9 beste intranetsoftware voor interne werknemerscommunicatie

Intranetsoftware kan een waardevol hulpmiddel zijn om handmatige configuratie eenvoudiger en efficiënter te maken.

Het optimaliseert workflows en vermindert de behoefte aan tijdrovende instellingsprocedures.

Laten we eerst eens kijken wat intranet is en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is intranet?

Een intranet is een besloten en beveiligd netwerk dat exclusief toegankelijk is voor de werknemers of leden van een organisatie. Het dient als een intern communicatie- en samenwerkingsplatform.

In tegenstelling tot internet, dat een wereldwijd netwerk is dat toegankelijk is voor het publiek, is een intranet beperkt tot geautoriseerde gebruikers binnen de organisatie. Het werkt achter firewalls en beveiligingsmaatregelen om de vertrouwelijkheid te waarborgen en gevoelige gegevens te beschermen.

Wat is intranetsoftware?

Het intranet van een bedrijf wordt gebouwd, beheerd en onderhouden met behulp van intranetsoftware. Het biedt de nodige tools en functies om een ​​intranet te bouwen en aan te passen dat geschikt is voor de specifieke vereisten van de organisatie.

Intranetsoftware omvat doorgaans het CMS, samenwerkingstools, integratiemogelijkheden en nog veel meer.

Voordelen van intranetsoftware

Het implementeren van intranetsoftware biedt verschillende voordelen voor organisaties:

Naadloze communicatie

Intranetsoftware biedt een uniform platform voor werknemers om te communiceren en informatie te delen, wat de samenwerking tussen afdelingen verbetert.

Efficiënte kennisdeling

Het geeft werknemers toegang tot relevante documenten, handleidingen en bronnen, wat zorgt voor een gemakkelijke kennisdeling en vermindert de tijd die wordt besteed aan het zoeken naar informatie.

Verbeterde werknemersbetrokkenheid

Intranetsoftware bevordert de betrokkenheid van werknemers door transparante communicatie- en erkenningsprogramma’s mogelijk te maken en een gevoel van verbondenheid en verbondenheid te bevorderen.

Verbeterde productiviteit

Het helpt workflows te stroomlijnen en de algehele productiviteit te verhogen met functies zoals taakbeheer, gedeelde agenda’s en tools voor projectsamenwerking.

Gecentraliseerde informatiehub

Het dient als een gecentraliseerde opslagplaats voor bedrijfsbeleid, procedures, aankondigingen en andere belangrijke informatie, waardoor werknemers toegang hebben tot up-to-date en relevante bronnen.

Hoe kies je de beste intranetsoftwaretool?

Bij het evalueren van opties voor intranetsoftware zijn hier enkele belangrijke kenmerken waarmee u rekening moet houden.

Nieuws en mededelingen

De mogelijkheid om bedrijfsnieuws, updates en aankondigingen te delen met alle werknemers of specifieke groepen.

Document beheer

Een robuust documentbeheersysteem waarmee u eenvoudig bestanden kunt uploaden, ordenen en delen.

Samenwerkingsinstrumenten

Functies zoals discussieforums, chat en projectmanagementtools die samenwerking en teamwerk vergemakkelijken.

Werknemerslijst

Een doorzoekbare werknemerslijst met contactgegevens en organigrammen.

Mobiele toegankelijkheid

Mobiele apps of responsive design waarmee medewerkers op hun smartphone of tablet toegang krijgen tot het intranet.

Analyse en inzichten

Rapportagemogelijkheden om betrokkenheid en gebruikersactiviteit bij te houden en de effectiviteit van interne communicatie te meten.

Integratiemogelijkheden

De mogelijkheid om te integreren met andere zakelijke tools zoals e-mail, kalenders, HR-systemen en software voor klantrelatiebeheer (CRM).

Door al deze factoren in overweging te nemen, hebben we een lijst samengesteld met de beste intranetsoftwaretools voor de communicatie van interne medewerkers.

Werkplek

Workplace by Meta is innovatieve en algemeen erkende intranetsoftware die een revolutie teweegbrengt in de interne communicatie en samenwerking van werknemers.

Deze tool is ontworpen om de kracht van sociale netwerken naar de werkomgeving te brengen. Medewerkers kunnen effectief communiceren, samenwerken en communiceren in een veilige en besloten omgeving.

Functies

 • De nieuwsfeed van de werkplek fungeert als de centrale hub voor communicatie en toont updates, aankondigingen en berichten van collega’s en teams.
 • Organisaties kunnen de functie voor live video-uitzendingen van Workplace gebruiken om bedrijfsbrede uitzendingen of trainingssessies te hosten, wat effectieve communicatie op alle niveaus van de organisatie mogelijk maakt.
 • Het biedt analyses en inzichten om betrokkenheid te meten, gebruikersactiviteit bij te houden en communicatietrends te begrijpen.
 • Mogelijkheid om te integreren met populaire zakelijke tools zoals G Suite en Microsoft 365 en samenwerkingsplatforms zoals Zoom en Dropbox, die de productiviteit verbeteren en workflows stroomlijnen.
  Hoe Exploratory Data Analysis (EDA) in R te doen (met voorbeelden)

workplace biedt ook mobiele apps voor iOS- en Android-apparaten waarmee werknemers ook onderweg verbonden en betrokken kunnen blijven.

prijzen

Begint bij $ 4 per persoon / maand. bezoek de pagina met prijsdetails voor meer informatie.

Unily

Unily is een digitaal werkplekplatform en intranetoplossing die is ontworpen om de betrokkenheid, samenwerking en productiviteit van medewerkers binnen organisaties te verbeteren. Het biedt een scala aan functies en hulpmiddelen om communicatie en kennisdeling tussen medewerkers te vergemakkelijken.

Het platform biedt een gecentraliseerd werkplekportaal waar werknemers toegang hebben tot bedrijfsnieuws en updates. Het dient als een hub voor interne communicatie en helpt werknemers op de hoogte te houden van belangrijke informatie.

En het biedt ook verschillende samenwerkingstools zoals documentbeheer, het delen van bestanden, teamsites en discussieforums om ideeën te delen en samen te werken aan projecten.

Functies

 • Unily wordt geleverd met functies voor sociale netwerken waarmee werknemers profielen kunnen maken, contact kunnen leggen met collega’s en sociale interacties kunnen aangaan om een ​​gemeenschapsgevoel binnen de organisatie te bevorderen.
 • Het biedt personalisatietools waarmee gebruikers hun ervaring kunnen aanpassen aan hun voorkeuren en rollen.
 • Integreert met verschillende applicaties en tools van derden, zoals SharePoint en bedrijfssystemen voor het delen van gegevens en het verbeteren van de productiviteit.
 • Ingebouwde analyse- en rapportagefuncties die inzicht bieden in gebruikersbetrokkenheid, inhoudprestaties en platformgebruik om verbeterpunten te identificeren.

Het is ontworpen om mobielvriendelijk te zijn, waardoor werknemers toegang hebben tot het platform en verbonden kunnen blijven. Het ondersteunt mobiele apparaten en biedt een naadloze gebruikerservaring op verschillende schermformaten.

prijzen

Unily-prijzen zijn afhankelijk van het aantal actieve gebruikers. Bezoek deze prijzenpagina voor een gepersonaliseerde offerte.

eenvoudig

Simpplr is een softwarebedrijf dat intranet- en medewerkersbetrokkenheidsoplossingen biedt. Het Simpplr sociaal intranetplatform is ontworpen om de interne communicatie en samenwerking binnen organisaties te verbeteren.

Deze tool biedt een verscheidenheid aan functies die het voor gebruikers gemakkelijk maken om op de hoogte te blijven, samen te werken en contact te maken met hun collega’s. Deze functies omvatten nieuwsfeeds, discussieforums en een kennisbank.

Functies

 • Een ingebouwde kennisgrafiek wordt gebruikt om content voor werknemers te personaliseren.
 • Het navigatiesysteem is eenvoudig en ongecompliceerd. Gebruikers kunnen eenvoudig de informatie vinden die ze nodig hebben door het hoofdmenu, de zoekbalk of de sitemap te gebruiken.
 • Met documentbeheermogelijkheden kunnen gebruikers bestanden opslaan, organiseren en delen binnen het platform. Dit helpt bij het onderhouden van een gecentraliseerde opslagplaats van belangrijke documenten, waardoor het voor werknemers gemakkelijker wordt om de juiste bestanden te vinden en eraan samen te werken.

prijzen

De prijs is afhankelijk van de grootte, complexiteit en voortdurende ondersteuningsbehoeften van het bedrijf. Vraag hier een offerte aan.

interactie

Interact is een fantastische intranetsoftwaretool die is ontworpen om de communicatie en betrokkenheid van werknemers binnen organisaties te verbeteren. Het is alsof u een virtuele hub heeft waar werknemers eenvoudig verbinding kunnen maken en kunnen samenwerken. Bedrijven kunnen met deze tool een digitale werkplek creëren die de productiviteit van werknemers verhoogt.

Het voldoet aan verschillende industrienormen en -regelgeving, waaronder ISO 27001, GDPR (Algemene verordening gegevensbescherming) en SOC 2 Type 1, om gegevensbeveiliging en privacy te waarborgen voor organisaties die het Interact-platform gebruiken.

Functies

 • Stelt bedrijven in staat om polsenquêtes uit te voeren die het werknemerssentiment meten en realtime inzichten verkrijgen. Organisaties kunnen deze functionaliteit gebruiken om feedback van werknemers te begrijpen en slimme beslissingen te nemen.
 • Maakt het proces van onboarding van nieuwe medewerkers eenvoudiger en zorgt ervoor dat ze toegang hebben tot de benodigde middelen om aan de slag te gaan.
 • Gebruikers kunnen inhoud beheren, openen en bewerken met geïntegreerde bewerkingstools en cloudopslagintegraties.
 • Mogelijkheid om te integreren met verschillende tools van derden, waaronder Microsoft 365, zakelijke productiviteitstools, Google Workspace en SharePoint, om connectiviteit op verschillende platforms te bieden.
  Scherpstellen met lenzen met groot diafragma

Het beste van dit product is dat het verschillende trainingsmogelijkheden biedt om bedrijven te helpen het meeste uit het platform te halen. Dit omvat online trainingen, persoonlijke trainingssessies en één-op-één ondersteuning.

prijzen

Ontvang hier een gepersonaliseerde offerte!

eXo-platform

eXo Platform is een andere uitstekende oplossing voor digitale werkplekken die bedrijven helpt teams te verbinden, te betrekken, te versterken en te belonen. Hiermee kunnen gebruikers nieuwsartikelen en sociale berichten maken en publiceren.

Werknemers kunnen bijdragen en hun expertise en middelen delen, waardoor een collaboratieve werkomgeving ontstaat waar kennis en informatie gemakkelijk kunnen worden gedeeld en toegankelijk zijn voor anderen.

Functies

 • Gebruikers kunnen speciale ruimtes creëren voor teams of projecten, waardoor ze kunnen samenwerken, documenten kunnen delen en effectief kunnen communiceren binnen een specifieke groep.
 • Ingebouwde real-time chat- en berichtenmogelijkheden waarmee gebruikers directe gesprekken kunnen voeren en informatie kunnen uitwisselen.
 • Werknemers kunnen hun schema’s beheren, herinneringen instellen en evenementen organiseren die teams helpen gecoördineerd te blijven en ervoor te zorgen dat iedereen op de hoogte is van belangrijke datums en deadlines.

eXo-platform is ontworpen om toegankelijk te zijn op verschillende apparaten, waaronder smartphones en tablets, waardoor werknemers verbonden en betrokken kunnen blijven, zelfs als ze niet achter hun bureau zitten.

prijzen

 • Community-editie – Gratis
 • Enterprise-editie – begint bij $ 5 per gebruiker/maand.
 • Ultimate Edition – gebaseerd op offertes

Zoek een plan dat past bij uw behoeften en beperkingen.

Axero

Axero Intranet Platform, ontwikkeld door Axero Solutions, is een krachtige en gebruiksvriendelijke softwareoplossing die is ontworpen om de communicatie te stroomlijnen en de samenwerking te verbeteren.

Deze tool biedt een centrale hub waar alle mensen, gesprekken en documenten worden opgeslagen en toegankelijk zijn. Het dient als enige bron van waarheid voor informatie binnen de organisatie.

Functies

 • Kan worden geïntegreerd met populaire tools zoals Google Workspace, Microsoft 365, Zoom, Dropbox en ServiceNow, wat zorgt voor soepele connectiviteit en gemakkelijke acceptatie.
 • Axero bevat een gebruiksvriendelijke werknemerslijst met uitgebreide profielen. Gebruikers kunnen collega’s vinden en met hen in contact komen, hun profielen bekijken en toegang krijgen tot relevante informatie over hun vaardigheden, ervaring en contactgegevens.
 • Zoekfunctionaliteit en intuïtieve navigatie maken het gemakkelijk om documenten en gesprekken te vinden en te openen.
 • Vereenvoudigt inhoudsbeheer door versiebeheer te bieden waarmee gebruikers moeiteloos inhoud kunnen beheren, publiceren, doorzoeken en delen.

Het biedt ook een dynamisch organigram dat de organisatiestructuur visualiseert. Het helpt gebruikers rapportagelijnen, teamsamenstellingen en afdelingshiërarchieën te begrijpen.

prijzen

De zakelijke editie begint bij $ 2000/maand. Bezoek deze pagina voor meer details.

Claromentis

Claromentis biedt een geavanceerd intranetsoftwareplatform dat tot doel heeft de teamsamenwerking te verbeteren en de betrokkenheid van medewerkers te vergroten. Teams kunnen met deze interactieve tool verbonden blijven en genieten van een breed scala aan sociale en zakelijke zakelijke apps.

Dit platform is perfect geschikt voor interne communicatie en teamsamenwerking. Het biedt een geweldige gebruikerservaring die teams altijd verbonden en betrokken houdt.

Functies

 • Het biedt een geïntegreerde digitale werkruimte waar alle apps & tools gemakkelijk toegankelijk zijn.
 • Intranet CMS en ontwerptools zijn eenvoudig in gebruik en vereisen ook geen technische kennis.
 • Gebruikers kunnen eenvoudig een aantrekkelijk intranet bouwen door widgets naar pagina’s te slepen en neer te zetten, kleuren en styling aan te passen.
 • Maakt eenvoudige aanpassing van de huisstijl van het intranet mogelijk. Gebruikers kunnen de merkelementen, zoals kleuren en styling, een willekeurig aantal keren bijwerken.

Claromentis biedt twee hostingopties voor verschillende bedrijfsinfrastructuren.

De cloudgebaseerde optie omvat software, installatie, Google-hosting, back-ups en meer in een maandelijks abonnement. Een andere optie is om de intranetoplossing tegen een eenmalige vergoeding op hun eigen interne servers te implementeren.

  10 beste jachtspellen om de spanning van een achtervolging te ervaren

prijzen

Voor cloudgebaseerd (Saas) – het begint bij $ 1,50 per gebruiker/maand voor de enterprise-editie.

Bitrix24

Bitrix24 is een eenvoudig en krachtig platform dat een gratis intranet biedt met verschillende functies om de samenwerking en productiviteit binnen organisaties te verbeteren. Het bevat tools voor samenwerking, projectbeheer, klantrelatiebeheer (CRM), contactcenterfunctionaliteiten en zelfs een websitebouwer.

Met dit platform kun je snel aankondigingen doen, onboarding-processen voor nieuwe medewerkers stroomlijnen en belangrijke documenten veilig opslaan. Daarnaast biedt Bitrix24 een scala aan interne communicatiemethoden om de continue informatiestroom binnen de organisatie te vergemakkelijken

Functies

 • Biedt een gratis bedrijfsintranetoplossing waarmee bedrijven hun eigen interne privénetwerk kunnen opzetten.
 • De gratis versie geeft een onbeperkt aantal gebruikers toegang tot het bedrijfsintranet zonder extra kosten.
 • Meerdere implementatie-opties – zodat u kunt kiezen tussen een cloudgebaseerde oplossing of een on-premise setup op basis van uw vereisten.
 • Ingebouwde tools omvatten verschillende HR-toepassingen, zoals tijdregistratie, waardoor het voor bedrijven gemakkelijker wordt om de aanwezigheid van werknemers, werkuren en andere gerelateerde HR-processen te beheren.
 • Biedt meerdere communicatiekanalen, waaronder chats, oproepen en videoconferenties, die interne communicatie en samenwerking tussen teamleden mogelijk maken.
 • Toegankelijk via zowel mobiele als desktop-applicaties.

Het bevat ook CRM-mogelijkheden waarmee bedrijven klantgegevens kunnen beheren, leads kunnen volgen en verkoopprocessen binnen de intranetomgeving kunnen automatiseren.

prijzen

Het maandelijkse basisplan begint bij $ 61/maand voor alle gebruikers.

Stafbasis

Staffbase is een toonaangevend intranetplatform dat is ontworpen om de interne communicatie te stroomlijnen en de betrokkenheid van medewerkers binnen organisaties te vergroten. Het biedt een scala aan functionaliteiten ter ondersteuning van effectieve communicatiestrategieën – van het maken en targeten van nieuwsupdates tot het beheren van inhoud in meerdere talen.

Het beste van deze tool is dat het een API biedt die integratie met andere systemen en het maken van aangepaste plug-ins mogelijk maakt. Deze flexibiliteit stelt organisaties in staat om de functionaliteit van het platform uit te breiden en te integreren met hun bestaande software-ecosysteem.

Functies

 • Het vereenvoudigt het beheer van inhoud, waardoor verouderde of onbeheersbare inhoud zich niet ophoopt.
 • Staffbase biedt branded templates waarmee teams snel en eenvoudig content kunnen creëren. Updates kunnen onmiddellijk worden gepusht of worden gepland voor toekomstige releases.
 • Hiermee kunnen bedrijven het intranet aanpassen aan hun unieke organisatiestructuur.
 • Lokale teams kunnen aparte ruimtes binnen het platform hebben voor verschillende afdelingen of bedrijfsgebieden.
 • Meldingen kunnen worden verzonden naar specifieke personen of groepen, waardoor ze op de hoogte blijven van nieuws dat relevant is voor hun werk.
 • Gebruikers kunnen hun werk bijhouden vanaf een persoonlijk dashboard en ontvangen automatische herinneringen voor contentupdates.

Staffbase biedt een strak dashboard waar organisaties het rendement op investering (ROI) van hun intranetinspanningen kunnen bekijken. Inzichten kunnen worden gefilterd en resultaten kunnen eenvoudig worden geëxporteerd, wat het rapportageproces voor het management vereenvoudigt.

prijzen

Vraag hier een gepersonaliseerde offerte aan.

Inpakken✍️

De markt voor intranetsoftware biedt een breed scala aan oplossingen om de interne communicatie binnen organisaties te verbeteren. Elk van de bovengenoemde producten heeft zijn eigen unieke kenmerken en mogelijkheden.

Het is belangrijk om hun specifieke vereisten, budgetbeperkingen en gewenste functies zorgvuldig te evalueren voordat u een intranetsoftwareoplossing kiest. Elk product dat in dit artikel wordt genoemd, biedt verschillende prijsmodellen en abonnementen.

Vergeet niet dat het selecteren van de juiste intranetsoftware een grote bijdrage kan leveren aan het creëren van een productieve en verbonden digitale werkplek die werknemers in staat stelt hun doelen efficiënt te bereiken.

Ik hoop dat je dit artikel nuttig vond bij het leren van de beste intranetsoftwaretools voor interne communicatie. Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in meer informatie over de beste software voor prestatiebeheer om uw werknemers te evalueren.