9 beste YouTube naar GIF-converters die je moet proberen

GIF’s zijn een compilatie van bewegende beelden die slechts één of twee frames lang kunnen zijn.

In tegenstelling tot hun grootte kunnen deze GIF’s op veel manieren nuttig zijn. Hier is een gedetailleerde analyse van waarom je GIF’s zou moeten overwegen in je videoprojecten en een lijst met de beste YouTube naar GIF-converters.

Wat zijn GIF’s?

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, zijn GIF’s geen videoformaat maar een beeldformaat. Het is beter om ze een korte compilatie van afbeeldingen of frames te noemen in plaats van een video.

Omdat ze zo compact zijn, nemen deze GIF’s slechts een paar kilobytes aan schijfruimte in beslag. Bovendien kunnen deze GIF’s continu in een lus worden afgespeeld zonder elke keer op play te hoeven drukken.

Dat is goede informatie over GIF’s, maar hoe kun je van dit eenvoudige afbeeldingsformaat een waardevolle bron voor je YouTube-video’s maken? Laten we het uitzoeken.

Waarom zou je GIF’s gebruiken in je videoprojecten?

Als je baan iets te maken heeft met het maken van videoprojecten of het bewerken ervan, kun je overwegen om GIF’s erin te gebruiken.

Deze GIF’s kunnen de amusementswaarde van uw video’s vergroten en de gebruikersretentie vergroten. Afgezien van dit voor de hand liggende voordeel, zijn hier nog enkele andere voordelen van het gebruik van GIF’s:

Breng uw berichten beter over

Nauwelijks kan de informatie in je video’s ervoor zorgen dat ze lange tijd moeilijk te bekijken zijn. Ook kan de gebruiker zich overstelpt voelen met informatie en kan het zijn dat hij na een paar dagen bepaalde onderdelen nog niet weet.

GIF’s, vooral die met tekst, kunnen het retentiepotentieel van uw video’s vergroten en ervoor zorgen dat gebruikers er meer uit halen. Omdat deze GIF’s vaak een humoristische toon hebben, kunnen ze je gemakkelijk op een leuke manier je boodschap laten overbrengen.

Kleine bestandsgrootte

In plaats van conventionele brokken videobeelden in uw videoprojecten te gebruiken, kan het gebruik van GIF’s het hele bewerkingsproces enorm versnellen.

Bovendien, aangezien deze GIF’s meestal klein zijn, zullen ze niet hard zijn voor uw hardware. U kunt flink wat schijfruimte besparen en uw grafische processor minder belasten tijdens het bewerken van de video.

Vergroot de kijktijd van je video

Humor is subjectief, maar over één ding kunnen we het allemaal eens zijn; een grappige GIF in een video zorgt ervoor dat je moet grinniken en beter van de video kunt genieten. Maar laten we ons niet beperken tot alleen de grappige GIF’s.

GIF’s met informatie en slimme animatie kunnen de video veel beter bekijken. Het is aangetoond dat GIF’s een positief resultaat hebben als het gaat om de kijktijd van video’s.

Waarom een ​​YouTube naar GIF-converter gebruiken?

YouTube is een van de grootste videobibliotheken op internet, en hoewel er veel GIF-winkels zijn, kan YouTube ze allemaal verslaan vanwege het enorme aantal video’s op het platform.

YouTube bevat echter niet veel GIF’s en je moet eerst een video of een deel van een YouTube-video converteren naar GIF voordat je deze voor je project kunt gebruiken. Dat is waar YouTube naar GIF-converters in het spel komen, omdat deze je helpen om elk deel van een YouTube-video om te zetten in downloadbare GIF’s.

Afgezien van het absolute minimum aan het converteren van YouTube-video’s naar GIF’s, kunnen deze YouTube-naar-GIF-converters nog veel meer doen. De bewerkingstools op deze converters voegen veel meer waarde toe en we hebben de beste converters verzameld die u op internet kunt vinden.

Hier is een volledige lijst van de beste YouTube naar GIF-converters met hun gedetailleerde analyse:

Veed.io’s YouTube naar GIF-converter

Waar denk je aan als je denkt aan volwaardige videobewerkingssoftware? We beschouwen ze als grote, omvangrijke en trage software die veel van uw systeembronnen nodig heeft.

  Hoe YouTube op de Linux-desktop te bekijken met FreeTube

Maar wat als ze er een rechtstreeks in uw internetbrowser zouden kunnen gebruiken? Klinkt onmogelijk, maar veed.io doet dit en biedt functies die vergelijkbaar zijn met een lite video-editor zonder dat je iets op je apparaat hoeft te downloaden.

Wat betreft het GIF-conversiegedeelte, u kunt uw video’s uploaden naar het platform en elk deel ervan converteren naar een GIF. U kunt verschillende tools gebruiken om een ​​video op het platform te uploaden, waaronder Google Drive, Dropbox, uw persoonlijke apparaat en nog veel meer.

Het leuke deel begint wanneer je eindelijk de video uploadt en aan de slag gaat. Veed.io heeft tal van bewerkingstools waarmee u tekst kunt toevoegen of het formaat van de video kunt aanpassen aan uw behoeften.

U kunt ook het videovolume verhogen of verlagen of de audio volledig loskoppelen. Er zijn opties om de videosnelheid te wijzigen en zelfs de audio op te schonen als het origineel ruis bevat.

Later, wanneer u klaar bent met de conversie, kunt u de GIF naar uw apparaat downloaden met behulp van de downloadoptie op het platform.

Voordelen:

 • U hoeft de software niet te downloaden
 • Het werkt ook moeiteloos voor grotere bestanden
 • Het heeft enkele van de beste bewerkingsfuncties op een YouTube naar GIF-converter

nadelen:

 • Je moet eerst een gedownloade versie van de YouTube-video hebben voordat je deze naar een GIF kunt converteren.

Wondershare’s UniConverter

De reeks bewerkingstools van Wondershare heeft snel naam gemaakt bij de beste video-editors op de markt, en daar zijn talloze redenen voor.

Ten eerste, terwijl video-editors van Adobe en Filmora elke bewerkingstool in één proberen te compileren, heeft Wondershare verschillende tools voor verschillende doeleinden, waardoor het gemakkelijker en minder omslachtig is om deze tools te gebruiken.

Wondershare’s UniConverter weegt veel zwaarder dan alle andere YouTube naar GIF-converters op deze lijst. De reden is dat de UniConverter werkt met GIF-conversie en nog veel meer formaten.

Om te beginnen kun je MP4, HEVC, AVI, GIF en nog veel meer formaten onderling converteren zonder de kwaliteit van het originele beeldmateriaal te verliezen.

Lees ook: Beste MP4 naar GIF-converters

Bovendien kunt u tal van effecten aan de GIF toevoegen en deze volledig naar uw wensen aanpassen.

Een ander voordeel van het gebruik van een Wondershare-tool is de fantastische compatibiliteit met andere tools van het bedrijf. Dit betekent dat je je GIF’s kunt bewerken, knippen, knippen, versnellen, omkeren en speciale effecten aan je GIF’s kunt toevoegen als je andere Wondershare-tools op je apparaat hebt zonder compatibiliteitsproblemen.

Voordelen:

 • Een verbazingwekkend aantal bewerkingstools, vooral in combinatie met andere Wondershare-producten
 • Bijna alle videoformaten vallen onder één platform
 • Geweldig voor GIF-conversie en nog veel meer

nadelen:

 • U moet de software downloaden en instellen voordat u deze kunt gebruiken, wat het proces iets langer maakt
 • Je hebt een gedownloade versie van de YouTube-video nodig voordat je doorgaat

Flixier’s YouTube GIF-maker

Als je een snellere oplossing wilt voor het converteren van YouTube-video’s naar GIF’s, is Flixier’s YouTube GIF-maker een geweldig hulpmiddel om mee te beginnen. Het overwint beide bovengenoemde voorbehouden en is verreweg de snelste manier om YouTube-video’s om te zetten in GIF’s.

Net als het concept van Veed.io, wordt de YouTube GIF-maker ook geleverd met een multifunctionele website waarmee je de volledige conversie in je browser kunt doen.

Een ander groot voordeel van het gebruik van het platform is de privacygerichte benadering, waardoor het niet verplicht is om je aan te melden en een account aan te maken vóór de conversie.

De grootste functie waardoor de YouTube GIF-maker opvalt, is echter de mogelijkheid om YouTube-video’s te bewerken met alleen hun links. U hoeft de video niet handmatig te uploaden vóór de conversie.

Bovendien heeft de GIF-maker functies om de GIF-resolutie aan te passen, tekst, bewegingseffecten, audio, overgangen en meer toe te voegen.

Voordelen:

 • Perfect voor een snelle conversie van YouTube naar GIF
 • De functie om YouTube-video’s van hun links te bewerken is uniek in zijn soort
 • Het bevat een breed scala aan bewerkingstools
  Hoe de YouTube Mini Player te gebruiken

nadelen:

 • Je hebt een premium abonnement nodig om video’s te bewerken die langer zijn dan 30 minuten

De geanimeerde GIF-maker van Imgflip

De Animated GIF Maker is een platform dat meteen ter zake komt en je om een ​​van twee dingen vraagt; je kunt een videobestand uploaden of een YouTube-videolink invoegen.

Vervolgens brengt de website je naar de bewerkingspagina, waar je het begin- en eindpunt van je GIF kunt selecteren. Bovendien kunt u de video volgens uw vereisten toevoegen, bijsnijden en zelfs roteren.

Je kunt de framesnelheid verhogen of verlagen als je wilt dat je GIF er tijdens het spelen iets vloeiender uitziet of laat hem op de standaardinstelling van 20 FPS staan. Bovendien kunt u een voorbeeld van de uitkomst-GIF bekijken en deze zelfs delen of opslaan als een sjabloon als u van plan bent de GIF meerdere keren met verschillende indelingen te bewerken.

De Animated GIF Maker is echt de handigste tool om GIF’s te maken en te delen; het mist echter veel bewerkingstools die je zou kunnen vinden in de UniConverter- of YouTube GIF-maker.

Voordelen:

 • On-the-go conversie van YouTube-video’s naar GIF
 • Rudimentaire maar handige bewerkingsopties
 • Geen limiet op het videoformaat
 • Geen account nodig

nadelen:

 • Het heeft beperkte bewerkingstools, in tegenstelling tot zijn concurrenten
 • Het heeft een eenvoudige gebruikersinterface

Gratis GIF-maker

Hoewel de meeste GIF’s enige vorm van bewerking nodig hebben voordat ze in een videoproject kunnen worden gebruikt. Stel echter dat je enige doel is om een ​​YouTube-video om te zetten in een GIF zonder het bronmateriaal te hoeven bewerken of wijzigen. In dat geval is de Free GIF Maker misschien wel de perfecte tool voor jou.

Het platform is zo eenvoudig als het wordt, met slechts een tekstvak waarin je wordt gevraagd een YouTube-URL in te voeren. Vervolgens laadt de website uw video en toont het een voorbeeld. Je kunt de video zelf bekijken en de begin- en eindtijdstempels van je GIF bepalen.

Het proces hierna is vrij eenvoudig en je moet de starttijd voor je GIF invoeren. Daarna kunt u de duur van uw GIF invoeren en op het voorbeeld klikken om een ​​voorbeeld van uw geconverteerde GIF te genereren.

De website staat slechts een maximale duur van 10 seconden toe, dus wees voorzichtig bij het kiezen van de tijdstempels.

Voordelen:

 • Perfect als je een YouTube-video alleen naar een GIF wilt converteren zonder deze te bewerken.
 • U hoeft geen gebruikersaccount aan te maken

nadelen:

 • Het heeft vrijwel geen bewerkingstools
 • Je kunt geen video uploaden en accepteert alleen videolinks
 • De gebruikersinterface is eenvoudig

Maak een GIF

Op dit moment hebben we veel YouTube naar GIF-converters gezien die fenomenale functiesets bieden, maar ze hebben ons alleen toegestaan ​​​​om videolinks te gebruiken of onze video’s te uploaden.

Hoewel deze twee opties voldoen aan de behoeften van de meeste gebruikers, wat als u een platform wilde waarmee u video’s ook van Facebook en uw webcam naar GIF’s kunt converteren?

Met Make a GIF kun je dat doen met talloze bewerkingsopties en de functie om video’s van Facebook, je webcambeelden en je apparaatopslag toe te voegen. Bovendien komt het ook met functies om je GIF beter te rangschikken door er tags en titels aan toe te voegen.

Het beste van Make a GIF zijn de unieke maar handige bewerkingstools die het hele GIF-conversieproces verbeteren. U kunt de GIF-snelheid en -lengte naar wens verhogen of verlagen. Later kunt u uw GIF publiceren via de website en zelfs downloaden naar uw apparaat.

Voordelen:

 • Het is uitstekend als je video’s wilt van meerdere platforms zoals Facebook, YouTube, Webcam en meer
 • Het heeft geweldige bewerkingsopties
 • Je kunt er zelfs je GIF’s mee publiceren

nadelen:

 • Je moet een account aanmaken en je gegevens invullen als je een GIF van meer dan 10 seconden wilt

Motionbox’s YouTube naar GIF-converter

Hoewel GIF’s meestal variëren van één tot tien seconden, kost het nogal wat creativiteit om hoogwaardige en vermakelijke GIF’s te maken.

Als je iemand bent die uitgebreide bewerkingssoftware nodig heeft om aan je creatieve behoeften te voldoen, is de YouTube naar GIF-converter van Motionbox misschien je volgende favoriet. Deze tool brengt volwaardige bewerkingssoftware met zeldzame, zeldzaamste functies verpakt in een browsergebaseerd hulpprogramma.

  Herstart je computer op YouTube

Het hulpprogramma vraagt ​​u eerst om u te registreren door een account op de website aan te maken. Alleen dan kun je op je gemak je YouTube-video uploaden via de apparaatopslag of URL.

De bewerkingstools van dit hulpprogramma vormen de ruggengraat. Het heeft enkele van de beste functies, zoals automatische bijschriften, coole en innovatieve lettertypen, animaties, GIF-afbeeldingen en nog veel meer.

Bovendien wil je soms een populaire GIF-sjabloon gebruiken, maar niet de moeite nemen om het uit een YouTube-video te knippen. Motionbox beschikt over een enorme bibliotheek met reeds bestaande GIF-sjablonen die u voor uw projecten kunt gebruiken.

Voordelen:

 • Beschikt over de beste bewerkingstools op een GIF-converter
 • Eindeloze creatieve mogelijkheden met tal van geavanceerde functies
 • Uitgebreide mediabibliotheek om uw GIF-conversieproces te ondersteunen

nadelen:

 • Omdat de website veel verschillende elementen in een browsergebaseerd hulpprogramma probeert te verpakken, kunt u een achterblijvende ervaring ervaren, vooral op een low-end apparaat

Keevi

Keevi is een andere browsergebaseerde video-naar-GIF-converter die je YouTube-video’s omzet in GIF’s. Zodra u de website opent, wordt u gevraagd een video te uploaden vanaf uw apparaatopslag of een YouTube-video te kiezen.

Interessant is dat de website de video niet laadt wanneer u de video-URL invoert, maar deze downloadt op uw apparaat.

U moet deze gedownloade video later naar de website uploaden als u deze naar een GIF wilt converteren. Je kunt ook een video opnemen en een GIF maken met Keevi.

Later, wanneer je de video uploadt, krijg je een aantal eenvoudige maar handige bewerkingstools, zoals de functie om een ​​kop, subkop en hoofdtekst aan je GIF toe te voegen. Je kunt ook populaire stickers en emoji’s uit hun bibliotheek toevoegen.

Bovendien kunt u ofwel hun geautomatiseerde ondertitelingsoptie kiezen of de ondertitels handmatig invoeren volgens uw keuze. Nadat u klaar bent, kunt u de GIF exporteren in de resolutie en kwaliteit van uw voorkeur.

Voordelen:

 • De bewerkingstools zijn weinig maar uiterst handig
 • De gebruikersinterface is vereenvoudigd voor eenvoudig gebruik
 • Er is geen limiet voor de videolengte

nadelen:

 • De website accepteert geen YouTube-video-URL’s
 • De website loopt soms vertraging op door interne fouten

GifRun

GifRun is een eenvoudige YouTube-naar-GIF-converter die alleen YouTube-video’s naar GIF’s converteert. Je krijgt geen optie om een ​​bestaande video te uploaden vanuit je apparaatopslag. De kenmerken van deze converter wegen echter zwaarder dan sommige van de toppers in het segment.

Om te beginnen krijg je de mogelijkheid om GIF’s van maximaal 15 seconden te maken als dat iets is dat je nodig hebt. Bovendien zijn de bewerkingstools eenvoudig maar nuttig voor eenvoudige GIF-bewerking.

Het beste is dat je een aantal populaire GIF’s uit hun bibliotheek kunt downloaden en ze kunt gebruiken zonder je zorgen te maken over inbreuk op het auteursrecht.

Voordelen:

 • U hoeft zich niet aan te melden of een account aan te maken
 • U kunt GIF’s van maximaal 15 seconden maken
 • Je kunt populaire GIF’s downloaden

nadelen:

 • Geen functie om je video’s te uploaden
 • Bewerkingstools zijn eenvoudig

Laatste gedachten

GIF’s kunnen de kijkervaring van uw videoprojecten enorm verbeteren, en YouTube is een geweldige plek om naar dergelijke GIF’s te zoeken. De verschillende YouTube naar GIF-converters bieden verschillende functies, variërend van GIF-conversies tot volwaardige bewerkingstools.

Samenvattend, als je op zoek bent naar een snelle conversie, zijn tools zoals Flixier’s YouTube naar GIF-converter, Free GIF Maker en GifRun geweldige keuzes. De converter van Motionbox is ook perfect als je een geweldige reeks bewerkingstools aan je zijde wilt hebben.

Nu kun je lezen over de beste open-source video-editors.

gerelateerde berichten