9 beste stuurprogramma-updaters om de hardwarestuurprogramma’s van uw apparaat up-to-date te houden

Hardwarestuurprogramma’s zijn een van de belangrijkste software op uw pc, zo niet de meest. Helaas zien veel gebruikers ze over het hoofd, omdat het besturingssysteem een ​​acceptabele taak heeft om stuurprogramma’s te installeren om de pc snel te laten werken.

Zoals de naam al aangeeft, is Driver software die ervoor zorgt dat de hardwarecomponenten correct werken, net als een bestuurder van een auto. Net zoals je een 90-jarige niet in een raceauto kunt zetten en verwachten de beker te winnen, kun je niet verwachten dat je pc goed werkt met oude coureurs.

Windows werkt stuurprogramma’s meestal bij wanneer het zichzelf bijwerkt, maar dekt niet alle hardwarecomponenten en fabrikanten. Daarom kan het veel updates mislopen of zelfs helemaal geen stuurprogramma installeren, waardoor het onderdeel niet werkt.

Als u vastloopt, crasht, glitches of tragere prestaties ervaart, is de kans groot dat het een probleem met het stuurprogramma is. Helaas is het handmatig bijwerken van stuurprogramma’s nogal een gedoe, omdat u het problematische onderdeel, het model en het momenteel geïnstalleerde stuurprogramma moet vinden en vervolgens online naar de nieuwste moet zoeken.

Als u dit gedoe niet wilt oplossen, kan een automatische stuurprogramma-updater alle hardwarestuurprogramma’s van uw apparaat bijwerken en up-to-date houden voor een soepele werking van uw pc. Deze tools hebben een enorme database met miljoenen stuurprogramma’s die ervoor zorgen dat u de nieuwste stuurprogramma’s of zelfs oude hardwarestuurprogramma’s krijgt die u niet vaak tegenkomt.

Hieronder vindt u enkele van de beste software voor automatische stuurprogramma-update die al uw stuurprogramma-gerelateerde problemen zal oplossen door ze up-to-date te houden.

Opmerking: om te experimenteren gebruik ik een pc met nieuw geïnstalleerde Windows 10, die is bijgewerkt naar de nieuwste versie om ervoor te zorgen dat alle stuurprogramma’s van Windows al zijn geïnstalleerd. U kunt de schermafbeelding van elke tool hieronder bekijken om te zien hoeveel verouderde stuurprogramma’s ze op deze pc hebben kunnen vinden.

AVG Driver Updater

Een zeer eenvoudige driver-updater die de klus klaart met minimale verwarring. AVG Driver Updater maakt het bijwerken van stuurprogramma’s een proces met twee klikken. Druk gewoon op de knop Scannen om al uw apparaatstuurprogramma’s te scannen en ze te vergelijken met de database. Klik daarna op Update Selected om de verouderde stuurprogramma’s te downloaden en automatisch te installeren.

U kunt details bekijken van stuurprogramma’s die verouderd zijn, inclusief de publicatiedatum en de datum waarop het op uw pc is geïnstalleerd. Als u een specifiek stuurprogramma niet wilt bijwerken, verwijdert u het gewoon uit de lijst.

  Een simkaart verwijderen of installeren op een iPhone

U kunt een melding instellen voor wanneer een nieuwe driverupdate beschikbaar is voor een van uw hardwarecomponenten in de instellingen. U kunt ook een back-up maken van de huidige stuurprogramma-instellingen voordat u gaat scannen om ervoor te zorgen dat een onjuiste installatie van het stuurprogramma ongedaan kan worden gemaakt.

U kunt deze driver-updater krijgen voor $ 39,99/jaar. Het heeft geen gratis versie, maar je kunt het testen met de gratis proefversie.

IObit Driver Booster

IObit Driver Booster Pro is een zeer krachtige tool die je hardwaredrivers bijwerkt en extra tools biedt om gerelateerde problemen op te lossen en de game-ervaring te verbeteren. De gratis versie is voldoende om belangrijke stuurprogramma’s te scannen en bij te werken, maar u moet op elk verouderd stuurprogramma klikken om ze handmatig bij te werken.

De Pro-versie werkt automatisch alle verouderde stuurprogramma’s bij en installeert belangrijke gamecomponenten die ontbreken op uw pc, zoals Microsoft Visual C++. U kunt ook een back-up maken van stuurprogramma’s voordat u deze bijwerkt, en het heeft een handige terugdraaiknop om eventuele wijzigingen snel ongedaan te maken.

De zijhulpmiddelen omvatten een automatische geluidshersteller, netwerkhersteller, resolutiefixer, stuurprogrammafouten fixer en een tool om gegevens te wissen van niet-aangesloten apparaten die u niet langer gebruikt. U kunt het zelfs instellen om stuurprogramma’s offline bij te werken, wat handig kan zijn voor het bijwerken van meerdere apparaten of het bijwerken van stuurprogramma’s voor netwerkkaarten.

Avast Driver Updater

Avast heeft ook een premium tool voor het bijwerken van stuurprogramma’s die uitstekend werk levert bij het vinden en bijwerken van stuurprogramma’s. Avast Driver Updater scant uw pc snel op verouderde stuurprogramma’s en u kunt ze allemaal bijwerken met een enkele klik.

Deze tool lijkt qua functies en scankracht sterk op AVG Driver Updater, voor zover ik kan zien. Het vond hetzelfde aantal verouderde stuurprogramma’s; u kunt details over stuurprogramma’s bekijken en meldingen instellen voor nieuwe stuurprogramma’s om bij te werken. Het werkt echter veel sneller en de hele scan is voor mij minstens 3x sneller klaar.

U kunt ook een back-up van uw stuurprogramma’s maken om gemakkelijk terug te draaien. De app kost £ 34,99 per jaar, maar je kunt hem testen met de volledig functionele proefversie van 15 dagen.

Bestuurder eenvoudig

Nog een feature-rijke driver-updater met een heleboel zijfuncties om dingen gemakkelijker te maken. Driver Easy scande snel mijn pc terwijl ik nog steeds het grootste aantal verouderde stuurprogramma’s vond, net als IObit Driver Booster. De gratis versie is redelijk goed en vindt alle verouderde stuurprogramma’s, maar je moet ze handmatig bijwerken.

  Apple maakt de MacBook Pro's waarop je hebt gewacht

Met de betaalde versie kunt u alle stuurprogramma’s tegelijk bijwerken en kunt u een back-up maken van stuurprogramma’s en deze herstellen als zich een probleem voordoet. Anders dan dat, kunt u de volledige hardware-informatie rechtstreeks in de Driver Easy-interface bekijken en de stuurprogramma’s offline scannen.

Er is ook een optie om internetproxy te beheren, een volledig systeemherstelpunt te maken en automatische scans te plannen. Al deze extra functies zijn ook beschikbaar in de gratis versie.

BestuurderMax

BestuurderMax is een andere geweldige optie, vooral als u op zoek bent naar een goede gratis tool voor het bijwerken van stuurprogramma’s. De scan vond een groot aantal verouderde stuurprogramma’s en laat je ook veel belangrijke componenten downloaden als ze ontbreken.

Behalve het bijwerken van stuurprogramma’s, kan het componenten downloaden zoals Microsoft Visual C++ Runtime, Java, Microsoft .NET Framework, Direct X en andere componenten die het uitvoeren van games en applicaties gemakkelijker maken.

Interessant is dat je met de gratis versie ook een back-up van stuurprogramma’s kunt maken en ze op elk moment kunt herstellen, een functie die je meestal aantreft in betaalde versies van andere tools. Over het algemeen is DriverMax een geweldig hulpmiddel voor het veilig bijwerken van stuurprogramma’s en het installeren van extra componenten als u ze allemaal gratis nodig hebt. De betaalde versie maakt het gewoon handig.

DriverPack

DriverPack is een volledig gratis hulpprogramma voor het bijwerken van stuurprogramma’s dat het beste is voor beginnende gebruikers, omdat het automatisch alle behoeften aan het bijwerken van stuurprogramma’s kan verwerken zonder tussenkomst van de gebruiker. U hoeft alleen maar op de knop Start met installeren te klikken en alle stuurprogramma’s worden automatisch gescand en bijgewerkt.

Als u wilt beheren welke stuurprogramma’s u handmatig wilt installeren en overslaan, klik dan onderaan op de knop Expertmodus openen (moeilijk te zien) om de volledige controle over te nemen. In de expertmodus geeft de tool een lijst met alle stuurprogramma’s die moeten worden bijgewerkt en biedt het zelfs alternatieve stuurprogramma’s als er meer dan één is.

Interessant is dat de DriverPack-website ook een offline versie biedt die u kunt downloaden om stuurprogramma’s offline bij te werken (bestandsgrootte van 25 GB). Kortom, ze laten je al hun stuurprogrammadatabases gratis downloaden en overal gebruiken.

DriverFix

Uit mijn ervaring, DriverFix vond niet zoveel verouderde stuurprogramma’s als andere, maar ik merkte ook dat het geen stuurprogramma’s scande voor aangesloten apparaten zoals muis/toetsenbord. Het kan echter een goede zaak zijn, omdat dergelijke apparaten de neiging hebben om te stoppen met werken als een verkeerd stuurprogramma is geïnstalleerd.

Afgezien daarvan heeft DriverFix alle vereiste functies, zoals automatisch bijwerken van stuurprogramma’s, volledige back-up en herstel en meldingen. Het houdt ook een volledige geschiedenis bij van geïnstalleerde stuurprogramma’s. Je moet een krijgen betaald abonnement om onbeperkte stuurprogramma’s bij te werken.

  Netflix kijken met je vrienden online

Auslogics

Op mijn pc, Auslogics stuurprogramma-updater duurde vrij lang om alle stuurprogramma’s te scannen, ongeveer 4x meer dan de gemiddelde tijd van andere tools die hier worden vermeld. Het heeft echter ook 23 verouderde stuurprogramma’s gevonden, wat meer is dan enig ander hulpmiddel in deze lijst. Interessant genoeg vond het ook een belangrijke beveiligingsdriver die anderen misten.

Met de gratis versie kun je stuurprogramma’s alleen handmatig bijwerken, en het is ook beperkt tot een bepaald aantal updates. U kunt de betaalde versie krijgen voor onbeperkte updates, automatische installatie, volledige back-ups en automatische schema’s.

Alle andere functies zijn vergelijkbaar met andere tools, maar het is zeker efficiënter dan andere als het gaat om het vinden van verouderde stuurprogramma’s. Als andere hulpprogramma’s uw driverprobleem niet kunnen oplossen, werkt deze tool mogelijk wel.

Ashampoo

Deze stuurprogramma-updater heeft ook prima werk verricht bij het vinden van verouderde stuurprogramma’s en vond 11 stuurprogramma’s zonder stuurprogramma’s voor plug-in-apparaat. Ik vond erg leuk Ashampoo Driver Updater’s interface omdat het verouderde en up-to-date stuurprogramma’s vermeldt, en u snel alle details kunt zien met een enkele klik. Dit kan erg handig zijn om stuurprogramma’s handmatig te vinden als u denkt dat de tool geen goede versie heeft gevonden.

Het is ook meer aanpasbaar met de mogelijkheid om een ​​negeerlijst te maken om te voorkomen dat stuurprogramma’s worden bijgewerkt die u problematisch vindt. Als u problemen ondervindt na het bijwerken van een stuurprogramma, kunt u de negeerlijst gebruiken om te voorkomen dat het in de toekomst wordt bijgewerkt. U kunt ook scans plannen, zodat uw chauffeurs up-to-date blijven.

Net als sommige andere tools, kunt u met de betaalde versie ook stuurprogramma’s bijwerken met één klik, terwijl de andere functies gratis beschikbaar zijn.

Gedachten beëindigen

Persoonlijk vind ik IObit Driver Booster Pro leuk omdat het stuurprogramma’s snel bijwerkt zonder timers of bandbreedtebeperkingen op te leggen om het proces vervelend te maken.

Ontdek vervolgens enkele van de Windows-optimalisatiesoftware.

gerelateerde berichten