9 beste boekhoudsoftware voor vastgoedbeheer voor verhuurders

Het beheren van meerdere panden zonder boekhoudsoftware voor vastgoedbeheer klinkt als verhuurder moeilijk en tijdrovend.

Het bijhouden van verhuur en andere vastgoedgerelateerde uitgaven kan lastig zijn. Het inleveren op Excel-sheets of handmatig is ook niet handig. Bovendien kan het inhuren van boekhouders een andere kostenpost voor u worden.

Het beheren van meerdere eigendommen, het adverteren voor vacatures of verkopen, het verwerken van juridisch papierwerk en het werken binnen een budget kan het ongetwijfeld moeilijk maken om een ​​onroerendgoedbedrijf te runnen en te onderhouden.

Vastgoedbeheerders gebruikten jarenlang papier, e-mails, spreadsheets en pen en papier om alle transacties, taken, verzoeken van huurders en andere dagelijkse activiteiten bij te houden.

Gelukkig zijn na de introductie van vastgoedbeheersoftware alle belangrijke taken nu geautomatiseerd en verlopen de operaties soepel in vergelijking met vroeger.

Een tool voor vastgoedbeheer kan u helpen een verstandige verhuurder te worden. En stelt u in staat om u op andere zaken te concentreren in plaats van huur en zekerheid te berekenen.

Hier zijn enkele redenen waarom u een tool voor vastgoedbeheer zou moeten gebruiken en hoe deze u kunnen helpen.

Doel van boekhoudsoftware voor vastgoedbeheer

Een tool voor vastgoedbeheer kan u helpen een verstandige verhuurder te worden. En stelt u in staat om u op andere zaken te concentreren in plaats van huur en zekerheid te berekenen.

Hier zijn enkele redenen waarom u een tool voor vastgoedbeheer zou moeten gebruiken en hoe deze u kunnen helpen.

 • Tools voor vastgoedbeheer zijn niet duur en helpen u in de loop van de tijd veel geld te besparen. Het softwareprogramma regelt elke transactie. Aangezien boekhoudkundige taken beter beheersbaar zijn dan eenvoudige gegevensinvoer, hoeft u dus geen boekhouder in te huren.
 • Vastgoedbeheer Boekhoudsoftware automatiseert boekhoud- en boekhoudprocessen, waardoor boekhoudfouten en onopzettelijke fouten worden verminderd.
 • Ze hebben geavanceerde en robuuste rapportagemogelijkheden. Als gevolg hiervan kunt u wekelijkse of driemaandelijkse financiële rapporten voor uw huurwoningen genereren.
 • U kunt softwarebeveiliging en gegevensbeveiliging krijgen met boekhoudsoftware voor vastgoedbeheer, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over cyberaanvallen.
 • Schaalbaarheid is een ander belangrijk voordeel van het gebruik van deze software. Het kan worden aangepast aan uw wensen.
 • Functies die een boekhoudsoftware voor vastgoedbeheer zou moeten hebben

  Automatisering

  Een van de handigste voordelen van het gebruik van een PMS is automatisering. Bedrijven kunnen veel betere resultaten behalen door routinematige, repetitieve taken te automatiseren die machines effectiever kunnen uitvoeren dan mensen.

  Bovendien kunnen geautomatiseerde taken werknemers uren besparen, die ze kunnen besteden aan belangrijkere facetten van het bedrijf, zoals klantenservice.

  Aantrekkingskracht van de klant

  Goede vastgoedbeheersoftware kan meer bieden dan alleen ondersteuning. Bovendien heeft het vele andere functies, zoals kalendersynchronisatie, meldingsfuncties en personalisatie van uw marketingcampagnes. Als u buiten uw lokale markt uitbreidt, moet u ook manieren overwegen om klanten uit andere landen aan te trekken.

    Richtlijnen gebruiken om PowerPoint-objecten uit te lijnen

  Door hun ervaring te verbeteren, toont u meer waardering voor uw klanten. Voeg uiteindelijk zoveel klantgerichte functies toe als u wilt aan uw app om de gebruikerservaring te verbeteren en de aantrekkingskracht van de klant te vergroten.

  Meerdere vastgoedbeheer

  Het wordt een gedoe en hoofdpijn om meerdere eigendommen te beheren. Dan heb je misschien alles in één app nodig om al die nalatenschappen te beheren.

  Kies een boekhoudsoftware voor vastgoedbeheer die deze functie als een must-have heeft. Hier is een lijst met de beste boekhoudsoftware voor vastgoedbeheer voor verhuurders die hen kan helpen bij het beheren van hun eigendommen.

  Verse boeken

  FreshBooks-boekhoudsoftware is een van de producten van Freshworks, specifiek voor vastgoedbeheer. Het helpt u alle accounts voor eigendommen en verhuur gemakkelijk te beheren.

  Freshworks is een vertrouwde en toonaangevende leverancier van geavanceerde SaaS-oplossingen voor bedrijven van elke omvang die verschillende complexe zakelijke problemen behandelen.

  Belangrijkste kenmerken

  • Automatische huurherinneringen: herinner je huurders automatisch aan hun huur.
  • Automatisch gegenereerde rekeningen worden naar uw huurders gestuurd.
  • Houd de borgsommen in de gaten
  • De boekhoudsoftware vergemakkelijkt teamwerk.
  • FreshBooks boekhoudsoftware maakt samenwerking mogelijk.
  • U maakt snel mooie, volledig op maat gemaakte facturen en bestekken.
  • U zult niet alleen uw huurders blij maken door het verlengingsproces te automatiseren en online betalingen te accepteren, maar u zult ook merken dat er sneller geld op uw rekening wordt overgeschreven.
  • Volg maandelijkse huurbetalingen en interacties met huurders. U kunt tijd besparen en de winstgevendheid van uw bedrijf vergroten door huurders automatische herinneringen aan te bieden voor achterstallige huurbetalingen en veilige online betalingen mogelijk te maken.

  Bovendien maken de betaalbare prijzen en het brede scala aan functies het de perfecte boekhoudsoftware voor het MKB. FreshBooks is ook handig; je kunt het gebruiken op je mobiele apparaat. Het helpt u tijd en moeite te besparen en stelt u in staat om u meer te concentreren op uw eigendommen, huurders en de vastgoedsector.

  Gebouwd

  Buildium is een cloudgebaseerde tool voor vastgoedbeheer die vastgoedbeheerders volledige controle geeft over elk facet van hun bedrijfsvoering. Het omvat het online beheren van huur en betalingen, het vullen van leegstaande ruimtes, het plannen van onderhoud en het bewaken van de financiën.

  Buildium stroomlijnt het verhuurproces met functies zoals het volgen van huurders en huurovereenkomsten, volledige grootboekboekhouding, geautomatiseerde huur- en vergoedingsherinneringen en on-demand rapporten.

  Belangrijkste kenmerken

  • Alle monitoring van huurbetalingen
  • Financiële openbaarmaking
  • Maandelijkse geautomatiseerde bankafstemming
  • Mobiele app met onkostenregistratie Meerdere integraties met websites zoals Apartments.com en Zillow

  Met de huurdersinterface van Buildium kunnen vastgoedbeheerders online betalingen voor huur accepteren en het incasseren van huur voor de verhuurder een automatisch proces maken.

  HuurderCloud

  Verhuurders kunnen onderhoudsverzoeken beheren, aanvragen screenen en huur online innen met TenantCloud. Het is een cloudgebaseerde tool voor vastgoedbeheer die is gemaakt om te voldoen aan de eisen van verhuurders, vastgoedbeheerders en vastgoedexperts.

    Hoe Safari Reader-achtige functionaliteit te krijgen in elke mobiele browser

  Het systeem bevat functies voor huurdersbeheer, boekhouding en marketing.

  Belangrijkste kenmerken

  • Eén dashboard om alle marketing-, lease-, onderhouds- en boekhoudworkflows bij te houden en te beheren.
  • Creëer gespecialiseerde websites met behulp van verschillende bewerkbare sjablonen om de merkherkenning te vergroten. Accepteer reserveringen en ingediende aanvragen op de website.
  • Beheer huurbetalingen, facturen voor voltooide services, achterstallige vergoedingen, terugbetalingen en meer.
  • Gestroomlijnde online transacties door integratie met Stripe of Dwolla; u kunt elke transactie digitaliseren en direct laten vastleggen in de daarvoor bestemde grootboeken.
  • Activeer teams en beheer toegangsniveaus en machtigingen op basis van gebruikersrollen. Wijs taken toe aan teamleden, stuur herinneringen en volg wijzigingen op.
  • Geïntegreerde CRM helpt u uw leads bij te houden.
  • Organiseer correspondentie met eigenaren, huurders en verkopers via e-mail en in-app-chat om een ​​centrale database te creëren.

  Het biedt huurdersbeheer, boekhouding, automatische facturering, rapporten over vastgoedanalyse en een gratis advertentiepagina. Er zijn gratis, basis- en geavanceerde programma’s beschikbaar.

  Snelboeken

  De uitgebreide suite voor boekhouding en bedrijfsbeheer QuickBooks van Intuit is gebouwd voor kleine en middelgrote organisaties.

  Belangrijkste kenmerken

  • Automatische betalingsherinneringen
  • Geef individuele betalingsbewijzen om betalingen bij te houden.
  • Geavanceerde bankfeeds en aanmaken van klantgroepen
  • Prijzen op barcode-etiketten
  • U kunt vracht-, verzend-, verzekerings- en andere kosten toevoegen aan de uiteindelijke prijs

  De software is ontworpen om de workflow en communicatie tussen accountants en klanten te stroomlijnen. QuickBooks-functionaliteit biedt ook financiële transactierapporten.

  Stessa

  Stessa is een ander softwareprogramma voor het financieren van huurwoningen. Scan bonnen, synchroniseer uw bankrekeningen en genereer verschillende rapporten.

  Belangrijkste kenmerken

  • Als u een kortetermijnverhuurder of vakantiehuiseigenaar bent, kunt u de prestaties volgen met behulp van Stessa’s Pro Forma-kolom en maandelijkse onkostenfunctie.
  • Om geautomatiseerde transacties mogelijk te maken, kunt u AppFolio en Stessa met elkaar verbinden.
  • Om vastgoedgerelateerde rekeningen bij te houden, te classificeren, te ordenen en te scannen, maakt de Stessa iOS mobiele app gebruik van machine learning.

  De primaire doeleinden van dit systeem zijn boekhouding en financiële tracking. Bovendien maakt Stessa’s bijzondere focus op financieel beheer het de perfecte oplossing voor verhuurders van kleine portefeuilles die op zoek zijn naar een gemakkelijke manier om hun financiën en huur te beheren.

  Baselaan

  Speciaal voor verhuurders is de volledig geïntegreerde financiële oplossing Baselane in het leven geroepen. Het is boekhoudsoftware waarmee u gratis huur kunt innen en bankieren voor bedrijven.

  Belangrijkste kenmerken

  • Met de functie voor virtuele rekeningen kunt u borgsommen volgen, inkomsten en uitgaven per woning verdelen en aanpassen hoe u met uw geld omgaat.
  • De huur kan op elke rekening bij Baselane worden gestort.
  • Uitgebreide vastgoed- en kasstroomwaarderingen omvatten omzet, operationele kosten, bedrijfswinst, netto brutokasstroom, enz.

  Het biedt ook betaalde diensten aan, zoals leningen voor verhuurders en verhuurdersverzekeringen.

  Doorlus

  Met DoorLoop kunt u bankrekeningen, betaalpassen en creditcards koppelen, waardoor het volgen van transacties eenvoudig wordt. Bovendien kunt u dit gebruiken om andere taken te automatiseren, zoals het innen van huur en terugkerende betalingen.

    Breng onderzoek naar een hoger niveau met Atlas.ti

  Deze software wordt geleverd met alle benodigde boekhoudfuncties om u te helpen bij het beheren van de financiën van residentiële, commerciële en zelfs personeels- en gemeenschappelijke huisvestingsfaciliteiten.

  Bovendien kunt u uw DoorLoop-account combineren met QuickBooks, een andere online boekhoudtool, en alle uitgaven- en inkomsteninformatie in realtime synchroniseren.

  Belangrijkste kenmerken

  • Eenvoudig aanpasbare sjablonen voor rekeningschema’s
  • Het automatiseren van het betalingsproces, inclusief het incasseren van betalingen
  • Voor belastingaangifte kunt u eenvoudig al uw boekhoudkundige gegevens exporteren.
  • Met de open API van Zapier of DoorLoop kun je talloze applicaties integreren, zoals CRM’s, betalingsverwerkers en andere online software.
  • U kunt uw vastgoedfinanciering ook internationaal beheren met deurlus.

  Verder zijn er 60 kant-en-klare rapporten bij DoorLoop inbegrepen, waaronder een bedrijfsoverzicht, balans, winst- en verliesrekening en kasstroomoverzicht.

  Verhuurder Studio

  Landlord Studio belooft u tijd en geld te besparen door uw vastgoedbeheer te automatiseren. Het is ontworpen om kleine en middelgrote bedrijven te helpen bij het beheren van hun boekhouding en communicatie met huurders.

  De functies zullen u zeker verbazen als u een verhuurder bent en de tool in uw moedertaal wilt gebruiken. Deze tool is beschikbaar in de Apple en Google Play Stores als volledige native mobiele apps en de desktop.

  Belangrijkste kenmerken

  • Het berekent de belasting automatisch. U kunt alle belastinginstellingen aanpassen en nog veel meer.
  • De app en website zijn correct gesynchroniseerd, met regelmatige upgrades, geen softwarefouten en uitstekende klantenservice.
  • Met het dashboard kunt u uw huurbetalingen en borgsommen volgen en onmiddellijk uw inkomsten en uitgaven controleren.
  • Bewaar alle relevante huurdocumentatie, logboekuitgaven en upload foto’s van uw kwitanties. Het stelt u ook in staat om nauwkeurige rapporten te maken en deze naar Excel te exporteren.

  Vastgoed

  Propertyware is de laatste tool op de lijst, maar daarom niet minder belangrijk. Het is krachtige boekhoudsoftware voor vastgoedbeheer. Een hoogwaardig residentieel vastgoedbedrijf kan het gebruiken als een flexibel, open platform.

  Belangrijkste kenmerken

  • Al uw verhuur wordt op één locatie bewaard.
  • Bouw eenvoudig rapporten op, sorteer en filter dankzij goede rapportagefunctionaliteit.
  • Beheer van onderhoudsaanvragen via het eigenarenportaal
  • Cloudgebaseerde e-mailmeldingen voor huurders en eigenaren

  Het biedt enkele van de beste rapportagemogelijkheden, zoals aangepaste veldopties en automatische meldingsopties voor eigenaren en huurders.

  Conclusie

  Financiën beheren is nooit gemakkelijk als u geen boekhoudkundige achtergrond hebt. Als verhuurder moet u een sterk financieel beheer hebben. Maak dus niet veel spreadsheets om al uw verhuringen bij te houden. Probeer Property Management Accounting Software die we hierboven hebben genoemd, en word een professional in het beheren van financiën.

  gerelateerde berichten