9 beste vTuber-software voor naadloos live streamen

Wil je een anonieme beroemdheid worden op YouTube, Twitch of Facebook? U kunt deze geweldige vTuber-softwaretools gebruiken die beroemde vTubers gebruiken.

De meeste YouTubers en Twitch-streamers met enorme fanbases zouden zeggen dat ze abonnees blijven werven vanwege charmante persoonlijkheden en de inhoud die ze streamen.

Maar wat als u anoniem wilt blijven bij het live streamen van video op YouTube of het uploaden van opgenomen inhoud? Zal je moeite hebben om een ​​fanbase te creëren?

Niet meer als u op vTubing vertrouwt. Het is snel gegroeid onder westerse YouTubers en Twitch-gebruikers en is niet meer iets van Azië!

Lees verder voor meer informatie over de basisprincipes van vTubing en uitstekende tools die de weg kunnen effenen voor een succesvolle vTubing-carrière.

Wat is vTubing?

vTubing is de afkorting voor virtuele YouTubers. Hier blijft de eigenaar van het YouTube-kanaal anoniem. Een 3D- of 2D-avatar verschijnt namens de YouTuber op livestreams of opgenomen inhoud.

Daarom is dit een hightech entertainment-contentstreamingconcept met behulp van verschillende software, waaronder bewegingsdetectoren, spraak-naar-spraak-omzetters, 3D-animators en meer.

In vTubing voert een geanimeerde avatar alle activiteiten uit die je doet op een YouTube-livestream. Bijvoorbeeld optreden, praten, groeten, etc. via een stripfiguur of robotfiguur in plaats van je gezicht.

Anime-avatars zijn de belangrijkste soorten virtuele ankers sinds vTubing al lang wordt overgenomen door Aziaten, meer bepaald de Japanse YouTubers. Nu de westerns echter ook in het spel zijn gekomen, verschijnen er ook andere avatar-personages, zoals 3D-modellen in Pixar-stijl.

vTubing: de toekomst van contentcreatie

vTubing groeit snel! Het begon op YouTube en is nu beschikbaar op Twitch, Facebook en meer. Van 2020 tot 2021 is de vTubing-inhoud op Twitch met 467% toegenomen, volgens Bloomberg.

Het technologiebedrijf Hypersense voor het vastleggen van gezichtsbewegingen meldde in 2020 dat het aantal virtuele beroemdheden is gestegen van 112 in 2020 tot 170. Sommige van deze vTubers hebben ook een groei van 20% in hun abonneeaantal doorgemaakt.

De toetreding van de wereldwijd erkende graanproducent Kellogg tot de vTubing-ruimte heeft ook de groei aangewakkerd. Het bedrijf werkt samen met Twitch om zijn producten via vTubers te promoten.

Andere merken zoals Dentsu Creative Singapore, Pacsun, etc. hebben ook hun interesse in samenwerking met virtuele influencers of vTubers vergroot.

Hoe verschilt vTubing van traditionele livestreaming?

Gebruik van de menselijke persoonlijkheid

Bij traditionele livestreaming op YouTube of Twitch draait alles om je persoonlijkheid. De inhoud die u aanbiedt, is ook van belang. De abonnees en dagelijks actieve kijkers zoeken echter meestal naar een persoonlijkheid waarmee ze zich kunnen identificeren, wat ze willen worden of de lichaamstaal die ze leuk vinden.

Als je je niet op je gemak voelt voor een camera, dan is livestreaming op een platform voor het delen van video’s niet jouw spel in het traditionele formaat.

Integendeel, bij vTubing draait alles om een ​​grappige geanimeerde avatar die jou vervangt, met een aangepaste stem en inhoud. Hier kun je comfortabel communiceren met je publiek door een vermomming te gebruiken, en cameraschuwheid heeft geen invloed op je prestaties.

  Memoji-stickers gebruiken op iPhone en iPad

Anonimiteit

Er is geen privacy in het traditionele livestreamingformaat. Mensen in je huis zullen weten dat jij die persoon bent die de spot dreef met een gamekarakter waar ze van houden. Het wordt ook een uitdaging om kritiek te krijgen in het YouTube-commentaarvenster.

Integendeel, er is geen risico op inbreuk op de privacy in vTubing. Tenzij je je publiek enige aanwijzing geeft in berichten of opmerkingen op sociale media, ben je veilig onder een vermomming van een anime-model of Pixar-stripfiguur.

Gebruik van technologie

Conventionele livestreaming op Twitch of YouTube omvat een paar technologieën, zoals een webcam, een goedkope microfoon, uitzendsoftware, en je bent klaar.

Aan de andere kant vereist vTubing veel hightech technologieën en gadgets. Hier is een vereenvoudigde lijst:

 • Een industriestandaard visuele tracker iPhone 10 of nieuwer
 • Een Ultraleap-controller om lichaamsbewegingen te volgen
 • Apparaat voor visuele expressie
 • vTuber avatar rigging-software
 • Fonemen in de monduitdrukking
 • Software voor het omzetten van spraak naar spraak

Hoe werkt vTubing?

vTubing werkt door uw bewegingen vast te leggen en door te sturen naar een 3D-model dat dingen kan uitvoeren zoals u doet tijdens een livestream.

Je kunt meerdere gadgets gebruiken om je beweging vast te leggen. Bijvoorbeeld een iPhone met een Lidar-sensor en een Ultraleap-controller. Als alternatief kunt u een fatsoenlijke webcamera met bewegingsdetectietechnologie gebruiken.

Dan komt er vTuber-software waarmee je je virtuele avatar kunt optuigen en instellen. U kunt 2D-, 3D-, anime-, Pixar-achtige modellen enz. gebruiken als uw uitzendingsverankeringsavatar.

Om gezichtsuitdrukkingen te maken, kunt u verschillende sneltoetsen gebruiken die door de vTuber-software worden ondersteund. Als alternatief zijn er toetsenborden die gezichtsuitdrukkingen genereren en die u goed kunt gebruiken.

Om nog maar te zwijgen, AI’s voor spraakconversie werken ook achter de zintuigen om maximale vermomming te bieden.

Ten slotte verbind je al deze met een uitzend-app om live te streamen of opgenomen inhoud te uploaden op YouTube of Twitch.

Waarom heeft u vTuber-software nodig?

U moet veel bewegende delen in vTubing verwerken. Het optuigen van motion capture-apparaten, bewegingstrackers, spraakconversie en meer kan een uitdaging zijn als u dit allemaal handmatig doet.

Daarom heeft u vTuber-software nodig die alle technologieën in één pakket biedt. U installeert gewoon de software op uw computer en sluit andere vTubing-gadgets aan. Dat is het! De software leidt je door 3D- of 2D-personage-rigging tot de uiteindelijke uitzending van inhoud en alles daartussenin.

Functies om naar te zoeken in een vTubing-software

Let op de volgende verplichte functies voordat u vTuber-software koopt of uitprobeert:

 • Vooraf gebouwde vTuber-modellen, sjablonen, karakters, enz.
 • Geavanceerde hand- en gezichtstracking
 • Een aanpasbare bewerkingsstudio voor vTuber-modellen
 • vTuber interactieve tools zoals YouTube/Twitch stream-overlays
 • Bijgewerkte vTuber-personages en -modellen
 • Stabiele en betrouwbare service met toegankelijke technische service
 • vTuber-ondersteuning voor meerdere platforms zoals Steam, Twitch, YouTube, Facebook Gaming, enz.

Hieronder vindt u enkele populaire vTuber-software die beroemde vTubers elke dag gebruiken:

Live3D

Live3D bedient wereldwijd meer dan 1 miljoen klanten en is een van de meest gevierde software om vTubing te starten.

De kernsoftware bevat de volgende modules:

 • vTuber Maker
 • vTuber-editor
 • vTuber-galerij
 • vTuber-extensie

De Maker-tool verwerkt zaken als virtuele camera’s, pushstreams, het volgen van bewegingen, gedragseffecten, enz. Met behulp van de Editor-module kunt u vTubing-modellen aanpassen vanuit Live3D of er een helemaal opnieuw maken.

  Cache wissen op iPhone met of zonder schonere apps

Bovendien heeft de tool een rijke galerij voor extra inhoud zoals 3D-scènes, poses, avatars, dynamische illustraties, enz. U kunt de inhoud van de galerijen bewerken in de Live3D Editor.

De software biedt ook vTuber Twitch-effecten die u tijdens livestreams kunt gebruiken om Twitch Bits-inkomsten te maximaliseren.

VSeeFace

VSeeFace is open-source software die je handen en gezicht nauwkeurig volgt en vertaalt naar een 3D-pop. Het is in wezen een VSFAvatar- en VRM-animatietool. Als u op zoek bent naar vTubing-functionaliteiten die vergelijkbaar zijn met Wakaru, Luppet en 3tene, moet u VSeeFace uitproberen.

U kunt de tool ook synchroniseren met mobiele apps zoals MeowFace, iFacialMocap, VTube Studio, FaceMotion3D, etc., die uw smartphone gebruiken om uw bewegingen te volgen. Verder kun je livestreams van deze tool vastleggen in uitzend-apps zoals OBS Studio, Spout 2, enz.

De tool kan je helpen met het volgen van de mond, oogbesturing, knipperen, etc., met een degelijke webcam. Voor het volgen van de hand moet u het echter aansluiten op een Leap Motion-apparaat.

Momenteel werkt de app alleen op Windows 8 en latere besturingssystemen. Vergeet niet de app te installeren op een 64-bits besturingssysteem.

V-huid

V-Skin is een combinatie van Live3D- en 2D vTubing-tools die beschikbaar zijn op Steam. Het neemt gezichtsuitdrukkingen op met behulp van iPhone-apps en webcams. U kunt de software ook koppelen aan een somatosensorisch apparaat zoals Ultraleap om de bewegingen van andere lichaamsdelen te volgen.

De software plaatst deze activiteiten vervolgens op het 3D- of 2D-personage dat u gaat gebruiken voor live-uitzendingen.

Enkele opvallende kenmerken van deze vTuber-software zijn:

 • Maximale vrijheid om vTubing rekwisieten en scènes in te richten
 • Gezicht vastleggen in superfijne kwaliteit
 • Laat rekwisieten de bewegingen van de 3D- of 2D-personages volgen
 • iPhone of webcam is voldoende voor het vastleggen van gezichten
 • Licentie voor persoonlijk en commercieel gebruik
 • 5 minuten gratis gebruik met de niet-gelicentieerde versie

VRoid

VRoid is 3D-modelleringssoftware voor de vTubing-gemeenschap. Je kunt verschillende soorten 3D-personages maken voor je vTubing-optreden met VRoid Studio. Momenteel is de software beschikbaar voor Windows 10 en hoger, macOS en Steam.

De studio voor het bewerken van personages wordt geleverd met een aantal vooraf ingestelde items. Je kunt die aan het canvas toevoegen en beginnen met bewerken, zoals het toevoegen van aangepast haar, kleding, gezichtsuitdrukkingen en meer.

Het hulpmiddel is gratis beschikbaar. Bovendien heeft het een gebruiksvriendelijke gebruikersinterface en zelfs vTubers op beginnersniveau kunnen hun personages maken.

Andere opvallende kenmerken zijn:

 • Cate oren, brillen, konijnen oren etc.
 • Sjablonen van stijlvolle kleding
 • Aangepaste texturen

Animeren

Animaze is vTubing-software voor alle doeleinden die op veel platforms werkt, zoals Google Meet, Zoom, Discord, YouTube, Twitch en Facebook Gaming.

De tool wordt geleverd met gebruiksvriendelijke vTubing-functies, creatieve avatars, animatiebibliotheken en meer, zodat u tijdens elke livestream maximale betrokkenheid van uw publiek krijgt.

De software wordt momenteel geleverd in de volgende opties:

 • Animaze Desktop op Windows en Steam
 • Animaze op iOS is beschikbaar in de App Store
 • Animaze-editor voor Windows
 • Animaze Software Development Kit voor bureaus en merken

Voor vTubing-doeleinden moet u voornamelijk de desktop-app gebruiken, omdat deze de meeste functionaliteiten omvat, zoals video-opname, livestreaming, videochat, importeren van gezichtsuitdrukkingen, VRM-importeren en meer.

  Hoe te betalen voor benzine zonder uw auto te verlaten

VRChat

VRChat is een platform waar je VR-evenementen kunt beleven en VR-acties kunt uitvoeren zonder VR-gadgets te gebruiken. Wanneer u het platform gebruikt, kunt u de activiteiten opnemen met een uitzend-app zoals OBS Studio voor YouTube of Twitch livestreaming.

Op het moment van schrijven kun je dit platform ervaren op geselecteerde clouds gaming-websites zoals Quest, Steam, Viveport en Rift. Als je de complexe VRChat SDK niet wilt doorlopen, kun je vertrouwen op avatarplatforms zoals Tafi, MakeAvatar en Ready Player Me.

Het platform wordt echter geleverd met de volgende ingebouwde rekwisieten die je nodig hebt voor vTubing:

 • Bewegingsgevoelige avatars
 • Handgebaren en emoji’s
 • Ruimtelijke 3D-audio
 • Speel online spelletjes
 • Chatten, tekenen, beeldhouwen, enz.

VTube-studio

VTube Studio is een Live2D-modelgebaseerde vTuber-software die beschikbaar is op Steam. De opvallende kenmerken zijn als volgt:

 • iPhone-camera en webcam-gebaseerde face-tracking
 • Face tracking omvat knipperen, knipogen, oogbewegingen, etc.
 • Handtracking is beschikbaar
 • Er zijn sneltoetsen voor microfoonlipsync, het volgen van rekwisieten, scènecontrole, enz.
 • Android-smartphones worden ook ondersteund

De app vereist echter een aantal krachtige functies, zoals Apple A12 of een betere chip op iPhone en Google ARCore op Android.

Live2D kubisme

Als u een 2D-avatar voor vTubing gebruikt, kunt u Live2D-kubisme gebruiken om levende uitdrukkingen aan uw avatars toe te voegen. Met de tool kunt u een 2D-illustratie zoals een stripfiguur importeren. Vervolgens kunt u met een paar klikken de illustratie omzetten in een 2D-animatie met bijna-3D-ervaringen.

Ook past de geanimeerde inhoud zich automatisch aan bij verschillende schermformaten. Daarom ziet je geanimeerde avatar er goed uit op verschillende apparaten zoals smartphones, tablets en laptops.

U kunt de bruikbaarheid uitbreiden door het SDK-platform te gebruiken. Daarvoor is echter meer kennis van ontwerp en softwareontwikkeling nodig.

Poppenmoji

Puppemoji is een virtuele camera-app die gebruikmaakt van geavanceerde cameraconfiguraties en sensoren van een iPhone X of beter. Het gebruikt deze bronnen om augmented reality-inhoud op uw gezicht of andere lichaamsdelen te plaatsen die in het gezichtsveld van de camera verschijnen.

Je kunt moeiteloos je gezicht of je hele lichaam transformeren in een anime-personage of een andere avatar in de bibliotheek. Bovendien kunt u de achtergrond wijzigen en virtuele scènes gebruiken.

Nu kunt u inhoud opnemen en publiceren op YouTube of Twitch als een virtuele YouTuber. Er is ook een functie voor poppenbediening waarmee je je 3D-avatar kunt animeren door je bewegingen en acties te voelen.

Dit is een app die exclusief is voor het Apple-ecosysteem. Daarom is de compatibiliteit van de applicatie beperkt tot macOS, iPod touch en iPhone.

Conclusie

Nu weet je wat vTubing is, samen met enkele gebruiksvriendelijke vTuber-softwaretools die virtuele livestreamers wereldwijd gebruiken.

U kunt de hier genoemde software downloaden of openen om uw vTuber-reis uit te proberen.

Hierna volgen enkele van de beste YouTube VPN’s om veilig op YouTube te surfen en wereldwijde inhoud te deblokkeren.

gerelateerde berichten