9 beste zoekmachines voor gezichtsherkenning om te zoeken op gezicht, niet op naam

epcdream.nl

Zou je me geloven als ik je vertelde dat onze huidige technologie ver vooruit is op wat we vandaag gebruiken? U herinnert zich misschien de dagen dat we iemands naam in een zoekmachine typten om ze online te vinden. Vandaag hebben we alleen een gezicht nodig en we kunnen alle informatie over dat gezicht krijgen.

Dit wordt mogelijk gemaakt door verschillende gezichtsherkenningszoekmachines. Bovendien bieden deze zoekmachines consumenten een geheel nieuwe manier om op internet te surfen. In het verleden verzamelden we details over een persoon of een product door middel van verbale beschrijvingen zoals namen. Tegenwoordig volstaat een foto of visual met behulp van gezichtsherkenningszoekmachines. Laten we dus zonder verder oponthoud eens kijken naar de voordelen van zoeken met gezichtsherkenning.

Zoekmachines voor gezichtsherkenning zijn de toekomst van internetsurfen

De overgrote meerderheid van de mensen in de wereld gebruikt nu sociale media. Of je nu een superster bent of een gewoon persoon, sociale media zijn voor iedereen toegankelijk. Op internet worden dagelijks miljoenen afbeeldingen uitgewisseld en geplaatst. Nu de visuele consumptie van internet zo snel groeit, is technologische vooruitgang noodzakelijk.

Hierdoor heeft omgekeerd zoeken naar afbeeldingen gezichtsherkenning tot een ongelooflijk handig hulpmiddel gemaakt om iemands profiel te identificeren aan de hand van hun afbeeldingen. Gezichtsherkenningstechnologie (FRT) wordt nu veel gebruikt in de publieke en private sector. FRT is nodig voor identificatie zonder wachtwoord, zoals Face ID. Het enige waar u misschien nieuwsgierig naar bent, is hoe zoeken met gezichtsherkenning werkt. Dus, hier is een antwoord.

Hoe werkt een zoekmachine voor gezichtsherkenning?

Het menselijk brein is fundamenteel gebaseerd op patroonherkenning. Het mogelijke resultaat bracht het idee om dit patroonherkenningsvermogen te delen met robots, ook wel kunstmatige intelligentie genoemd. Op het gebied van AI zijn gezichtsherkenningstaken steeds belangrijker geworden.

Identificatie en verificatie zijn de twee processen waaruit het FRT-werkalgoritme bestaat. De identiteit van het individu wordt gedefinieerd in de eerste fase en hun authenticiteit als de persoon die ze beweren te zijn, wordt geverifieerd in de tweede fase.

In dit artikel zullen we enkele zoekmachines voor gezichtsherkenning bekijken. Dus zonder tijd te verspillen, hier is een lijst van de beste zoekmachines waar je de foto van een persoon kunt gebruiken om al hun internetinformatie te krijgen.

PimEyes

PimEyes is een zoekmachine die omgekeerd zoeken naar afbeeldingen gebruikt en een afbeelding of een gezicht kan opzoeken op miljoenen websites (10 miljoen volgens de website). In korte tijd heeft het een stevige reputatie opgebouwd.

  11 Beste Showbox-alternatieven

De zoekmachine haalt snel informatie over elke afbeelding uit zijn enorme afbeeldingendatabase. Als u op zoek bent naar foto’s van beroemde mensen, werkt het nauwkeurig. Het genereert nauwkeurige resultaten en bevat bijna 1 TB aan nieuwe afbeeldingen.

PimEyes is zowel gratis als betaald, en dat is een ding dat in deze context moet worden vermeld. Met gratis gebruik kunt u echter bewijzen dat de afbeeldingen online zijn. Bovendien is voor alle andere opties, waaronder Deep Search, het maken van pdf’s en resultaten op online sites, een betaald abonnement vereist.

FaceCheck.id

FaceCheck.id heeft een unieke en levendige gebruikersinterface. Het maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om u de sociale media-accounts en webaccounts aan te bieden van de persoon wiens afbeelding u gebruikt. De mogelijkheid om iemands criminele geschiedenis te zien (indien aanwezig) was een van de meest intrigerende aspecten die ik heb gezien. Voor mensen die gebruik maken van internetdating, is het verstandig om de persoon met wie je gaat afspreken grondig te onderzoeken (grapje, of niet?😜)

Het is een van die websites met veel verkeer; daarom kunt u in een rij wachten. Ja, u hoort het goed, maar dat is niet alles. Om een ​​foto in te sturen, moet je ook verklaren dat je de informatie die je via deze website verkrijgt niet zult gebruiken om iemand te confronteren, lastig te vallen, te stalken of te chanteren.

Zo onderzocht ik de informatie op internet aan de hand van mijn foto. Het eerste wat ik tegenkwam was een lange wachttijd van 45 aanvragen; na tien minuten was het eindelijk mijn tijd. Ik was teleurgesteld omdat geen van de uitkomsten iets met mij te maken had. Dit betekent niet dat de website onbetrouwbaar is. U kunt naar elke beroemdheid zoeken en nauwkeurige resultaten ontvangen.

Betaface

Betaface kan boeiend en plezierig zijn en kan zowel voor professionele als persoonlijke doeleinden worden gebruikt. Het eerste dat u ziet wanneer u een foto of een afbeeldings-URL uploadt, is een rechthoek die het gezicht omsluit. Vervolgens verschijnen er verschillende stippen over het gezicht, waarbij meerdere elementen van het gezicht worden geanalyseerd, waaronder leeftijd, aantrekkelijkheid en verschillende gezichtsuitdrukkingen en emoties.

De tool kan als demo worden gebruikt, maar is niet gratis. Na het uploaden van een foto kun je de knoppen gebruiken om gezichten te vergelijken, beroemde mensen op te zoeken en Wikipedia op te zoeken. De tool maakt bulkupload en afbeeldingsvergelijking mogelijk. Naast het classificeren van gezichten met behulp van 101 professionele gelaatstrekken en 22 essentiële gezichtspunten

Het is het beste om deze tool te proberen, omdat je misschien ook je beroemde dubbelganger vindt. Ik ben benieuwd naar mijn beroemde dubbelganger.

TinEye

TinEye is een andere zoekmachine voor gezichtsherkenning die omgekeerd zoeken naar afbeeldingen gebruikt om nauwkeurige resultaten te krijgen. De website beweert dat ze ’s werelds snelste en meest nauwkeurige API’s voor beeldherkenning hebben gemaakt. U kunt naar afbeeldingen zoeken door URL’s te plakken en afbeeldingen te uploaden.

  Hoe Samsung Galaxy S8 te resetten zonder een Google-account

Ik besloot het te proberen, omdat ze zeiden dat ze de snelste en meest nauwkeurige ter wereld waren. Ik heb het in eerste instantie getest met mijn foto, maar aangezien ik niet erg bekend ben (op dit moment, misschien in de toekomst), ontving ik in een flits “0 resultaten gevonden”. Toen nam ik een foto van Dwayne “The Rock” Johnson, en in minder dan een seconde had ik 38 resultaten gerelateerd aan de afbeelding.

In het licht van mijn eigen ervaring ben ik ervan overtuigd dat TinEye zijn claim waarmaakt en ook het overwegen waard is. Bovendien kunt u het direct op uw telefoon of pc gebruiken om tijd en ruimte te besparen.

Afbeelding Raider

Met een eenvoudige gebruikersinterface en een onmiddellijke focus op het doel, is Image Raider een gemakkelijke en handige tool voor beeldherkenning. Op de website staat dat ze zich concentreren op het bedienen van legale bedrijven, fotografen en ontwikkelaars. Hoewel dit een premium-service is, is er een gratis proefversie beschikbaar, zodat u kunt beslissen of het de moeite waard is. Als u alle gedetailleerde functies op prijs stelt, kunt u een plan kopen dat het beste past bij de vereisten van uw bedrijf.

Nogmaals, mijn nieuwsgierige hoofd wil dat ik de tool test. Dus begon ik met het beeld van Dwayne Johnson dat ik eerder gebruikte. Daarnaast heb ik een captcha-test gedaan om aan te tonen dat ik geen robot ben (om voor de hand liggende redenen). Ik kwam al snel meer dan 30 resultaten tegen die verband hielden met de afbeelding. Er moet echter worden opgemerkt dat de gegevens van de afbeelding afkomstig zijn van een openbare bron en dat de tool geen garanties geeft voor nauwkeurigheid.

Sociale meerval

In een wereld vol valse dingen en valse mensen, moet je voorzichtig zijn bij elke stap die je op internet zet wanneer je nieuwe mensen ontmoet. Het hele proces wordt voor u toegankelijker via Social Catfish, dat u alle gegevens geeft met betrekking tot de afbeelding van de persoon die u via het platform heeft geüpload.

De beste eigenschap van de tool is dat het naast e-mails, namen, telefoonnummers, adressen en andere criteria informatie biedt op basis van een afbeelding. Dit is gewoon geweldig!

Bovendien kunt u de service niet gratis gebruiken, maar u kunt wel een proefperiode van 5 dagen betalen voordat u een volledig lidmaatschap aangaat.

De applicatie scant metadata van afbeeldingen en apparaatinformatie, zoekt naar de identiteit van oplichters op sociale mediaplatforms en meer. Onthoud echter dat u geen informatie over een enkele afbeelding kunt krijgen, tenzij u betaalt.

  Werken vanuit huis? 5 manieren om uw pc wat liefde te tonen

Yandex

Yandex is vergelijkbaar met het zoeken naar afbeeldingen van Google als je het ooit hebt gebruikt. U ontvangt een aantal stukjes informatie op basis van de afbeelding wanneer u deze uploadt. De gegevens omvatten onder meer de gezichtsherkenning van de persoon en welke kleding ze dragen.

Je krijgt veel resultaten, afhankelijk van de afbeelding, wat een nadeel is dat ik heb gezien, en soms voelt het onnodig. Ten slotte kan de tool snel afbeeldingen zoeken, waardoor u tijd kunt besparen. U kunt een onbeperkt aantal overeenkomende elementen in de afbeelding hebben en afbeeldingen zien die lijken op degene die u heeft geüpload.

Bing

Het is nu tijd voor de Giants om zich bij de lijst aan te sluiten. De beeldherkenningstechnologie van Bing, die door Microsoft wordt aangestuurd, kan een breed scala aan afbeeldingen herkennen en u snelle resultaten bieden. U kunt rechtstreeks foto’s vanaf het apparaat uploaden of afbeeldings-URL’s toevoegen; hoe dan ook, je krijgt in een flits honderden resultaten. Bovendien is het geheel kosteloos.

De zoekmachine is verder gegaan na het wijzigen van de naam van Bing in Microsoft Bing. Het zoeken naar afbeeldingen was een van de vele aspecten van de zoekmachine waarop deze rebranding gericht was om te verbeteren. Resultaten van het zoeken naar afbeeldingen in Bing kunnen op meerdere tabbladen worden weergegeven, zodat u ze op andere pagina’s kunt zien.

Google

Zoeken naar afbeeldingen is een van de talloze functies die Google, de pionier van de internetrevolutie, biedt. Als het gaat om het leveren van verschillende nauwkeurige resultaten, is het helemaal gratis. De zoekfunctie voor afbeeldingen gebruikt echter geen gezichtsherkenning tijdens het zoeken naar foto’s. Het kan u echter helpen bij het vinden van vergelijkbare afbeeldingen.

Zoek om te beginnen naar het camerapictogram in de zoekbalk en sleep uw afbeelding daarheen om Google Image Search te gebruiken. Bovendien kan de afbeelding van de computer worden gedownload door op het pictogram te klikken. Het plakken van de URL is de derde optie. Google zal een wiskundig model bouwen met behulp van de visuele gegevens die het heeft ontvangen om de meest vergelijkbare bestanden te identificeren.

Conclusie

Het internet is een troef die dagelijks blijft groeien in dit tijdperk waarin we leven. Hoewel het gemakkelijker is om informatie over beroemde personen te krijgen, denk ik dat het in de toekomst mogelijk zal zijn om informatie over elk individu te krijgen. Alle bovenstaande tools hebben voor- en nadelen, maar ik heb er echt van genoten om ermee te werken.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in meer informatie over gezichtsherkenning voor bedrijven.