk klinkende stem, allemaal dankzij hun tekst-naar-spraakfunctie.
  Voeg kleurfilters toe aan video's op je iPhone

Aangezien deze software alleen beschikbaar is voor Windows, kunt u deze downloaden in de versies Vista, 2003, XP, 7, 8, 8.1 en 10.

Logic Pro

Logic Pro door Apple kunt u enkele van de meest hardcore audioproductie- en bewerkingspraktijken implementeren. Je kunt hun Step Sequencer-, Sampler- en Quick Sampler-functies gebruiken om drumbeats, melodische patronen te bouwen en geluiden om te zetten in instrumenten, en dat allemaal in een handomdraai.

Het creëren en improviseren van je muziek heeft ook een geheel nieuwe betekenis met deze software omdat het Live Loops heeft, waarmee je in feite met verschillende sets muzikale arrangementen op een raster van cellen kunt spelen om te bepalen welke het beste klinkt, zonder dat je het hoeft toe te voegen vooraf naar uw tijdlijn.

Daarnaast kun je effecten in DJ-stijl toevoegen, elk instrument (gitaar, drums, keyboard, enz.) bespelen, haarscherpe audio opnemen, nieuwe muziek toevoegen aan de bestaande track zonder het huidige tempo te verstoren en toonhoogtecorrectie uitvoeren.

Als je een iPhone of iPad gebruikt, kun je de functie Logic Remote gebruiken om bepaalde functies, zoals Live Loops en Remix FX, rechtstreeks vanaf je apparaat te bedienen met multi-touch-bewegingen.

Erg cool, maar er komt zoveel meer bij kijken, en je kunt het allemaal uitproberen met de gratis proefversie die beschikbaar is. Op die manier kunt u gemakkelijk elke functie uitpakken en zien of deze software geschikt is voor u of niet, hoewel dat zeker het geval is.

Professionele gebruiksvoorwerpen

Met een van de schoonste audioworkflows van alle opties in deze lijst, Professionele gebruiksvoorwerpen voelt als thuis voor je omdat het alle functies bevat die je nodig hebt om geweldig klinkende tracks te maken. Het wordt geleverd in 3 verschillende abonnementen: Pro Tools First (gratis), Pro Tools (betaald) en Pro Tools Ultimate (betaald met geavanceerde functies).

Het feit dat ze een gratis abonnement hebben, maakt het u echt gemakkelijker om te beslissen of deze software geschikt is voor uw behoeften of niet. Er zijn veel functies om uit te pakken in deze tool, maar om er een paar te noemen, heeft het:

 • Krachtige en handige opties voor het bevriezen en vastleggen van nummers
 • 64-bits opnemen en mixen
 • Robuust hardware- en ondersteuningsbeleid
 • Dolby Atmos, Ambisonics en andere 3D-audiokwaliteiten
 • Optie om je gemaakte muziek overal te streamen en te verkopen zonder je zorgen te maken over licenties
 • Uitstekende fabrieks- en Plugsound-geluidspakketten
  Hoe Stock Gnome Shell te krijgen in Ubuntu 17.10

Pro Tools is gemaakt voor iedereen, ongeacht je expertiseniveau. En er zijn nog zoveel meer briljante functies die je versteld zullen doen staan. Zorg ervoor dat u aan de slag gaat met het gratis abonnement en ga vanaf daar verder als het indruk op u maakt.

MAAIMACHINE

Zeer betaalbaar en toch krachtig, MAAIMACHINE is audioproductiesoftware die uitgebreid kan worden uitgebreid, gewijzigd en gescript. Het ondersteunt verschillende plug-ins, hardware en digitale formaten zodat u uw doelen voor geluidsproductie kunt bereiken zonder beperkt te zijn.

U kunt audio opnemen, bewerken en weergeven in 64-bit, virtuele instrumenten bespelen, verschillende geluidseffecten toepassen en nog veel meer functies verkennen. Het beste van deze software is dat het om de paar weken updates uitrolt om relevant te blijven in wat je maakt met REAPER.

Prijsplannen beginnen vanaf slechts $ 60, maar er is een royale gratis proefperiode van 60 dagen die op u wacht voordat u geld uitgeeft.

Cubase

Bewerk, mix en master je audio tot professioneel klinkende tracks met Cubase. Het helpt je je creatieve potentieel te vergroten, of je nu een beginner bent of een grote componist/producer. Deze software is snel, flexibel, intuïtief en past bij letterlijk elk genre.

Je kunt producttracks van begin tot eind gebruiken zonder echt te zweten, omdat Cubase vrij intuïtief is en weet wat een gewoon persoon achter het scherm wil bereiken.

Het is geprezen door enkele van de meest invloedrijke mensen in de muziekwereld, zoals Zedd, Tyler Smyth en Kurt Oldman.

U kunt kiezen uit verschillende versies van de software die past bij uw behoefte en budget. Maar eerst kunt u de gratis proefversie gebruiken om te weten wat u te wachten staat.

Conclusie

Audiobewerking is een essentieel onderdeel van een geweldig muzieknummer, video of gewoon een opname. Met behulp van de bovenstaande tools kunt u uw gewoon klinkende audio omzetten in professionele kwaliteit, ongeacht voor welke u kiest.

Heeft u problemen met de Spotify Web Player? Hier is hoe het te repareren.

gerelateerde berichten