9 uitgebreide platforms voor studentenbetrokkenheid om leren van wereldklasse te bieden

Elke opvoeder richt zich op leerlingbetrokkenheid en beschouwt dit als het ultieme doel van lesgeven. Tijdens het traditionele onderwijs was het nog een beetje gemakkelijk om de aandacht van de student vast te houden. Is dat bij online leren ook zo? Nou niet echt.

Toen alles in de richting van online leren ging, begon ook de aandacht van studenten te ontbreken. De betrokkenheid van elke leerling bij leeractiviteiten nam aanzienlijk af.

In eenvoudige bewoordingen is studentenbetrokkenheid de wil en nieuwsgierigheid van een student om deel te nemen aan het leerproces. Omdat alles online is, worden studenten vaak gezien met andere taken, zelfs als de colleges aan de gang zijn. Dit heeft een negatief effect op het onderwijs.

Om het docenten makkelijk te maken en ook interessant voor studenten, zijn er verschillende student engagement platforms. Leraren gebruiken meerdere strategieën voor betrokkenheid in de klas om de leerlingen betrokken te houden. Laten we, voordat we verder gaan, meer te weten komen over platforms voor studentenbetrokkenheid.

Wat is een studentenbetrokkenheidsplatform?

Student Engagement Platforms zijn de beste manier om individuele input van elke student vast te leggen. Wanneer een student interactie heeft, worden de gegevens in uniforme profielen geplaatst. Dit helpt bij het ontwikkelen van een persoonlijke ervaring voor elke student. De faculteit kan ook holistische inzichten genereren voor elke student om hun prestaties bij te houden.

Als je je leerlingen beter probeert te begrijpen, kun je met deze platforms een perfect idee krijgen. De gegevens zijn verdeeld over verschillende contactpunten, zoals aanwezigheid, interactieve activiteiten, dagelijkse inzendingen en meer. Met deze data kom je tot waardevolle inzichten voor iedere student.

Belang van betrokkenheid in de klas te midden van pandemie

Met de pandemie die de wereld treft, heeft het onderwijs veel geleden. Studenten ondervinden veel problemen bij het online onderwijs. Ze zijn niet in staat om te gaan met de leerpatronen en -wijzen. De impact is: duidelijk zichtbaar op de academische prestaties en resultaten van studenten.

Dit is de reden waarom betrokkenheid in de klas zo belangrijk is geworden. Face-to-face leren is zeer effectief en de leraar kan het leer- en betrokkenheidsniveau van de leerlingen beoordelen. Bij online leren is dat niet het geval.

Docenten en instellingen proberen tal van manieren voor actieve betrokkenheid in de klas, en platforms voor leerlingbetrokkenheid zijn het meest succesvol.

Strategieën voor betrokkenheid in de klas

Verbind leren met real-world scenario’s

Elke leerling krijgt dezelfde vraag meerdere keren: “Ga ik dit ooit gebruiken?” Als je deze vraag kunt beantwoorden, zal je klas het beter kunnen begrijpen. Leren kan leuk en gemakkelijk te begrijpen zijn als de leraren het verbinden met situaties uit de echte wereld. Het gebruik van praktijkvoorbeelden en voorbeelden interesseert de studenten altijd.

Ontdek gemeenschappelijke interessepunten.

In plaats van helemaal opnieuw interesse op te bouwen, is het beter om de gemeenschappelijke interessepunten van studenten te achterhalen. Je kunt deze interesse in je leerproces gebruiken om iedereen te betrekken. Het beste voorbeeld is het geven van enkele voorbeelden of berekeningen met betrekking tot gaming. Meestal houdt een meerderheid van de studenten van gamen. Je kunt dit als voorbeeld gebruiken om veel effectief contact te maken met de studenten.

Dit zal je helpen om met hen in contact te komen en een sterkere band met de studenten op te bouwen. Je klas wacht op je lezingen en activiteiten.

Moedig leerlingen aan om regelmatig de voortgang te delen.

Wanneer het delen en presenteren van ideeën voor de klas normaal wordt voor elke student, zul je een enorme verbetering zien in de betrokkenheid in de klas. Door regelmatig werk te delen, worden studenten verantwoordelijk en krijgen ze ook te horen van iemand anders dan hun docenten.

  Snel links, foto's en media toevoegen aan Apple Notes op iPhone en iPad

Als je merkt dat studenten podiumangst hebben, kun je zelfs groepswerk toevoegen voor betere resultaten. Studenten kunnen groepsactiviteiten krijgen om presentaties te maken waarbij elk lid een onderdeel presenteert. Dit zal hun binding en hun vaardigheden verbeteren.

Verdeel taken met checkpoints

Dit is een klassieke techniek voor zowel studenten als werknemers in elk bedrijf. Als je studenten vanaf het begin met alle taken belast, is de kans groot dat ze in de war raken of hun interesse verliezen. Daarom is het essentieel om grotere taken op te splitsen in kleinere die haalbaar zijn.

Studenten zullen het als een race met zichzelf beschouwen als er checkpoints zijn. Ze zullen proberen om alle taken één voor één te voltooien om de finish te bereiken. Doordat alle instructies in verschillende stappen duidelijk zijn, is de kans kleiner dat de leerlingen afdwalen.

Moedig vriendschappelijke wedstrijden aan

Je kunt verschillende spellen in de klas gebruiken of zelfs gamified leerprogramma’s gebruiken om studenten te betrekken bij vriendschappelijke competities. Er zijn tal van online platforms zoals Kahoot, waar je je studenten kunt testen in de klas en tussen studenten van over de hele wereld.

Dit is een platform waar studenten kennis kunnen maken met vriendschappelijke wedstrijden. Het zal hen ook helpen beseffen waar ze staan ​​tegenover anderen. Dit is een van de klassieke activiteiten voor betrokkenheid in de klas, omdat het best goed werkt.

Update de traditionele online lesmethoden

De feiten en cijfers uit de geschiedenis veranderen niet, maar je kunt ze op een andere manier in beeld brengen. In plaats van elke keer dezelfde PDF-bestanden te gebruiken voor het uitleggen van de hoofdstukken, is het beter om wat innovatie te gebruiken. U kunt bijvoorbeeld een video opnemen waarin bepaalde complexe onderwerpen worden uitgelegd, zodat de leerlingen het gemakkelijk kunnen begrijpen.

De instellingen kunnen infographics maken voor lange verhalen om ze bij elke stap gemakkelijk te onthouden voor de studenten. Ontwikkel boeiende presentaties met verschillende animaties om de aandacht van studenten te trekken. Als er iets belangrijks is dat je wilt dat de leerlingen onthouden, kun je een poster maken om hun aandacht te trekken.

Bovendien zijn er tal van andere strategieën voor betrokkenheid in de klas die u zowel als individuele opvoeder als als instelling kunt gebruiken. De volgende keer dat je nadenkt over hoe leerlingenbetrokkenheid eruitziet in de klas, kun je het antwoord daarop krijgen met deze strategieën.

Dit ging allemaal over de manieren waarop je de betrokkenheid kunt verbeteren, zelfs in online lessen. Laten we nu naar enkele hulpmiddelen springen om u te helpen hetzelfde effectief te doen.

Blooket

Blooket is een platform voor trivia- en beoordelingsgames waarmee docenten games voor hun lessen kunnen hosten. De leraar mag een reeks vragen kiezen en beslissen over een unieke spelmodus. Later zal een code worden gegenereerd door Blooket. De leerlingen kunnen deze code gebruiken om deel te nemen aan dit trivia-spel op hun apparaten. Omdat er een grote verscheidenheid aan spellen is waaruit docenten kunnen kiezen, wordt het een uitstekende betrokkenheidsactiviteit voor studenten.

Studenten worden gemotiveerd om deel te nemen en goed te presteren door middel van beloningen voor juiste antwoorden. Lesgeven kan moeiteloos met de hulp van Blooket’s krachtige Set Builder. Het importeren van de set vragen is vrij eenvoudig voor de docenten. Bovendien kunnen docenten zelfs gebruikmaken van de uitstekende reeks vragen die door andere gebruikers zijn gemaakt op de pagina Ontdekken.

Het hele proces van het hosten van een trivia-spel is vrij eenvoudig. Een vragenset moet worden geselecteerd, gevolgd door het selecteren van een spelmodus. Terwijl de leerlingen meedoen en de vragen beantwoorden, analyseert de leraar de resultaten op basis van de prestaties van elk individu. Blooket is een uitstekend platform voor studentenbetrokkenheid.

Aanwezigheid

Als uw instelling leermogelijkheden van wereldklasse biedt aan uw studenten, dan: Aanwezigheid is een perfecte keuze. Presence wordt geleverd met een intuïtieve en mooie interface. Studentenbetrokkenheid wordt voor docenten vrij eenvoudig met behulp van deze geweldige tool. Hier regelt de software het harde deel van het management en hoeven instellingen zich alleen met behulp van deze tool te concentreren op studentenbetrokkenheid.

  Hoe te repareren Firestick maakt geen verbinding met wifi

Het hele proces van het onderwijs wordt vereenvoudigd met een verbeterd beheer. De betrokkenheid van elke student is traceerbaar via slimme apparaten en kaartswipes. Afgezien daarvan maken de aangepaste rapporten het vrij eenvoudig om de trends en het gedrag van elke student te identificeren.

Presence maakt leren van wereldklasse mogelijk met zijn bestaan ​​op de campus.

Orah

Orah is een ander platform dat gegevens en acties verenigt. Dagelijks hebben leerlingen contact met verschillende mensen om hen heen, van leerkrachten tot ouders. Nu zijn er verschillende factoren die de groei van een student beïnvloeden, maar het is niet eenvoudig om deze groei te volgen op basis van meerdere inputs. Dit is waar Orah in het spel komt.

Orah verzamelt gegevens uit meerdere bronnen en biedt een holistisch beeld van de voortgang van studenten. Deze visie maakt het voor leerkrachten en ouders gemakkelijk om manieren te bedenken die het kind op de beste manier kunnen helpen. Het creëert ook een uniek profiel voor elke student om de gegevens uniform en georganiseerd te houden.

Deze data geven waardevolle inzichten in het gedrag van de student en helpen de medewerkers om de juiste beslissingen te nemen. Orah stelt je in staat om een ​​persoonlijke ervaring te creëren en de groei van elke student te beoordelen met behulp van hun acties en input.

Nearpod

Nearpod is een totaaloplossing voor de behoeften van studentenbetrokkenheid. Het biedt verschillende interactieve tools en bronnen om het lesgeven een beetje gemakkelijker te maken. Het is een enkel platform met meerdere manieren van lesgeven, waaronder interactieve dia’s, interactieve video’s, gamification en andere betrokkenheidsactiviteiten.

Of het leren nu online, offline of hybride is, je kunt verwachten dat de betrokkenheid met dit platform toeneemt. Bovendien is Nearpod verbonden met tal van tools die u al gebruikt. Met behulp van deze bronnen wordt het zelfs voor de instellingen vrij eenvoudig om deze tool te gebruiken.

Nearpod biedt ook realtime inzichten van elke student op basis van de interactie van studenten. De interactie kan in lessen, video’s en zelfs game-based learning zijn. De resultaten zijn vrijwel duidelijk over de voortgang van elke student met dit ene platform.

Google Classroom

Google Classroom is een alles-in-één tool voor het beheren van meerdere klaslokalen op één bestemming. Het beste van dit platform is dat het vrij eenvoudig te gebruiken is, en elke niet-technische faculteit kan er ook heel gemakkelijk aan wennen. Elke docent kan opdrachten en taken voorbereiden en plannen voor studenten in meerdere klassen.

Omdat alles is verbonden met Google, zullen toegankelijkheid en beveiliging geen probleem zijn. Er zijn to-do-lijsten voor studenten en ook pagina’s voor evaluatie van docenten die op de kalender zijn gemarkeerd om het voor iedereen gemakkelijk te maken om op schema te blijven. De leerlingen kunnen zelfs een foto van hun huiswerk rechtstreeks naar de docenten sturen.

Leren is binnen handbereik met Google Classroom. Google Classroom is compatibel met zowel de webversie als applicaties. Bovendien hebben studenten heel gemakkelijk toegang tot al het studiemateriaal. Het is ook de juiste tool voor samenwerking omdat studenten in hetzelfde document werken. De faculteit kan indien nodig zelfs een face-to-face interactieve sessie starten via de ingebouwde Google Meet-optie.

Wip

Wip creëert een krachtige leerlus tussen studenten, gezinnen en docenten. In deze hele loop gebruiken de leerlingen de ingebouwde tools op Seesaw om alles wat ze weten vast te leggen. Docenten halen deze inzichten uit het dashboard van elke student om de voortgang van elke student te begrijpen en te ontdekken hoe ze beter kunnen lesgeven. Aan het einde van de cirkel zijn de gezinnen die een kijkje nemen naar de leerresultaten van hun kind en ook met de scholen kunnen overleggen om te zien hoe ze kunnen verbeteren.

Seesaw portretteert verschillende multimodale tools, zoals video, collage, tekenen en opnemen, en nog veel meer. Studenten kunnen deze tools gebruiken op de manier die voor hen het beste werkt. Bovendien heeft Seesaw ook tal van activiteiten voor betrokkenheid in de klas die elke leraar kan kiezen op basis van onderwerp, trefwoorden en leerjaarniveaus.

  Top 5 Bootstrap-alternatieven

Een ander uitstekend ding over Seesaw is dat het beschikbaar is op alle apparaten, inclusief Android, iOS, Amazon Kindle en Chrome Web Store.

KlasseDojo

KlasseDojo is een ander uitstekend platform dat docenten verbindt met studenten en hun families. Dit helpt veel bij het bouwen van klasgemeenschappen. Er zijn tal van waardevolle hulpmiddelen in de ClassDojo-toolkit. Bovendien kunnen studenten hun eigen digitale portfolio’s ontwikkelen door foto’s en video’s van hun werk toe te voegen.

Een uitstekend ding over ClassDojo is dat het compatibel is met alle apparaten. Deze tool is volledig gratis voor docenten. Als er aankondigingen zijn, kunnen de docenten deze via dit platform rechtstreeks met de leerlingen en hun ouders delen. Als een leraar het gedrag van een leerling onder de aandacht van zijn ouders wil brengen, kunnen ze hem zelfs een privébericht sturen via deze tool.

Elk bericht kan rechtstreeks via dit platform in 30+ talen worden vertaald. Het is een perfect hulpmiddel om de betrokkenheid van studenten te vergroten.

Kahoot

Studenten houden ervan om gezonde concurrentie te hebben met hun klasgenoten. Niets is beter om de betrokkenheid van studenten te vergroten dan trivia en quizzen. Kahoot is het perfecte platform voor het hosten van quizzen over elk onderwerp en in elke taal. Het is een vrij bekende naam als het gaat om het houden van quizzen. Er zijn tal van competities die dit platform gebruiken voor het hosten van de voorrondes van de competitie.

Het is vrij eenvoudig om een ​​live game te hosten op Kahoot. Je hebt maar een paar minuten nodig om de game over elk onderwerp te hosten en elke taal te kiezen. Je kunt de game hosten op een groot scherm of zelfs de live Kahoot-codes aan alle spelers geven om mee te doen vanaf hun externe apparaten. Als de leerlingen de pincode invoeren, kunnen ze deelnemen aan de quiz.

Kahoot is een vrij intuïtief platform voor studentenbetrokkenheid met de mogelijkheid om trivia over verschillende onderwerpen te organiseren. Bovendien kunt u uw kind zelfs laten deelnemen aan de online openbare spellen om hun kennis te testen. Als de test voorbij is, kan de leraar zien hoe elke student heeft gepresteerd en dienovereenkomstig werken.

Herinneren

Herinneren is een uitstekend platform dat is ontwikkeld door studenten, docenten en gezinnen in gedachten te houden. Het beste van Remind is dat er tweerichtingscommunicatie is tussen de opvoeders en de ouders om een ​​goede opleiding en groei van elke student te behouden. Een ander voordeel van Remind is dat het vrij eenvoudig te gebruiken en vertrouwd te raken is.

Remind helpt het onderwijs naar een hoger niveau te tillen en niet te beperken tot de klaslokalen. Als er een belangrijke mededeling is, kunnen de leerkrachten Remind gebruiken om deze door te geven aan leerlingen en ouders. Zelfs de bronnen zijn via dit platform gemakkelijk toegankelijk voor studenten.

Remind is de perfecte plek om leren effectief en eenvoudiger te maken voor docenten en studenten.

Conclusie

De betrokkenheid van leerlingen is erg belangrijk om te zien hoe ze groeien en vooruitgang boeken in de klas. Online lessen kregen een hit als het ging om de betrokkenheid van studenten. Dit is waar instellingen en docenten besloten om platforms voor studentenbetrokkenheid te gebruiken en verschillende strategieën voor studentenbetrokkenheid te gebruiken om dingen gemakkelijker te maken.

Kies de beste platforms voor studentenbetrokkenheid voor uw instelling uit de bovenstaande lijst.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in software voor schoolbeheer.

Verwant:

8 beste platforms voor het maken van digitale certificaten en uitgevers om studenten en medewerkers te belonen.

gerelateerde berichten