9 Venn-diagrammakers om gegevens te vergelijken en visueel te ordenen

Weet alles over Venn-diagram, hoe u ze kunt maken en enkele sjablonen die van pas kunnen komen.

Data is een van de meest voorkomende factoren die bedrijven in hun voordeel gebruiken. Vooral het omzetten van ruwe data in iets bruikbaars en het cureren om inzichten te verkrijgen. Wanneer gegevens worden weergegeven in presentaties of grafisch formaat, is het gemakkelijk te begrijpen.

Gegevensvisualisatie kan op verschillende manieren plaatsvinden, zoals grafieken, grafieken en Venn-diagrammen om het te begrijpen. Maar waarom Venn-diagrammen?

Een Venn-diagram is een visuele weergave die zich richt op de concepten en hun relatie. Een cirkel of andere vorm vertegenwoordigt een reeks elementen en markeert de gemeenschappelijke concepten met het overlappende gebied. Voor sommigen zijn Venn-diagrammen eenvoudig, terwijl het voor anderen complex is, afhankelijk van de vereisten.

Het is een uitstekende methode om gegevens weer te geven en concepten te visualiseren op een gemakkelijk te begrijpen en duidelijke manier die populair is in de professionele en academische wereld. De gebruikers kunnen de visuele gegevens gemakkelijk lezen en analyseren op basis van de verschillen en overeenkomsten, inclusief concepten en cijfers.

Venn-diagram is meestal van drie typen, namelijk:

  • 2-set Venn-diagram is twee cirkels of ovalen die elkaar overlappen.
  • 3-set Venn-diagram is verpakt met drie cirkels om elementen te begrijpen.
  • 4-set Venn-diagram is vier cirkels die complex en lastig kunnen zijn, maar ovalen kunnen werken voor de weergave.

Er zijn diagrammen met driehoeken, ruiten, sterren, Olympische Spelen, meerlagen, geneste, boogvormen, cirkels van alternatieve grootte, op afbeeldingen gebaseerde, gemengde en Euler Venn-diagrammen. Gebruikers kunnen de ideale pasvorm kiezen op basis van hun vereisten.

De echte toepassingen van Venn-diagrammen zijn onder meer wetenschap, literatuur, taalkunde, bedrijfskunde en psychologie. Veel gebruikers werken met Microsoft Word, Google Docs en online Venn-diagrammaker om een ​​ideale weergave te ontwikkelen.

Met dit gezegd, laten we u door enkele beroemde online Venn-diagrammakers leiden.

Lucidchart

Lucidchart Venn-diagrammaker is een visuele werkruimte die het gemakkelijker heeft gemaakt om met het team samen te werken. Het maakt datavisualisatie mogelijk en combineert diagrammen om innovatie te stimuleren en het begrip te versnellen.

Lucidchart Venn-diagramgenerator is elementair om te gebruiken. Volg gewoon de onderstaande stappen:

1. Begin met een sjabloon waarmee u gemakkelijk contrasten en vergelijkingen kunt visualiseren. Gebruikers kunnen verschillende sjablonen kiezen of ze op maat maken op basis van hun vereisten of ideeën. Het is mogelijk om cirkelvormen of sets te slepen en vormen te vergroten of te verkleinen en te dupliceren.

  Zoek waar zeldzame Pokémon werden gevangen door andere Pokémon Go-spelers

2. Pas de sjabloon en de stijl aan, bewerk en formatteer de tekst en vormen om te werken aan randen, formaat, lettertypen, verloopniveaus, kleuren, enz. Gebruikers kunnen overlappende labels of cirkels maken, het label onderstrepen of tekst aan de vormen toevoegen .

3. Voer de gegevens in om unieke elementen in elke set en kruispunten weer te geven. Men kan formaten zoals lijsten en opsommingstekens gebruiken om de informatie aan te duiden.

Eenmaal gedaan, kunnen gebruikers het resultaat publiceren met populaire integratie vanaf elke locatie, zoals Slack, Jira, Microsoft Suite, Google Suite en Confluence.

Canvas

Canva Venn-diagram is een online en gratis manier om gegevens te visualiseren en tegelijkertijd de verschillen en overeenkomsten weer te geven. Het is de gemakkelijkste manier om het ideale diagram te ontwikkelen met behulp van verschillende soorten grafieken waaruit u kunt kiezen, eenvoudige hulpmiddelen voor slepen en neerzetten, het insluiten in de presentatie en meer.

Canvas wordt geleverd met verschillende Venn-diagramsjablonen waaruit gebruikers kunnen kiezen en aanpassen om de resultaten te krijgen. De gebruikers kunnen de stappen volgen om met Venn-diagrammen te beginnen:

1. Log in op je Canva-account en ga naar Venn-diagrammen om de sjablonen te bekijken. Kies de sjabloon die voor u werkt, zoals kringen, verschillende thema’s, data science, professionele ontwikkeling, marketing, enz.

2. Probeer verschillende functies, zoals foto’s, kleurencombinaties, lettertype, achtergronden, illustraties, elementen en grafieken. Voeg waar nodig de tekst toe, voeg een beschrijving of titel toe.

3. Pas het ontwerp aan met eigenzinnige stickers en animeer het ontwerp om het publiek te boeien.

Na voltooiing kunnen gebruikers het Venn-diagram delen op Google Drive, Facebook, LinkedIn, website, enz. Het is ook mogelijk om het ontwerp te downloaden en af ​​te drukken voor visitekaartjes, flyers, briefpapier en brochures.

SmartDraw

SmartDraw Venn-diagram software heeft het voor gebruikers gemakkelijker en sneller gemaakt om een ​​perfecte oplossing te ontwikkelen. Hiermee kunnen gebruikers een ontwerp maken dat aan hun eisen voldoet met behulp van ingebouwde sjablonen.

SmartDraw wordt geleverd met een krachtige tool die het gemakkelijker heeft gemaakt om afbeeldingen voor presentaties en rapporten te ontwerpen zonder enige professionele ervaring. Het zit boordevol intelligente opmaak, zoals het toevoegen of verwijderen van shares, het rangschikken van elementen, opnieuw uitlijnen en klikken op eenvoudige opdrachten.

App.Diagrammen

App.Diagrams is een online stroomdiagrammaker die boordevol verschillende functies zit. Hiermee kunnen gebruikers in realtime samenwerken, de verbindingspunten bewerken en GitHub-opslagplaatsen gebruiken. De online diagrammaker is gemakkelijk te gebruiken en heeft een online whiteboard voor elk complex diagram.

  Vrienden toevoegen in 'Pokémon Sword and Shield'

App.Diagrammen is samengesteld uit verschillende vormen waaruit men kan kiezen als het gaat om het maken van een Venn-diagram. Je kunt de vormen gemakkelijk slepen en neerzetten om te beginnen met ontwerpen. De tool omvat belangrijke functies van UML tot Entity Relation, Flowchart tot Arrow.

Visme

Als u een gratis en gebruiksvriendelijke tool wilt gebruiken, kan de Visme Venn-diagrammaker zijn wat u nodig heeft. Het helpt bij het ontwerpen van prachtige Venn-diagrammen die aan de eisen van de gebruikers kunnen voldoen. De software is samengesteld met verschillende sjablonen en voorbeelden om prachtige datavisualisatie te vormen.

Visme wordt geleverd met aanpasbare sjablonen die men aan hun projecten kan toevoegen en met anderen kan delen. De sjablonen omvatten Social Networking, Hoe een winstgevende niche te vinden, Euler-diagram en Multi-set. Gebruikers kunnen vormen, kleuren en lettertypen aanpassen aan het ontwerp en het bestand delen op sociale media.

Het is gemakkelijk slepen en neerzetten, verschillende vormen en honderden foto’s of pictogrammen. Men kan gebruikmaken van grafieken en gegevens Viz-tools zoals gegevenswidgets, stroomdiagramelementen, grafieken en andere aanpasbare activa en illustraties, pictogrammen, foto’s, geanimeerde afbeeldingen om het uniek te maken.

Creatief

Creatief zit boordevol met een uitgebreide vormenbibliotheek en industriestandaard sjablonen om inzicht te krijgen uit gegevens. De eenvoudige drag-and-drop tools maken het eenvoudig om een ​​verbinding tot stand te brengen en datasets te visualiseren. De vrije vorm maakt het ook mogelijk om een ​​oneindig canvas te creëren en na te denken over uitgebreide ontwerpen.

Met Creately kunnen gebruikers in realtime werken met whiteboarding en videoconferenties. Men kan de gegevens importeren uit CSV, Google Spreadsheets en Microsoft Excel om gegevens te centraliseren en het beoordelen, delen en bewerken te stroomlijnen met meerdere toegangsniveaus. De in-line commentaar maakt het gemakkelijk om vrijheid te bieden en de discussies te vereenvoudigen om suggesties en input toe te voegen.

Het is ook gemakkelijk om het diagram in te sluiten in werkbladen, dia’s of documenten in elk formaat, zoals PDF, JPEG, PNG en SVG. De multi-perspectieven zijn een ander opvallend kenmerk van de software, waardoor het een ideale keuze is.

Online visueel paradigma

Met de online Visual Paradigm Venn-diagramtool kunnen gebruikers prachtige en nauwkeurige ontwerpen maken. Het is gecompileerd met verschillende functies, zoals het snel invoegen van punten met behulp van de methode slepen en neerzetten om een ​​tekstlabel te maken en het een naam te geven.

  9 AWS-oefentest om u te helpen de echte examens te halen

Online visueel paradigma zit boordevol vrij beweegbare en draaibare vormen die het uiterlijk van de punten of cirkels bepalen die aan de vereisten voldoen. Het wordt geleverd met verschillende voorbeelden, zoals URM, SysML, nummerset en formatie. De functies omvatten eenvoudig diagrammen, MS Office-integratie en tekenen met aangepaste vormen.

Vizzlo

Als u op zoek bent naar een gratis kaartmaker, begin dan met Vizzlo, dat rapporten en presentaties verrijkt die werken in PowerPoint, online werken en Google Slides. De gebruikers kunnen eenvoudig een Venn-diagram maken (ook wel een Logica- of Set-diagram genoemd).

Vizzlo zit boordevol verschillende functies, zoals onbeperkte cirkels of sets, de grootte aanpassen, lijnen toevoegen, de helderheid wijzigen, sets roteren, sjablonen gebruiken, optionele gedetailleerde beschrijvingen en kruispunten markeren. Het doel is om de productiviteit van add-ins en add-ons te verhogen.

Appy Pie

Appy Pie Venn-diagramgenerator is gemakkelijk te gebruiken en zit boordevol kant-en-klare aanpasbare sjablonen. Het is ideaal voor gebruikers die niet technisch onderlegd zijn en iets eenvoudigs nodig hebben.

Appy Pie wordt geleverd met honderden aanpasbare sjablonen die minimale inspanning vergen. Het zit vol met verschillende elementen, zoals stickers, vormen, enz., Die men kan slepen en neerzetten. Men kan logo’s, merkkleuren en andere elementen toevoegen om het een nieuwe look te geven. Teamsamenwerking is ook gemakkelijker met dit team om de lat hoger te leggen die in verschillende formaten wordt geleverd.

Conclusie

Dit zijn enkele populaire keuzes voor de Venn-diagramgenerator die kunnen helpen bij het verkrijgen van ideale resultaten. Het doel is om informatie logisch te ordenen, ideeën te ordenen, consistent te houden, kleuren te gebruiken om elementen te onderscheiden, onhandig jargon te vermijden en rommel te minimaliseren om aantrekkelijke en intuïtieve Venn-diagrammen te maken.

Het maken van Venn-diagrammen kan een informatieve en leuke manier zijn om gegevens weer te geven. Het is praktisch en een online Venn-diagrammaker kan een duidelijk beeld geven van gegevens.

U kunt nu kijken naar enkele van de beste Flowchart Makers.

gerelateerde berichten