9 sites om rechtenvrije muziek voor je video’s te vinden

Het vinden van de perfecte muziek 🎵 voor je video’s is een uitdagende klus.

Passende muziek kan je video naar een hoger niveau tillen dan wat dan ook. Ongepaste muziek kan al je inspanningen voor het maken van video’s tegelijkertijd verpesten.

Als je naar verschillende video’s op YouTube kijkt, zul je zien dat elke video uit muziek bestaat. En elke dag wordt het vinden van de beste royaltyvrije deuntjes en muziek hectisch voor videomakers. Dit is het geval voor mensen met kleinere budgetbeperkingen.

Maar voordat we doorgaan met het vinden van royaltyvrije muziekbronnen, laten we eerst begrijpen wat het is.

Wat is rechtenvrije muziek?

Het is een licentie waarmee de koper een muziektoon in meerdere toepassingen kan gebruiken met slechts eenmalige aankopen. Het betekent dat de koper de muziekeigenaar niet herhaaldelijk hoeft te betalen bij terugkerend gebruik.

Dus, kun je gratis royaltyvrije muziek hebben?

Ja, bij sommige audioproviders of artiesten mag je hun muziek gratis gebruiken. U hoeft hiervoor geen vooruitbetaling te doen. Het copyright van de muziek blijft echter bij hen. De muziekeigenaar bepaalt zelf de soorten licenties voor de muziek.

Voordelen van rechtenvrije muziek

Voor videomakers zijn er verschillende voordelen van het gebruik van royaltyvrije muziek. Laten we er een paar verkennen.

  • Goedkoop of gratis: rechtenvrije muziek biedt een kosteneffectieve manier om muziek aan je video’s toe te voegen. U kunt zelfs gratis royaltyvrije muziek vinden. Het verschil zit hem in de kwaliteit van de muziek.
  • Geen problemen met auteursrechten: door royaltyvrije muziek te gebruiken, kunt u problemen met auteursrechtschendingen voorkomen.
  • Herhaaldelijk gebruik: Royaltyvrije muziek stelt u in staat om deze in meerdere toepassingen te gebruiken, afhankelijk van uw licentietype.
  9 beste SEO-plug-ins voor WordPress

Stel je voor dat je dagen en uren hard hebt gewerkt aan het maken van een video, het promoten ervan en meer. En uiteindelijk weet je dat het is verwijderd vanwege inbreuk op het auteursrecht. Dit gebeurt met veel videomakers, vooral degenen die net dit veld zijn binnengegaan.

Al deze dingen kunnen worden vermeden als u royaltyvrije muziek gebruikt. Dit geeft je een manier om rechtsgeldige video’s te maken en een betaalbare optie om boeiende inhoud te maken.

Er zijn meerdere sites online die royaltyvrije muziek aanbieden. U kunt de daar beschikbare muziek gebruiken en indrukwekkende video’s effectief maken.

Laten we eens kijken naar enkele goede websites waar u royaltyvrije muziek kunt vinden.

Bensound

Bensound biedt copyright-safe en kant-en-klare royaltyvrije muziek voor platformen als YouTube, TikTok, Vimeo, Twitch, Instagram, etc. Je krijgt een levenslange geldige licentie, ook na het sluiten van je account of lidmaatschap.

De royaltyvrije muziek die u hier krijgt, omvat Ambient, Epic, Calm, Dark, Folk, Jazz, Rock en meer.

Pixabay

Pixabay biedt je meer dan 110.000 royaltyvrije muzieknummers. Deze nummers zijn ideaal voor gebruik in YouTube-video’s, achtergrondmuziek, podcasts en meer. Naast muziek kunt u royaltyvrije video’s en afbeeldingen krijgen.

Alle muziek is beschikbaar onder de Pixabay-licentie, waardoor de nummers veilig zijn. En je hebt ook geen toestemming van de artiest nodig.

  Lijsten met meerdere niveaus maken in Google Documenten

Geluidsstreep

Soundstripe geeft je toegang tot meer dan 70.000 SFX en meer dan 8000 nummers van labelkwaliteit. U kunt deze royaltyvrije muzieknummers gebruiken op uitzending, YouTube of meer.

Soundstripe biedt naast zijn royaltyvrije muziek ook 100 gratis Tropic Color-bewerkingsmiddelen.

Het bestaat ook uit muzieknummers van Grammy-winnende artiesten. De muziekcategorieën die u hier kunt verkennen, zijn klassiek, elektronisch, vrolijk, soundscapes, akoestiek, indierock en meer.

Vijver5

Pond5 presenteert een van de grootste stockmuziekbibliotheken die u toegang geeft tot miljoenen royaltyvrije muzieknummers. Alle nummers zijn veilig voor YouTube en vormen geen belemmering voor het genereren van inkomsten met uw inhoud.

Hier kun je royaltyvrije nummers ontdekken vanaf slechts $ 5. De tracks die je kunt hebben zijn actie, akoestisch, ambient, kalm, donker, verdrietig, hiphop, enz.

Epidemisch geluid

Op zoek naar royaltyvrije muziek voor je video’s, podcasts of streams? Epidemic Sound heeft een onbeperkte bibliotheek met geluidseffecten en muziektracks die auteursrechtelijk beschermd zijn.

De licenties die de muziektracks bevatten, bevatten alle benodigde rechten. U kunt persoonlijke en commerciële abonnementen hebben bij Epidemic Sound en genieten van een gratis proefperiode van 30 dagen. U kunt de royaltyvrije muziek gebruiken om inhoud te maken voor YouTube, Twitch, Facebook, Instagram en meer.

Taketonen

Taketones biedt claimvrije muziek of soundtracks die je op elk platform kunt gebruiken. De genres die je hier kunt verkennen, zijn onder meer corporate, cinematic, folk, rock, ambient, kids, funk, pop en meer.

Het beste van Taketones is dat de muziektracks minimale bewerking vereisen. Dit komt omdat ze meestal verkrijgbaar zijn in versies van 60, 30 of 15 seconden, waardoor ze gemakkelijk te gebruiken zijn.

  Hoe Safari op iPhone en Mac te updaten

Gratis muziekarchief

Free Music Archive biedt royaltyvrije muziek die volledig auteursrechtelijk beschermd is. Je kunt de muziek van FMA gebruiken op verschillende platforms zoals Facebook, YouTube of een podcast.

Dit platform geeft je direct toegang tot originele muziek van onafhankelijke artiesten. Alle muziek kan gratis worden afgespeeld, gedeeld en zelfs gedownload.

SoundCloud

Verken een uitgebreide collectie royaltyvrije muziek met SoundCloud. De nummers waarop geen copyright rust, zijn ideaal voor bands, muziekproducenten en onafhankelijke videomakers.

Je kunt de tracks op elk platform gebruiken, zoals Twitch, YouTube, enz., en zonder problemen geld verdienen met je inhoud.

Bewegingsreeks

Verken de royaltyvrije muziek van Motion Array online en verbeter de kwaliteit van uw video’s zonder problemen met auteursrechtclaims.

U kunt zich abonneren op hun maandelijkse of jaarlijkse pakketten en genieten van onbeperkte toegang tot hun muziekbibliotheek.

Conclusie

Dus als je moeite hebt om muzieknummers voor je video’s te vinden die geen inbreuk op het auteursrecht veroorzaken, probeer dan deze websites. Hun uitgebreide muziekbibliotheek kan u helpen om inhoud van de beste kwaliteit aan uw publiek aan te bieden zonder enige overtreding.

Misschien wil je ook de beste open-source video-editors verkennen.

gerelateerde berichten