9 beste mechanische toetsenborden voor Mac-gebruikers

Het maakt niet uit welk toetsenbord je in handen hebt, maar als je de sensatie van mechanische toetsenborden ervaart, kun je ze niet weerstaan.

Is het tijd om je Mac te upgraden met een mechanisch toetsenbord? Een mechanisch toetsenbord kiezen uit de talloze beschikbare opties op de markt is geen gemakkelijke taak. Vanwege de verschillende functies die beschikbaar zijn op elk mechanisch toetsenbord, biedt het een unieke ervaring voor Mac-gebruikers.

Het kiezen van het juiste mechanische toetsenbord kan lastig zijn met veel opties, waaronder draadloze toetsenborden met grote volumeknoppen, Mac-toetsenborden met polssteun, functietoetsen en RGB-verlichting.

Maar raak niet in de war. We hebben een gids opgesteld om u te helpen bij het kiezen van het juiste toetsenbord voor uw Mac dat aan uw behoeften voldoet.

Wat is een mechanisch toetsenbord?

De term mechanisch toetsenbord verwijst naar een toetsenbord met door een veer geactiveerde schakelaars. In tegenstelling tot standaardtoetsenborden hebben mechanische toetsenborden individuele bedieningselementen voor elke toets.

Bij gebruik van een mechanisch toetsenbord wordt een toetsaanslag opgenomen met een veel lager drukniveau. Er is een reden waarom dit het geval is, aangezien mechanische toetsenborden mechanische schakelaars onder elke toets hebben die de rubberen lagen vervangen door een mechanisme.

Hoe zijn mechanische toetsenborden nuttig?

Mechanische toetsenborden worden vaak beschouwd als enkele van de meest bruikbare en verbazingwekkende producten op de markt. Schakelaars onder elke toets bieden een superieure typervaring dan standaardtoetsenborden. Het gebruik van het tastbaar vilten toetsenbord helpt gebruikers nauwkeuriger en nauwkeuriger te typen.

Hieronder volgen enkele belangrijke redenen waarom mechanische toetsenborden nuttig zijn en een favoriete keuze onder techneuten.

 • Comfortabel in gebruik: onder elke toets bevindt zich een aparte schakelaar, dus een mechanisch toetsenbord voelt doorgaans veel beter aan tijdens het typen, omdat uw vingers sneller reageren.
 • Nauwkeurig: met mechanische toetsenborden kunnen gebruikers gemakkelijker typen en maken ze minder fouten of drukken ze de verkeerde toets in omdat ze nauwkeuriger zijn, waardoor ze minder snel fouten maken. Voor programmeurs en typeprofessionals kunnen ze ongelooflijk nuttig zijn.
 • Langdurig: de gemiddelde levensduur van een mechanisch toetsenbord ligt tussen de 20 en 100 miljoen toetsaanslagen, terwijl de levensduur van een op een membraan gebaseerd toetsenbord slechts ongeveer 5 miljoen is.
 • Zwaargewicht: er zijn voor- en nadelen aan mechanische toetsenborden. Ze zijn over het algemeen zwaarder en duurzamer dan membraantoetsenborden, wat betekent dat ze minder snel verschuiven op uw bureau.

Soorten mechanische toetsenbordschakelaars

Overstappen naar een mechanisch toetsenbord vraagt ​​in eerste instantie om aanpassingen. Veel gebruikers voelen zich aangetrokken tot mechanische toetsenborden vanwege hun gebruiksgemak en duurzaamheid. Hieronder zullen we de drie belangrijkste typen toetsenbordschakelaars onderzoeken.

  Bladwijzers openen vanuit het contextmenu met de rechtermuisknop in Chrome

Lineaire schakelaars

Wanneer volledig ingedrukt, biedt het lineaire schakelaartype geen voelbare feedback, waardoor typen soepel en comfortabel verloopt. Van begin tot eind krijg je een vergelijkbaar niveau van kracht als een membraantoetsenbord. Hierdoor is deze schakelaar beduidend stiller dan andere.

Tactiele schakelaars

De voelbare feedback die dit schakelaartype biedt, komt overeen met de naam. Terwijl u de toets indrukt, hoort en voelt u een lichte bobbel, wat de typervaring verbetert.

Clicky-schakelaars

Clicky ​​​​​​​Switches zijn vergelijkbaar met tactiele schakelaars, behalve dat ze weinig fysieke feedback geven. In vergelijking met de andere twee opties leveren ze de meest bevredigende resultaten op.

Hoewel er talloze mechanische toetsenbordopties voor Mac zijn, hebben we enkele van de beste keuzes uitgekozen die aan uw behoeften voldoen. Laten we ze verkennen.

Das Keyboard 4 Professional

Das-toetsenborden zijn door de jaren heen een favoriet mechanisch toetsenbord gebleven. Met hun indrukwekkende Mac-specifieke opties.

Het Das Keyboard 4 Professional is perfect voor gebruik op kantoor, met een volledige lay-out en een numeriek toetsenblok aan het uiteinde. Naast het numerieke toetsenblok zijn er speciale bedieningselementen voor het afspelen van muziek, waaronder een volumeknop, die we niet vaak op andere toetsenborden zien.

Bovendien fungeert het Keyboard 4 als een USB 3.0-hub, zodat u niet achter uw Mac hoeft te reiken om uw muis of USB-stick aan te sluiten.

Belangrijkste kenmerken

 • Das Keyboard 4 heeft een uitstekende bruikbaarheidsclassificatie en is goed gebouwd.
 • De meeste opstellingen zouden de met rubber beklede kabel moeten kunnen gebruiken, omdat deze lang en flexibel is.
 • Het toetsenbord bevat een volumewiel en speciale mediabedieningen.

CIY X77 hot-swappable

Niet voor niets worden CIY hot-swappable toetsenborden geprezen om hun geavanceerde functies. Hot-swappable schakelaars, programmeerbare macro’s, een afneembare USB-C-kabel, RGB-achtergrondverlichting en USB-C-compatibiliteit maken het een opvallende verschijning op deze lijst.

Met meer spelopties beschikbaar voor Macs dan ooit, is dit het perfecte moment om serieus na te denken over een mechanisch toetsenbord dat in staat is om spelbewerkingen op je Mac uit te voeren.

Een sterke polssteun, plakkerige textuur en kleine indrukkingen op de toetsen maken deze toetsen nog comfortabeler.

Belangrijkste kenmerken

 • Vuil is eenvoudig te verwijderen.
 • RGB-verlichting en -functies kunnen met deze krachtige chip sterk worden aangepast.
 • TKL-toetsenborden kunnen op elk moment hot-swapped worden.

Keychron K2

De Keychron K2 is een geweldig mechanisch toetsenbord voor degenen die thuis werken of een baan in huis hebben. Het vinden van het juiste mechanische toetsenbord kan een uitdaging zijn, maar het is het waard.

De compacte lay-out van 75 procent maakt het een geweldige metgezel voor typen en licht gamen op een klein bureau. Een zachtere klik is te horen bij het indrukken van de toetsen van de Keychron K2, en er is geen scherp klikgeluid zoals te horen is bij het gebruik van traditionele mechanische schakelaars.

  Dia's verticaal maken in PowerPoint

Niet iedereen houdt van bruine schakelaars, dus als je de voorkeur geeft aan Gateron rode of blauwe schakelaars, heb je geluk – je kunt ze meteen vervangen.

Belangrijkste kenmerken

 • Een elegante RGB-achtergrondverlichting met een charmante keycap
 • Beschikt over een Mac-achtige lay-out
 • Schakelt eenvoudig tussen maximaal 3 Bluetooth 5.1-apparaten

Keychron C2 bedraad toetsenbord van volledige grootte

Het mechanische toetsenbord van Keychron is van behoorlijke bouwkwaliteit en de C2 levert behoorlijke prestaties. Gebruikmakend van de volledige lay-out, wordt het bord geleverd met dubbelschots ABS-keycaps.

Behalve RGB is de C2 beperkt tot bedrade connectiviteit (via USB-C). Ondanks het hogere prijskaartje dat de C2 momenteel biedt, zijn er nog aardig wat opties om hem te bestellen.

Belangrijkste kenmerken

 • Voor Mac geoptimaliseerde lay-out.
 • Met een gevlochten kabel bevat de C2 een bekabelde USB Type-C-verbinding.
 • Hiermee kunt u de ervaring van typen per toets aanpassen.
 • Een charmante witte LED-achtergrondverlichting is ingebouwd in de ABS-toetskappen.

Draagbaar 60% gaming-toetsenbord

Er zijn niet veel kosten verbonden aan de aanschaf van een mechanisch toetsenbord. De MageGee MK-Box 60% mechanisch toetsenbord is een draagbaar apparaat met twee schakelopties, een eenkleurige achtergrondverlichting en een mechanische toetsenbordvormfactor. Dit is een uitstekende keuze om te maken als je begint.

Klikbare blauwe of lineaire rode schakelaars zijn beschikbaar, maar ze kunnen niet hot-swapped worden. Bovendien kunnen de keycaps worden verwisseld. Als u besluit uw toetsenbord aan te passen, kunt u uw keycaps kiezen.

Belangrijkste kenmerken

 • Pas eenvoudig de effecten van verlichte LED-lampen aan.
 • De hoek van het toetsenbord kan worden aangepast en de USB-kabel kan worden losgekoppeld.
 • De schakelaar maakt een luid klikgeluid wanneer deze wordt ingedrukt.
 • Deze LED-lamp zit boordevol aanpasbare lichteffecten.

Das Toetsenbord MacTigr

Een uitstekende keuze voor Macs, het Das Keyboard MacTigr biedt een geweldige type-ervaring en een solide constructie.

Als gevolg hiervan bestaat MacTigr in de eerste plaats. Simpel gezegd, de MacTigr is een ‘doordacht’ toetsenbord – Das heeft al zijn energie gestoken in het zo praktisch en aangenaam bruikbaar mogelijk maken.

Bovendien ondersteunt de MacTigr volledige N-Key rollover, waardoor het mogelijk wordt om een ​​willekeurig aantal toetsen in te drukken dat u wenst. Dit is vooral handig voor sommige gamegenres.

Belangrijkste kenmerken

 • Er is een aantal toetsaanslagen tot 100 miljoen beschikbaar.
 • Het is een plezier om soepel en moeiteloos te typen.
 • Een waanzinnig snelle USB-C hub met twee poorten.
 • Onopvallende PBT-keycaps van Das Keyboard zorgen voor duurzaamheid.

Keychron K2

Ontworpen door Keychron, is de K2 een 84-toetsen draadloos mechanisch toetsenbord met een elegante look en feel. De superieure Mac-indeling van snelkoppelingen, speciale pijltoetsen en functietoetsen biedt een uitstekende Mac-ervaring.

Dankzij de Bluetooth 5.1-technologie kunt u tegelijkertijd drie verschillende apparaten aansluiten. Bovendien voegt dit toetsenbord ook de mogelijkheid toe om mobiele telefoons, iPads, laptops en randapparatuur aan te sluiten via USB. Verder zit er een USB Type C aansluiting op het apparaat.

Vanwege het draadloze karakter kunt u zich zorgen maken over latentie. Desondanks heeft het toetsenbord een redelijke latentie. Bekabelde verbindingen zijn het beste voor gaming en kabels kunnen worden aangesloten via de Type C USB-poort.

  7 gratis online trainingsbronnen

De K2 wordt geleverd met een reservebatterij waarmee gebruikers 72 uur kunnen typen of het toetsenbord zeven dagen kunnen gebruiken.

Belangrijkste kenmerken

 • Dankzij de unieke lay-out heeft K2 alle Mac-functietoetsen die je nodig hebt.
 • De K2 heeft een batterijduur van 240 uur.
 • Een witte LED-achtergrondverlichting en moderne keycap-legenda’s stellen u in staat de helderheid aan te passen aan uw stemming.

Logitech MX draadloos toetsenbord

Met onopvallende toetsen die hoge stroomniveaus leveren, is het mechanische toetsenbord van Logitech voor Mac een van de beste voor Mac.

Dit toetsenbord heeft heldere verlichting die verlichte toetsen verlicht zodra je ze met je handen aanraakt. Daarnaast past hij zich automatisch aan verschillende lichtomstandigheden aan, zodat je er ook onderweg aan kunt werken en is hij makkelijker in gebruik.

Met behulp van Bluetooth Low Energy kunt u het MX Mechanical draadloze toetsenbord gebruiken met een breed scala aan apparaten op vrijwel elk besturingssysteem.

Belangrijkste kenmerken

 • Typen met gemak en stilte.
 • Verlicht slim.
 • Biedt snel opladen via USB-C.
 • Op precisie georiënteerde toetsenbordindeling.

60% draadloos toetsenbord

60% draadloos mechanisch toetsenbord is een geweldige aanvulling op Mac’s lijst met mechanische toetsenborden. Het is het meest geschikt om de beste Mac-gebruikerservaring te bieden. Dit toetsenbord belast je vingers niet, van gamen tot kantoorwerk. Het is gemakkelijk te typen en u hoeft zich geen zorgen te maken over extra druk om het toetsenbord te gebruiken.

Het maakt niet uit of je met dit toetsenbord op reis wilt voor een vergadering of naar andere steden wilt verhuizen, met dit toetsenbord zit je goed.

Belangrijkste kenmerken

 • Je kunt er op 3 verschillende manieren verbinding mee maken.
 • De schakelaar is een klassieke blauwe kleur die snel reageert en geen vertraging oploopt.
 • Het draadloze mechanische toetsenbord past in de meeste tassen en is reisvriendelijk en gemakkelijk mee te nemen.

laatste woorden

De beste mechanische toetsenborden die we voor je Mac hebben geselecteerd, zijn de beste die je kunt vinden, en ze zullen je begeleiden naar een product dat aan je behoeften en budget voldoet.

Kies voor een draadloos toetsenbord voor kantoorwerk, maar ben je op zoek naar het perfecte gaming toetsenbord, dan raden we aan te investeren in een bedraad toetsenbord.

Misschien wil je ook de beste online tools verkennen om je toetsenbord te testen.

gerelateerde berichten