9 Beste Motion Graphic-software voor iedereen

Benieuwd naar motion graphic software? We hebben een lijst samengesteld met topsoftware die u kan helpen uw carrière in motion graphics te starten.

Voorbij zijn de dagen dat handgetekende animaties trendy waren en ontwerpers elke uitdrukking, stap en beweging tekenden om de klus te klaren. Verschillende films tonen flipbook-animaties die nu deel uitmaken van motion graphics.

De tools en technologieën zijn echter geëvolueerd hoe men motion graphics ontwerpt. Het is een feit dat of het nu een animatiefilm of een korte film is, de graphics en het verhaal in dezelfde flow moeten zitten en perfect bij elkaar moeten passen. Vandaar komt motion graphics.

Motion graphics is een animatie die tekst bevat om het verhaal weer te geven. Deze afbeeldingen worden meestal gebruikt op de aftiteling van de film of tv-shows, inclusief tekst en geluid, om iets uitzonderlijks te leveren. Het is een uitstekende manier van communicatie tussen het merk en de kijkers.

Motion graphics creëren titelreeksen, advertenties, een boodschap, uitlegvideo’s en video’s met behulp van de sjablonen. Enkele van de meest prominente voorbeelden van motion graphics zijn:

#1. Titelvolgorde

Als je bekend bent met de aftiteling van Hitchcock’s Psycho, heb je misschien geen ander voorbeeld nodig. Van titelreeks tot aftiteling, het heeft alles ingepakt. True Detective van HBO is een ander voorbeeld van typografie en visuele mix die de personages weerspiegelt.

#2. branding

Als je een fan bent van sociale media, heb je misschien een GIF gemaakt door NBC News zo leuk om La La Land te vertegenwoordigen als Beste Film tijdens het Oscar-debacle. Veel merken hebben verschillende ideeën bedacht voor motion graphics die slim worden gebruikt als een serieuze marketing- en brandingtool.

#3. Kinetische typografie

Het beste van motion graphics is dat je de tekst kunt gebruiken om het publiek op een onvoorspelbare manier te haken. Enkele van de bekendste voorbeelden van kinetische typografie zijn Rick and Morty, de lyrische video voor Jacob Sartorius’ By Your Side, de film Kick-ass en het Amerikaanse tv-programma Breaking Bad.

Grafische bewegingen kunnen helpen bij het maken van vermakelijke en informatieve video’s met behulp van symbolen, effecten, karakters, infographics en tekst. Het gaat van schetsen naar het omzetten in een 3D-dimensie. Het is echter gemakkelijk om complexe taken om te zetten in afbeeldingen met eenvoudige hulpmiddelen.

Laat ons u een kijkje geven in de beste grafische bewegingstools.

DaVinci Resolve

DaVinci Resolve kan uw zoekopdracht beëindigen als u op zoek bent naar professionele bewerkings-, audio-, effecten- en kleurhulpmiddelen. Blackmagic-ontwerp DaVinci Resolve tool kan je helpen om zoiets als het beroemde kunstwerk van Leonardo da Vinci te maken. De tool biedt de ontwerpers een combinatie van kleurcorrectie, bewerking, audio-postproductie, bewegende beelden en visuele effecten om unieke ontwerpen te maken. Het is een krachtige en go-to-software voor professionals die werken aan moderne en elegante kunstwerken met originele camerakwaliteit.

De creatieve en kwaliteitstool wordt gebruikt in verschillende televisieshows en speelfilms die populair zijn bij geluidstechnici, professionele coloristen, VFX-artiesten en editors.

  Hoe u al uw pc-gamebibliotheken kunt combineren met GOG Galaxy

Via deze tool kunnen gebruikers effecten toevoegen aan de voorgrond/achtergrond, FX in kaart brengen om te nivelleren, 3D-matte genereren, snelle ruis gebruiken, dieptekaartgeneratie, oppervlaktetracking en plug-ins voor het verwijderen van spil terwijl ze de beweging van gestructureerde oppervlakken volgen.

Daarnaast kunnen de ontwerpers eenvoudig samenwerken met hun team met behulp van cloudgebaseerde workflows. Het is mogelijk om projectbibliotheken te hosten en proxy’s te maken/beheren met Blackmagic Cloud. De nieuwe functies van de tool zijn onder meer verbeterde ondertiteling voor editors, 3D-dieptekaarten, ultra-beauty graphics, Fairylight, FlexBus-conversies, enz.

De alles-in-één software biedt uitstekende functies om de ontwerpen indien nodig te bewerken en te snijden. Het heeft een ongelooflijke reeks secundaire en primaire kleurcorrectiefuncties, waaronder geavanceerde HDR-correctie, tracking, kwalificaties en PowerWindows. De ontwerpers kunnen gebruikmaken van keying- en rotoscope-tools voor het maken van verbluffende geanimeerde titels, fotorealistische composieten en 3D-deeltjessystemen.

Adobe Creative Cloud

Adobe staat meestal bovenaan de lijst voor elk beeld- en videoontwerp. Het is populair onder professionals om de video’s te laten opvallen en het publiek te boeien. Adobe Creative Cloud Motion Graphics Software helpt de ontwerpers opvallende graphics te ontwikkelen met behulp van intuïtieve en krachtige tools.

De software staat bekend om het maken van speelfilms, YouTube-video’s, films en korte films. Het is alles-in-één videosoftware die wordt gebruikt om een ​​eenvoudig ontwerp te maken tot een transformatieve video voor elk videokanaal. Het biedt een breed scala aan functies om verbluffende bewegende beelden te maken met behulp van kant-en-klare sjablonen om de showtime gemakkelijker te maken.

Adobe Premiere Rush werkt op alle soorten video’s om uitstekende resultaten te creëren. Het wordt geleverd met functies zoals:

 • Gemakkelijke toegang tot bewegende grafische sjablonen en Adobe Stock voor geanimeerde titels met aangepaste lettertypen, tekst, grootte en kleur.
 • Beschikbaarheid via verschillende apparaten om foto’s te bewerken op Mac, tablets en pc.
 • Pas geanimeerde titels aan met eigenschappen zoals grootte, kleur, stijl, lettertype en andere intuïtieve tools.
 • Aangepaste filters en voorinstellingen met instelbare belichting, tint en kleuraanpassing.
 • Intuïtieve interface, creatieve flexibiliteit en interactieve tutorials voor ontwerpers om meer te weten te komen over gebruiksvriendelijke tools en ontwerptrends.

De tool heeft het mogelijk gemaakt om kleur, animatie, afbeeldingen en tekst toe te voegen aan het ontwerp. De professionele sjablonen worden geleverd met gedefinieerde instellingen zonder belangrijke elementen te wijzigen en editors in staat te stellen visuele consistentie te verkrijgen.

Bijtbaar

Maak verbluffende bewegende beelden met behulp van verschillende functies in Biteable om scroll-stoppende inhoud te creëren. Bijtbare bewegende beelden zijn geweldig voor bedrijven die rollen ontwikkelen voor weergaven of om met hen in contact te komen. De tool is eenvoudig te gebruiken met de volgende stappen:

 • Meld u aan of log in op het Biteable-account
 • Gebruik de bewegende grafische sjablonen
 • Begin met de animaties met behulp van Biteable-bibliotheken die bestaan ​​uit afbeeldingen, videoclips, achtergrondtracks, enz.
 • Bewerk de video volgens de vereisten
 • Exporteer het voltooide bestand of deel het op sociale mediakanalen

De motion graphic-software helpt bij het maken van hoogwaardige, boeiende en leuke ontwerpen tegen een laag budget. De eersteklas animaties kunnen helpen bij het maken van zakelijke ontwerpen en het maken van elke video. Het zit boordevol gebruiksvriendelijke sjablonen die u kunt aanpassen op basis van een kleurenschema, het bedrijfslogo en nog veel meer.

  Zoek welke dia in uw PowerPoint-presentatie de grootste is

Als u inhoud op professioneel niveau wilt ontwikkelen, kan Biteable een goed begin zijn, boordevol merkelementen en aanpasbare sjablonen. De intuïtieve maker van bewegende beelden wordt geleverd met jingles, video’s, foto’s en animaties om video’s te maken. Met deze tool kun je een boeiend verhaal vertellen, emoties van het publiek aanboren en gebruikmaken van videomarketing.

Blender

Maak de bewegende beelden sneller met Blender 3.1, dat een breed scala aan productie biedt. Blender bewegende beelden is een open-source en gratis tool die bedrijven helpt om te gedijen op de markt. De ingebouwde krachtige, onpartijdige path-tracer-engine stelt de ontwerpers in staat om ultrarealistische en verbluffende graphics te maken.

Het ondersteunt –

 • VR-weergave
 • CPU & GPU-rendering
 • realtime viewport-voorbeeld
 • Ondersteuning voor HDR-verlichting en PBR-shaders
 • 3D schilderen met getextureerde penselen
 • Geavanceerde beeldhouwgereedschappen
 • N-Gon-ondersteuning
 • Python-scripting met add-ons en aangepaste tools
 • Dynamische onderverdeling en multi-resolutie
 • Ondersteunt voor statiefoplosser en vlakke tracking

Het beeldhouwen, modelleren en UV zijn belangrijke toevoegingen aan de tool om de ontwerpen te maken, te bewerken en te transformeren. De functies omvatten objecttracking, een productieklare camera en het gebruik van 3D-scènes voor advertenties, korte films, speelfilms en tv-series. Het biedt een curve-editor, aangepaste botvormen, geluidssynchronisatie, volledige animatie-ondersteuning en een OpenGL-viewport.

Synfig Studio

Als u op zoek bent naar een platformonafhankelijke tool die Linux, Windows en OSX ondersteunt, dan is Synfig Studio degene die u zoekt. Het is een open-source 2D-animatiesoftware die helpt bij het frame voor frame maken van animaties met minder middelen en mensen. Men kan hoogwaardige 2D-animaties produceren met Synfig Studio met binaire builds.

Het zit boordevol geavanceerde bedieningselementen, botten, meer dan 50 lagen, vector-tweeten en filters. Het volledige systeem biedt uitgebreide expressies voor ontwikkelde karakters, besturingsvectorillustraties en laagtypen zoals vervormingen, filters, verlopen, geometrische vormen, fractals en transformaties. Gebruikers kunnen vectorvormen snel omzetten in bewegende beelden terwijl ze frames berekenen en sleutelposities instellen.

Natron

Voor motion graphics en VFX heeft Natron een geweldig imago op de markt gebracht. Natron is open-source en platformonafhankelijke compositing-software die aan elke vereiste en bestandsindeling kan voldoen om eersteklas ontwerpen te bieden. Het is een functionele en intuïtieve tool boordevol functies zoals 2D-tracking, rotopaint/roto, keying, enz.

De motion graphics-software heeft krachtige functies zoals robuuste keying, Planar tracker, matte generatie, vormen, mattes, maskers en minder uren rotoscoping. Het zit boordevol krachtige 2D-trackers, meerlagige rotoscoping, dope-sheet-editor en netwerkweergave.

Natron stelt ontwerpers in staat om organiserende knooppunten te ontwerpen met een aantal innovatieve technologieën die men kan delen met studio’s, artiesten, ontwikkelaars en de gemeenschap. Het bestaat uit een plug-in-repository om het verschil te maken.

Daz Studio

Van beginners tot professionals, Daz Studio kan helpen om een ​​idee naar het 3D-universum te brengen. Daz 3D-studio heeft de voorkeur om de 3D-wereld, personages, fotorealistische inhoud en weergave te ontwikkelen. Met de tool kunnen ontwerpers personages en aangepaste scènes maken om een ​​idee tot leven te brengen, zoals rigs, poses en rendering.

  Hoe telefoon- en FaceTime-oproepen op iPhone en iPad te blokkeren

Ontwerpers kunnen enorme en uitgebreide bibliotheken ontdekken vol met 3D-inhoud (premium en gratis) om personages te creëren. De meest uitgebreide 3D-modelbibliotheek wordt niet alleen geleverd met de personages, maar ook met duizenden ondersteunende middelen om hyperveelzijdige figuurinhoud te creëren. Daz3D motion graphic-tool kan helpen om snel toegang te krijgen tot verschillende functies en geld te verdienen met de creaties.

Maestro

Avid Maestro motion designer tool helpt bij het creëren van real-time en state-of-the-art broadcast creaties. Het kan helpen bij het maken van flexibele afbeeldingen voor weersegmenten, verkiezingen, sportshows, nieuws en andere uitzendingen.

De belangrijkste kenmerken zijn:

 • Vermakelijke 2D- en 3D-motion graphics maken
 • UHD of HD/HDR en SDR
 • Geen pre-rendering inhoud, programmering of scripting
 • Sjablonen meerdere keren dynamisch bijwerken
 • Activa bewerken, bladeren, openen, zoeken, oproepen en archiveren
 • Gemakkelijk te hergebruiken activa
 • Realtime grafische systemen die gebruikmaken van bestaande grafische tools om dynamische afbeeldingen te maken

Maestro 3D-modellerings- en ontwerptool kan kanaalbranding, bewegende beelden, meeslepende videomuren, sportverbeteringen en interactieve producties creëren.

FlexClip

Maak in drie eenvoudige stappen professioneel ogende motion graphics met FlexClip. FlexClip motion graphic maker wordt geleverd met verschillende hulpmiddelen, zoals het converteren van video’s, het opnemen van een scherm, het toevoegen van tekst aan video, de helderheid van de video, enz.

De motion graphic tool zit boordevol functies zoals bewegingseffecten (fade, pop-up, wipe, zoom), grafische elementen (banners, vormen, lijnen, patronen) en geen vereiste voor ontwerpvaardigheden. Ontwerpers kunnen elementen (tekst en afbeeldingen) toevoegen, bewegende beelden bewerken en het eindproduct naar het apparaat exporteren.

Conclusie

Motion graphics kunnen complexe gegevens uit infographics gebruiken en deze weergeven op een manier die gemakkelijk te absorberen is. Het biedt dynamische interactie met de complexe gegevens met behulp van geanimeerde elementen om boeiende en boeiende afbeeldingen te maken.

In de loop van de tijd hebben motion graphics echter hun vleugels uitgebreid van complexe data naar filmmaken. Het is zorgeloos om met foto’s op de proppen te komen om commerciële en vermakelijke inhoud te creëren. De motion graphics bevatten ook visuele effecten zoals kleurcorrectie, het toevoegen van elementen, het verwijderen van elementen, 3D-tracking en het maken van responsieve elementen.

Het is gemakkelijk om motion graphics te ontwerpen, te beginnen met een verhaalidee, een script te ontwikkelen, een storyboard voor te bereiden en tot productie te komen met visuele effecten. Het is echter van vitaal belang om hiaten, overslaan, onnodige gegevens, onderbrekingen en verwarrende berichten te vermijden om ongelooflijke bewegende beelden te creëren. Motion graphics-tools worden een game-changer en levensredder voor ontwerpers.

Nu bent u op de hoogte van de beste motion graphics-tools. Dus begin je reis in de nieuwe wereld en creëer iets opmerkelijks.

gerelateerde berichten