9 Software voor personeelsplanning om de productiviteit te verhogen

Workforce Scheduling-software is een cloudgebaseerde tool die u helpt bij het toewijzen van diensten aan de werknemers op basis van verschillende criteria.

Hoewel het plannen van werknemers in verschillende ploegen om het werk gedaan te krijgen een uitdagende taak op zich is, zorgt het ervoor dat werknemers succesvol plannen, rekening houdend met de meerdere beperkingen zoals locatie, tijd, aantal werknemers dat nodig is om een ​​taak uit te voeren, wat de complexiteit vergroot. .

Daarom moet de persoon die verantwoordelijk is voor het toewijzen van diensten aan de werknemers waakzaam genoeg zijn om te weten welke mensen op een bepaalde dag en zelfs op welk tijdstip beschikbaar zijn. Als dit niet perfect wordt gedaan, gaat de essentie van het plannen van werknemers om de verkoop te maximaliseren en de arbeidskosten te verlagen verloren.

Klinkt ingewikkeld, toch? Om ervoor te zorgen dat deze foutgevoelige en kritieke taak nauwkeurig wordt uitgevoerd, maken organisaties gebruik van software voor personeelsplanning, ongeacht hun grootte.

Workforce Scheduling-software geeft u vakkundig details over de werknemers met verlof of niet beschikbaar op een bepaald tijdstip. De kans op fouten en verwarring in vergelijking met hetzelfde proces dat handmatig op een vel papier wordt uitgevoerd, is dus bijna te verwaarlozen.

Laten we eens kijken naar de mogelijke voordelen van het gebruik van software voor personeelsbeheer voor uw bedrijf:

Beheer planningen van verschillende afdelingen: Als u het moeilijk vindt om te jongleren tussen het beheren van de medewerkers van verschillende afdelingen, kan planningssoftware uw beste partner zijn.

Minimaliseer menselijke fouten: vergissen is menselijk is een zeer populair spreekwoord, en het is over het algemeen waar. Zelfs als u een digitale spreadsheet gebruikt om personeelsplanningen te maken, kunnen fouten zoals onderbezetting nog steeds binnensluipen. Met planningssoftware kunt u de taak automatiseren door alle vereiste informatie op één plek te verstrekken en u zelfs waarschuwen als u iets mist.

Vermindert overbodige taken: het plannen van werknemers betekent in wezen het creëren en toewijzen van diensten van week tot week en van maand tot maand; deze taak wordt eindeloos herhaald. Met personeelsplanningssoftware kunt u echter sjablonen maken en deze in de toekomst gebruiken en zelfs eerdere planningen kopiëren, waardoor u veel tijd bespaart.

Werknemers kunnen samenwerken aan planning: met cloudgebaseerde software voor personeelsplanning kunnen de werknemers diensten wisselen en tijdvakken wijzigen. Zo zorgt het ervoor dat er geen conflicten ontstaan.

Creëer een kennisbank: planningssoftware kan ook de behoeften van werknemers tijdens piekseizoenen voorspellen op basis van de gegevens uit het verleden die in de software zijn opgeslagen.

Wauw! Dat is meer dan je kunt bedenken. Nu u weet hoe software voor personeelsplanning de efficiëntie en productiviteit van uw werknemers kan verbeteren en de arbeidskosten kan verlagen, gaan we dieper in op de populairste software voor personeelsplanning die op de markt verkrijgbaar is.

Adem Rota

Rota van Breathe maakt uw teamplanning eenvoudig en efficiënt.

Deze tool wordt geleverd met een drag-and-drop-branderbouwer met simplistische opties voor het toewijzen en delen van rollen.

Bovendien kunt u elk roostersjabloon opslaan voor toekomstige personeelsplanning. Bovendien houden de cloudgebaseerde applicaties en meldingen iedereen op dezelfde pagina.

Rota beschikt ook over een persoonlijk dashboard waar de medewerkers diensten kunnen accepteren, weigeren en ruilen. Bovendien helpt de prikklok bij het opstellen van automatische urenstaten.

U kunt beginnen met Breathe Rota met een gratis proefperiode van 14 dagen om uit de eerste hand ervaring op te doen voor een soepel personeelsbeheer.

Schakelbord

Schakelbord is een cloudgebaseerd platform dat bedrijven helpt bij het bijhouden van personeelsplanning en het beheren van details. Het richt zich voornamelijk op de werknemers die op uurbasis in dienst zijn, waarbij werkplanning, realtime interactie en het geven van feedback essentieel zijn om dagelijkse taken uit te voeren. Afgezien van personeelsplanning, omvat Shiftboard ook tijd- en aanwezigheidsregistratie, het volgen van sollicitanten en onboarding-tools.

Het is dus bekend dat Shiftboard helpt de arbeidskosten te verlagen en de productiviteit van werknemers op de lange termijn te verbeteren. Wat Shiftboard anders maakt dan andere software, is dat het in hoge mate aanpasbaar is. U kunt het dus configureren om aan de unieke eisen van uw bedrijf te voldoen.

  Autocorrectie uitschakelen op Grammarly's browserextensie en mobiel toetsenbord

De belangrijkste voordelen van het gebruik van Shiftboard zijn als volgt:

 • Optimaliseer planning: pas werkprofielen, teamplanningen en bedrijfsregels aan om de uitdagingen op het gebied van werkplanning aan te gaan. Shiftboard informeert u over de beschikbaarheid van werknemers, waardoor u de werknemers die niet beschikbaar zijn niet kunt plannen.
 • Realtime waarschuwingen: wanneer u ploegen aan de werknemers toewijst, stelt Shiftboard hen automatisch op de hoogte. Bovendien zorgen geautomatiseerde herinneringen ervoor dat ze hun diensten niet missen.
 • Vraagplanning: goed georganiseerde historische gegevens helpen u het werkschema te optimaliseren, wat resulteert in kostenbesparingen en stelt u in staat het werkschema af te stemmen op dat van uw klanten.
 • Platformonafhankelijk: uw werknemers kunnen hun toegewezen diensten bekijken en beheren met behulp van de webbrowser vanuit elk besturingssysteem. Android- en iPhone-gebruikers kunnen de apps gratis gebruiken.

Shiftboard biedt twee varianten van software voor personeelsplanning om te voldoen aan de eisen van productiegerichte en servicegerichte organisaties. Hun ondernemingsplannen zijn zeer schaalbaar en zijn geschikt voor meer dan 100.000 werknemers.

SchemaOveral

SchemaOveral is een online platform voor personeelsplanning dat managers helpt bij het plannen van de werknemers die op verschillende afdelingen en locaties werken. Het stelt de organisaties in staat om toezicht te houden op de personeelsvereisten, werkuren bij te houden, te reageren op verlofaanvragen, overuren toe te wijzen, werknemers op de hoogte te stellen van hun werkploegen en meer.

Deze software voor personeelsplanning is geprogrammeerd om te voldoen aan de vereisten van verschillende industrieën en sectoren, zoals detailhandel, zakelijke dienstverlening, transport, overheid, energie, gezondheidszorg, openbare veiligheid en wetshandhaving. Managers kunnen ploegen toewijzen en plannen, ploegendiensten roteren en ploegenpatronen creëren. De mogelijkheid om meerdere medewerkers in te plannen en hele roosters te kopiëren, elimineert de noodzaak om werkroosters opnieuw in te voeren.

Andere voordelen zijn als volgt:

 • Elimineert de kans op het toewijzen van overlappende diensten, zodat geen enkele werknemer overboekt is.
 • Krijg inzichten en genereer rapporten, inclusief werknemersdetails zoals locatie, diensttijden, afdelingen en meer.
 • Werknemers kunnen het communicatiemedium van hun voorkeur kiezen om meldingen te krijgen over hun toegewezen diensten.
 • Het is mogelijk om te kiezen uit verschillende schemabereiken, zoals schema’s van 1 dag, 7 dagen, 14 dagen, 28 dagen en 42 dagen. Bovendien kunnen ze een kleurcode hebben om ziektedagen, vakanties en andere soorten verlof te herkennen.
 • U volgt ook de training, vaardigheden en certificeringen van uw werknemers en waarschuwt hen automatisch vóór 90 dagen na het verstrijken ervan.

ScheduleAnywhere is redelijk betaalbaar en de plannen beginnen bij $ 25 per maand. U kunt aanpassingen in het abonnement aanvragen, afhankelijk van uw bedrijfsgrootte en andere add-ons die u kiest.

De mensheid

De mensheid is software voor personeelsplanning die geschikt is voor kleine, middelgrote en grote bedrijven die hun eigenaren en managers helpen bij het toewijzen van werk en het plannen van diensten aan de werknemers.
U kunt de software finetunen om ze te laten aansluiten bij de standaarden van het bedrijf. Humanity is ook compatibel met mobiele apparaten, zodat u de planning van medewerkers kunt afhandelen en problemen overal kunt oplossen.

Humanity bevat opvallende planningsfuncties, zoals slepen en neerzetten, het toewijzen van diensten aan de werknemers op basis van hun vaardigheden en werkniveau. Naast de teammanagers profiteren ook de medewerkers van deze planningssoftware. Ze kunnen hun diensten ruilen en verlof aanvragen vanaf elke locatie. Ze kunnen hun rooster ook bekijken op de Humanity mobiele app.

Humanity-software voor personeelsplanning biedt de volgende functies:

 • Het wordt gebruikt in meer dan 175.000 bedrijven over de hele wereld om te voldoen aan hun behoeften op het gebied van personeelsplanning, zoals realtime planning, het beheren van dienstregelingen en het goedkeuren van verlofaanvragen.
 • Deze krachtige planningstoepassing heeft een geïntegreerde tijdklok waarmee u de ploegendiensturen van werknemers nauwkeurig kunt volgen, aanwezigheid kunt berekenen en de precieze urenstaten kunt exporteren die zijn gegenereerd voor salarisbeheer.
 • Verlofmodule die is geïntegreerd in de Humanity-app voor personeelsplanning, maakt het voor de werknemers gemakkelijker om vrije dagen aan te vragen. Zo wordt het gemakkelijker om in realtime te weten wat de beschikbaarheid van personeel is.
 • Humanity stelt je ook in staat om KPI’s te importeren die kunnen helpen bij het voorspellen van het toekomstige planningspatroon, ondersteund door data-inzichten.

Humanity biedt drie abonnementsplannen voor personeelsplanning. Het startersplan kost $ 3 per gebruiker per maand. Het ondernemingsplan kan worden aangepast aan de behoeften van grootschalige bedrijven.

  Hoe Smart Compose in Gmail in te schakelen

ZoomShift

Zoomverschuiving is een ander platform voor personeelsplanning waarmee u werkdiensten kunt plannen en werk kunt toewijzen aan werknemers die op uurbasis werken, zoals freelancers.

Omdat het cloudgebaseerde software is, kunt u reageren op verlofaanvragen, overwerk toewijzen en de beschikbaarheid van werknemers controleren. Dit helpt conflicten en verwarring op afstand te houden nadat u schema’s hebt gemaakt. Zodra de planning is gemaakt, informeert ZoomShift uw medewerkers er impliciet over op het communicatieplatform van hun voorkeur. Werknemers hebben de mogelijkheid om shift swaps en trades aan te vragen.

ZoomShift heeft een geïntegreerde tijdklok waarmee u werkuren kunt bijhouden als u niet tevreden bent met het bijhouden van handmatige urenstaten. Het biedt ook waardevolle inzichten over wanneer de werknemers te laat op het werk zijn, vroeg werken of uit hun schema komen. U kunt ook salarisrapporten maken en deze exporteren naar de salarissoftware om de salarisverwerking te starten. U hebt toegang tot ZoomShift vanuit de webbrowser en de native mobiele app.

Belangrijkste voordelen van het gebruik van ZoomShift als uw planningsplatform

 • Maak werkschema’s zonder gedoe
 • Planningssjablonen ontwerpen
 • Verlofaanvragen goedkeuren
 • Ploegenwisselingen beheren
 • Bewaak overuren en elimineer ploegconflicten
 • Werkuren van werknemers bijhouden
 • Stuur planningsmeldingen naar werknemers
 • Genereer en exporteer planningsrapporten en werkuren voor salarisdoeleinden.

ZoomShift-abonnementen beginnen bij $ 2,50 per gebruiker per maand voor kleine organisaties. Premium-abonnementen die geschikt zijn voor middelgrote organisaties kosten $ 4 per gebruiker en voor grote bedrijven is een aangepast abonnement beschikbaar.

Als ik werk

Als ik werk is een platform voor personeelsplanning dat beschikbaar is in alle populaire webbrowsers. Het helpt bedrijven en organisaties bij het maken en wijzigen van werkschema’s voor werknemers, het toewijzen van werktijden en het toevoegen van nieuwe taken. Afgezien hiervan kunt u ook werkuren volgen, ploegendiensten invullen en de aanwezigheid van werknemers beheren.

Managers kunnen de werkschema’s afhandelen en werkuren rechtstreeks volgen vanuit de native mobiele apps. Medewerkers ontvangen meldingen op de mobiele apps over de ploegentoewijzing en kunnen vanaf daar een ploegenwissel aanvragen.

Managers kunnen de verlofaanvragen afhandelen en goedkeuren op het platform. Zo minimaliseert het conflicten en fouten bij het maken van werkschema’s. U krijgt ook een optie om werknemersgegevens als CSV-bestanden te importeren om te voorkomen dat u de gegevens handmatig invoegt.

When I Work kan worden geïntegreerd met software voor salarisverwerking, zoals Gusto, QuickBooks en ADP, waardoor het genereren van salaris sneller mogelijk wordt. Het behandelt het onboardingproces van nieuwe werknemers, keurt vrije tijd goed, keurt ploegendiensten goed en vult de werkploegen.

Je kunt er ook diensten mee bevestigen, taken toewijzen en met de medewerkers chatten om ze op de hoogte te houden.
When I Work ondersteunt ook privéchats en groepschats die de communicatie vergemakkelijken.
Medewerkers kunnen hun beschikbaarheid doorgeven, vrij vragen en deelnemen aan een ploegendienst.

Where I Work kost USD 2 per gebruiker per maand voor kleine bedrijven, en grotere bedrijven moeten kiezen voor de enterprise-versie die kan worden aangepast aan hun behoeften.

slinger

Sling is een efficiënt personeelsplannings- en samenwerkingsplatform dat is ontworpen om een ​​breed scala aan bedrijven te helpen, waarbij werknemers in ploegendienst werken om werknemersdiensten, werkuren, salarisadministratie en andere taken te beheren.

Met het gecentraliseerde dashboard kunt u aangepaste dienstsjablonen configureren om werk te plannen, toegang te krijgen tot de beschikbaarheid van werknemers, te reageren op verlof en verzoeken om ploegendienst. Sling heeft een geïntegreerde tijdklokfunctie waarmee de werknemers de nauwkeurige klok in / uitklokken kunnen registreren, werkuren kunnen volgen en zelfs late aankomst en onvolledige invoermeldingen op de mobiele apps kunnen krijgen. Dankzij de enkele gedeelde werkkalender kunnen beheerders diensten en taken toewijzen aan de werknemers van verschillende werklocaties.

Sling bestaat uit vier centrale functies, taken, diensten, berichten en nieuwsfeed. Met chatmogelijkheden kunnen de werknemers communiceren via berichten, links, video’s en foto’s om het wisselen van diensten te bespreken en de aangebrachte wijzigingen op de hoogte te stellen.

Het platform heeft ook Ploegen-sjablonen die managers kunnen gebruiken om ploegendiensten toe te wijzen zonder ze helemaal opnieuw te ontwerpen. Deze sjablonen worden ook geleverd met ingebouwde filters zoals datum, positie, afdeling. Ze zijn handig om snel naar specifieke informatie te zoeken. Op dezelfde manier kunnen ook werknemers verlof aanvragen en verzoeken om diensten in te wisselen via het werknemersportaal van de Sling-software voor personeelsplanning.

De gratis versie van Sling biedt een behoorlijk aantal functies. Maar u kunt altijd upgraden naar de premium- en zakelijke versies die $ 3 en $ 4 kosten.

  Memoji's maken op iPhone 13

personeelsbestand

personeelsbestand is een end-to-end cloudoplossing die plannings- en aanwezigheidsbeheermogelijkheden biedt aan de HR-managers van de organisaties. Met de unieke drag-and-drop-editor kunnen managers het maken van planningen automatiseren door rekening te houden met de locatie- en beschikbaarheidsbeperkingen van de werknemers.

De software voor personeelsplanning zorgt er automatisch voor dat u zich aan de wetten houdt en waarschuwt u als deze planning in strijd is met het bedrijfsbeleid of arbeidswetten.

Het platform voor personeelsplanning kan met succes worden geïntegreerd met de populaire Human Resource Information Systems en Payroll Generation-software zoals Gusto, ADP, Paychex, Square, Sage en anderen. Het personeelsbestand heeft ook een app die werknemers op de hoogte houdt van de laatste ontwikkelingen, zelfs als ze bezig zijn met werk.

Werknemers kunnen echter andere media kiezen, zoals sms, e-mail, om ploegupdates te ontvangen. Als een werknemer een dienstbeëindiging aanvraagt, kunnen managers snel de details van de vacante dienst doorgeven, zodat elke beschikbare werknemer zijn diensten kan ruilen.

Interessant is dat Workforce u de historische planningsgegevens laat analyseren om te weten hoeveel werknemers u voor een locatie of op een bepaalde dag moet plannen. Dit helpt u een heel eind bij het optimaliseren van uw werkschema. Daarnaast is het op dit platform ook mogelijk om werkroostersjablonen te maken en deze voor de toekomst bij de hand te houden.

De planningsmogelijkheden van Workforce worden aangeboden in het zakelijke abonnement en kost USD 4 per gebruiker per maand. U kunt zich aanmelden voor een gratis proefperiode van 14 dagen voordat u de software aanschaft.

plaatsvervangend

plaatsvervangend is een populair platform voor personeelsbeheer dat ingebouwde mogelijkheden voor personeelsbeheer en personeelsplanning biedt. Met de geavanceerde roosterfunctie kunt u ploegendiensten plannen, taken toewijzen en automatisch de overwerkduur berekenen.

Adjunct-planningssoftware kan ook de werkuren en aanwezigheid van de werknemers volgen met behulp van de ingebouwde tijdklok. Bovendien zijn de ingebouwde communicatiemogelijkheden handig om algemene aankondigingen te doen. Deze end-to-end oplossing voor personeelsbeheer kan eenvoudig worden geïntegreerd met populaire platformen voor salarisbeheer, POS en HR-beheer om extra prestatie- en beheerfuncties te bieden.

Met de AI-aangedreven en intuïtieve mobiele app van Deputy kunt u ploegendiensten beheren, ongeacht uw locatie. Bovendien kunnen de medewerkers met de speciaal voor iPad gemaakte kiosk-app zichzelf bedienen en de in- en uitkloktijd registreren.

Deputy brengt de werknemers automatisch op de hoogte van hun ploegenafspraak via het communicatiemedium van hun voorkeur, zoals e-mail, sms, pushmeldingen en meer. Medewerkers krijgen ook een optie om de aan hen toegewezen dienst te annuleren en de managers kunnen vervolgens een andere medewerker in hun plaats inplannen.

De voordelen van het gebruik van Deputy als software voor uw personeelsplanning zijn als volgt:

 • Beheer meerdere werklocaties en afdelingen vanuit één account
 • Versnel het proces voor het genereren van loonlijsten en het afhandelen van administratieve taken
 • Ontvang een bevestiging van de goedkeuring van de ploeg door werknemers
 • Wijs taken toe aan de medewerkers in ploegendiensten en volg hun voortgang
 • Redundantie verminderen bij de verwerking van planningen en urenstaten
 • Houd uw gegevens veilig en beveiligd
 • Geen speciale hardware en software nodig

Adjunct-planningssoftware kost USD 2,50 voor elke gebruiker per maand die maandelijks wordt gefactureerd. Voordat u de betaalde versie aanschaft, kunt u de proefversie eenendertig dagen gebruiken.

Afsluiten

Dus we zijn aan het einde gekomen! Dit zijn de beste software voor personeelsplanning onder de tonnen personeelssoftware op de markt waarmee u uw werknemers naadloos kunt beheren en ploegendiensten kunt draaien. Als u zich afvraagt ​​welke software het beste voor u is, is er geen eenduidig ​​antwoord; het hangt af van de eisen en normen van uw bedrijf.

U kunt ook kijken naar enkele van de beste software voor resourcebeheer.

Bekijk hieronder de videoversie van dit artikel.
Doe Like en abonneer op de epcdream.nl Youtube-kanaal.

gerelateerde berichten