9 beste SEO-plug-ins voor WordPress

In de huidige online omgeving is WordPress het populairste content management systeem (CMS).

WordPress is een van de meest effectieve platforms om te overwegen bij het kiezen van een platform voor het bouwen van sites voor uw bedrijf, bedrijf of organisatie.

Momenteel ondersteunt WordPress 455 miljoen websites. WordPress heeft zijn populariteit behouden vanwege het gebruiksgemak, de flexibiliteit en de levendige gebruikersgemeenschap.

Vanwege het feit dat het gratis en eenvoudig in te stellen is, hoeft u geen ervaring te hebben met coderen of webontwikkeling om het te gebruiken. Lees verder om te ontdekken waarom WordPress het ideale platform voor uw bedrijf is als u op zoek bent naar een kosteneffectieve oplossing die het beheer van uw website een fluitje van een cent maakt.

In dit artikel leert u ook wat de beste WordPress SEO-plug-ins doen en hoe en waarom u hiervan kunt profiteren.

Waarom wordt WordPress beschouwd als een van de beste content-first platforms?

Vanwege het grote aantal beschikbare plug-ins biedt WordPress klanten veel beveiligings- en aanpassingsmogelijkheden voor allerlei soorten websites.

Het is niet nodig om een ​​professionele ontwikkelaar in te huren om een ​​op WordPress gebaseerde website te maken. U kunt het zelf doen of redelijk geprijsde hulp krijgen via vacaturesites zoals Upwork.

Welke route u ook kiest, bekijk deze geweldige SEO-plug-ins om uw website meer grip te geven op zoekmachines.

Voordat we kijken naar de beste WordPress SEO-plug-ins, laten we eens kijken wat WordPress zo’n robuust platform maakt. epcdream.nl gebruikt zelfs WordPress en het werkt feilloos.

#1. WordPress is 100 procent gratis

Ja! Dat heb je juist. Je kunt WordPress gratis gebruiken. Download en installeer het gratis programma op uw website of in een sandbox-omgeving en gebruik het vervolgens zoals u wilt.

Als u een kleine ondernemer bent, wilt u waarschijnlijk uw website opzetten tegen lage initiële kosten. Het gebruik van WordPress kan een groot verschil maken voor kleine bedrijven, omdat het hen tijd en geld bespaart. Zie hoe goedkoop WordPress kan zijn door dit bericht te lezen dat de werkelijke kosten berekent.

#2. WordPress is veilig

Het is belangrijk voor bedrijven om websitebeveiliging serieus te nemen. Google kan uw positie verlagen als uw website niet veilig is.

Gelukkig is WordPress een van de veiligste CMS’en die er zijn. WordPress wordt regelmatig bijgewerkt om het zo veilig mogelijk te houden. Een onderhoudsbeurt of het handmatig updaten van WordPress kan je website veilig houden.

U kunt gebruikmaken van de ingebouwde beveiligingsmaatregelen van het platform om uw website verder te beveiligen. De functies omvatten automatische malwaredetectie en tweefactorauthenticatie.

#3. Het is gebruiksvriendelijk

De gebruiksvriendelijkheid van WordPress is een van de belangrijkste redenen waarom veel ondernemers ervoor kiezen om het te gebruiken. Je weet hoe moeilijk het kan zijn om sommige CMS’en te beheren en in te stellen als je ze al eerder hebt gebruikt.

Het gebruiksgemak van WordPress maakt het eenvoudig om een ​​website te maken met alle functies, esthetiek en functionaliteit die u wenst.

Een bestaand WordPress-thema gebruiken of online zoeken naar gratis thema’s is een manier om een ​​website te maken. WordPress is eenvoudig te gebruiken, ongeacht je ervaring met webontwikkeling.

#4. Platform voor open source-ontwikkeling

Als open-source software is WordPress Codex gratis te downloaden en te gebruiken voor het toevoegen van functionaliteit aan websites. Bovendien kunt u de code hergebruiken en uitbreiden als u daar technisch toe in staat bent.

Het is een van de meest cruciale voordelen die WordPress tot een topkeuze maken voor kleine bedrijven. Bedrijfseigenaren kunnen beslissen of ze met een WordPress-ontwikkelaar werken of zelf de broncode afhandelen.

#5. Grote online ondersteuningsgemeenschap

Zoals eerder vermeld, is WordPress een krachtig online webbouwplatform met een groot gebruikersbestand. Op het gebied van online ondersteuning staat WordPress erom bekend een team van wereldklasse te hebben.

  Hoe u uw app-mapnamen op iPhone of iPad kunt verbergen

Dankzij de miljoenen actieve gebruikers, getalenteerde ontwikkelteams, grote communities en discussiefora kan iedereen een oplossing vinden voor zijn problemen.

Verder geven talloze hoogopgeleide WordPress-sites dagelijks advies en tutorials.

De kans is groot dat iemand op de hoogte is van de oplossing voor de meeste WordPress-problemen, aangezien ze de meeste hier al hebben besproken. Hierdoor is WordPress het perfecte platform voor nieuwkomers en kleine bedrijven.

Wat is een WordPress-plug-in?

Zie WordPress als een nieuwe smartphone met de standaardinstellingen van de fabrikant. Hoewel het apparaat functioneel is, voegen de meeste gebruikers meer apps toe om de bruikbaarheid en algemene functionaliteit te verbeteren. Deze applicaties kunnen op elk moment gratis worden gedownload, geïnstalleerd en verwijderd.

WordPress-plug-ins werken op dezelfde manier. Er zijn meer dan 58.000 plug-ins beschikbaar om te downloaden in de WordPress plug-incatalogus. Er is waarschijnlijk een plug-in om aan de behoeften van uw site te voldoen.

WordPress-plug-ins zijn over het algemeen gratis, maar u kunt premium- en betaalde versies kopen. Een gratis plug-in biedt basisfunctionaliteit; betaalde plug-ins bieden echter premiumfuncties en ondersteuning voor ontwikkelaars.

Hoewel WordPress-plug-ins tal van aspecten van het bouwen en beheren van een website behandelen, zijn we het meest geïnteresseerd in het onderzoeken van de aspecten die de zoekmachineoptimalisatie van een website verbeteren. Laten we dus eens kijken naar de beste SEO-plug-ins van WordPress.

Alles in één SEO

In 2007 debuteerde All in One SEO voor WordPress als de eerste WordPress SEO-plug-in. Meer dan 3 miljoen slimme website-eigenaren gebruiken AIOSEO om WordPress SEO correct te configureren, zodat hun sites hoger scoren in zoekmachines.

Je kunt WordPress SEO moeiteloos op de juiste manier instellen met AIOSEO. Met de WordPress SEO-installatiewizard kunt u de SEO-instellingen van uw website aanpassen aan de specifieke behoeften van uw nichemarkt.

Voordelen van alles-in-één SEO 👍

 • Stel WordPress SEO correct in zonder een professional in te huren
 • Truseo-score maakt het eenvoudig om uw pagina’s te verbeteren voor betere rankings
 • Integraties die perfect zijn met al je favoriete tools
 • Ondersteuning voor WooCommerce SEO en lokale SEO
 • Hoogst gewaardeerde plug-in + uitstekende klantenondersteuning

Nadelen van alles-in-één SEO 👎

 • De misleidende upsell van de installatiewizard.
 • Er zijn veel onnodige functies in de gebruikersinterface van de commerciële editie.
 • Het SEO-menu lijkt voor velen misschien niet zo gebruiksvriendelijk.
 • Sommige aanbiedingen zijn geweldig qua functionaliteit, maar zijn de prijs niet waard.

Yoast-plug-in

Wat de prestaties van de site betreft, is de Yoast SEO-plug-in voor WordPress een van de beste opties.

Dankzij de overvloed aan tools en opties kunt u uw website zo beheren dat deze goed presteert bij bezoekers en zoekmachines.

Voordelen van Yoast SEO 👍

 • Yoast SEO Premium helpt bij contentoptimalisatie voor zowel bezoekers als zoekmachines.
 • Het houdt rekening met synoniemen en vergelijkbare zoekwoorden om uw pagina hoger te laten scoren.
 • Yoast SEO houdt uw meest cruciale pagina’s in de gaten en waarschuwt u als ze in zes maanden tijd niet zijn gewijzigd.
 • U kunt zien hoe uw pagina in de zoekresultaten kan verschijnen.
 • Elke keer dat een pagina wordt verwijderd, zal Yoast je vragen wat je ermee wilt doen.

Nadelen van Yoast SEO 👎

 • Yoast kan soms traag zijn in het herkennen van de wijzigingen die op een webpagina zijn aangebracht.
 • U moet alle Yoast SEO-regels voor de plug-in controleren om uw inhoud als SEO-vriendelijk te kwalificeren. Deze regels gelden echter mogelijk niet voor bepaalde inhoudstypen, zoals nieuwswebsites of e-commercesites.

Rang wiskunde

WordPress SEO-plug-in Rank Math maakt het voor iedereen eenvoudig om zijn inhoud te verbeteren met ingebouwde aanbevelingen op basis van algemeen aanvaarde best practices.

Een gestructureerd datamodel vereenvoudigt het aanpassen van cruciale SEO-instellingen, beslissen welke pagina’s moeten worden geïndexeerd en bepalen hoe uw website moet worden weergegeven in zoekresultaten.

Voordelen van Rank Math 👍

 • U kunt meer dan 15 ingebouwde modules inschakelen en aanpassen op basis van uw behoeften.
 • Meet en bewaak zoekwoordposities om uw SEO-voortgang te volgen.
 • Voer een grondig SEO-onderzoek uit om problemen te vinden op basis van 30 geïdentificeerde parameters.
 • Eenvoudig importeren met een enkele klik voor soepele overgangen van andere SEO-plug-ins.
 • Volledig compatibel met zowel de WordPress Classic Editor als de Gutenberg Editor.
  Hoe de nieuwste cURL-versie op CentOS en Ubuntu te bouwen en te installeren?

Nadelen van Rank Math 👎

 • Voor onervaren gebruikers kan de verscheidenheid aan functies verbijsterend zijn.
 • De duidelijkheid van sommige visuele elementen kan ontbreken.
 • Het kan tijdens het gebruik conflicteren met andere plug-ins.

WP Meta-SEO

Met behulp van de WP Meta SEO-plug-in kunt u eenvoudig de SEO van uw WordPress-website beheren. WP Meta SEO bevat een bulkeditor voor metadata, SEO-optimalisatie voor afbeeldingen, een XML-sitemapgenerator en een omleidingsmanager, slechts enkele van de tijdbesparende tools.

De meest recente Pro-editie heeft nu een speciale Google Search Console-interface die Google-gegevens gebruikt om de beste zoekwoorden aan te bevelen die in uw inhoud kunnen worden opgenomen.

Voordelen van WP Meta SEO 👍

 • In vergelijking met andere producten lijkt de prijs redelijk.
 • Biedt een gratis abonnement met een verscheidenheid aan geavanceerde functies.
 • Het is een populaire SEO-plug-in vanwege de geweldige prijs en heeft dus geweldige community-ondersteuning.
 • De beste plug-in op het gebied van betaalbare software.

Nadelen van WP Meta SEO 👎

 • De gebruikersinterface is niet toereikend.
 • Geen perfecte optie voor professionals.

Link fluisteren

Link Whisper is een uitstekende keuze voor blogs en op artikelen gebaseerde websites. Zodra u begint met het schrijven van uw artikel, begint Link Whisper relevante interne links voor te stellen. Kunstmatige intelligentie drijft het systeem aan.

Link Whisper kan honderden interne links bieden op basis van het aantal artikelen dat u heeft en de relevantie van uw huidige inhoud.

Voordelen van Link Whisper 👍

 • Hiermee kunt u gemakkelijk interne links vinden en bouwen naar oude berichten die meer automatische links nodig hebben uit uw keuze van trefwoorden.
 • U kunt de structuur van uw site controleren en de informatie verkrijgen die u nodig hebt om deze effectief te optimaliseren met behulp van diepgaande linkrapportage.
 • Het is heel eenvoudig om je gebroken interne en externe links te zien met Link Whisper.
 • Door doelzoekwoorden toe te voegen, worden de suggesties verbeterd en krijgt u betere interne links.

Nadelen van Link Whisper 👎

 • Geen aanbevelingen voor externe links.
 • Sommige functies kunnen voor beginners moeilijk te begrijpen zijn.

SEOPress Pro

In 2017 werd SEOPress uitgebracht als een effectieve en snelle WordPress SEO-plug-in. Ook al is het een relatief nieuwe SEO-plug-in, hij is al meer dan 150.000 keer geïnstalleerd. Het WordPress-platform is erg populair vanwege het gemak waarmee u de SEO van uw site kunt optimaliseren.

Bovendien stelt de configuratiewizard de meeste opties automatisch in. Het maakt het eenvoudig om SEOPress te configureren, zelfs als u niet bekend bent met coderen. Bovendien kunt u de functies van SEOPress eenvoudig in- of uitschakelen.

Voordelen van SEOPress Pro 👍

 • De opvallende kenmerken zijn de mogelijkheid om SEO-titels en metabeschrijvingen vast te stellen en de inhoudsanalyse op de pagina.
 • Voor de zichtbaarheid van zoekmachines heb je de standaardkeuzes om een ​​aangepaste titel en metabeschrijving toe te voegen.
 • Het stelt u in staat uw inhoud te verbeteren door middel van inhoudsanalyse.
 • Naast hoe uw materiaal in zoekresultaten verschijnt, kunt u ook invloed uitoefenen op hoe het op sociale media verschijnt.
 • In tegenstelling tot Yoast zorgt SEOPress er niet voor dat je website langzamer laadt. Ook doet SEOPress u niet dood; alles is inbegrepen in de Pro-editie en het kan op een onbeperkt aantal websites worden geïnstalleerd.
 • Hoewel SEOPress nieuw is, laat dat je niet afschrikken. Bij testen is het de beste Yoast-vervanger die er is.

Nadelen van SEOPress Pro 👎

 • Het is relatief nieuw in de SEO-pluginbusiness. Daarom krijg je misschien niet zo goede community-ondersteuning als bij Yoast of AIOSEO.

SCHEMA PRO

Met Schema kunnen gebruikers microdata bijdragen aan websites, waardoor rich snippets worden gemaakt die verschijnen in Google SERP’s. Om zoekmachines te helpen bij het begrijpen van de inhoud van uw website, hebben Google, Bing, Yandex en Yahoo zich verenigd om Schema.org te vormen.

Dit wordt gedaan zodat mensen die naar iets zoeken, de meest relevante resultaten vinden. Rich snippets worden toegevoegd onder de titel van uw website door middel van schemamarkeringen, waardoor de aantrekkingskracht van uw webpagina aanzienlijk wordt vergroot.

  Hoe deelnemen aan een Zoom-vergadering: inloggen met wachtwoord

Voordelen van Schema Pro 👍

 • Implementeer snel en eenvoudig nauwkeurige schema-opmaak zonder een enkele regel code te schrijven.
 • Hiermee kunt u het juiste schema kiezen uit de meer dan 20 mogelijkheden van Schema Pro voor de juiste situatie.
 • Schema-opmaak kan snel overal op uw website worden geïmplementeerd nadat het eenmaal is geconfigureerd.
 • U kunt vooraf ingevulde informatie in kaart brengen, zoals de paginatitel, uitgelichte afbeelding, auteur, datum en meer.
 • U kunt uw schema snel valideren dankzij ingebouwde veldvalidatie en toegang tot de Google Structured Data Testing Tool.

Nadelen van Schema Pro 👎

 • Biedt alleen de meest populaire schematypen.
 • Niet genoeg voor allround SEO; mogelijk hebt u extra plug-ins nodig
 • Google geeft niet meer frequent rich snippets weer

Omleiding

Onder WordPress redirect managers is Redirection het populairst. Naast het controleren van 301-omleidingen, het bewaken van 404-problemen en het aan elkaar knopen van losse eindjes, is het gemakkelijk te gebruiken. Met behulp van Redirecting kunt u het aantal fouten verminderen en de positie van uw website verhogen.

Elke site, ongeacht het aantal omleidingen, kan profiteren van omleiding.

Het bestaat al meer dan tien jaar en wordt vaak onderschreven door WordPress-gebruikers. Bovendien is het gratis!

Voordelen van omleiding 👍

 • Eenvoudig en gemakkelijk beheer zonder kennis van Nginx of Apache.
 • Hiermee kunt u elke omleiding op uw website zien, met details over de bezoeker, de browser die ze gebruiken en de verwijzer.
 • Doorverwijzing registreert alle 404-fouten op uw website, zodat u problemen kunt vinden en oplossen.
 • U kunt omleidingen exporteren naar een bestand met Nginx-herschrijfregels met behulp van die webserver.
 • Er is geen premium-versie en er zijn geen kosten vereist om de functies te gebruiken.

Nadelen van omleiding 👎

 • Er is geen UTM-builder beschikbaar.
 • Alleen omleiden als het paginatype 404 is.
 • Gebruikerstoegang tot rollenbeheer is niet beschikbaar.
 • Vermijd het importeren van gegevens uit JSON-bestanden

Slanke SEO

Slim SEO is een van de lichtste SEO-plug-ins die momenteel beschikbaar zijn voor WordPress. Het is gemaakt door eLightUp. Het is ideaal voor nieuwkomers met weinig tot geen kennis van SEO-configuraties, aangezien Slim SEO geen configuratie vereist.

Het installatieproces is zo eenvoudig als het maar kan, en je kunt in wezen gewoon de plug-in installeren en meteen beginnen.

Voordelen van slanke SEO 👍

 • Volledig ongeconfigureerd: gewoon installeren en klaar! Zonder allerlei instellingen te hoeven doorlopen, worden alle SEO-taken automatisch uitgevoerd.
 • Super lichtgewicht: Met slechts 40 KB kun je een volledig uitgeruste, ongelooflijk snelle SEO-plug-in hebben die dezelfde functie kan vervullen als andere grotere plug-ins.
 • Code van hoge kwaliteit: WordPress-ontwikkelaars met meer dan 12 jaar ervaring in de ontwikkeling van plug-ins hebben moderne, modulaire code gemaakt.
 • Genereer automatisch tags voor Twitter-kaarten, Open Graph en metatitels en -beschrijvingen.
 • United Schema-typen worden automatisch gegenereerd voor uw website, pagina’s en inhoud.

Nadelen van slanke SEO 👎

 • Niet bedoeld voor gebruik door professionals.
 • Potentieel een beetje te minimaal – plug-in voor essentiële zaken.

laatste woorden

Is het nodig om plug-ins te gebruiken om een ​​pagina te optimaliseren? U kunt zelf gelijkwaardige resultaten behalen als u SEO begrijpt en de marktontwikkelingen bijhoudt. SEO-plug-ins wijzen daarentegen op gebieden die onmiddellijk moeten worden verbeterd door ze te markeren.

Zelfs een expert kan hiervan profiteren, omdat het de tijd vermindert die ze besteden aan het monitoren van alles. Het bovenstaande artikel vergelijkt de beste WordPress SEO-plug-ins en hun voor- en nadelen. Deze uitgebreide gids helpt u bij het selecteren van de SEO-plug-ins op basis van uw behoeften.

Nu kun je lezen over de beste WordPress-hacks voor contentoptimalisatie.

gerelateerde berichten