9 Software voor datacenterinfrastructuurbeheer (DCIM).

Er is een toenemende wereldwijde trend om software voor datacenterinfrastructuurbeheer (DCIM) te gebruiken om de operationele efficiëntie binnen datacenters te verbeteren. Deze trend is niet beperkt tot grote ondernemingen, aangezien ook kleinere organisaties DCIM gebruiken om de dagelijkse uitdagingen van hun datacenterexploitanten te verlichten.

Dit gedeelte gaat door verschillende topmerken en hun functies die DCIM-tools bieden.

Wat is datacenterinfrastructuurbeheersoftware (DCIM)?

DCIM-software is een gespecialiseerde tool die is ontworpen om uitgebreid beheer en volledig inzicht in de werking van een datacenter te bieden.

Het doel is het bewaken, beheren en controleren van alle aspecten van een datacenterinfrastructuur, zoals voeding en koeling, IT-middelen, ruimtegebruik, netwerkconnectiviteit, enz.

IT-apparatuur zoals servers, opslag en andere netwerkapparaten, evenals faciliteitsinfrastructuurmechanismen zoals stroomverdelingseenheden en airconditioners, worden allemaal in realtime beheerd met behulp van DCIM-software.

De software biedt een volledig beeld van de fysieke infrastructuur van het datacenter, inclusief stroom- en koelsystemen, racks, servers, netwerkapparatuur, connectiviteit en opslagapparaten.

De implementatie van DCIM helpt organisaties om elk apparaat en onderdeel dat deel uitmaakt van het datacenter nauwlettend in de gaten te houden om de beschikbare bronnen te optimaliseren, downtime te verminderen en de algehele operationele efficiëntie te verbeteren.

DCIM is een krachtige oplossing voor het automatiseren van datacenteractiviteiten en het verhogen van de ROI voor organisaties van alle soorten en maten.

Volgens een Mckinsey-rapport zal het aantal datacenters in de VS tot 2030 naar verwachting met 10% per jaar toenemen. DCIM-oplossingen zijn essentieel in deze op groei gerichte industrie, omdat ze de kosten verlagen, de productiviteit verhogen, de ruimte maximaliseren, de integratie verbeteren en kostenbesparende oplossingen.

Wie gebruikt DCIM-software?

IT-beheerders gebruiken DCIM-software om IT-activa en andere apparaten te volgen en te beheren, het stroomverbruik te bewaken en de toewijzing van capaciteit en middelen te plannen. IT-managers kunnen programma’s toewijzen aan de beste hardware en het gebruik van middelen maximaliseren door snel toegang te krijgen tot relevante gegevens. Zelfs het bijhouden van de stijgende werkdruk en de eisen van de consument wordt voor hen gemakkelijker gemaakt door DCIM.

Datacentermanagers kunnen ook slimmere beslissingen nemen en hun faciliteiten effectiever beheren met DCIM om beter te begrijpen hoe hun datacenter in realtime functioneert en mogelijke problemen op te lossen voordat ze kritiek worden.

Simpel gezegd, IT-managers en -personeel gebruiken DCIM om het meeste uit hun datacenterbronnen te halen en de best mogelijke prestaties en betrouwbaarheid voor hun essentiële applicaties en systemen te garanderen.

Voordelen van DCIM

Om datacenteractiviteiten te stroomlijnen en de belasting voor operators in allerlei soorten bedrijven te verlichten, wordt DCIM-software wereldwijd steeds vaker gebruikt. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van het implementeren van DCIM:

✅ Grotere zichtbaarheid: Met DCIM-software kunnen beheerders hun volledige IT-infrastructuur bewaken en besturen vanaf een centrale locatie met meer inzicht in de fysieke infrastructuur.

✅ Beter beheer van resources: DCIM verzamelt datastatistieken van verschillende datacentercomponenten en apparaten die ervoor zorgen dat de juiste apps op de juiste hardware werken en dat elke applicatie effectief gebruik maakt van de resources die eraan zijn toegewezen. Het helpt managers om betere beslissingen te nemen en middelen te beheren.

✅ Verbeterde uptime: dankzij de voortdurende bewaking van verschillende apparatuur en faciliteiten van de infrastructuur, helpt het gemakkelijker systeemzwakheden te detecteren, wat helpt bij het oplossen van problemen en het aanpakken van mogelijke omgevings-, netwerk- en stroomgerelateerde systeemstoringen voordat ze escaleren tot kritieke problemen.

✅ Energie-efficiëntie: het verzamelt gegevens van verschillende energiegerelateerde apparatuur, zoals meetwaarden voor temperatuur, vochtigheid, luchtstroom en stroomverbruik van netwerkapparaten, racks, enz. Deze gegevens bieden waardevolle inzichten in manieren om het energieverbruik te verminderen en de kosten te verlagen.

✅ Minder risico: DCIM-software bewaakt de infrastructuur van kritieke faciliteiten, verzamelt en rapporteert gegevens en waarschuwt gebruikers bij overschrijdingen van drempels om storingen te voorkomen.

Welke functies moet u kennen voordat u DCIM-software selecteert?

Voordat u een Data Center Infrastructure Management (DCIM)-oplossing kiest, is het essentieel om een ​​volledig begrip te hebben van de vereisten van uw organisatie. Gezien het feit dat deze branche zoveel subcategorieën heeft, is dit zeer cruciaal.

Het vinden van de perfecte DCIM-oplossing die aan uw specifieke eisen en functies voldoet, kan een uitdaging zijn zonder een grondig begrip, waardoor de efficiëntie en het succes van uw activiteiten in gevaar komen.

Laten we in dit gedeelte enkele functies bekijken waar u op moet letten voordat u DCIM-software koopt of implementeert in hun datacenters.

➡️ Energiemonitoring: het bijhouden van de efficiëntie van het stroomverbruik is een van de cruciale factoren voor een efficiënte werking van het datacenter. DCIM moet een gebruiksvriendelijke interface hebben om gegevens van het datacenter, racks, kasten en IT-hardware om te zetten in bruikbare informatie en waarschuwingen op meerdere niveaus te bieden om verschillende apparatuur en datapunten te bewaken.

  10 beste hostingplatforms voor Python-toepassingen

➡️ Activabeheer: een van de belangrijkste factoren waarnaar u moet zoeken in DCIM-software. Het helpt bij het beheer van volledige IT-hardwaremiddelen, stroomapparaten, koelapparaten, enz. Kortom, het bedient en volgt end-to-end datacentercomponenten en -apparaten.

➡️ Vloer- en rackbeheer: Effectief ruimte- en rackbeheer kan datacenters aanzienlijk helpen bij het optimaliseren van de fysieke ruimte, het gebruik van rackunits en de geografische indeling van bedrijfsmiddelen.

➡️ Kabel- en gestructureerd netwerkbeheer: een DCIM-systeem met adequate kabelbeheermogelijkheden gaat verder dan alleen het traceren van verbindingen van punt A naar punt B. Het moet in staat zijn om vindbare koppelingen te identificeren en deze visueel weer te geven en te volgen, connectiviteitshiërarchieën vast te stellen en, met name , voer deze taken met gemak uit.”

➡️ Capaciteitsplanning: Schaalbaarheid is een van de andere factoren waarover DCIM-software moet beschikken. Het nauwkeurig plannen van datacentercapaciteit is cruciaal voor IT-succes. Overprovisioning verspilt middelen; overprovisioning leidt tot downtime en ontevreden klanten. Capaciteitsplanning is complex door fluctuaties in bezetting en vereist geavanceerde planning en calculaties.

Concluderend zou de DCIM-software in staat moeten zijn om end-to-end datacenteractiviteiten te bewaken en te beheren, inclusief IT-activa, gegevensopslag, back-upbeheer, in staat om hardware en software te upgraden, noodplanning, noodherstel, rapportage en optimalisatie, netwerk prestatiebewaking, enz.

In het onderstaande gedeelte wordt ingegaan op de wereldtopleiders op het gebied van DCIM-tools.

Atlassian

Atlassian is een van de meest populaire en beproefde en is door meer dan 250.000 bedrijven overgenomen. De enterprise-oplossing voor datacenters voldoet aan de wisselende behoeften van organisaties van elke omvang.

De software wordt gebruikt door enkele van ’s werelds beste organisaties, zoals Nasdaq, ANZ, Cisco, Marriott, NASA, Nielsen, enz.

Het bedrijf biedt de volledige softwaresuite die nodig is om een ​​datacenter succesvol te runnen, inclusief Agile & DevOps voor betere samenwerking, automatisering en intelligente workflows, IT-servicebeheer voor snellere transformatie en werkbeheer voor teamwerk en voor organisaties van al uw taken, van een centrale locatie.

Jira Software, Jira-servicebeheer, Confluence voor documentsamenwerking, Bitbucket voor codebeheer, Bambo voor testen en implementeren, en Crowd-software voor gecentraliseerd gebruikersbeheer zijn de softwarestacks die worden gebruikt om deze taken te ondersteunen.

Teams kunnen productiever werken, tijd besparen en gemakkelijker samenwerken met behulp van de oplossingen. Teams kunnen zich concentreren op het leveren van hoogwaardige goederen en diensten met de volledige bedrijfsoplossing van Atlassian, terwijl het platform de uitdagende taken van versiebeheer en gegevensbeheer beheert.

De belangrijkste kenmerken zijn verhoogde identiteitscontroles, apps en uitbreidbaarheid, compliance en beveiliging, schaalbaarheid en prestaties, infrastructuur en operaties, geavanceerd gebruikersbeheer, gegevens, inzichten, enz.

Atlassian’s Data Center is een betrouwbare oplossing voor ondernemingen die een schaalbaar en goed presterend platform nodig hebben. De oplossing is met name geschikt voor bedrijven die hoge beschikbaarheid en snelle reactietijden nodig hebben.

Ondernemingen die op zoek zijn naar een schaalbaar en krachtig platform, hebben een betrouwbare keuze in het datacenter van Atlassian. De oplossing is vooral geschikt voor bedrijven met een strikte behoefte aan snelle reacties en continue bereikbaarheid.

Zonnevogel

Sunbird is een bekroonde leider in DCIM van de tweede generatie voor beheer van datacenters op afstand. De Sunbirds-producten worden wereldwijd door duizenden klanten gebruikt, houden toezicht op miljoenen activa in honderdduizenden racks en bewaken dagelijks miljarden datapunten.

Het biedt een uitgebreide 3D-weergave van uw datacenter. Het heeft meer dan 100 vooraf gebouwde dashboard-widgets om de capaciteit van uw activa nauwkeurig te beoordelen en uw activabeheer te verbeteren met geavanceerde functies die alles dekken, van servers tot blades, voedingen en harde schijven.

Volg eenvoudig uw datacenteractiva, zoals servers, netwerken, opslag, enz.; u kunt zelfs aangepaste velden toevoegen om direct gedetailleerde informatie te krijgen. Rapporten kunnen ook snel worden gegenereerd om ervoor te zorgen dat activa worden nageleefd.

Het dataframework van Sunbird is ontworpen om de naadloze extractie en koppeling van gegevens te vergemakkelijken voor integratie met tools van derden, zoals Tableau, BMCRemedy, PowerBI, ServiceNow, enz., via ODBC en API’s zonder dat verdere configuratie nodig is.

De Power IQ-oplossing voor energiebeheer van Sunbird volgt en meet het energieverbruik via ASHRAE-koelkaarten en Smart Rack-weergaven. Het biedt realtime dashboards en rapporten om besparingen in datacenters te helpen identificeren. Informatie wordt geconsolideerd in bruikbare rapporten voor berekeningen op PUE-niveau van Green Grid.

Functies

 • Intelligent zoeken naar capaciteit om eenvoudig capaciteit voor nieuwe apparatuur te vinden
 • Automatische en onmiddellijke berekening van het vermogen
 • Verzamelt automatisch gegevens van gebouw-, IT- en niet-IT-feeds
 • Voorspellingscapaciteit met real-time resourcebeheer
 • Kant-en-klare en aangepaste rapporten voor elk datacenterscenario

Als u op zoek bent naar een end-to-end datacenterbeheeroplossing om verschillende aspecten te beheren, zoals activa, capaciteit, energie, omgeving, stroom, beveiliging, connectiviteit, enz., Dan kan Sunbird aan uw eisen voldoen. Ze hebben zowel abonnements- als eeuwigdurende licenties.

  Hoe extensiepictogrammen op de Chrome-werkbalk opnieuw te ordenen

Apparaat42

Bijna alle operaties met betrekking tot datacenterbeheer worden verzorgd door Device42-oplossingen, zoals IT-operaties, compliance en audit, migratie en modernisering, IT-activabeheer, CMDB, enz.

Volgens de site kunnen organisaties door het implementeren van Device42-oplossingen storingen tien keer sneller oplossen en een gemiddeld rendement van 4,8 keer op hun investering behalen.

Het wordt vertrouwd door ’s werelds toonaangevende organisaties, zoals Harvard, Verizon, Walmart, Allstate, enz. Info-Tech Research Group, een bekend technologieonderzoeks- en adviesbureau, heeft Device42 uitgeroepen tot leider in IT Asset Management voor 2022.

De DCIM-mogelijkheden van Device42 hebben de manier veranderd waarop IT-afdelingen omgaan met datacenters. IT-teams kunnen datacenters nauwkeurig visualiseren met behulp van krachtige tools zoals datacenterruimte-indelingen, IT-patchpaneelbeheer, gedetailleerde apparaatinformatie, beheer van reserveonderdelen, stroom- en thermisch beheer, enz.

IT-beheerders kunnen het datacenterbeheer verbeteren door gebruik te maken van een reeks automatische detectietools voor netwerk-, fysieke of virtuele infrastructuren. Gebruik robuuste REST API’s om naadloos andere tools te integreren en nauwkeurige documentatie van het datacenter bij te houden.

Door Device42 DCIM te gebruiken, kunt u het operationele risico van datacenters beperken en uw capaciteitsplanning optimaliseren. Dit wordt bereikt door volledige transparantie van uw stroomketen door real-time stroombewaking van alle stroomeenheden in het datacenter.

Functies

 • Auto genereert rekschema’s
 • Eenvoudig te beheren gestructureerde bekabeling met gegevensinvoer via UI of API’s
 • Volledig configureerbare energiebeheerwaarschuwingen om u te waarschuwen voor afwijkende omstandigheden
 • Verzamelt realtime temperatuur- en vochtigheidsmetingen van sensoren in een datacenter

Device42 is een DCIM van de tweede generatie met een complete reeks functies voor snelle implementaties, analyse zonder configuratie, gegevensgestuurde samenwerking en AI- en MI-mogelijkheden. Device42 biedt een flexibele prijsstructuur voor zijn software, die beschikbaar is via een jaarabonnement.

Cormant

Cormant is een uniek systeem voor datacenters en IT-infrastructuurbeheer, erkend door grote analistenbureaus zoals Gartner, 451, IDC, Forrester en OVUM.

Het levert al meer dan 17 jaar DCIM-oplossingen met een basis van meer dan 300 klanten die meer dan 1,3 miljoen activa beheren.

Cormant DCIM verhoogt de zichtbaarheid en nauwkeurigheid van gegevens voor beter wijzigingsbeheer en een geoptimaliseerde IT-infrastructuur, wat leidt tot kostenbesparingen en een betere uptime-betrouwbaarheid. Een van de unieke eigenschappen is dat het een volledige terugbetaling biedt na gebruik gedurende 30 dagen als het niet aan uw verwachtingen voldoet.

Cormant wordt vertrouwd door internationale bedrijven, waaronder topbanken en telco’s. Sinds 2003 hebben ze een hoge klantenbinding van meer dan 94%.

Cormant DCIM verzamelt informatie over IT-activa van ondernemingen, stroom- en dataconnectiviteit, locatie en status. Gebruikers kunnen deze informatie monitoren via real-time visualisaties zoals dynamische rekweergaven, vloerdiagrammen en historische dashboards. Het levert een ongeëvenaarde ROI en snelle implementatie en bedient diverse bedrijven, van kleine datacenters tot wereldwijde financiële instellingen.

Functies

 • Volledig beheer van de levenscyclus van apparatuur, van dok tot ontmanteling
 • Volledige historische trendgegevens op lange termijn voor stroom- en omgevingsgegevens
 • Connectiviteitsbeheer voor alle stroom, data en MPO
 • 2D- en 3D-rack- en datacenterplannen worden automatisch bijgewerkt op basis van gegevens in het systeem

Cormant is een compleet datacenterpakket dat ongeëvenaarde functionaliteit levert en zorgt voor advies, implementatie, integratie, site-audits, training en proof of concept. De prijs voor eeuwigdurende licenties of abonnementslicenties is afhankelijk van het aantal activa dat wordt beheerd om aan uw zakelijke behoeften te voldoen.

Manageengine OpManager Plus

OpManager Plus is een oplossing die datacenterbeheerders over de hele wereld helpt bij het beheren van bedrijfsmiddelen, het verbeteren van het ontwerp, het plannen van nieuwe apparatuur, het verhogen van de efficiëntie en het plannen van toekomstige uitbreidingen.

Het verhoogt ook de productiviteit en efficiëntie, waardoor het een efficiënte oplossing voor netwerk- en infrastructuurbeheer wordt.

OpManager Plus is krachtige DCIM-software met op regels gebaseerde firewallanalyse die beveiligingsnaleving, gebruikersgebaseerde toegangscontrole, logbeheer, real-time VPN-gegevenscontrole en bandbreedtebewaking biedt om malafide IP-adressen die toegang tot uw netwerk krijgen te detecteren en te beperken.

Het biedt real-time monitoring en beheer voor netwerkapparaten. Het meet de beschikbaarheid met ICMP ping of telnet, ondersteunt meer dan 8k apparaten met meer dan 200 prestatiestatistieken en biedt service, proces, bandbreedte, configuratie en monitoring van opslagapparaten om problemen snel op een visueel platform te identificeren.

OpManager Plus geeft datacenter-elementen visueel weer en biedt real-time apparaatstatus door middel van kleurcodes. OpManager Plus bewaakt real-time apparaattemperatuur, energieverbruik, CPU-status, temperatuur en hardwarekenmerken (spanning, vermogen, ventilatorsnelheid).

Functies

 • Bewaakt opslag op RAID’s, SAS-tapebibliotheken, NAS, FC en SAN voor snelle identificatie van problemen
 • Bewaakt tot 230 statistieken voor detectie van afwijkingen en verkeersvorming
 • Voorkomt configuratieproblemen door op regels gebaseerde toegang, back-ups en het volgen van activiteiten in te stellen
 • Bewaakt de bandbreedte van apparaten, detecteert verdacht gebruik en blokkeert malafide IP’s om uw netwerk te beveiligen.

ManageEngine OpManager Plus is schaalbare en gecentraliseerde DCIM-software die het beheer van datacenters vereenvoudigt, het gebruik van endpoints bewaakt, kritieke statistieken levert, uptime garandeert, kosten verlaagt en prestaties verbetert.

  Waarom zijn virussen geen probleem in Chrome OS?

Gegevenshond

Datadog is een full-stack monitoringplatform dat volledig inzicht biedt in applicaties, servers, statistieken en clouds. Het stelt gebruikers in staat om applicatieprestaties te monitoren, problemen op te lossen en te optimaliseren, verzoeken te traceren en app-prestaties bij te houden.

Het platform stelt gebruikers ook in staat om realtime interactieve dashboards te bouwen, loggegevens te analyseren en de verkeersstroom te visualiseren.

Datadog stelt gebruikers op de hoogte van prestatieproblemen en stelt hen in staat waarschuwingen te ontvangen voor elke statistiek. Bovendien biedt het volledige API-toegang om alle applicaties en infrastructuur waarneembaar te maken.

Het platform combineert gegevens en statistieken van servers, containers, databases en externe services om uitgebreide observatie van uw stack te bieden. Deze competenties helpen DevOps-teams om downtime te voorkomen, afwijkingen in de prestaties aan te pakken en een optimale gebruikerservaring te garanderen.

Functies

 • Volledig inzicht in infrastructuurprestaties met eenvoudige installatie, weinig onderhoud en brede dekking
 • Netwerkinzichten: op locatie en in de cloud, inclusief app-prestaties en bare-metal apparaatstatus
 • Multidimensionaal inzicht in gecontaineriseerde omgevingen
 • Volgt en analyseert querystatistieken en uw volledige databasevloot met visualisatie

Hoewel Datadog een uitgebreid platform is dat de meeste delen van het datacenter bestrijkt, blijft het achter bij het beheer van racks, omgeving, stroom, temperatuur, enz. De prijsstelling is gebaseerd op verschillende modules.

netTerrain DCIM

netTerrain DCIM biedt een gecentraliseerd, browsergebaseerd platform voor meerdere gebruikers om alle aspecten van uw datacenter te visualiseren, van fysieke ruimte en stroomverbruik tot koeling, netwerken, racks, fysieke en virtuele apparaten, kaarten en poorten, applicaties, circuits en kabels .

Het platform bevat gebruiksvriendelijke navigatie en krachtige hiërarchische diagrammen om datacenters, IT-inventaris en netwerken te demonstreren. Door deze software te gebruiken, kunt u de zichtbaarheid, controle en governance vergroten, wat helpt bij capaciteitsplanning, energieverbruik, probleemoplossing en downtime verminderen voor verbeterde serviceniveaus.

Het is een efficiënte DCIM-tool met hiërarchische diagrammen als kern. Benadrukt eenvoud met eenvoudige modellering en aanpasbaarheid, waardoor veldattributen snel kunnen worden toegevoegd of verwijderd en bedrijfsregels kunnen worden toegepast. Maakt het mogelijk om aangepaste rapporten te maken.

De opvallende kenmerken zijn onder meer een gecentraliseerde IT-inventaris en netwerkvisualisatie om de capaciteitsplanning te stroomlijnen en naleving te garanderen. Vermindert beveiligingsrisico’s en elimineert giswerk met realtime monitoringanalyses.

Functies

 • Beheer van ruimte en rekken
 • Monitoring van de omgeving (elektriciteit en temperatuur)
 • Vermogensbeheer
 • Beheer van kabels en circuits
 • Forecasting en capaciteitsplanning
 • Logische, virtuele en applicatieweergaven

netTerrain DCIM biedt geavanceerde visualisatiefuncties voor inzichten in datacenters om de besluitvorming te verbeteren en de bedrijfswaarde te vergroten. Flexibele en schaalbare prijsopties zijn beschikbaar voor zowel on-premise als cloud, met een geld-terug-garantie van 30 dagen.

VFPS DCIM

VFPS (Valley Forge Power Systems) biedt krachtige DCIM-software die betaalbaar en gebruiksvriendelijk is. De software helpt bij het bewaken van alle aspecten van uw datacenter, inclusief voeding, koeling, servers, opslag, netwerkapparaten en VM’s.

Functies

 • Vermogensbeheer
 • Wijzigingsbeheer
 • Beheer van stroom en koeling
 • Software- en besturingssysteembeheer
 • Taak- en workflowbeheer
 • Automatische ontdekking
 • Beheer van automatische wijzigingen
 • Capaciteits planning

Valley Forge Power Systems faciliteert al meer dan 30 jaar stroomback-up voor verschillende klanten, waaronder opwekkingsfaciliteiten, datacenters en procescontrole. De prijsgegevens zijn niet beschikbaar op de website; u moet contact opnemen met het bedrijf voor meer informatie.

Ni2 DCIM

Ni2 DCIM biedt oplossingen aan datacenterbeheerders om datacenterprocessen te stroomlijnen en te automatiseren, fouten te verminderen en waarde te leveren aan klanten.

Het maximaliseert de capaciteit en verlaagt de kosten door een geconsolideerd beeld te bieden van de verschillende silo’s van het centrum, inclusief ruimte, stroom, koeling en connectiviteit.

Ni2 DCIM Solution biedt tools om de capaciteit van het datacenter te optimaliseren, het verkoopteam een ​​duidelijk capaciteitsoverzicht te geven, productaanbiedingen voor klanten en integratie met CRM voor extra waarde.

Ni2 DCIM automatiseert het leveringsproces en vermindert fouten met workflows die taken, belanghebbenden en middelen plannen om een ​​tijdige levering te garanderen. Het stelt belanghebbenden ook in staat om de leveringsvoortgang over verschillende silo’s te volgen.

De Ni2 DCIM-oplossing biedt een uitgebreid overzicht van de gezondheid van datacentersystemen en beschikt over een unieke slimme analyse om incidenten, impact op resources en klanten te bekijken.

Het helpt organisaties bij het verminderen van incidenten en het verkorten van de oplossingstijd, het integreert met incidentbeheersystemen en bewaakt SLA’s om inbreuken te voorkomen.

laatste woorden

Datacenters zijn vereist door bedrijven en overheidsinstanties om informatie op te slaan en te verwerken. Ze hebben de mogelijkheid om hun eigen te bouwen en te beheren, er een te leasen of openbare cloudgebaseerde services te gebruiken.

Datacenters zijn vereist voor de werking van bedrijven in het onderwijs, financiën, telecommunicatie, detailhandel en sociale netwerken.

Datacenters zijn van cruciaal belang voor organisaties die soepel willen werken. DCIM-tools die end-to-end datacenteractiviteiten ondersteunen, winnen aan populariteit. De hierboven beschreven DCIM-tools kunnen u helpen uw opties te beperken.

Bekijk vervolgens Datacentertypen.