9 beste WordPress-forumplug-ins om uw website aan het praten te krijgen

Boeiende en interactieve communicatie is een van de belangrijkste factoren voor het succes van elke moderne zakelijke website. Door forums te integreren, kunt u uw site een boost geven voor zinvolle discussies en gebruikersparticipatie. In deze online ruimte kunnen bezoekers hun ideeën kwijt, vragen stellen en in contact komen met gelijkgestemden.

Als u echter bereid bent om vanaf het begin een volledig functioneel forum te maken, kan het ingewikkeld zijn. Dit is waar de WordPress-forumplug-in om de hoek komt kijken.

Met behulp van deze plug-ins kunt u een forum met veel functies aan uw site toevoegen zonder uitgebreide codeerkennis. Zo kunt u de gebruikersbetrokkenheid vergroten met een levendige community die uw site bezig houdt met activiteiten.

In dit artikel bespreken we eerst hoe forum-plug-ins u kunnen helpen een aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk forum te creëren. Vervolgens zullen we enkele van de beste forumplug-ins verkennen die uw websiteconversatie naar nieuwe hoogten zullen brengen.

Hoe een WordPress-forumplug-in uw website helpt

De plug-in voor het WordPress-forum biedt u voldoende functies om een ​​forum te vormen dat zowel uw site als zijn bezoekers helpt. Hier zijn enkele opmerkelijke voordelen die de WordPress-forumplug-in u zal bieden:

Moedigt gebruikersbetrokkenheid aan

De plug-in WordPress-forum biedt uw gebruikers een platform waar ze actief kunnen communiceren met andere bezoekers. Zo krijgen ze de kans om meer over de inhoud van uw site te bespreken en waardevolle feedback te krijgen. Bovendien bevordert het een betere gebruikersinteractie en gebruikersparticipatie en creëert het een gemeenschapsgevoel.

Met de WordPress-forumplug-in kunt u een speciale plek creëren voor mensen met vergelijkbare keuzes of interesses. Uw bezoekers krijgen dus de kans om te communiceren, ideeën uit te wisselen en banden te smeden. Bijgevolg krijgt u een toegewijd gebruikersbestand met een actieve online community die gericht is op uw site.

Verbetert klantenondersteuning en -service

Met een forum-plug-in kunt u specifieke ondersteuningsborden of klantenserviceforums maken. Zo kunnen gebruikers vragen stellen, om hulp vragen en snel antwoord krijgen van u of andere forumgebruikers. Uiteindelijk vergroot het de tevredenheid van de klant en stroomlijnt het ondersteuningssysteem.

Verhoogt websiteverkeer en SEO

U kunt meer mensen naar uw website trekken door een levendig en interessant forum op uw website te plaatsen. Door gebruikersbetrokkenheid en gesprekken kunt u ideeën opdoen om nieuwe inhoud te genereren. Als gevolg hiervan zullen zoekmachines nieuwe inhoud indexeren, wat de zichtbaarheid en organische zoekposities van uw website zal verhogen.

Biedt een kennisbank

Een forum-plug-in stelt leden in staat om hun ervaring en kennis bij te dragen, wat een nuttige bron vormt. Uw forum kan worden omgevormd tot een go-to-bron voor kennis via diabetes, discussie, veelgestelde vragen en door gebruikers gegenereerde inhoud. Uiteindelijk kan het zowel nieuwe als terugkerende gebruikers naar uw site trekken.

Vergemakkelijkt het genereren van inhoud

Forumgesprekken leveren vaak waardevolle ideeën, feedback en inzichten op. Daarom kunt u deze inhoud gebruiken als springplank voor nieuwe blogposts en publicaties. Bovendien kunt u via forumdiscussies wijzigingen aanbrengen of uw product en service verbeteren. U zult u inspiratie en een beter begrip van de eisen van uw publiek geven.

Beschikt over aanpassings- en moderatiekeuzes

De meeste WordPress-forumplug-ins bieden een verscheidenheid aan aanpassingskeuzes. Daarom kunt u de look en feel van het forum aanpassen aan de huisstijl van uw website. Bovendien geven moderatiefuncties u de mogelijkheid om door gebruikers gegenereerde inhoud te beheren. Daarom kunt u een respectvolle omgeving behouden en spam en ongepaste berichten blokkeren.

Integreert perfect met WordPress

De plug-in voor het WordPress-forum maakt gebruik van de robuuste infrastructuur en het gebruikersbeheersysteem van dit platform. Het integreert dus soepel met de WordPress-omgeving en garandeert een consistente gebruikerservaring. Bovendien maakt het het installatieproces en de administratie voor iedereen eenvoudiger.

  10 Cardano NFT (CNFT)-marktplaatsen om te kopen en verkopen

U kunt het volledige potentieel van uw forum benutten door de juiste WordPress-plug-in voor uw site te selecteren. Hier zijn enkele geweldige WordPress-forumplug-ins die u moet uitproberen:

WpForo

WpForo geeft uw WordPress-forum een ​​modern tintje en verandert uw websitediscussie in een nieuwe betekenis. U kunt een kleine of grote en volledig functionele community bouwen met behulp van deze robuuste forum-plug-in. Het biedt alle benodigde functies die u nodig heeft om een ​​productieve community via uw site te beheren.

Belangrijkste kenmerken:

 • Robuuster profielsysteem voor leden met een lucratief ontwerp
 • Stelt gebruikers in staat om talloze onafhankelijke forumborden op één enkele WordPress-site te maken.
 • Creëer verschillende forums in verschillende talen voor uw website met behulp van de meertalige functie.
 • Bouw forums met behulp van vier uniek ontworpen lay-outs (Q&A, klassiek, threaded en minimalistisch)
 • Gebruiksvriendelijk dashboard met een live zoekoptie om alle gewenste instellingen te verkennen.
 • Gebruikers kunnen punten instellen voor vind-ik-leuks, niet-leuks, nieuwe onderwerpen en berichten van de leden.
 • Hiermee kunt u een bladwijzer maken voor uw favoriete onderwerpen en berichten en deze bekijken op uw eigen profieltabblad.
 • Ingebouwde forumsitemap, cachesysteem, antispam, onderwerpabonnement, gebruikersgroepsysteem

ForumWP

ForumWP is een zorgvuldig ontworpen forum-plug-in voor WordPress die snel en gebruiksvriendelijk is. Het biedt een aantal geweldige forumoplossingen van de volgende generatie. Daarom kunt u in een mum van tijd een bloeiende online community creëren. De gratis versie van deze plug-in bevat al veel geweldige functies.

Belangrijkste kenmerken:

 • Lichtgewicht, snellere en vloeiendere gesprekken door minder paginaladingen.
 • Eenvoudig installatieproces waarmee u in de kortst mogelijke tijd een volwaardig forum kunt creëren.
 • Werkt perfect op mobiel, tablets en andere apparaten.
 • Neemt knoppen, lettertypen en kleuren over van uw momenteel geïnstalleerde thema voor naadloze integratie.
 • Biedt eenvoud in ontwerp dat bezoekers aanmoedigt om deel te nemen aan boeiende gesprekken.
 • Biedt verschillende lay-outs die zowel een traditionele als een moderne uitstraling bieden.
 • Gebruikers en forumbeheerders ontvangen e-mailwaarschuwingen over verschillende forumactiviteiten
 • Zowel de front-end als wp-admin kunnen de discussies en reacties modereren

WP-discussiebord

WP Discussion Board is een WordPress-forumplug-in waarmee u op de eenvoudigste manier een forum op uw site kunt opnemen. Het biedt een installatiemethode met één klik en meer essentiële functies, waardoor het een toonaangevende plug-in voor WordPress-forums is.

U kunt een front-end gebruikersregistratie en inlogformulier gebruiken om input van bezoekers te verzamelen om nieuwe discussies te plaatsen. De Pro-versie biedt ook extra functies die uw forum naar een hoger niveau tillen.

Belangrijkste kenmerken:

 • Voorkom spam door gebruikersmoderatie en blokkeer spammers eenvoudig van uw forum.
 • Gebruikers kunnen updates krijgen wanneer er nieuwe inhoud op uw site wordt geplaatst.
 • Host een forum op uw WordPress-site met elk thema dat u verkiest. Het discussiebord bevat een installatiefunctie met één klik om uw forum binnen enkele seconden te activeren.
 • Borden kunnen worden gebruikt om subforums te maken en elk bord kan een aparte set gebruikersmachtigingen hebben.
 • Apparaatvriendelijk discussiebord dat feilloos werkt op alle platforms, inclusief desktops, laptops en smartphones.
 • Helpt u bij het creëren van SEO-vriendelijke forums om de positie van uw site te verbeteren door middel van door gebruikers gegenereerde inhoud.
 • De Front-end WYSIWYG-editor kan worden ingeschakeld om het WordPress-forum te bewerken.

Asgaros-forum

Asgaros Forum is het juiste als u een WordPress-forum wilt maken met een lichtgewicht maar veelzijdige plug-in. Het integreert perfect met elke WordPress-website, die u kunt gebruiken om een ​​boeiend forum te creëren. Bovendien is het installatieproces vrij eenvoudig en zijn de algehele prestaties supersnel.

Belangrijkste kenmerken:

 • Intuïtieve setup-interface om uw forum stap voor stap te creëren.
 • Hiermee kunnen gebruikers de berichten aanpassen door gebruik te maken van de krachtige WordPress-editor.
 • Biedt opvallende en volledig responsieve en aanpasbare thema’s.
 • Gebruikers kunnen hun eigen profielen maken en aanpassen om een ​​persoonlijker tintje te geven.
 • De inhoud kan perfect worden geoptimaliseerd voor Google en andere zoekmachines.
 • Biedt een uitgebreide ingebouwde teksteditor waarmee gebruikers hun inhoud met verschillende stylingopties kunnen opmaken.
 • Gebruikers kunnen zich abonneren op specifieke onderwerpen of hele forums om e-mailmeldingen te ontvangen.
 • Biedt moderatietools om een ​​respectvolle en spamvrije omgeving te garanderen.
 • Gebruikers kunnen specifieke onderwerpen doorzoeken met behulp van de robuuste zoekoptie die beschikbaar is in deze plug-in.
  6 beste hartslagmeter-apps voor uw Apple Watch

Simpel: druk op

Simple:Press is een robuuste forum-plug-in die functionaliteit op ondernemingsniveau naar de tafel brengt. U kunt uw forum flexibel opzetten en aanpassen met behulp van de gebruiksvriendelijke interface. Deze tool is ontworpen voor optimale prestaties en integreert feilloos met het gebruikers- en beveiligingsmodel van WordPress.

Daarom kunt u zorgen voor een soepele en veilige forumervaring voor uw bezoekers. Bovendien heeft de plug-in geen ondersteuning van derden nodig, aangezien alle benodigde functies beschikbaar zijn op één platform.

Belangrijkste kenmerken:

 • Wijs aangepaste pictogrammen toe aan elke groep en elk forum voor een betere visuele organisatie en identificatie.
 • Toegang tot een breed scala aan RSS-feeds voor eenvoudige syndicatie en consumptie van inhoud.
 • Upload en gebruik aangepaste smileys in forumberichten voor meer gepersonaliseerde en expressieve communicatie.
 • Maak verborgen ‘spoiler’-inhoud in berichten die op verzoek door de gebruiker kunnen worden onthuld.
 • Ondersteuning voor WordPress-shortcodes in forumberichten voor verbeterde contentcreatie en opmaak.
 • Ontvang e-mailmeldingen van nieuwe berichten voor beter forumbeheer en moderatie.
 • Krijg toegang tot forumstatistieken zoals een online lijst voor beter gemeenschapsbeheer en betere betrokkenheid.
 • Gebruik een krachtig gebruikersgroep- en machtigingssysteem om de toegang tot forums en functies op gedetailleerd niveau te regelen.
 • Beperk gebruikerstoegang tot het WordPress-beheergebied voor betere beveiliging en beheer.
 • Sta gebruikers toe om aangepaste avatars te uploaden voor meer gepersonaliseerde profielen en communicatie.
 • Creëer een onbeperkt aantal onderwerpen binnen een forum voor een betere organisatie en discussie.
 • Onderwerpen vergrendelen om verder posten of bewerken te voorkomen (beheerder en moderators).
 • Zet onderwerpen vast om ze bovenaan de lijst met onderwerpen te houden voor betere zichtbaarheid en betrokkenheid (beheerder en moderators).
 • Verplaats onderwerpen tussen forums voor een betere organisatie en beheer (admin en moderators).
 • Onderwerptitels en inhoud bewerken voor meer duidelijkheid en nauwkeurigheid (beheerder en moderators).

BuddyDruk

Als u op zoek bent naar een geavanceerd forum met veel functies en een plug-in voor sociale netwerken, dan is BuddyPress uw tool. Het biedt een uitgebreide reeks componenten die essentieel zijn voor elk sociaal netwerk.

Met BuddyPress kunnen bezoekers van uw site zich eenvoudig als lid op uw site registreren en gebruikersprofielen maken. Ze kunnen ook privégesprekken voeren, sociale contacten leggen, als groep deelnemen en nog veel meer. Daarom kunt u een bloeiende online community creëren voor uw bedrijf, school, sportteam of een andere niche die u verkiest.

Belangrijkste kenmerken:

 • Gebruikers kunnen hun profielen personaliseren met avatars, gepersonaliseerde omslagafbeeldingen en meer info. Bovendien kunnen ze de privacy-instellingen van hun profiel beheren.
 • Gebruikers kunnen updates plaatsen, inhoud delen en gesprekken voeren via activiteitenstromen. U krijgt dus een voorproefje van de laatste activiteiten van elke gebruiker.
 • Forumleden kunnen met elkaar in contact komen door vriendschapsverzoeken te sturen en deze te accepteren of af te wijzen.
 • Hiermee kunnen gebruikers groepen en community’s maken of er lid van worden op basis van specifieke interesses of onderwerpen.
 • Uitgebreid meldingssysteem dat gebruikers op de hoogte houdt van verschillende forumactiviteiten.
 • Biedt een functie voor privéberichten waarmee gebruikers directe berichten naar elkaar kunnen sturen.
 • Ontwikkelaars kunnen een functie voor privéberichten maken waarmee gebruikers directe berichten naar elkaar kunnen sturen.
 • Biedt een ledenlijst met alle geregistreerde gebruikers op de website.
 • Sitebeheerders hebben controle over de activiteitenstroom, waardoor ze door gebruikers gegenereerde inhoud kunnen modereren. Op deze manier kunnen spammy-activiteiten worden voorkomen om een ​​veilige en boeiende gemeenschapsomgeving te garanderen.
  Hoe u uw webcam en microfoon op Zoom uitschakelt

Website Toolbox biedt u de perfecte oplossing om een ​​levendige en actieve discussiegemeenschap op uw WordPress-site te creëren. Met deze plug-in wordt het bouwen van een mooie community een fluitje van een cent, zelfs als je geen codeerervaring hebt.

De plug-in biedt naadloze inbedding om binnen een paar klikken een community in uw website te integreren. U kunt uw forums in een oogwenk opzetten met behulp van de instant setup-functie van deze plug-in. Bovendien kunt u met het uitzonderlijke ondersteuningsteam een ​​soepele gemeenschapsomgeving behouden.

Belangrijkste kenmerken:

 • Gebruikers worden direct aangemeld bij uw community wanneer ze inloggen op uw WordPress-site.
 • Integreert feilloos in uw WordPress zonder enige functionaliteit te onderbreken of te stoppen.
 • Hiermee kunnen gebruikers kleuren personaliseren, logo’s, CSS en meer toevoegen om de community uniek te maken.
 • Genereert automatisch een community-onderwerp voor discussie wanneer een nieuwe blogpost of pagina wordt gemaakt.
 • Creëert een autonome gemeenschap waar gebruikers discussies voeren onder uw merk.
 • Ingebouwde instant messaging en chatroom, e-mailwaarschuwingen, reacties, evenals openbare en privégesprekken.
 • Met volledig gegevensbeheer kunt u met één klik een hele community exporteren en in een ander systeem gebruiken.

ForumEngine

ForumEngine is gemaakt om meer sociale interactie op internet te verspreiden door middel van zijn geweldige functies. Het is eigenlijk een WordPress-thema dat is geoptimaliseerd voor het creëren van een boeiende community op uw website.

Het omvat een complete oplossing met zijn front-end- en back-endoplossingen. Als gevolg hiervan kunt u eenvoudig elk type forum maken en uw publiek betrekken bij inzichtelijke discussies.

Belangrijkste kenmerken:

 • Gebruikers kunnen de stijl en het uiterlijk van uw forumsite wijzigen via de frontend. U kunt ook de kleuren, lettertypen en lay-out van uw forum aanpassen aan uw huisstijl.
 • U kunt inhoud publiceren en bewerken zonder de voorkant van uw site te verlaten. Zo kunt u uw forum up-to-date houden met nieuwe inhoud en discussies.
 • Een volledig responsief en mobielvriendelijk thema dat er perfect uitziet op elk apparaat.
 • Biedt een eenvoudig en modern ontwerp dat gemakkelijk te gebruiken en te navigeren is. Het is handig voor forums met een groot aantal gebruikers.
 • Hiermee kunt u aangepaste soorten badges maken en regels en voordelen instellen voor uw leden en moderators. Daarom kunt u uw meest actieve gebruikers belonen en deelname aan uw forum aanmoedigen.
 • Bevat een live meldingssysteem dat gebruikers op de hoogte stelt van nieuw geposte threads of antwoorden.
 • Hiermee kunnen gebruikers aangepaste profielen maken met een biografie, avatar en links naar sociale media.
 • Beheerders kunnen threads modereren en antwoorden om een ​​gastvrije omgeving op het forum te garanderen.
 • Een SEO-geoptimaliseerd thema dat het gemakkelijker maakt om in de zoekresultaten te komen.
 • Biedt meertalige ondersteuning, waardoor het toegankelijk is voor een internationaal publiek.

Sabai bespreken

Sabai Discuss is een premium WordPress-plug-in waarmee u discussieforums kunt maken op basis van vragen en antwoorden. Gebruikers mogen voornamelijk vragen stellen en passende antwoorden krijgen.

Het formaat van deze vraag-antwoordmethode is vergelijkbaar met Stack Overflow- of Yahoo-antwoorden. Bovendien kunt u een discussieforum, kennisbank en zelfs helpdeskportals maken.

Belangrijkste kenmerken:

 • Gebruiksvriendelijke interface om een ​​forum te creëren en te beheren.
 • Biedt aanpasbare kleuren, lettertypen, lay-outs en meer.
 • Ondersteunt het maken van meerdere forums.
 • Gebruikers kunnen hun profielen maken en aanpassen.
 • Hiermee kunnen gebruikers privéberichten verzenden.
 • Gebruikers kunnen zoeken naar forums, onderwerpen en berichten.
 • Biedt e-mailmeldingen over nieuwe berichten en vermeldingen
 • Beheerders kunnen statistieken bekijken over het gebruik van het forum.
 • Beheerders kunnen forumonderwerpen en berichten modereren.
 • Beschikbaar in meerdere talen.

Laatste gedachten

Met de juiste WordPress Forum-plug-in wordt uw inspanning voor het maken van een forum enorm geminimaliseerd. Daarom hebben we ons best gedaan om u de perfecte lijst met geweldige forum-plug-ins te geven. Nu is het jouw beurt om er een te selecteren en een community te creëren die ervoor zorgt dat je website blijft praten en je aanzienlijke voordelen oplevert.

U kunt ook enkele plug-ins voor het genereren van leads voor WordPress verkennen.