9 Premium Stock Photo-sites voor uw volgende project [2023]

Stockfoto’s zijn momenteel het meest gebruikte type foto’s dat wordt gebruikt door bedrijven en makers van inhoud. Laten we een aantal sites met premium stockfoto’s voor uw projecten regelen.

Alle internetplatforms zijn sterk afhankelijk van hun visuele componenten. Het verkrijgen van uitstekende foto’s van hoge kwaliteit voor uw website kan een uitdaging zijn als u geen toegang heeft tot dure apparatuur, een schat aan ervaring en veel vrije tijd. Dit is waar stockfoto’s of afbeeldingen te hulp komen.

Hoewel ze een slechte reputatie hebben vanwege het hebben van smakeloze foto’s van lage kwaliteit, zijn stockbibliotheken tegenwoordig een haalbare keuze. De kwaliteit is vaak uitstekend, of het nu gaat om kleine, middelgrote of kolossale stockfotografie-sites. Er is ook veel meer diversiteit in termen van de afgebeelde individuen.

In dit artikel wordt besproken hoe het gebruik van de juiste stockfoto’s uw merkimago kan maken of breken. We zullen ook bespreken waarom premium stockfoto’s beter zijn dan het gebruik van gratis royaltyvrije afbeeldingen. Ten slotte bekijken we de beste zijkanten van premium stockfoto’s voor uw volgende project.

Wat zijn stockfoto’s?

Een stockfoto is een afbeelding die kan worden gekocht met een licentie voor persoonlijk of professioneel gebruik. De aantrekkingskracht van stockfotografie is dat u de ideale afbeelding direct kunt vinden door te zoeken op een stockfotowebsite. De andere optie, die misschien prijzig is, is het inschakelen van een fotograaf om uniek materiaal te leveren.

Stockfoto’s bieden tal van voordelen voor bedrijven en creatievelingen, maar tijd- en financiële besparingen zijn de meest prominente, opvallende en directe voordelen. Er zijn al stockfoto’s gemaakt en deze zijn beschikbaar voor gebruik. U kunt een licentie downloaden en gebruiken volgens de overeengekomen voorwaarden zodra u ervoor betaald heeft.

Waarin verschillen stockfoto’s van normale foto’s?

Stockfoto’s zijn reeds bestaande afbeeldingen waarvoor een licentie kan worden verkregen door een vergoeding te betalen aan de fotografen die ze hebben gemaakt, evenals aan de beeldbanken die verantwoordelijk zijn voor het in omloop houden ervan. Als gevolg hiervan heeft de klant die de afbeeldingen koopt de vrijheid om ze rechtmatig te gebruiken in verschillende contexten, terwijl de auteur eigenaar blijft van het copyright van het werk.

Toch omvatten stockfoto’s veel meer dan alleen fotografie. Vectorbestanden zijn beschikbaar als illustraties, bewerkbare sjablonen voor afdrukmateriaal, afbeeldingen voor sociale media, enz. Ze kunnen zelfs stockvideo’s, 3D-modellen en muziek bieden die geschikt zijn voor infographics en die allemaal toegankelijk zijn voor licenties.

Bij stockfotografie levert de fotograaf een foto en ander visueel materiaal dat hij al heeft gemaakt, bewerkt en gepolijst voor gebruik in verschillende creatieve contexten. Meestal sturen ze het naar een beeldbank die de licentiewinst deelt met de fotograaf.

  Een inleiding tot Prometheus en Grafana

Simpel gezegd, stockfoto’s geven consumenten de beelden die ze vaak nodig hebben zonder om krediet te vragen en bieden fotografen een eenvoudigere methode om geld te verdienen met hun werk.

Hoe kunnen stockfoto’s uw merkimago beïnvloeden?

Het kost geld en tijd om een ​​fotograaf of grafisch ontwerper in te huren om het unieke imago van een bedrijf te creëren. Naast dure honoraria die aan professionals worden betaald, kan er weken of zelfs langer zijn tussen het moment van inhuren en de levering van de voltooide foto’s.

Dezelfde problemen doen zich voor bij het verwerven van de tools en vaardigheden die nodig zijn om uw eigen afbeeldingen te produceren. Zoals we net hebben gelezen, zijn er al stockfoto’s gemaakt en beschikbaar voor gebruik.

Een van de meest cruciale conversietools van een bedrijf is de website, en het gebruik van smakeloze stockfoto’s kan de zaak alleen maar verergeren. Slechte stockfoto’s zijn meer dan alleen maar smakeloos en saai. Het kan er ook voor zorgen dat bezoekers uw website en daarmee uw bedrijf verlaten.

Slechte stockfoto’s hebben het gevoel dat ze warmer en uitnodigender moeten zijn. Consumenten ontdekken graag waarom en hoe uw bedrijf aan hun eisen kan voldoen in plaats van de les te lezen. Als stockfoto’s overdreven verkoopgericht lijken, kunnen potentiële kopers afhaken.

Dit is de reden waarom het kiezen van de juiste stockfoto een cruciale taak is. Stockfoto’s kunnen uw merkimago zeker opbouwen of breken, maar met de juiste kennis en inzichten kunt u uw bedrijf laten bloeien door stockfoto’s te gebruiken.

Waarom zijn premium stockfoto’s beter dan het gebruik van gratis royaltyvrije afbeeldingen?

Een royaltyvrije licentie staat een groot aantal toepassingen toe. Het opnemen van de foto’s in grotere ontwerpen is alleen toegestaan ​​door beeldbanken.

De afbeelding moet worden bewerkt en aangepast om bij uw project te passen in plaats van precies te worden weergegeven zoals u deze hebt verkregen. Zelfs de kleinste bewerkingen, zoals een kleine hoeveelheid bijsnijden of een afbeeldingsfilter, zijn acceptabel op de meeste websites met stockfoto’s.

Vanwege hun lagere initiële kosten en onbeperkte gebruiksopties zijn royaltyvrije foto’s zonder twijfel de meest kosteneffectieve optie.

Elk later gebruik moet apart worden betaald en stockfoto’s zijn vooraf duurder. U kunt echter meer betalen voor exclusief gebruik, en de kwaliteit is doorgaans uitstekend. Het is minder waarschijnlijk dat een stockfoto vaak wordt gebruikt, zelfs als u niet betaalt voor exclusieve rechten vanwege de financiële beperkingen voor sommige klanten.

Adobe Stock

Adobe Stock is een divisie van het softwarebedrijf Adobe. Om u te helpen de perfecte foto voor uw artistieke inspanningen te vinden, is deze database zorgvuldig geselecteerd met foto’s, films, tekeningen, vectorafbeeldingen, sjablonen en 3D-materialen.

Via de website is het goed te bereiken. Bovendien is het verbonden met het Creative Cloud-platform, waardoor het eenvoudig te gebruiken is in elk Adobe-product, inclusief Photoshop en Illustrator.

Naast een gratis proefperiode van 30 dagen brengt Adobe ook kosten in rekening voor zijn diensten daarbuiten. De maandelijkse lidmaatschappen omvatten “standaardmaterialen”, zoals typische afbeeldingen, sjablonen, 3D-modellen en muzieknummers. De 10 basisactiva zijn inbegrepen in de basisprijs van $ 29,99 van een abonnement. U moet $ 199,99 per maand betalen voor 750 basisactiva.

  Hoe u uw Crunchyroll-account permanent kunt verwijderen

Shutterstock

Een uitgebreide stockfotowebsite is Shutterstock. Het is de grootste website met stockfoto’s die beschikbaar is, met meer dan 1 miljard beschikbare afbeeldingen om te doorzoeken. Ze behoorden tot de originele stockfotowebsites, wat verklaart waarom.

Ongeveer een miljoen verschillende fotografen dragen bij aan hun voorraad. Shutterstock biedt online bewerkingsmogelijkheden naast de koppeling met Adobe Creative Cloud-programma’s als u uw foto’s moet aanpassen.

Naast het gebruik van de browser om het te bekijken, kunt u afbeeldingen downloaden via de iOS- en Android-applicaties.

Een Chrome-extensie vergelijkt elke afbeelding uit het publieke domein die u op internet selecteert met een gelijkwaardige afbeelding op Shutterstock.

Depositphotos

Depositphotos is een van de meest indrukwekkende stockfotowebsites. Je hebt een breed scala aan keuzes vanwege de diepte van de database, van gestileerde foto’s tot meer luchtige en rechttoe rechtaan foto’s.

Bovendien bieden ze speciale effecten, sjablonen, muziek en films die allemaal royaltyvrij zijn. Met de geavanceerde zoekbalk op Depositphotos kunt u zelfs zoeken op basis van de camerahoek.

U kunt na het selecteren van uw afbeelding de gewenste grootte en kwaliteit selecteren. Ze bieden u vergelijkbare fotoselecties onder die van u die geschikter kunnen zijn voor uw doeleinden. Er zijn verschillende tools beschikbaar op Depositphotos die u ook kunt gebruiken.

Ze bevatten tools die je afbeelding kunnen upgraden of een achtergrond kunnen verwijderen. Voor degenen die meer bedreven zijn in bewerken, is dit nuttig.

Depositphotos heeft verschillende betalingsmogelijkheden. Ze hebben maandelijkse betalingstarieven, afhankelijk van het aantal foto’s dat u van de website downloadt. Dit varieert van $ 13 tot $ 299, afhankelijk van de foto’s die u downloadt.

Freepik

Freepik is een afbeeldingenbibliotheek die gebruikers zowel gratis als betaalde stockfoto’s biedt. Foto’s, tekeningen en vectorafbeeldingen maken allemaal deel uit van het materiaal dat het webplatform maakt en verspreidt. De premiumversies op instapniveau kosten bijna $ 14 per maand.

Het platform maakt gebruik van een freemium-benadering voor contentdistributie, waardoor gebruikers er gratis toegang toe hebben, maar ook de mogelijkheid biedt om zich te abonneren op extra voordelen, waaronder toegang tot extra premiumbronnen, de keuze om geen geconsumeerde content toe te schrijven, of een grotere aantal dagelijkse downloads.

Gedrongen

Stocksy opereert op coöperatieve basis in tegenstelling tot veel andere stockfotografiebedrijven. Deze website geeft de bijdragende artiesten een belang in het bedrijf en een grotere verlaging van de verkoopopbrengst. Voor ontwerpers en fotografen is het ongetwijfeld voordelig.

Het adverteert zichzelf als een art-forward, royalty-free beeld- en videobureau. Door dit principe wordt het eenvoudig om origineel, voortreffelijk authentiek materiaal te vinden. De royaltyvrije licentie heeft een startprijs van $ 15.

Getty-afbeeldingen

Mogelijk vindt u een aanzienlijke selectie afbeeldingen, vectoren, afbeeldingen, video’s en audio bij Getty Images, waaronder artistieke, journalistieke, moderne en historische afbeeldingen uit hun gearchiveerde materiaal. De prijs voor elke afbeeldingsgrootte (extra klein, klein, medium en enorm) die u zou kunnen kopen, verandert dan op basis van de grootte.

  9 beste Arabische kanalen op Kodi

Er is ook een verscheidenheid aan middelen, materialen en diensten beschikbaar om u te helpen uw werk perfect af te ronden. Met besparingen voor het kopen van fotobundels, beginnen enkele foto’s bij $ 375 of $ 499 om te downloaden. Er zijn opties met onbeperkte downloads en samenwerkingsfaciliteiten als je foto’s nodig hebt voor een team.

iStock

iStock biedt vrijwel alles wat u maar wilt, inclusief foto’s, afbeeldingen, sjablonen voor advertentiecampagnes en een video-editor. Het is een dochteronderneming van de enorme Getty Images-database. iStock is een fantastisch alternatief als je maar met één stockmediaplatform kunt werken.

Het is een fantastische optie voor eigenaren van kleine bedrijven die toegang willen tot een schat aan kant-en-klaar materiaal. Er zijn advertenties op sociale media, posters en video’s. Ze bieden essentiële, premium en premium + video-abonnementen. Afhankelijk van het type en de hoeveelheid informatie die u wilt downloaden, varieert de maandelijkse vergoeding van $ 29 tot $ 333.

Verhaalblokken

Storyblocks biedt onbeperkte toegang tot foto’s, films en muziek geselecteerd door een team van internationale professionele fotografen. Het maken van mappen, het downloaden van voorvertoningen met watermerk om de ideale afbeelding voor uw persoonlijke of professionele project uit te testen, het organiseren van uw downloads en het delen van mappen met uw team of klanten is allemaal mogelijk na het aanmaken van een account.

De gebruikersinterface van Storyblocks is helder en duidelijk. Alles is vrij van royalty’s. Dus zelfs nadat uw abonnement is verlopen, kunt u het blijven gebruiken.

Voor elk thema zijn verschillende oplossingen beschikbaar voor uw persoonlijke of professionele onderneming. Onbeperkte downloads van afbeeldingen en video’s zijn beschikbaar voor $ 29 per maand of $ 349 per jaar.

Envato-elementen

Miljoenen bronnen zijn beschikbaar op Envato Elements, waaronder stockfoto’s, lettertypen, muziek en sitelay-outs. Naast al deze visuele middelen, zou u met lidmaatschap toegang hebben tot hun bedrijfsbeheertools en instructiecursussen. Voor ontwikkelaars en website-ontwerpers is dit echt een fantastische bron.

U kunt door hun fotobibliotheek bladeren voor specifieke, prachtig gemaakte afbeeldingen met behulp van tags, oriëntatie, achtergrondkleuren en tags. Het individuele abonnement van Envato is $ 16,50 per maand, en teams van vijf leden beginnen bij $ 10,75 per maand per persoon, waarbij de prijzen dalen naarmate u meer mensen toevoegt. Er zijn geen vaste kosten voor het Enterprise-plan.

Conclusie

Het is het beste om waar mogelijk altijd echte, relevante en realistische foto’s te gebruiken voor uw beeldmateriaal. Het zou een moeizame taak zijn om voor elk onderwerp foto’s te maken of een keuze te maken uit uw eigen archief met zelfgemaakte foto’s. Stockfoto’s kunnen een verstandig alternatief zijn als ze voldoen aan de eisen van bedrijven.

Sommige critici beweren dat u geen stockfoto’s moet gebruiken, omdat ze van slechte kwaliteit zijn, generiek zijn en vaak worden gebruikt, wat de waarde en reputatie van uw bedrijf verlaagt.

Ze vergissen zich echter. Tegenwoordig leveren beeldbanken afbeeldingen van hoge kwaliteit met een aanzienlijke esthetische en economische waarde. U mag de afbeeldingen wijzigen om ze on-brand en onderscheidend te laten lijken.

U kunt ook perfecte aanbieders van stockvideo’s verkennen voor uw productpromotie.