9 beste SD-WAN-leveranciers om te kiezen in 2022

Een Software-defined Wide Area Network (SD-WAN) is een moderne technologie waar veel bedrijven gebruik van maken omdat het meerdere, handige functies biedt om de IT-infrastructuur te beheren.

Van centraal beheer tot implementatie, SD-WAN stroomlijnt alles.

En als u een bedrijf met meerdere vestigingen heeft, kunt u met SD-WAN elk netwerk samenvoegen tot één enkel netwerk.

Deze technologie is een zegen voor moderne ondernemingen, aangezien de behoefte aan een effectieve softwareoplossing om hun taken en netwerk te beheren toeneemt.

SD-WAN helpt de connectiviteit met de cloud, filialen en datacenters te verbeteren.

In dit artikel zal ik het hebben over SD-WAN, hoe het werkt, waarom veel organisaties de voorkeur geven aan SD-WAN en enkele van de beste SD-WAN-leveranciers die je kunt overwegen.

Laten we beginnen!

Wat is SD-WAN?

Software-defined Wide Area Network (SD-WAN) is een transformatieve technologie die ondernemingen helpt om het beheer en de controle van de IT-infrastructuur te vereenvoudigen via virtuele WAN-architectuur om gebruikers met de applicaties te verbinden.

Het pluspunt van SD-WAN is de connectiviteit, betrouwbaarheid, applicatieprestaties en verbeterde netwerkflexibiliteit. Het maakt gebruik van de combinatie van transportdiensten, zoals LTE, breedbandinternetdiensten en MPLS.

SD-WAN leidt het verkeer intelligent en veilig over het WAN naar vertrouwde IaaS- en SaaS-providers via een gecentraliseerde controlefunctie. Het biedt vele voordelen, zoals lagere kosten, verbeterde prestaties, geoptimaliseerde gebruikerservaring en vereenvoudigde bewerkingen.

Als uw onderneming kwetsbaar is voor internetstoringen, kan overschakelen naar SD-WAN een handige manier zijn om uw internetstoring te beveiligen. Het maakt gebruik van twee tunnelingtechnologieën: een via de MPLS en een andere via internet. Door inkapseling of tunneling wordt het verkeer van klanten van elkaar geïsoleerd.

Hoe werkt SD-WAN?

Het conventionele router-gecentreerde model is het traditionele model dat besturingsfuncties verdeelt over alle apparaten en het verkeer op een eenvoudige manier routeert op basis van ACL’s en TCP/IP-adressen.

De aanpak kan complex, niet cloudvriendelijk, inefficiënt, rigide en niet resultaatgericht zijn. Daarom kan het leiden tot een slechte gebruikerservaring.

Door SD-WAN te gebruiken, kunnen uw cloudgebaseerde ondernemingen de hoogste kwaliteit gebruikerservaring leveren. Het biedt een intelligente applicatiebewuste routering tussen het WAN door verschillende applicaties in het netwerk te identificeren. Elke toepassing krijgt de juiste handhaving van het beveiligingsbeleid en QoS in overeenstemming met de zakelijke behoeften.

SD-WAN beveiligt de lokale internetuitbraak van SaaS- en IaaS-toepassingsverkeer vanuit een speciaal datacenter, filiaal of meerdere clouds om superieure cloudprestaties te bieden. Tegelijkertijd kan het uw onderneming beschermen tegen ongewenste bedreigingen.

Als je dingen moet archiveren, is SD-WAN best handig in termen van automatisering. Het kan uw vervelende en foutgevoelige processen automatiseren om tijd en stress te besparen. Een voorbeeld zijn VPN’s waarbij elke site is verbonden met de andere site.

Waarom SD-WAN?

In de moderne wereld zijn veel ondernemingen afhankelijk van cloudoplossingen en abonneren ze zich op SaaS-oplossingen voor beter beheer en workflow.

Toen COVID-19 ons plotseling overviel, hadden veel bedrijven bovendien met veel problemen te maken. SD-WAN is een van die technologieën die bedrijven hebben geholpen die impact te overwinnen.

Het gebruik van SD-WAN biedt bedrijven veel voordelen. Sommige ervan zijn:

Fantastische netwerkervaring

Bedrijven vertrouwen op applicaties, applicaties vertrouwen op services en services zijn op hun beurt afhankelijk van netwerken. Zonder een veilig, goed presterend en snel netwerk kunnen initiatieven voor digitale transformatie dus worden stopgezet. SD-WAN fungeert als een digitale transformatie-enabler.

Bedrijfsgedreven SD-WAN biedt een betere oplossing op het gebied van intelligentie, prestaties, schaal en betrouwbaarheid. Door dit alles in een netwerk te hebben, kunt u uw gebruikers een kwaliteitservaring bieden. Het zal u ook helpen bij het nemen van strategische beslissingen voor uw onderneming en het verbeteren van uw resultaten.

Automatisering

Terwijl ondernemingen nieuwe applicaties implementeren of hun beveiligingsbeleid wijzigen, ondersteunt SD-WAN de gecentraliseerde configuratie die de implementatie van de wijzigingen in een paar minuten mogelijk maakt. Dus gecentraliseerde orkestratie en automatisering verminderen menselijke fouten aanzienlijk om de prestaties en beveiliging te verbeteren.

  Hoe HEIC-afbeeldingen op een eenvoudige manier naar JPG op een Mac te converteren

Zelfstudie

SD-WAN reageert automatisch op netwerkwijzigingen door continu zelflerend en monitorend. Het kan zich onmiddellijk in realtime aanpassen aan de veranderingen om netwerkcongestie, transportonderbrekingen, brownouts, enz. te voorkomen.

Andere voordelen

 • Verlaagt de complexiteit
 • Verlaagt de kosten
 • Beschermt tegen bedreigingen
 • Stroomlijn het migratieproces
 • Snelle implementatie
 • Eenvoudig beheer en bediening

WAN versus LAN

WAN is iets anders dan LAN. Local Area Networks (LAN) stellen individuele netwerken in staat om één locatie te bedienen. Maar met WAN kunnen meerdere sites worden samengevoegd tot één netwerk. In WAN zijn alle links privé, ook al bestrijken ze lange afstanden.

SD-WAN versus MPLS

Multiprotocol Label Switching of MPLS is het transport van netwerktechnologie die het verkeer via de kortst mogelijke weg leidt op “labels” in plaats van op netwerkadressen. Het staat bekend om zijn echt betrouwbare karakter, waarbij datapakketten efficiënt en snel hun bestemming bereiken.

SD-WAN en MPLS bieden dezelfde functionaliteit, maar minder verschillend. Hierdoor kunnen beide worden vergeleken op basis van snelheid, prestaties, enz.

Laten we dieper duiken om erachter te komen hoe SD-WAN verschilt van MPLS.

Investering voor de toekomst

Met SD-WAN-architectuur kunnen ondernemingen in netwerken investeren en kunt u overstappen op de SASE-architectuur, de toekomst voor veilige en cloudgebaseerde netwerken.

MPLS vereist fysieke verbindingen, die niet zo flexibel zijn, om netwerkconnectiviteit te bieden. MPLS is dus niet in staat om uw architectuur in de toekomst te ondersteunen.

Aangezien veel ondernemingen hun bedrijven naar de cloud verplaatsen en meer gebruikers op afstand werken, zal MPLS meer kosten in vergelijking met SD-WAN. Door gebruik te maken van SD-WAN hebben gebruikers eenvoudig toegang tot applicaties en data tegen lage kosten.

Prestaties en betrouwbaarheid

SD-WAN staat altijd klaar voor uw organisatie om hogere kwaliteit en betrouwbare verbindingen te bieden met edge-gebruikers en externe locaties voor betere netwerkprestaties. Dit omvat realtime toepassingen en is bandbreedte-intensief.

Zo kiest SD-WAN automatisch het best mogelijke pad of de best mogelijke paden voor het routeren van de gegevens voor een oproep. Hierdoor vindt u een kortere oproeplatentie voor alle deelnemers, ongeacht hun locatie.

Aan de andere kant doet MPLS dit niet voor uw organisatie. Daarom leidt het tot lagere prestaties, betrouwbaarheid en gebruikerservaring.

Flexibiliteit

Omdat SD-WAN in staat is om datapakketten te routeren via het kortst beschikbare pad, is het ook in staat om verschillende gigabit-links te beveiligen. Afhankelijk van de omstandigheden stuurt SD-WAN de datapakketten via een draadloze, directe verbinding, 5G of via een MPLS-circuit.

MPLS-circuits zijn minder flexibel en de operationele kosten zijn ook duur.

Veiligheid

MPLS vereist meer bandbreedtekosten voor de operatie omdat het speciaal is ontworpen voor netwerken. Dit betekent dat al het verkeer eerst naar de centrale locatie leidt en vervolgens naar de security-stack. Beveiliging is een punt van zorg als u MPLS gebruikt.

Aan de andere kant combineert SD-WAN beveiliging met netwerken en haalt het er het beste uit. Het beschermt u en gebruikers tegen geavanceerde cyberbedreigingen omdat het helpt bij het beveiligen van applicatie- en dataverkeer.

Vereenvoudigde bewerkingen

Het implementeren en beheren van de SD-WAN-technologie is eenvoudiger voor IT-teams. De automatisering begrijpt dat en vermindert dus de behoefte aan handmatige taken. De oplossingen bieden controle en zichtbaarheid aan de IT-teams via gecentraliseerd en cloudgebaseerd beheer.

Als er een storing is in de apparatuur binnen het netwerk, moet het IT-team het probleem handmatig oplossen en het verkeer dienovereenkomstig omleiden. Maar MPLS is er niet in geslaagd de zware last op te tillen.

Laten we nu kijken naar de beste SD-WAN-leveranciers.

Cisco Meraki

Krijg de veiligste en meest betrouwbare SD-WAN-stof met Cisco Meraki. Het levert de beste gebruikerservaring en netwerkbeveiliging vanaf elke locatie voor elke workload.

Meraki verbindt gebruikers van meerdere locaties met private en publieke cloudomgevingen of datacenters. Het unieke ontwerp helpt u om nauwkeuriger te worden door hetzelfde protocol te gebruiken voor het meten van echt verkeer en netwerkprestaties.

U kunt veerkrachtige connectiviteit opbouwen met geïntegreerd mobiel WAN, Wi-Fi en schakelen. Met slechts drie klikken kunt u uw brede netwerk beveiligen. Cisco Talos, het gerenommeerde beveiligingsonderzoeksteam, kan uitgebreide beveiliging bieden om aan uw netwerk toe te voegen.

  Hoe VK-account te verwijderen

Gebruik de kracht van Talos voor informatie over bedreigingen, samen met de geavanceerde laag van 7 firewallbescherming, DLP, Cisco AMP en meer. Ontspan op je beste bank en bekijk alles om de prestaties van de applicatie te begrijpen.

In één weergave kunt u alle wereldwijde links volgen, zoals uplinks van thuisgebruikers, mobiele uplinks en meer. Bovendien kan een breed scala aan virtuele apparaten en robuuste hardware de connectiviteit tussen multi-cloudomgevingen en filialen beveiligen.

VMware

Transformeer uw WAN met VMware en begin met de allernieuwste technologie. De enterprise-grade en centraal beheerde apparaten bieden veilige en geoptimaliseerde connectiviteit met de applicaties in of buiten de cloud.

Met VMware aan uw zijde heeft u geen IT-personeel op de site nodig; in plaats daarvan, laat ze zich concentreren op essentiële taken. Zet gewoon het apparaat aan, maak verbinding met internet en voel de technologie. De netwerkrand wordt geverifieerd samen met het bedrijfsbeleid dat wordt beheerd door Orchestrator.

Dynamic Multipath Optimization biedt linkmonitoring, pakketbesturing en herstel door VMware SD-WAN-gateways te verbinden met SD-WAN-edges en andere edge-randen. Tijdens het werken aan al deze verbindingen zorgt VMware voor de kwaliteit van de gebruikerservaring.

VMware SD-WAN Edge levert de bandbreedte aan de bedrijfskritische applicaties door onderliggende WAN-koppelingen. De Edges spelen een belangrijke rol bij het prioriteren en differentiëren tussen veel applicaties op basis van de zakelijke bedoelingen.

Elke SD-WAN Edge heeft een firewallfunctie, zodat u flexibele beveiligingsopties krijgt voor uw zakelijke vereisten. U kunt de centrale firewallservice van SD-WAN Edge-modellen gebruiken om het beleid te configureren en hetzelfde te implementeren voor de cloudbeveiligingsproviders, datacenters en directe applicaties.

Versa SD-WAN

Ervaar netwerken met betere beveiliging in complete WAN edge-oplossingen met Versa SD-WAN. Het levert verschillende services aan serviceleveranciers, kleine en middelgrote bedrijven, middelgrote bedrijven en ondernemingen.

Versa SD-WAN combineert meerdere implementatie-opties, een brede reeks beveiligingsoplossingen, zero-touch provisioning en multi-tenancy-opties. Het is gebouwd om de veiligheid als het beste ras te behouden. U krijgt volledige integratie van schaalbare geavanceerde routering, geavanceerde analyses, echte multi-tenancy, volledig uitgeruste WAN en meer.

Bovendien krijgt u alle functionaliteiten in één carrier-grade besturingssysteem, zodat u op een uitzonderlijke schaal kunt opereren. Daarnaast vind je de goedkope appliance via Versa SD-WAN met internetbeveiliging, gecentraliseerde controle en beleid met meer beveiligingsopties en applicatiebewuste routering.

Verbeter de flexibiliteit van uw bedrijf via SD-WAN en filiaalnetwerken. Nu kunt u een betere bandbreedte en beter beheer verwachten met vereenvoudiging van de wildgroei aan software, terwijl de complexiteit van het beheer van te veel taken wordt verminderd.

Aruba

Laten Aruba SD-WAN-technologie beveiligt en voedt uw filiaal, beveiliging en WAN, zodat u kunt ontspannen. Het zal u helpen een modern SD-WAN-voordeel op te bouwen waarmee uw bedrijven het hoogste rendement uit uw investeringen kunnen halen via betere controle, betrouwbaarheid, prestaties en rendabiliteit.

Aruba stemt al uw netwerkbronnen af ​​op de veranderende behoeften van uw bedrijf. U krijgt hoe dan ook de consistente prestaties van uw toepassing. Het biedt ook een zelflerend en adaptief platform voor SD-WAN-technologie en kan zich automatisch aanpassen aan de veranderende omstandigheden.

Bovendien verenigt Aruba beveiliging, WAN-optimalisatie, routering en SD-WAN zodat u alles centraal kunt beheren vanaf één platform. Ervaar een volledig veilige edge-oplossing die filialen, campussen, externe medewerkers en WAN omvat met een SD-WAN-fabric.

Aruba drijft uw SASE aan, levert waarde uit cloudinvesteringen, past zich aan de voortdurende veranderingen aan en vereenvoudigt de totale kosten en WAN-architectuur. U kunt uw bedrijf verbinden met cloudoplossingen voor elke mesh-connectiviteit tussen datacenters, SaaS, cloud en locaties.

Citrix

Ervaar het beste met betrouwbare en veilige SD-WAN-oplossingen aangeboden door Citrix. Het zal u helpen een altijd actief netwerk te leveren om een ​​uitzonderlijke gebruikerservaring te bieden en tegelijkertijd een naadloos bedrijf te bieden.

Citrix stimuleert de digitale transformatie van uw bedrijf, afgezien van het verbeteren van de prestaties van SaaS, cloud en virtuele apps in uw filialen en onderneming. U krijgt een goed presterende, altijd beschikbare en veilige WAN Edge-oplossing.

Bovendien optimaliseert Citrix SD-WAN de levering van uw cloud-, SaaS- en virtuele applicaties op zowel een flexibel als een veilig WAN en beheert alles eenvoudig vanuit één enkel venster. Het helpt ook de zakelijke wendbaarheid te verbeteren door een always-on werkruimte te gebruiken, alle netwerkbronnen te beschermen en de cloud te omarmen.

  Wissel Breaking Bad-geïnspireerde groeten uit met de nieuwe app van Aaron Paul

Citrix biedt een aantal implementatieopties, waaronder MSP’s, hybride cloud en doe-het-zelf. U kunt elke optie kiezen die het beste bij uw behoeften en doelen past. Laat Citrix het harde werk voor u regelen, zodat u zich kunt concentreren op de rest van uw bedrijf.

Fortinet

Leren hoe Fortinet lost uw netwerkproblemen op met een veilige SD-WAN Edge-oplossing. Het levert schaalbare, flexibele en snelle, veilige SD-WAN Edge-oplossingen voor wereldwijde en beveiligingsgevoelige ondernemingen.

Fortinet’s op beveiliging gebaseerde netwerkbenadering combineert een firewall van de volgende generatie, geavanceerde routering en SD-WAN. Dit helpt:

 • Versnel de beveiliging en netwerkconvergentie met vereenvoudigde WAN Edge-architectuur
 • Lever de hoogste kwaliteit van ervaring op elke schaal
 • Bereik betere operationele efficiëntie door diepgaande analyse, zelfherstel en automatisering
 • Beveiligingsbeleid orkestreren
 • Zorg voor een consistent netwerk voor uw bedrijf.

Fortinet gebruikt één gecentraliseerd beheer en één besturingssysteemconsole om de beveiliging en gebruikerservaring te verbeteren. Dit is effectief dankzij het geconvergeerde netwerk en de beveiliging door operationele continuïteit.

U krijgt een robuuste combinatie van AI-gestuurde intelligentie, NOC- en SOC-procesautomatisering en inline preventie van voorheen onbekende bedreigingen. De nieuwste versie van Fortinet biedt geautomatiseerde overlay-orkestratie, verbeterde applicatiebewaking en grootschalige zero-touch provisioning.

Aryaka

Krijg beheerde SD-WAN-oplossingen voor uw cloudinfrastructuur met Aryaka en ervaar het voordeel van de flexibele en agile aanpak voor hybride werknemers, clouds, serviceniveaus en sites met optimale prestaties.

Aryaka’s SD-WAN-service maakt gebruik van een wereldwijd netwerk met echte prestaties om een ​​veerkrachtig en aanpasbaar Network-as-a-Service te bieden voor uw ondernemingen om gebruikers, sites en clouds over de hele wereld met elkaar te verbinden. De kernmogelijkheden van Aryaka zijn als volgt:

 • App-, WAN- en linkoptimalisatie
 • Alles-in-één beheerde service
 • Aryaka FlexCore
 • Co-management en opties voor witte handschoenen
 • Hybride WAN- en MPLS-interworking
 • Last-mile diensten

Als u een onderneming met beveiligingsproblemen bent, dan is de SD-WAN-oplossing van Aryaka iets voor u. Het biedt u hogere applicatieprestaties, flexibele aanbiedingen en een heerlijke ervaring.

Lumen

Ontketen het potentieel van uw bedrijfsnetwerk en stimuleer digitale transformatie met schaalbare, betrouwbare en veilige Lumen SD-WAN-oplossingen.

Lumen vermindert de risico’s en complexiteit van netwerktransformatie door de workloads te coördineren en te beveiligen voor het volledige scala aan connectiviteitstypen. Het helpt uw ​​netwerkactiviteiten te stroomlijnen met Lumen SD-WAN-oplossingen en te ontspannen.

Als u voor Lumen kiest als uw SD-WAN-leverancier, krijgt u voordelen zoals verbeterde beveiliging, geoptimaliseerde app-prestaties, applicatiebeschikbaarheid en grotere netwerkflexibiliteit. Vind nu de beste oplossing voor uw onderneming.

Prisma

Prisma SASE levert geautomatiseerde, eersteklas en geïntegreerde beveiliging met SD-WAN voor uw bedrijf in een tijd waarin beveiliging een grote zorg is voor bedrijven over de hele wereld.

Prisma biedt SD-WAN-oplossingen van de volgende generatie aangedreven door automatisering en ML voor geautomatiseerde netwerkactiviteiten, routermodernisering, cloud-geleverde beveiligingsoplossingen en geïntegreerde filiaaldiensten. Het vereenvoudigt de netwerkactiviteiten, wat resulteert in veilige connectiviteit binnen het bedrijfsnetwerk.

U kunt SD-WAN aanschaffen op basis van uw vereiste bandbreedte. Op deze manier kunt u de totale kosten optimaliseren en dezelfde bandbreedte krijgen. Met Prisma kunt u ook uw IT-infrastructuur opnieuw vormgeven om services op schaal en snelheid te verbeteren.

Verminder bovendien arbeidsintensieve en handmatige filiaalprovisioning met geïntegreerde 5G- en Zero Touch-provisioning. Upgrade routers naar lichtgewicht en intelligente apparaten in het filiaal en voeg essentiële services toe aan uw netwerk met het CloudBlades API-gebaseerd platform.

Conclusie

SD-WAN is een veilige en moderne technologie die u zal helpen tijdens uw WAN-transformatietraject. Het is tijd om uw traditionele netwerkrouteringsopties te vervangen door moderne SD-WAN-routeringsmogelijkheden. SD-WAN is de toekomst omdat het meerdere verbindingen tegelijk kan beheren en u helpt uw ​​IT-infrastructuur gemakkelijk te beheren. En als u op zoek bent naar de beste SD-WAN-oplossing, kunt u een van de bovenstaande leveranciers kiezen.

gerelateerde berichten