9 Beste DDR5 RAM voor pc-prestaties van de volgende generatie

DDR5 of Double Data Rate 5 Random Access-geheugen is de nieuwste evolutie in de hoofdgeheugenlijst voor pc’s.

Deze versie van RAM richt zich voornamelijk op het verbeteren van de bandbreedte en dichtheid van RAM. Naast het verbeteren van deze functies, richt het zich ook op het verminderen van het stroomverbruik.

Moederborden met een Z690-chipset ondersteunen als eerste deze DDR5 RAM. Het belangrijkste doel van de ontwikkeling van DDR5 is het vergroten van de capaciteit, die nu 64 GB per IC is. Dit is een viervoudige verbetering ten opzichte van DDR4.

Belang van DDR5 RAM in pc-gaming

DDR5-geheugen biedt lage latentie en hogere frequenties, wat een verschil maakt in framesnelheden. Omdat met de snellere frequenties het aantal frames per seconde wordt verminderd.

Hierdoor profiteert gaming hiervan qua reactievermogen en prestaties. Daarom is DDR5 een attractie geworden voor pc-gamers.

DDR5 versus. DDR4-werkgeheugen

Hieronder staan ​​​​de belangrijkste verschillen tussen DDR5 en DDR4.

  • Capaciteit: de maximale matrijsdichtheid van DDR4 is 16 GB, terwijl DDR5 dit aantal vier keer zo groot heeft, namelijk 64 GB. Dit betekent dat DDR5 veel meer capaciteit heeft dan DDR4.
  • Energiebeheer: in DDR4 zorgt het moederbord voor energiebeheer. In DDR5, PMIC of stroombeheer beheren geïntegreerde schakelingen deze taak echter.
  • Compatibiliteit: DDR5 is compatibel met 12e generatie Alder Lake-processors zoals Intel Core i7-12700K, Intel Core i5-12600K, enz. DDR4-geheugen is niet compatibel met deze CPU’s.
  • Prijs: Er is een groot verschil tussen de prijs van deze twee RAM’s. De DDR5 is vrij duur dan DDR4, waardoor hij ongenaakbaar is voor klanten met een laag budget.
  Hoe twee telefoons elkaar te laten bellen

Hoe kies je de beste DDR5 RAM voor een pc?

De factoren waarmee u rekening moet houden bij de aanschaf van DDR5 zijn:

  • Snelheid: als u overweegt om DDR5 te kopen, betekent dit dat u dit wilt voor hoge prestatievereisten of gaming. Hiervoor heeft u een optie nodig die sneller of sneller is. Denk dus goed na over het doel van uw aanvraag. Dit zal u helpen bij het bepalen van de snelheid van de DDR5 RAM.
  • Vermogen: De behoefte aan vermogen is een andere belangrijke factor om te overwegen. Meer stroombehoefte betekent meer stroomverbruik. Een optie met een laag stroomverbruik is dus ideaal.
  • Capaciteit: U moet ook duidelijk zijn over de geheugencapaciteit die u nodig heeft. Dit zal u helpen de opties op een shortlist te zetten.
  • Compatibiliteit: Alle DDR5 RAM’s zijn niet compatibel met alle soorten processors. Overweeg dus, voordat u een beslissing neemt, of uw systeem compatibel is met de opties.

Nu je DDR5 RAM van binnenuit hebt begrepen, gaan we de beste DDR5 RAM voor geweldige prestaties verkennen.

G.Skill Trident Z5 RGB-serie

Deze Trident Z5 RGB-serie DDR5 RAM heeft een gestroomlijnd en strak aluminium ontwerp. Het is ideaal voor Intel Z690/Z790 Series Chipset met 12e of 13e generatie Intel Core CPU’s of de nieuwste.

Het heeft een gestroomlijnde RGB-lichtbalk waarmee u de verlichting kunt aanpassen met behulp van de lichtregelsoftware.

Het is geprogrammeerd met de nieuwste XMP 3.0-profielen. U hoeft alleen het XMP-profiel in te schakelen om een ​​nominale overkloksnelheid van deze kit te hebben. Dit geheugen is ideaal om te gebruiken als gaminggeheugen of voor verschillende hoge prestatievereisten.

Kingston Fury Beast 32GB

Met Kingston Fury Beast 32 GB DDR 5 werkgeheugen geniet je van een startsnelheid van 4800 MHz. Dit geheugen is 50% sneller dan DDR4. Zijn On-die ECC (ODECC) helpt bij data-integratie zodat het systeem uitstekend kan presteren.

Dit RAM-geheugen wordt geleverd met dubbele burst- en banklengte en twee 32-bits subkanalen, die onafhankelijk zijn. Het heeft verbeterde overklokstabiliteit en efficiëntie en gecertificeerd Intel XMP 3.0-ready geheugen. Het heeft een onopvallend warmteverspreiderontwerp.

  Evalueer de effectiviteit van uw website met behulp van deze 7 Grader-tools

XPG Lancer DDR5 RAM

XPG brengt het DDR5-geheugen van de volgende generatie, Lancer, dat in twee versies wordt geleverd. De ene versie wordt geleverd met adresseerbare RGB en de andere zonder RGB. Deze twee versies zijn voorzien van PCB’s en chipsets van de beste kwaliteit om stabiele en compromisloze prestaties te garanderen.

Het kan frequenties tot 6000 MT/s bereiken en levert dus uitstekende prestaties bij overklokervaringen en gaming. De On-die ECC helpt om een ​​betere betrouwbaarheid en computerstabiliteit te leveren. Het is compatibel met CPU’s en moederborden en ondersteunt DDR5.

Patriot Viper Venom RGB DDR5

De Viper Venom DDR5-serie is de snelste DRAM van Patriot Memory. Het wordt geleverd met een startfrequentie van 4800 MHz.

Dankzij de baanbrekende technologie is het twee keer zo snel en heeft het twee keer zoveel bandbreedte als DDR4. Het beschikt over innovatieve energiebeheer-IC’s voor een laag stroomverbruik en efficiënte werking. Thermische beheertechnologie helpt de modules om een ​​langere levensduur te hebben.

CORSAIR Vengeance DDR5

CORSAIR Vengeance DDR5-geheugen zorgt voor geweldige systeemprestaties met verbeterde snelheid, frequentie en capaciteit. Het zorgt ervoor dat uw high-end CPU snel gegevens verkrijgt en dus gegevens efficiënt kan verwerken.

Het heeft een capaciteit van 32 GB met een geheugensnelheid van 4800 MHz. De ingebouwde spanningsregeling helpt bij veel verbeterd en stabiel overklokken. Hiermee kunt u uw XMP 3.0-profielen aanpassen en opslaan. Het is ontworpen voor DDR5-moederborden.

Cruciaal DDR5 RAM 32GB

Crucial presenteert deze 32 GB DDR5 RAM met een snelheid tot 5600 MHz. De Intel XMP 3.0 zorgt voor eenvoudig prestatieherstel.

Met dit DDR5 RAM-geheugen geniet je van games met hoge framerates. Het is een niet-ECC, 288-pins geheugen met een spanning van 1,1 V.

TEAMGROEP T-Force Delta RGB DDR5

Beleef de nieuwe OC-generatie met deze TEAMGROUP Delta RGB DDR5 RAM. Het is compatibel met de Intel 600-serie. Het ondersteunt meerdere lichteffectsoftware en beschikt over 120 graden ultrabrede verlichting en RGB-kleuren.

  8 Beste VPS-hostingoplossingen met een gratis proefperiode in 2022

Hiermee kunt u met één klik overklokken met Intel XMP3.0-ondersteuning. De stroombeheer-IC’s zorgen voor een optimaal en stabiel stroomverbruik. Het beschikt over on-die ECC om stabiele systemen te garanderen.

TEAMGROEP T-Force Vulcan Alpha DDR5

T-Force Vulcan Alpha DDR5-geheugen van TEAMGROUP helpt u te genieten van systeemprestaties van een hoger niveau. Het wordt geleverd met chipsets uit de AMD-serie. Deze DDR5 RAM is compatibel met Ryzen 7000-serie en AMD X670-serie CPU’s.

De versterkte structuur en het gestroomlijnde ontwerp helpen om betere koeling te bieden. Het wordt geleverd met energiebeheer-IC’s die helpen bij een efficiënt en stabiel stroomverbruik. De On-die ECC zorgt voor stabiele systemen.

G.Skill RipJaws S5-serie DDR5

Deze RipJaws S5-serie is perfect geschikt voor chipsets van de Intel Z690/Z790-serie met 12e of 13e generatie Intel Core CPU’s. Het heeft een geheugencapaciteit van 32 GB en een snelheid van 5600 MHz. Het is een niet-ECC dual-channel kit.

Het ondersteunt XMP 3.0-profielen en heeft een compact ontwerp met een hoogte van slechts 33 mm. Het kan de nominale XMP-overkloksnelheid bereiken met systeemstabiliteit en prestaties.

Opmerking van de auteur

Als u op zoek bent naar een high-build DDR5 RAM, is XPG Lancer een van de geweldige opties. Omdat het ook in een niet-RGB-versie komt, kun je dus voor deze versie gaan als je de voorkeur geeft aan een niet-RGB-optie. Dit zijn ook geweldige opties voor verbeterde game-ervaringen.

Vervolgens kun je het beste gaming-toetsenbord voor professionele gamers bekijken.

Met plezier het artikel gelezen? Hoe zit het met delen met de wereld?

gerelateerde berichten