9 beste videomarketingtools om de verkoop en merkbekendheid te vergroten

Elk bedrijf zou videomarketing een integraal onderdeel van zijn strategie moeten maken om op de radar van klanten te blijven.

In termen van leken is videomarketing gewoon het proces waarbij video’s worden gebruikt om uw product of dienst aan uw publiek te presenteren. Het kan uw bedrijf op vele manieren helpen, zoals:

 • Verkoop verhogen
 • Verhoog het verkeer
 • Vergroot de verblijftijd op een website
 • Betrek het publiek
 • Genereer leads
 • Verbeter het begrip van uw product/dienst

Dat gezegd hebbende, het is niet zo eenvoudig om effectieve videomarketing in uw strategie te integreren. Alleen een video maken en deze vervolgens delen op sociale media is niet genoeg. Er komt veel meer bij kijken, en ik geloof dat de onderstaande tools je daarbij zeker zullen helpen.

Als dat interessant klinkt, springen we er meteen in.

Animoto

Animoto stelt u in staat om opvallende video’s te maken die u kunnen helpen verkeer te genereren, de verkoop te verhogen en uw publiek te betrekken. Het heeft een enorme bibliotheek met stockfoto’s, afbeeldingen, clips, muziek en andere middelen die u kunt gebruiken om video’s voor elke branche te bedenken.

Je kunt je video’s verder aanpassen, ze van een watermerk voorzien en ze zelfs delen op verschillende sociale-mediaplatforms in de juiste formaten. Met slechts één abonnement kun je zoveel video’s maken als je wilt, en dat ook nog eens in 1080p HD-kwaliteit. U kunt hun gratis abonnement gebruiken of upgraden voor slechts $ 5 per maand.

Vyond

Met honderden sjablonen, duizenden middelen en een heleboel aanpassingsopties kan Vyond de last van het maken van geweldige video’s op zich nemen. Van ground zero tot finish heb je volledige controle over de visuals, fonts, audio en alle bestanden. Deze tool is zelfs zo gebouwd dat je je ideeën kunt omzetten in interessante video’s.

Hier is een voorbeeldvideo gemaakt met Vyond:

Het feit dat de video’s worden geanimeerd, maakt het geheel een stuk beter omdat er veel vraag naar is. Je hoeft niet eens enige kennis van “animatie” te hebben. Het enige dat u hoeft te doen, is een sjabloon selecteren en met de elementen en functies spelen om uw eigen professionele uitlegvideo te maken.

  Een groepschat verwijderen in WeChat

Brightcove

Een complete videomarketingsuite, Brightcove, is eenvoudig maar zeer effectief voor uw bedrijf. Het is een alles-in-één oplossing voor videomarketing waarmee u het volgende kunt doen:

 • Video bewerking
 • Live streaming
 • Inhoud beheer
 • Video publiceren
 • transcodering
 • Prestaties analyseren

Je kunt je eigen videospeler samenstellen en insluiten waar je maar wilt. Binnen hun systeem kun je je video’s zelfs op meerdere platforms tegelijk delen, zonder dat je er handmatig op hoeft in te loggen. Als je Brightcove hebt, hoef je heel weinig dingen daarbuiten te doen, omdat ze al een heleboel video-gerelateerde functionaliteiten hebben ingebouwd.

U kunt aan de slag met hun gratis proefversie.

SproutVideo

Geweldig voor het genereren van leads en het genereren van verkeer via videomarketing, SproutVideo werd opgericht in 2010 maar werd al snel een betrouwbare optie.

Het heeft een heleboel tools die je kunt gebruiken om je videomarketingspel een boost te geven, waaronder een geavanceerde videospeler met opties voor sociaal delen en insluiten van code. Het heeft ook ingebouwde CTA’s en eindkaarten om de aandacht van kijkers te trekken.

ik moet zeggen @sproutvideo heeft DE BESTE klantenservice/ondersteuningsdocumenten van elk platform dat ik ooit heb gebruikt. Altijd een plezier om hun product te gebruiken en met hun team te praten!

— Kate Goudsmid (@KGoldsmithMKTG) 15 augustus 2019

Afgezien daarvan kun je een lead capture-formulier aan je video toevoegen dat kan worden geïntegreerd met toonaangevende platforms zoals MailChimp en Hubspot.

Er zijn andere functies, zoals: video-SEO, prestatietracking en nog veel meer. U kunt gratis aan de slag en vanaf daar verder gaan.

BomBom

Tenzij u een professionele e-mailmarketeer bent, kan het moeilijk zijn om de lezers aan uw e-mails vast te kleven. Echter, met het gebruik van BomBom, kun je dingen in ieder geval een stuk beter maken door er video’s aan toe te voegen. Het is alsof je videomarketing en e-mailmarketing samenvoegt voor een effectief resultaat.

  Hoe u uw laptop overal kunt opladen met een draagbare oplader

Het helpt uw ​​e-mails om op te vallen, omdat de meeste van hen alleen platte tekst zouden zijn. Het enige dat u hoeft te doen, is de BombBomb Chrome-extensie en/of mobiele app installeren, uw video hiermee opnemen en deze vervolgens insluiten in uw e-mails. Je kunt zelfs elke video uit je bibliotheek kiezen als je geen nieuwe wilt opnemen.

Shakro

U kunt briljante videocampagnes voor uw merk maken met Shakr. Om goede resultaten te behalen met social media platforms, moet je constant nieuwe content en vooral video’s posten. Met dat in gedachten is Shakr zo gebouwd dat je veel sneller en op een effectieve manier batches met video’s kunt maken.

Je kunt video’s supersnel renderen, tot een punt waarop binnen een fractie van tijd meer dan 500 video’s kunnen worden weergegeven. En daarna kunt u uw campagnes nog dezelfde dag activeren om de boel draaiende te houden.

Vidyard

Een alles-in-één oplossing voor videomarketing, Vidyard heeft letterlijk alles wat je nodig hebt. Hoogstwaarschijnlijk hoeft u niet op zoek te gaan naar andere tools als u deze pakt.

En waarom zeg ik dat?

Dat komt omdat je met deze tool:

 • Video’s hosten
 • Integreer video’s in e-mails en inhoud
 • CTA’s, eindkaarten en formulieren toevoegen aan uw videospeler
 • Video’s optimaliseren voor SEO
 • Maak een hub voor je beste video’s
 • Gepersonaliseerde functies opnemen in een videospeler
 • Prestaties op internet analyseren

Als een @HubSpot Marketing Pro & Sales Pro gebruiker, ik heb toegang tot Vidyard. Tot zover goed.

— 🤠 Randy Milanovic (@kayak360) 25 maart 2020

Vidyard wordt vertrouwd en geprezen door enkele van de grootste namen zoals LinkedIn, Microsoft en S&P Global. Vraag zeker een gratis demo aan om ze uit te proberen.

Wistia

Als je moeite hebt om een ​​band op te bouwen met je kijkers, Wistia kan dat zeker voor je oplossen. Allereerst kun je video’s hosten op hun platform met een van de hoogste kwaliteit playbacks. U kunt een logo toevoegen, kleuren wijzigen en zelfs formulieren, links en CTA’s samenstellen.

Je kunt je kijkers een advertentievrije ervaring bieden en zelfs een minikanaal maken waarop je zorgvuldig geselecteerde video’s worden getoond. Anders dan dat, kun je de ene video na de andere automatisch afspelen om de verblijfstijd te verlengen.

  58 beste tips en tutorials van het jaar 2014

Over het opbouwen van een band met je publiek gesproken, ze laten je de gegevens van de kijker gebruiken om nieuwe mensen te bereiken en ook om bestaande mensen op verschillende platforms te retargeten. Je kunt hun e-mailadressen vastleggen en ze op de hoogte houden wanneer er een nieuwe video verschijnt.

Maak je je zorgen over SEO?

niet doen.

Wistia optimaliseert de video’s voor de zoekmachine door schema-opmaak (JSON+LD) toe te voegen en doet al het harde werk op de achtergrond.

Ten slotte kunt u CRM integreren om volledige controle over de zaken te krijgen.

Vimeo

Vimeo heeft onlangs hun spel echt verbeterd en is een stuk beter geworden dan voorheen. In feite is het nu voor veel mensen de favoriete videohostingkeuze geworden. En waarom zou het niet zijn met al die ongelooflijke functies?

Met Vimeo kunt u:

 • Video’s hosten
 • Samenwerken met teamleden
 • Voer de vereiste marketingstrategieën uit
 • Meet prestaties op een diep niveau

Je krijgt 7 TB opslagruimte om je video’s te uploaden en te ordenen zoals jij dat wilt. Met de videospeler kunt u CTA’s toevoegen, overal insluiten, e-mailadressen vastleggen en integreren met uw favoriete e-mailmarketingsoftware. Er zijn nog veel meer functies die u graag zou willen ontdekken, dus u kunt al aan de slag voor slechts $ 20 per maand.

Conclusie

Kies een van de bovengenoemde videomarketingtools om geweldige video’s te maken, leads te genereren, betrokkenheid op te bouwen en uw ROI omhoog te schieten.

gerelateerde berichten