9 beste bedrijven voor patiëntbewaking op afstand

Patiëntmonitoring op afstand (RPM) is een nieuwe revolutie in de zorg!

De reden is dat zorginstellingen zwaar worden belast en de covid-19-pandemie hun problemen verder heeft vergroot. Ze hebben te maken met een tekort aan personeel, apparatuur, apparaten, medicijnen en zelfs infrastructuur om patiënten te huisvesten. Uiteindelijk lijden patiënten over de hele wereld, zelfs in de rijkere landen.

RPM lijkt een enorme hulp te zijn in scenario’s als deze. Het is gunstig voor zowel zorgverleners als patiënten. Het helpt de lasten voor zorgverleners te verminderen, maakt een gemakkelijke toegankelijkheid van zorgdiensten mogelijk en bespaart patiënten gedoe.

Laten we dus meer te weten komen over RPM en de beste RPM-providers vinden.

Wat is patiëntbewaking op afstand precies?

Remote Patient Monitoring (RPM) is het proces van het bewaken van de gezondheid van patiënten buiten een conventionele zorgomgeving. Het kan worden gedaan met behulp van mobiele of andere apparaten en digitale technologieën op een plaats zonder directe of fysieke toegang tot medische zorg, zoals thuis. Het apparaat bewaakt en registreert medische gegevens en verzendt deze naar zorgverleners om hen in staat te stellen voor beoordeling, diagnose en aanbeveling.

Apparaten voor bewaking op afstand kunnen van verschillende typen zijn om gezondheidsparameters zoals bloeddruk, hartslag, gewicht, zuurstof in het bloed en andere vitale functies te bewaken. Op basis van de gegevens die met deze apparaten zijn verzameld, kunnen zorgverleners een geschikte behandeling voorstellen of ervoor zorgen dat het huidige behandelplan effectief is.

RPM is anders dan telezorg. In feite valt RPM onder telezorg. Het is essentieel om hun verschillen te begrijpen voor facturerings- en coderingsdoeleinden.

RPM gebruikt apparaten om de gezondheid van de patiënt te bewaken buiten de infrastructuur of organisatorische omgeving van de zorgverlener. Aan de andere kant maakt telezorg gebruik van telecommunicatietechnologieën en elektronische gegevens om klinische zorg over lange afstanden te verlenen. Het omvat ook telefoons, elektronische postsystemen, machines en patiëntmonitors op afstand om algemene zorg te bieden naast gezondheidsgerelateerde educatie en gezondheidsadministratie.

Hoe werkt Patiëntbewaking op afstand?

Het stapsgewijze proces van hoe patiëntbewaking op afstand (RPM) werkt, is:

 • Een zorgverlener beoordeelt de toestand van een patiënt en bepaalt of RPM de patiënt ten goede zou komen. Als ze het nuttig vinden, schrijft de provider een RPM-programma voor om hun vitale functies op afstand te bewaken met behulp van RPM-apparaten en zorg te verlenen.
 • Met toestemming van de patiënt start de zorgverlener RPM en wijst een apparaat toe op basis van hun toestand om hun gezondheidsinformatie, zoals bloedsuikerspiegels, hartslag en andere vitale functies, te controleren en te verzamelen. Veelgebruikte RPM-apparaten zijn bloeddrukmeters, spirometers, gewichtmachines, glucometers en oximeters.
 • De apparaten worden buiten de instelling van de zorgverlener opgesteld om de vitale functies van de patiënt te bewaken. De RPM-apparaten zijn elektronisch verbonden via Bluetooth of mobiele netwerken. Ze leggen gezondheidsgegevens vast en verzenden deze elektronisch naar de aanbieder voor beoordeling.
 • De zorgverlener analyseert de ontvangen gegevens en geeft passende begeleiding, aanbevelingen of diagnose.

Voorbeeld

Een covid-19-patiënt kan een oximeter voorgeschreven krijgen om de zuurstofsaturatie in hun bloed te meten. Het apparaat kan thuis worden ingesteld door de instructies goed op te volgen om de metingen te doen. Vervolgens kunnen de verkregen meetwaarden elektronisch worden gedeeld met de zorgverlener. Zij beoordelen de resultaten en begeleiden de patiënt of familie dienovereenkomstig.

Het is dus essentieel om het beste bedrijf voor patiëntbewaking op afstand te kiezen om optimale zorg te krijgen.

Wat zijn de voordelen van patiëntbewaking op afstand?

Het toegenomen gebruik van RPM is te danken aan de voordelen voor zowel bedrijven als patiënten. Het stelt de zorgverleners in staat om de gezondheid van een patiënt nauwlettend in de gaten te houden zonder deze fysiek te bezoeken. Evenzo kunnen de patiënten en hun families gebruik maken van de beste zorg in het comfort van hun huis, zonder gedoe.

Dus als u een zorgverlener bent, zijn hier de belangrijkste redenen om RPM in uw instelling te gebruiken en profiteert u van vele voordelen.

  Hoe te controleren of een cel niet leeg is in Google Spreadsheets

Nauwkeurige en gedetailleerde gezondheidsgegevens

RPM-apparaten bieden nauwkeurige gegevens in detail. Het zal zorgverleners helpen de gezondheidstoestand en symptomen van de patiënt grondig te begrijpen en te beslissen of de diagnose werkt. Ze kunnen hun toestand in de loop van de tijd volgen om de herstelstatus te zien of om de handelwijze te wijzigen. Als gevolg hiervan kunnen patiënten superieure zorg krijgen terwijl ze thuis zijn.

Contactloze zorgdiensten

Met RPM kunnen zorgaanbieders contactloze service verlenen aan patiënten. Het is gunstig voor iedereen – zorgverleners, patiënten en anderen. Het kan de verspreiding van infecties, ziekten of een dodelijk virus zoals covid-19 beperken.

Door zorggegevens buiten de zorginstelling te monitoren, kunnen patiënten zichzelf beschermen tegen infecties die ze in het ziekenhuis kunnen oplopen. En als ze besmet zijn, kunnen ze anderen redden die mogelijk in hun contact komen door te vermijden naar de ziekenhuizen te gaan.

Betere transparantie

Patiënten en hun families kunnen alle gegevens van het RPM-apparaat bekijken, wat transparantie tussen hen en de zorgverlener mogelijk maakt. Het helpt bij het opbouwen van vertrouwen, waar iedereen naar op zoek is voordat hij een zorginstelling kiest.

Dit komt ook de zorgverleners ten goede, aangezien de patiënten u zullen verkiezen boven anderen. En de gegevens leiden de patiënten ook op, zodat ze hun levensstijl kunnen aanpassen en betere gezondheidsbeslissingen kunnen nemen.

Snellere services en minder gedoe

RPM stelt zorgverleners in staat snellere gezondheidszorg aan te bieden in tegenstelling tot degene waarbij ze alle patiënten in het ziekenhuis met personeelstekort moesten behandelen, vooral bij gebeurtenissen zoals de COVID-pandemie. Het bespaart patiënten ook van regelmatige bezoeken, het betalen van hoge vergoedingen, reis- en verblijfskosten en het gedoe dat daarmee gepaard gaat.

Laten we het dus hebben over enkele van de beste bedrijven voor patiëntbewaking op afstand.

Withings

Bewaak uw patiëntgezondheidsparameters met nauwkeurige patiëntgerichte gegevens met behulp van Withings. Het dashboard geeft u alle informatie die u wilt over de gezondheid van patiënten door hun toestand te bewaken.

Bekijk de statistieken in één overzicht en verdiep je in alle relevante details om een ​​perfect beeld te krijgen van langetermijntrends. Withings stelt uw team in staat om patiënten gemakkelijk te beheren door hun informatie binnen uw team te delen, een plan op te stellen en te coördineren met zorgverleners.

Stel uw patiënt in staat om hun problemen goed te communiceren met veilige in-app-communicatie, tijd te besparen voor beide partijen en onnodige bezoeken te weerstaan. U kunt ook uw tijd bijhouden op het platform dat de patiënten bewaakt. Withings biedt ook zeer duurzame, nauwkeurige en eenvoudig te installeren producten. Bovendien beschikt de DATA HUB-technologie over mobiele netwerken om de patiënten te bereiken zonder een smartphone of wifi-netwerk.

Withings loopt voorop omdat het realtime gegevens gebruikt, privacy en beveiliging handhaaft, een uitgebreid dashboard biedt en nooit een meting mist. Koop apparaten zoals slimme weegschalen, hybride horloges, bloeddrukmeters, slaapduurmeters en meer.

Vul je gegevens in en begin met een demo om te leren hoe Withings werkt.

MedM

Zorg voor een vlotte verbinding tussen patiënten en artsen met MedM voor een juiste diagnose van de traceerbare informatie. Het is een handig hulpmiddel voor mensen, zorgverleners, ontwikkelaars en verkopers van apparaten. Het verzamelt gegevens van meer dan 550 IoT-apparaten, wearables en sensoren en biedt DeviceKit SDK, een systeem voor patiëntbewaking op afstand (RPM), persoonlijke verzorging en HomeHub.

MedM is platform- en hosting-onafhankelijk en kunt u snel en eenvoudig als whitelabel-oplossing inzetten. De DeviceKit SDK ondersteunt iOS en Android, meer dan 550 apparaten, meer dan 90 apparaatleveranciers en 16 soorten metingen. Het wordt ook volledig gedocumenteerd geleverd, inclusief voorbeeldcode en SLA-onderhoud.

De mobiele toepassingen van MedM voor consumenten omvatten eersteklas persoonlijke gezondheidsdagboek-apps en ondersteunen iOS en Android. Applicaties hebben honderden aansluitende sensoren en worden geleverd met een offline modus die geen registratie vereist en een online modus voor delen en back-ups.

Bovendien krijgt u een RPM-softwareplatform dat toegang geeft tot patiëntgegevens en realtime inzicht geeft. Het wordt geleverd met drempels, rapporten, herinneringen, trendgrafieken en meer. Het wordt geleverd met beide opties – gehoste en cloud-edities. Daarnaast biedt het functies zoals witte labels, HIPAA-compatibele gegevensopslag, EPD/EMR-integratie-API’s.

MedM Hub Middleware is het beste voor het verzamelen en verzenden van onbeheerde gegevens. Het kan gegevens van vier tot acht apparaten tegelijk verzamelen, is compatibel met alle ondersteunde sensoren en is beschikbaar onder de RPM-oplossing.

  10 goede bronnen om Big Data en Hadoop te leren

Maak uw account aan om de bruikbaarheid en betrouwbaarheid van MedM in uw dagelijks leven te ervaren en doe een gratis proefversie.

Philips

Behandel uw patiënt op het juiste moment en op de juiste plaats met Patiëntbewaking op afstand van Philips. Het biedt de zorgteams de juiste tools om de gezondheid van de patiënten thuis te volgen, met hen samen te werken en problemen op te sporen door met de juiste arts te overleggen voordat de definitieve beslissing tot opname wordt genomen.

Patiënten zullen specifieke interventies en protocollen doorlopen, waaronder het meten van vitale functies, het bekijken van educatieve video’s, het invullen van enquêtes en het deelnemen aan een videogesprek met het virtuele zorgteam. Het RPM-proces helpt ook de kosten te verlagen en de kwaliteit van de monitoring, toegang tot zorg, de ervaring van elke patiënt en zelfzorg te verbeteren, en patiënten te helpen hun gezondheidsstabiliteit te herstellen.

U kunt voordelen krijgen zoals:

 • Betere resultaten tegen minimale kosten
 • Populaties beheren met op maat gemaakte en schaalbare programma’s
 • Prioriteit geven aan elke patiënt op basis van hun gezondheidsbehoeften door middel van de juiste interventies
 • Het volgen van vitale functies, algehele conditie en gewichten met de aangesloten apparaten en applicaties

Bovendien kunnen risico’s zoals complexe aandoeningen, seniorenproblematiek, chronische aandoeningen, therapeutische zorg, persoonlijke verzorging, COVID-19, gedragsgezondheid en nog veel meer eenvoudig worden opgelost met de nieuwste apparaten.

Medtronic

Laat uw patiënten thuis zelfzorg verlenen met oplossingen voor patiëntbewaking op afstand door: Medtronic. Hiermee kunt u patiënten eenvoudig volgen met behulp van smartphones en helpt het patiënten met complicaties zoals luchtwegaandoeningen, waaronder COVID-19.

Het kan hun rapporten volgen via gezondheidscontroles, en Medtronic Care Management Services doet er alles aan om de ademhalingsproblemen van patiënten te beheersen. Het biedt meer dan 20 programma’s voor ziektebeheer, outreach-diensten voor patiënten en ondersteunende technologie voor klinische beslissingen.

Neem betere klinische beslissingen met de zorgbeheerservices voor vroege inzichten. Het platform stelt elke patiënt in staat om dagelijks hun gezondheidsinformatie te delen met een gebruiksvriendelijke interface. Senioren kunnen hun routinecontroles ook op afstand doen.

Bovendien krijgt u op het juiste moment de juiste inzichten en analyses om het probleem te identificeren, zodat u uw patiënten snel kunt bellen om de gezondheidsresultaten te verbeteren.

ResMed

ResMed is een van de wereldleiders op het gebied van patiëntbewaking op afstand. Het heeft mobiele connectiviteit met elk CPAP-apparaat met meer dan 15 miljoen cloudapparaten en definieert de verbinding tussen betere gezondheid en technologie. Het platform kan eenvoudig patiëntgegevens verzamelen om de resultaten te verbeteren en de zorgkosten te verlagen. Het groeit dagelijks van de resultaten en feedback en stelt u in staat om te integreren met andere systemen buiten het netwerk van ResMed.

ResMed biedt slaaptherapie, ademhalingszorg, SaaS en meer met betere ondersteuningsprogramma’s. Het kan het gebrek aan interoperabiliteit tussen de systemen oplossen, duplicatie, inconsistente gegevens verminderen en gegevens gesynchroniseerd houden. Bovendien is het flexibeler en veiliger met verbeterde workflows, kosteneffectieve gezondheidszorg, betere resultaten en meer.

Bespaar 50% tijd en energie en gebruik het op andere gebieden. ResMed biedt een compleet beeld van patiënten tussen hun zorginstellingen en geeft zorgverleners de vitale functies, zodat een patiënt vanaf het begin goede zorg kan krijgen. U kunt uw patiënten ook in staat stellen zichzelf te controleren met het myAir-product.

Resideo Lifecare

woning biedt verschillende zorgdiensten en producten om u te helpen duurzame resultaten te bereiken en begeleidt bij elke stap om de zorg te verbeteren en uw betrokkenheid te beïnvloeden. Met behulp van hun Lifestream Telehealth-platform krijgt u betere inzichten en dagelijks inzicht in de gezondheid van patiënten.

U krijgt een intuïtief dashboard om snel toegang te krijgen tot alle statistieken met behulp van het Resideo Lifestream Web. U kunt ook analyses volgen met Livestream Analytics en het gemakkelijk maken om ROI te leveren. Bovendien kunt u met Lifestream Connect integreren met EPD’s en biedt het een uniforme weergave.

U kunt gemakkelijk contact maken met families en patiënten met behulp van hun geïntegreerde videobezoeken die worden geleverd met een naadloze interface. U kunt de patiënten ook op afstand met u laten communiceren en transparante resultaten geven over hun gezondheid. Bovendien kunt u op video gebaseerde bezoeken plannen en berichten verzenden en beantwoorden met behulp van het klinische Livestream-dashboard.

  Hoe u de donkere modus voor alle websites op Mac kunt krijgen

eBezoek

eBezoek is op de missie om de zorgverlening eenvoudig te maken, zodat de ziekenhuizen de beste zorg kunnen bieden waar en wanneer dat nodig is. Dit platform standaardiseert virtuele zorg voor zorgsystemen door alles te stroomlijnen: planning, patiëntbezoek, intake, ontslag en beheer van wachtkamers.

De tool kan uw patiëntworkflows automatiseren en verbeteren door u 150+ configuraties aan te bieden en uw virtuele zorgplatform zeer flexibel te maken. Dit adaptieve, enterprise-grade platform werkt binnen robuuste firewalls en streng beveiligingsbeleid. De video’s zijn high definition en vereisen geen plug-ins.

Maak je geen zorgen over de privacy, regelgeving en naleving van patiënten; eVisit kan ze voor u verzorgen, zodat u zich kunt concentreren op het leveren van optimale zorg aan uw patiënten. Het houdt ook uw patiëntgegevens vergrendeld met eVault – hun dubbel versleutelde beveiligingsdatabase voor patiëntgegevens.

eVisit kan werken met 50+ EPD’s zoals Epic, GE Healthcare, NextGen, enz., met behulp van HL7-integratie om uw workflow te verbeteren. U kunt ook gebruikmaken van onbeperkte, superieure klantenservice en technische ondersteuning om uw vragen over virtuele zorgtechnologie op te lossen.

iHealthUnifiedcare

Krijg een alles-in-één oplossing iHelathunifiedcare om chronische ziekten op afstand te beheren. Deze gebruiksvriendelijke app maakt on-demand lifestyle-ondersteuning, op maat gemaakte zorgplannen voor patiënten en persoonlijke of virtuele interactie mogelijk.

Patiënten kunnen zelfs gebruik maken van uitgebreide zorg bij hen thuis, online diensten zoals waarschuwingen, berichten, taken, levenslange coaching en naleving van medicatie. Het verhoogt ook de betrokkenheid van patiënten door middel van realtime monitoring tussen kantoorbezoeken en leidt geëscaleerde gevallen naar de zorgverlener.

Dit op de cloud gebaseerde intuïtieve klinische platform biedt intelligente bewakingsapparatuur en apparaten, biedt realtime analyse van patiëntgegevens om bruikbare inzichten te verkrijgen en maakt medische resultaatgerichte zorgplannen en -behandeling mogelijk.

iHealthunifiedcare biedt klinisch bewezen programma’s zoals bloedglucosemonitoring, CDE- en RD-services voor diabetes, bloeddrukmonitoring en MNT-services voor hypertensie, en andere services en monitoringapparatuur voor cardio-metabole aandoeningen.

QardioDirect

QardioDirect is een volledig geïntegreerde telezorg- en RPM-service waarmee artsen de chronische zorg van patiënten kunnen beheren. Het biedt waardevolle functies en voordelen om u te helpen de toestand van patiënten te verbeteren en efficiënt te werken. Qardio heeft meer dan 3 miljoen gebruikers met 97% positieve beoordelingen. Het verbindt patiënten met behulp van een draagbaar apparaat op afstand, terwijl het hen aanspreekt met een app en QardioMD RPM.

U kunt uw patiënten eenvoudig prioriteren op basis van slimme filtering of richtlijnen om snel de status en trends van patiënten in uw kliniek te bepalen, ongeacht waar ze zich bevinden. Qardio RPM-services zijn cloudgebaseerd en zijn altijd en overal toegankelijk via elk apparaat of elke browser.

Qardio helpt u bij het bewaken en volgen van de metingen en bewakingsuren om betere zorg te bieden en compliant te blijven. U hoeft zich geen zorgen te maken over compliance-regelgeving; hun cloudarchitectuur is HIPAA-compatibel. Aan de slag gaan met Qardio is ook moeiteloos en u kunt de tool binnen enkele dagen integreren met facturering, EPD’s en andere softwaresystemen.

Qardio’s ROM-systemen kunnen een reeks vitale functies op afstand bewaken en zijn nuttig voor verschillende chronische aandoeningen in meerdere domeinen van de geneeskunde, zoals hypertensie, gewichtsbeheersing, obesitas, diabetes, chronische nierziekte en postoperatieve zorg. QardioDirect stelt zorgverleners in staat om op waarde gebaseerde, externe en continue zorg te leveren. De intuïtieve interface biedt nauwkeurige, actuele, uitgebreide en bruikbare informatie om u te helpen snel betere beslissingen te nemen.

De services en apparaten van Qardio voldoen aan de AVG, HIPAA, FDS en CE. Ze bieden apparaten zoals:

 • QardioARM (bloeddrukmeter)
 • QardioBase2 (slimme weegschaal)
 • QardioTemp (voorhoofdthermometer)
 • QardioSPO2 (pulsoximeter).

Conclusie

Patiëntbewaking op afstand (RPM) is gunstig voor zowel zorgverleners als patiënten. Het maakt gezondheidszorgdiensten sneller en gemakkelijk toegankelijk, verbetert de transparantie en bespaart kosten, middelen en gedoe. Kies dus de beste optie uit deze lijst van topbedrijven voor patiëntbewaking op afstand en profiteer van deze voordelen.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in slimme gezondheidstrackers.

gerelateerde berichten