9 beste procesbeheersoftware om bedrijfsgroei te stimuleren

Het creëren van eenvoudigere workflows om de bedrijfsvoering te optimaliseren en de productiviteit van medewerkers te verhogen, is een uitdaging voor bedrijfsprocesmanagers. Maar het is een makkie als je een van de beste business process management (BPM)-software gebruikt die hieronder wordt genoemd.

Elk bedrijf wil concurrerend blijven in zijn respectievelijke branche. U kunt dat bereiken door diensten, producten, kapitaaluitgaven en winstmarges te optimaliseren. Maar deze prestatie is nooit eenvoudig bij het handmatig plannen van de workflow van de bedrijfsvoering.

In plaats daarvan gebruiken bedrijven geavanceerde en intelligente tools die automatisch de optimale werkstroom voorstellen, afhankelijk van variabelen zoals producten, klanten, inputkosten, enz. Deze toepassingen helpen ook bedrijfsprocesmanagers om inefficiënties, fouten en communicatiekloven te minimaliseren.

Hieronder hebben we de BPM-tools besproken die het functioneren van de huidige bedrijven hebben veranderd.

Wat is bedrijfsprocesbeheer?

BPM is een managementdiscipline voor de op automatisering gebaseerde bedrijfseconomie. Het maakt gebruik van modelleren, ontdekken, meten, analyseren, optimaliseren en verbeteren van vroegere en bestaande processen.

Door dit te doen, kan uw bedrijf voorspelbare bedrijfsprocessen creëren, bewerken en onderzoeken die het eigenlijke bedrijf vormen. Ten slotte wil BPM een herbruikbare workflowsjabloon creëren voor herhaalde bedrijfsprocessen. U kunt BPM ook toepassen op eenmalige projecten die niet overeenkomen met een bestaande workflow.

Voordelen van bedrijfsprocesbeheer

#1. BPM bereidt uw bedrijfsvoering voor op onzekere veranderingen door nieuwe technologie, een doorbraakproduct van een concurrent of nieuwe regelgeving.

#2. Als u wilt dat uw procesmanagers en hun ondergeschikten de bedrijfsdoelstellingen begrijpen en eraan werken om die te bereiken, dan is BPM er om u te helpen.

#3. Optimalisatie van bedrijfsprocessen, kostenreductie en efficiëntie van de medewerkers zijn de drie belangrijkste factoren voor het behoud van winstgevendheid. BPM stelt u in staat om dat te bereiken.

#4. BPM-tools bewaken voortdurend de middelen, procesvoortgang en nalevingsniveaus, zodat u de bewerkingen kunt corrigeren als u merkt dat er iets misgaat.

#5. Bovendien is BPM-praktijk het ultieme hulpmiddel voor successieplanning. Een bedrijfsprocesmanager kan gestructureerde workflows achterlaten voor zijn opvolgers wanneer u een BPM-tool gebruikt.

Hoe u de juiste BPM-tool kiest

Een geschikte tool voor bedrijfsprocesbeheer moet de volgende functionaliteiten bieden.

 • Een gebruiksvriendelijke tool voor het maken van diagrammen om een ​​visuele workflow voor processen te schrijven
 • Een formulierontwerper met bewerkingsfunctie voor slepen en neerzetten
 • Moet mobiele en cloudgebaseerde tools bieden voor procesbeheer
 • Strenge toolcontrolefuncties via profielen en op rollen gebaseerde toegang
 • Single sign-on (SSO) en op beveiligingssleutel gebaseerde interface om in te loggen op de BPM-tool
 • Het moet gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd met zakelijke tools van derden, zoals Slack, Zoom, SharePoint, Outlook, OneDrive, Google Workspace, enz.
  23 Beste Nintendo Switch-controller en dock voor iedereen

 • Moeiteloze prestatiestatistieken voor bedrijfsvoering, projecten, processen en de hele organisatie
 • Gegevensanalyse voor bruikbare inzichten uit bestaande bedrijfsprocessen

U hoeft niet op het wilde internet te zoeken naar een BPM-tool die bovenstaande functies biedt. Ga gewoon door de onderstaande software en probeer degene die bij uw bedrijf past:

Kissflow-proces

Kissflow-proces is een wereldwijd geprezen BPM-tool waarmee u huidige bedrijfsprocessen kunt moderniseren door middel van automatisering. Het is een schrijfplatform zonder code. Zo kan een bedrijfsprocesmanager of proceseigenaar eenvoudige en complexe processtromen ontwikkelen zonder tussenkomst van een programmeur.

Met deze BPM-tool creëer je procesworkflows voor repetitieve of gestructureerde bedrijfsvoering. Bovendien ondersteunt het ook procesontwerp voor projecten die niet de sjabloon van een bestaand proces volgen.

Bovendien biedt de software flexibele ontwikkelingsfuncties zoals dynamische routering van taken, agile implementatie, ad-hoctaaktoewijzing, enz. Ten slotte is Kissflow Process zeer geschikt voor externe en hybride teams omdat het wordt geleverd met online documentbeheer, communicatie en sociale samenwerking.

Zoho Creator

Verschillende afdelingen en bedrijfsverticalen van internationale bedrijven volgen de bedrijfsprocessen die zijn gemaakt op Zoho schepper. Deze tool voor procesbeheer biedt uw bedrijf het kader om de zakelijke workflow te ontwerpen, afhankelijk van de bedrijfsdoelen, richtlijnen en key performance indicators (KPI’s).

Aangezien al uw concurrenten digitaal gaan, moet u ook uw bedrijf transformeren met deze BPM-tool om relevant te blijven in de branche. Met het low-code platform van Zoho Creator kunt u aangepaste desktop-apps, mobiele apps, geïntegreerde processtromen, interne online portals, enz. ontwikkelen om uw bedrijf een boost te geven.

Zoho Creator wordt geleverd als een cloudgebaseerde app. Maar u kunt het ook on-premises inzetten als een bedrijfsmerk-app. Bovendien hebt u ook de mogelijkheid om het uit te voeren als een intranetportal-webapp, progressieve web-app (PWA) of mobiele apparaatbeheer-app (MDM).

Bizagi

Bizagi is een ander populair low-code platform voor het ontwerpen van processen waarmee u eenvoudig bedrijfsactiviteiten kunt ontdekken, modelleren, beheren en automatiseren. Het biedt op maat gemaakte BPM-tools voor productie- en dienstverlenende industrieën zoals auto’s, voedselverwerking, toeleveringsketen, bankieren, klantenservice, risico’s, compliance, enz.

Deze BPM-tool heeft drie speciale modules: Bizagi Modeler, Bizagi Studio en Bizagi Automation. Deze modules organiseren de functionaliteiten op basis van hun type en helpen bedrijfsprocesmanagers onmiddellijk toegang te krijgen tot de juiste tool.

  Hoe uw Apple Watch kan helpen in een noodgeval

Bovendien kan de tool eenvoudig contentbeheer- en databasetools zoals SharePoint, Alfresco, Documentum en FileNet integreren voor een betere zichtbaarheid van informatie.

Nintex

Nintex is niet alleen een BPM-tool. In plaats daarvan is het een full-service toolkit voor digitale transformatie. Dus als u verouderde bedrijfsprocessen naar de digitale omgeving moet verplaatsen of gewoon een efficiënte BPM-tool nodig heeft, moet u Nintex proberen.

Als u uw zakelijke workflows, teams en documenten naar het digitale ecosysteem verplaatst, heeft Nintex de juiste tools voor u. Bijvoorbeeld:

 • U kunt gemakkelijk contracten, brochures, facturen, verzendfacturen, enz. creëren met behulp van de Document Automation-tool. Je kunt er ook oude documenten op zetten door ze te digitaliseren.
 • Implementeer eSignatures voor business process managers, eigenaren, executives en klanten om contracten sneller te verplaatsen en direct deals te sluiten.

Procestoewijzing en -beheer, mobiele apps, intelligente formulieren en automatisering van zakelijke workflows zijn de andere opmerkelijke functionaliteiten die u op Nintex zult krijgen.

PRIME BPM

PRIME BPM brengt end-to-end middelen voor bedrijfsprocesbeheer voor verschillende verticale sectoren zoals overheid, onderwijs, informatie- en communicatietechnologie (ICT), bankwezen, financiële diensten en verzekeringen (BFSI), nutsbedrijven, toeleveringsketen, enz.

Het aanbod omvat vier versies van BPM-tools, BPM-cursussen voor professionals en beheerde diensten voor het in kaart brengen van bedrijfsprocessen van PRIME BPM-experts.

De PRIME BPM suite bevat vier verschillende soorten software. Dit zijn PRIME Modeller, PRIME Analyser, PRIME Improver en PRIME Automate. Het biedt ook verschillende abonnementspakketten aan, afhankelijk van de BPM-module die u zoekt. Daarom is PRIME BPM geschikt voor het MKB, omdat u zelf de services kunt kiezen die u nodig heeft.

StroomForma

Als uw bedrijf afhankelijk is van de Microsoft Office 365-werkruimte, StroomForma is de juiste procesmanagementtoepassing. Het wordt geleverd met drie essentiële softwaremodules die elk bedrijf nodig heeft: formulieren, documenten en workflow. U kunt al deze modules samen gebruiken om uw bedrijfsactiviteiten direct te digitaliseren zonder zelfs maar een enkele regel softwarescript te coderen.

De installatie van de tool is zo snel dat uw bedrijf binnen slechts vier weken na de implementatie van FlowForma zelfvoorzienend is. Eenmaal in de FlowForma-omgeving kunt u de FlowForma Governance gebruiken om de toegang tot tools te beheren en FlowForma Reporting voor geautomatiseerde rapporten.

Als je gegevens van meerdere connectoren moet importeren, heb je de FlowForma Integration tot je beschikking. Ten slotte kunt u met FlowForma Collaborate bedrijfsprocessen automatiseren en beheren door samen te werken met uw team.

  Apps op een Chromebook sideloaden

Appian BPM Suite

Als u uw bedrijfsapplicaties wilt verbeteren met workflowautomatisering voor geoptimaliseerde BPM, kunt u kiezen voor: Appian BPM Suite. Appian versnelt governance, resultaten en bedrijfsefficiëntie, zodat u winstgevend kunt blijven in een steeds veranderend marktecosysteem.

Deze BPM-suite helpt u complexe bedrijfsprocessen te vereenvoudigen tot eenvoudige workflows, zodat medewerkers met verschillende vaardigheden de workflow uitvoeren.

Met de tool Workflow Designing kunt u processen tekenen, net als stroomdiagrammen. Vervolgens optimaliseert een AI het proces op basis van bedrijfsinputs. Ten slotte kunt u het ontwerp opslaan als sjabloon voor toekomstige projecten.

Comindware-tracker

Comindware-tracker biedt u meer functies dan een standaard BPM-tool. Ten eerste combineert het de functies voor taak- en procesbeheer, zodat u meer kunt besparen door de behoefte aan een speciale app voor projecten te verminderen.

Het wordt geleverd met verschillende essentiële tools en mogelijkheden voor bedrijfsactiviteiten en workflowbeheer, zoals:

 • Ontwerp van elektronische formulieren
 • Grafische werkstroombouwer
 • Outlook-werkstroomhulpmiddel
 • Workflow volgen en rapporteren
 • Workflow-engine

Door alle modules van Comindware Tracker te gebruiken, kunnen bedrijfsprocesmanagers efficiënt samenwerken aan kritieke workflows en uitstekende sjablonen voor procesbeheer creëren.

ARIS Cloud

Je moet de proberen ARIS Cloud BPM-oplossing als u denkt dat uw bedrijf minder presteert door onduidelijke en langdurige processen. De tool is zeer schaalbaar, omdat deze in verschillende edities wordt geleverd om tegen een betaalbare prijs aan de behoeften van professionele teams en bedrijven te voldoen.

Als u een klein team van professionals bent en contractueel beheer van bedrijfsprocessen levert voor startups of micro-ondernemingen, dan is ARIS Basic de juiste keuze. ARIS Advanced is de juiste keuze voor kleine tot middelgrote bedrijven die processen moeten aanpassen en meer controle willen krijgen.

Conclusie

Naarmate de niche voor bedrijfsprocesbeheer floreerde, investeerden meer bedrijven in softwareontwikkeling erin. Het resultaat is honderden BPM-tools met verschillende functies die u gemakkelijk in verwarring kunnen brengen.

Om u te helpen bij uw zoektocht, hebben we de beste BPM-suites bedacht die u kunt gebruiken.

Ben je serieus met je bedrijf bezig? U moet weten welke businessplansoftware helpt bij het maken van bedrijfsstrategieën.

gerelateerde berichten