9 Beste Google Chrome Screenshot-extensies om te gebruiken in 2023

Screenshots zijn een effectieve manier om informatie in een oogwenk op te slaan en te delen. Stel je even voor: je surft nonchalant op internet en plotseling zie je iets interessants.

Na het lezen zou je eerste instinct zijn om de informatie op te slaan en anderen hiervan op de hoogte te stellen. Dat is waar screenshots binnenkomen.

Maar soms wordt het een lastig proces om een ​​screenshot te maken. Er kunnen veel geldige redenen voor zijn: Misschien kunt u zich op dit moment de sneltoets voor de printscreen-functie niet herinneren.

Misschien merk je dat je moeite hebt om een ​​screenshot goed bij te snijden en te bewerken om aan je behoeften te voldoen. Of het kan zijn dat u Google Chrome gebruikt dat geen ingebouwde mogelijkheid heeft om schermafbeeldingen te maken.

Als u Google Chrome gebruikt en gemakkelijk screenshots wilt maken, is er goed nieuws. Er zijn meerdere extensies beschikbaar in de Chrome Web Store. Deze extensies voor het vastleggen van screenshots van derden zijn een redder in nood. Deze apps zijn een geweldige manier om rechtstreeks vanuit uw Chrome-browser schermafbeeldingen te maken en belangrijke informatie op te slaan.

Momenteel is er een overvloed aan dergelijke extensies, waarvan elk beweert de beste te zijn. De beschikbaarheid van zoveel opties zorgt er vaak voor dat mensen zich afvragen waar ze voor moeten kiezen. Om dergelijke verwarring weg te nemen, hebben we enkele van de beste Google Chrome Screenshot-extensies samengesteld om dit jaar uit te proberen.

Hoe kan het nuttig zijn om schermafbeeldingen in Chrome te maken?

Screenshots zijn een snelle manier om informatie op te slaan en te delen. Van het verzamelen van ideeën voor je project tot het laten weten aan een expert van het probleem dat je probeert op te lossen tot het helpen van iemand door een complex proces heen – schermafbeeldingen zijn in veel situaties handig.

En als u een passage van een artikel wilt bewaren voor toekomstig gebruik, bespaart een screenshot u kostbare tijd doordat u het woord voor woord niet meer hoeft op te schrijven.

  Wanneer, waarom en hoe u overstapt

Waarom kiezen voor extensies van derden om schermafbeeldingen te maken in Chrome?

Zoals we eerder vermeldden, mist Google Chrome een ingebouwde functie om screenshots te maken. Om schermafbeeldingen te maken in Chrome, moet u dus afhankelijk zijn van externe bronnen.

Gelukkig zijn er tal van effectieve oplossingen voor dit probleem waarmee u probleemloos een webpagina of uw scherm kunt vastleggen/opnemen.

Laten we nu enkele van onze beste keuzes voor Google Chrome-extensies bekijken die uw leven zeker gemakkelijker zullen maken:

GoFullPage

GoFullPage is een effectieve manier om volledige schermafbeeldingen van uw huidige pagina’s te maken zonder de browser te hoeven verlaten.

Voor het maken van schermafbeeldingen met GoFullPage zijn geen aanvullende machtigingen vereist. Hiermee kunt u eenvoudig schermafbeeldingen maken door op het extensiepictogram te klikken of door op de sneltoets Alt+Shift+P te drukken.

Als je dat eenmaal hebt gedaan, kun je gewoon achterover leunen en kijken hoe de app effectief een screenshot maakt van elk deel van de pagina en een nieuw tabblad opent met die screenshot. Je kunt zelfs je schermafbeelding bijsnijden, emoji’s toevoegen en exporteren in PNG/JPEF/PDF-indeling.

Nimbus-opname

Met Nimbus Capture kunt u elke webpagina in zijn geheel of gedeeltelijk vastleggen. Bovendien kunt u ook elke video van uw scherm screencasten of opnemen.

Naast het maken van schermafbeeldingen, kunt u aantekeningen maken, bijsnijden, bijsnijden, de achtergrond wijzigen, de tekstkleur wijzigen en meer, wat uw ervaring met het vastleggen van schermafbeeldingen verrijkt.

Interessant is dat Nimbus zijn gebruikers in staat stelt om opgenomen video’s in een oogwenk naar GIF’s te converteren. Zodra uw screenshot of schermopname klaar is, kunnen gebruikers deze eenvoudig uploaden naar Google Drive, Dropbox en Google Classroom.

Scrnli

Met behulp van Scrnli wordt het maken van schermafbeeldingen of het opnemen van uw scherm een ​​fluitje van een cent.

Met Scrnli kunnen gebruikers gedeeltelijke/volledige schermafbeeldingen maken, deze opslaan en direct delen via links. U kunt uw screenshots zelfs op papier afdrukken als dat nodig is.

De minimalistische, intuïtieve gebruikersinterface maakt Scrnli gemakkelijk te navigeren, zelfs voor beginners. Bovendien stelt Scrnli gebruikers in staat om lijnen te tekenen en pijlen, vormen, tekst, enz. toe te voegen om hun schermafbeeldingen te verbeteren en het meeste uit hun schermafbeeldingen te halen.

Om het gemak nog meer te vergroten, stelt Scrnli gebruikers in staat om een ​​stap terug of vooruit te gaan. Dit bespaart tijd en helpt u snel actie te ondernemen, zelfs als u een fout maakt.

  Een Z-score berekenen met Microsoft Excel

Geweldige schermafbeelding

Awesome Screenshot is een geweldige tool voor het maken van screenshots/opnameschermen voor welk doel dan ook.

Nadat u uw scherm hebt vastgelegd/opgenomen, kunt u het eenvoudig opslaan en probleemloos delen. U kunt uw schermopnamen annoteren, vergroten of verkleinen of bijsnijden.

Bovendien kunnen gebruikers tekst, pijlen, rechthoeken, lijnen en meer toevoegen voor meer gemak. Interessant is dat je met Awesome ChatGPT belangrijke delen kunt markeren of gevoelige informatie op je screenshot kunt vervagen.

De tool heeft een eenvoudig ogende interface die niet veel technische kennis vereist om te gebruiken. Het heeft ook een no-ad-beleid en geeft uw privacy het grootste belang.

En het beste deel? Awesome ChatGPT staat bekend om continue verbeteringen.

Lichtschot

Met Lightshot tot uw beschikking, wordt het maken van aanpasbare schermafbeeldingen een gemakkelijke taak. Trouw aan zijn naam, is Lightshot een no-fancy, lichtgewicht extensie waarmee gebruikers gemakkelijk screenshots kunnen maken en deze met een paar klikken kunnen delen.

Na het maken van een schermafbeelding kan de gebruiker de schermafbeelding behouden zoals deze is of deze naar wens bewerken. Ze zijn ook vrij om te beslissen of ze het op hun lokale schijf opslaan of naar de cloud uploaden.

Interessant is dat Lightshot de functie heeft om schermafbeeldingen naar je klembord te kopiëren en deze snel te plakken waar je maar wilt. Met Lightshot kunnen gebruikers ook naar vergelijkbare schermafbeeldingen zoeken. Dit is best een handige functie en is alleen beschikbaar in een paar van dergelijke tools.

Vuurschot

Met Fireshot kunt u volledige schermafbeeldingen van een webpagina maken, deze opslaan als pdf/afbeelding en deze direct met anderen delen.

Bovendien kun je je schermafbeeldingen naar Gmail of OneNote sturen, ze naar een klembord kopiëren, pagina-informatie toevoegen en meer om je screenshot-game naar een hoger niveau te tillen. U kunt ook bijsnijden, vergroten/verkleinen, vervagen en annotaties en diverse andere effecten toevoegen.

Als je niet tevreden bent met de ingebouwde editor van Fireshot, staat het je vrij om je schermafbeeldingen naar een externe editor te exporteren en ze daar te bewerken.

Movavi-screenshot

Leg volledige of gedeeltelijke schermafbeeldingen van webpagina’s vast, sla ze op in PDF-, JPEG-, PNG- of GIF-indeling en deel ze gemakkelijk met Movavi Screenshot.

Ter informatie: Movavi heeft geen extra machtigingen nodig om op uw computer te werken. Bovendien kun je Movavi in ​​de incognitomodus gebruiken en schermafbeeldingen downloaden zonder ook maar een cent uit te geven.

  Veeg naar links om je af te melden voor een nieuwsbrief op je iPhone

Movavi stelt gebruikers in staat om hun scherm in verschillende formaten af ​​te drukken, of het nu gaat om schermvullende schermafbeeldingen, bepaalde noodzakelijke onderdelen of schermvullende weergave met alle geopende tabbladen.

Merk op dat als u van boven naar beneden op een pagina naar beneden scrolt, Movavi automatisch een pagina vastlegt. Onnodig te zeggen dat dit het proces vereenvoudigt en tijd bespaart.

Droplr

Met Droplr kunt u uw scherm in een oogwenk vastleggen of opnemen en opslaan in de cloud met een deelbare link.

Of je nu een hele pagina, je hele scherm of slechts een klein deel wilt vastleggen, alles is mogelijk met Droplr. Nadat je een screenshot hebt gemaakt, krijg je de mogelijkheid om het te markeren zoals je wilt. Voeg tekst, kleuraccenten, lijnen, pijlen, vakken, cirkels, enzovoort toe. Je kunt ook meer dan 30 leuke emoji’s toevoegen om je schermafbeeldingen op te fleuren.

Ter informatie: al uw schermafbeeldingen en opnames worden op één plek opgeslagen, dat wil zeggen uw persoonlijke Droplr-account. U kunt ze dus snel vinden wanneer dat nodig is.

Ninja Capture

NinjaCapture is een eenvoudige, effectieve manier om screenshots te maken, te annoteren en te delen op verschillende platforms.

Met behulp van NinjaCapture kunt u direct een hele pagina of een deel ervan vastleggen. Op dezelfde manier kunt u een screenshot maken van uw volledige scherm of de specifieke delen ervan.

Naast het maken van screenshots, kunnen gebruikers hun schermen opnemen in verschillende afmetingen en framesnelheden. U kunt uw opnamen of schermafbeeldingen delen met meerdere cloud-apps, waaronder NinjaCapture Cloud, Google Drive, OneDrive, Dropbox, enz.

Gebruikers kunnen ook bijsnijden, vergroten/verkleinen, annoteren met verschillende vormen, hun gedeelde opnamen met een wachtwoord beveiligen, een lokale afbeelding van het klembord kopiëren en plakken, gevoelige informatie vervagen, enzovoort.

Conclusie

Nu u deze ongelooflijke Google Chrome Screenshot-extensies kent, hoeft u niet langer te wachten. Raadpleeg ons artikel, vergelijk de extensies en kies degene die het beste bij uw voorkeuren past.

Zoals duidelijk is, wordt elk van deze extensies geleverd met een handige set functies die geschikt zijn voor verschillende gebruikers. Het is dus verstandig om de functies zorgvuldig door te nemen en te kijken of ze aan uw behoeften voldoen voordat u een specifieke kiest. Succes!

Nu kunt u lezen over de beste Chrome-extensies voor schermopname.