9 makers van plattegronden om kamers in 2D en 3D te visualiseren

Wanneer u een gebouw wilt bouwen of renoveren, maken de hulpmiddelen voor het maken van plattegronden het planningsproces een fluitje van een cent.

Of u nu een architect, aannemer, interieurontwerper of professional bent in het verbouwen, met de makers van plattegronden kunt u uw visie naadloos communiceren met aannemers en huizenkopers. Deze tools helpen de klanten om het project te visualiseren en stellen u in staat om op elk moment in de planningsfase snelle herzieningen door te voeren.

Dus als je je afvraagt ​​​​wat de beste makers van plattegronden zijn, lees dan verder. We zullen u ook vertellen over de soorten plattegronden en de onmisbare kenmerken van een robuuste plattegrondtool.

Wat is een plattegrondmaker?

Een plattegrond is een manier om weer te geven hoe een stuk constructie eruit zal zien als het voltooid is. Vaak is de eerste fase van het projectontwerp de basis van dat project. Hiermee kunt u de basis en lay-out voor de uitvoeringsfasen illustreren.

Het ontwikkelen van deze plattegronden is echter niet zo eenvoudig. In plaats van dit handmatig te doen, kunt u hulp zoeken bij het maken van plattegronden. Mensen kiezen vaak voor vloerplanningssoftware om het proces te versnellen en handmatige inspanning te verminderen. Deze tools zijn ook in staat om plannen te maken die nauwkeurig en nauwkeurig zijn.

Soorten plattegronden

#1. 2D plattegronden

De 2D-plattegrond is een basisindeling van het huis die alleen de technische informatie en ruimtemetingen vertegenwoordigt. Deze weergave wordt meestal gepresenteerd met 3D-plattegronden, zodat de klanten zich hun toekomstige gebouwen duidelijk kunnen voorstellen.

Dit type plan is geschikt voor professionele woningbouwers, interieurontwerpers en remodelers. Met een mooi gepresenteerde 2D-plattegrond kun je de klanten het project gemakkelijk laten begrijpen.

#2. 3D plattegronden

Deze weergave wordt geleverd met een 3D-perspectief; daarom kunnen klanten deze volledig ingerichte en gedecoreerde lay-out begrijpen. Bovendien bevat deze plattegrond uiterlijke kenmerken, waardoor het de meest aantrekkelijke manier is om een ​​huisproject te presenteren. Vooral het bovenaanzicht van deze plattegrond laat klanten het vloeroppervlak en de connectiviteit van de kamer zien.

#3. Live 3D-plattegronden

Met dit plan kunt u uw klanten een virtuele rondleiding door het project aanbieden alsof het al is voltooid. Hiermee kunt u specifieke details laten zien en van gezichtspunt wisselen terwijl u over het project praat.

Gemeenschappelijke kenmerken van een ideale plattegrondmaker

Bij het kiezen van tools voor het maken van plattegronden, hebben mensen de neiging om een ​​applicatie te kiezen met een onbetaalbare prijs en een vlakke leercurve. Maar als functionaliteit en prestaties belangrijk voor u zijn, moet u een softwaretoepassing kiezen die de meeste van de volgende functies bevat:

Aanpasbare oppervlakten en afmetingen

Voor een huisontwerp- of verbouwingsproject is het tekenen van de plattegrond een verplichte taak. Niet alle tools laten echter toe om verschillende delen van de plattegrond, zoals ramen en deuren, aan te passen. Zoek dus een plattegrondmaker waar u de blauwdruk kunt maken volgens uw specificaties.

  Een digitale camera als webcam gebruiken

Plattegronden importeren en exporteren

Als er aan een bestaande plattegrond moet worden gewerkt, moet de tool het importeren van plattegronden ondersteunen. Het bespaart u niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat de afmetingen nauwkeurig zijn. Het exporteren van de plattegrond is een andere handige functie waarmee u de blauwdruk eenvoudig met de belanghebbenden kunt delen.

Gelijktijdige 2D- en 3D-weergaven

Het wordt behoorlijk frustrerend als je moet schakelen tussen 2D en 3D tijdens het maken van een vloer. Met een goede plattegrondtool kun je 2D- en 3D-lay-outs tegelijkertijd op hetzelfde scherm bekijken. Naast het besparen van tijd, maakt het het proces van het maken van 3D-tools intuïtief en nauwkeurig.

systeem vereisten

Aannemers en ontwerpers moeten onderweg werken. Daarom is het niet voldoende om een ​​traditionele tool te kopen die alleen Windows en Mac ondersteunt. U hebt een plattegrondtool nodig die iOS en Android ondersteunt. Voordat u voor een tool kiest, moet u ook controleren of de specificatie-eisen overeenkomen met uw hardwarespecificatie.

Trainings- en demofaciliteiten

Gebruiksgemak is een factor waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een plattegrondmaker. Naast het selecteren van een applicatie die eenvoudig te gebruiken is, kun je ook controleren of het bedrijf een gratis demo aanbiedt. Het zal u helpen te begrijpen of u of uw team de functies van de software kunnen gebruiken.

Herbruikbare sjablonen

Soms moeten woningbouwers plattegronden van eerdere projecten hergebruiken. Als de plattegrondtool wordt geleverd met herbruikbare sjablonen, hoeft u niet helemaal opnieuw te beginnen, omdat het wijzigen van de indelingen volgens het nieuwe voorstel werkt.

2D-plattegronden in 3D-conversie

3D-plattegronden spelen een grote rol bij het verkopen van projecten door een plattegrond te visualiseren en te beoordelen hoeveel open ruimte er zal zijn wanneer het project is voltooid. Maar het maken van een 3D-plattegrond kan soms moeilijk zijn. Gelukkig kunnen sommige tools het proces vereenvoudigen door een 2D-lay-out automatisch om te zetten in 3D.

Plattegronden op schaal afdrukken

Met de functie voor afdrukken op schaal kunt u een 2D-plattegrond op één pagina afdrukken die u kunt gebruiken om te communiceren met aannemers en kopers. Het is essentieel voor huisvestingsprofessionals die het voor commerciële doeleinden willen gebruiken. Professionele makers van plattegronden zouden met dit kenmerk moeten komen.

Bekijk nu onze lijst met de beste makers van plattegronden voor het maken van een verbluffend plan voor hun bouwproject:

Roomle

Roomle is software voor het maken van plattegronden die zeer populair is bij interieurontwerpers en makelaars vanwege de hoogwaardige uitvoer. Deze tool helpt klanten om hun ruimte te visualiseren en laat u hun vloeren naar hun smaak ontwerpen en inrichten.

Met behulp van de 3D-catalogus kunt u de objecten eenvoudig aanpassen om een ​​ontwerp op maat te maken. Het creëert esthetisch aantrekkelijke plattegronden met hoogwaardige realistische afbeeldingen. De levendige presentatie van lay-outs verhoogt de verkoop en efficiëntie.

Roomle is ook beschikbaar als een smartphone-app die u gemakkelijk kunt openen. Bovendien ondersteunt dit platform eenvoudig samenwerken en delen met anderen. Als u zakelijke online portals wilt maken om uw klanten gehoste plattegronden te laten zien, is dit een van de beste opties.

KamerSchetser

KamerSchetser is een handige maker van plattegronden voor huiseigenaren, interieurontwerpers en bedrijven. Omdat het een speciaal hulpmiddel is voor plattegronden en huisontwerp, kunt u het zonder problemen gebruiken. Het wordt geleverd met een bewerkingstool voor klikken en slepen om het gemak te vergemakkelijken.

  Is het de moeite waard om 200 euro extra uit te geven?

Hiermee kun je ter plekke je plan aanpassen en delen met inkopers en aannemers. Bovendien kunt u met deze tool bestaande plattegronden, blauwdrukken of schetsen uploaden voor de professional die voor u aan de plattegrond kan werken.

Plattegronden gemaakt met RoomSketcher kunnen worden gedownload in PDF-, JPG- en PNG-indelingen om te delen. Daarnaast geniet je van de vrijheid om je ontwerp te tonen in interactieve 3D walkthroughs of 360 graden views.

Vloerplanner

Mensen die snel 2D- en 3D-plattegronden willen maken, moeten kiezen voor Vloerplanner. Duizenden professionals gebruiken deze tool om eersteklas plattegronden te maken. Met zijn hulp kunnen gebruikers binnen enkele minuten nauwkeurig 2D-plannen tekenen.

Hiermee kunt u meer dan 150.000 items gebruiken voor het ontwerpen en biedt het 2D- en 3D-beeldweergaven. Omdat het een cloudgebaseerde tool is, hebt u er overal en op elk apparaat naar keuze toegang toe.

U kunt aan uw project gaan werken door de projectblauwdruk te uploaden. Bovendien ondersteunt het het delen van uw plannen met anderen in een paar klikken. Zowel persoonlijke gebruikers als bedrijven zullen deze tool passend vinden.

Foyr Neo

Als je van interieurontwerp en planning houdt, moet je al bekend zijn met Foyr Neo. Hiermee kunt u onberispelijke plattegrondlay-outs maken door automatisch kamerinstellingen te berekenen en eenvoudig ontwerpen te maken. Zelfs als u ervoor kiest om vanaf het begin een plan te maken, zullen de moeiteloze functies de taak voor u gemakkelijker maken.

Met behulp van gemakkelijk toegankelijke 50.000+ 3D-modellen en texturen, kan men in een snel tempo plattegronden en ontwerpen maken. Voeg eenvoudig de details en beschrijvingen van de belangrijkste componenten van de vloer toe en de software biedt de klanten een digitale rondleiding door uw plan.

Het duurt ook maar enkele minuten om 4K fotorealistische renders te krijgen. Deze tool is ook compatibel met andere schets-apps en ondersteunt het importeren van lasermeters naar andere apparaten.

Plattegrond maker

Plattegrond maker is een snelle en nauwkeurige maker van plattegronden met ondersteuning voor blauwdrukken. U kunt uw visie van een perfecte lay-out materialiseren met behulp van de symboolbibliotheek. Naast 2D kun je het ontwerp ook in 3D bekijken.

Met Floor Plan Creator kunt u uw handgemaakte plattegrond ook gebruiken als sjabloon voor online plattegrondontwerp. Dit online platform synchroniseert automatisch de projecten in realtime, die u tegelijkertijd vanaf meerdere apparaten kunt benaderen.

Hier kunt u ontwerpen maken voor kamers van elke vorm of grootte en elementen toevoegen zoals deuren, ramen, meubels, nooduitgangen en EVAC-instellingen. De ondersteuning voor metrische en Engelse eenheden maakt het handig voor alle gebruikers.

Cedreo

Cedreo is een cloudgebaseerde 3D-architecturale tool die iedereen gemakkelijk kan gebruiken. Met deze softwaretoepassing voor huisontwerp en vloerplanning kunt u verschillende projecten maken en beheren. Deze tool is ideaal voor huiseigenaren, architecten, landschapsontwerpers en interieurontwerpers. Zelfs mensen zonder ervaring met 3D-ontwerp kunnen deze tool gebruiken.

Naast een intuïtieve interface biedt Cedreo zijn gebruikers een reeks begeleide stappen om het proces te doorlopen. Zelfs als u er plattegronden voor meerdere projecten tegelijk op maakt, kunt u ze allemaal bijhouden.

Het laat je ook projecten per klant organiseren, meerdere versies van hetzelfde project opslaan en ernaar zoeken. Bovendien is de bibliotheek met plattegrondsymbolen handig om snel nauwkeurige ontwerplay-outs te maken.

  Hoe de automatische tabbladvernieuwing in Chrome uit te schakelen?

Homestyler

Homestyler is een unieke maker van plattegronden met coole functies voor het maken van je eigen huisontwerp. Met behulp van de 4K grafische ontwerptools kunt u 3D- en 2D-plattegronden visualiseren.

Dankzij de virtuele doorloop van uw ontwerp in fotorealistische renders, kunt u een meeslepende ervaring hebben.

Met behulp van de enorme meubelbibliotheek van Homestyler kun je elke hoek van je huis ontwerpen en zien hoe het eruit ziet. Het stelt u ook in staat om deuren, ramen en muurkleuren aan te passen aan uw voorkeur.

Als een van de meest gebruiksvriendelijke apps voor interieurontwerp, biedt het verschillende handige functies die zowel professionals als amateurs kunnen gebruiken. Samenwerkende teams zullen dit platform als zeer effectief ervaren.

Planner 5D

Als u op zoek bent naar een betrouwbaar hulpmiddel voor woningplannen en interieurontwerp voor niet-professionals, Planner 5D is de software voor jou. Het heeft een rijke verzameling vormbibliotheken die u kunt gebruiken om blauwdrukken van uw ideeën te maken. De geavanceerde plattegrondontwerper gebruikt kunstmatige intelligentie om uw blauwdruk om te zetten in een digitaal en interactief plan van hoge kwaliteit.

Of het nu gaat om het maken van plattegronden voor uw huis, kantoor of commerciële ruimte, met deze applicatie kunt u snel en efficiënt 2D- of 3D-lay-outs maken. Na het maken van het plan kan de tool het omzetten in een HD fotorealistische 3D-weergave.

Hoewel nieuwe gebruikers het misschien moeilijk vinden om deze app te gebruiken, zullen ze er na verloop van tijd aan wennen. Dit online platform heeft ook downloadbare apps voor Mac, iOS en Android.

HomeByMe

HomeByMe is een maker van plattegronden met alle slimme functies die je nodig hebt om hun volgende projecten te plannen en moeiteloos te beheren. Met deze intuïtieve tool maakt u naadloos uw plannen in 2D en levert u deze aan in een 3D-layout.

Als je inspiratie nodig hebt bij het maken van je plattegrond, kun je altijd hulp krijgen van de HomeByMe-community. Het heeft een behulpzame community waar u uw project met anderen kunt bespreken en de projectgalerij kunt bekijken met het werk van andere gebruikers.

Enkele van de andere functies zijn de conversie van een 2D-plan naar 3D, het maken van realistische fotobeelden en een 360-gradenoverzicht. Gebruikers kunnen de plannen eenvoudig online met anderen delen en hun feedback krijgen. Met de mobiele app kun je deze vloerplanner onderweg gebruiken.

Conclusie

Met makers van plattegronden kun je sneller werken, samenwerken met je gedistribueerde team en verbluffende ontwerpen maken waar je klanten dol op zullen zijn. De krachtige eigenschappen van deze tools zorgen ervoor dat je de plannen kunt laten zien zoals je het hebt gevisualiseerd.

Kies voor een van deze tools en begin met het ontwerpen van betere plattegronden. Indien nodig kunt u software voor het modelleren van bouwinformatie gebruiken voor uw projecten.

gerelateerde berichten