Aankondigingen voor oproepopname uitschakelen op Android (Realme, Oppo, Vivo, iQOO, Xiaomi en OnePlus)

Na 2020 heeft Google het gehaald verplicht voor OEM’s om Google Dialer en Berichten-apps vooraf te installeren. Dit leidde tot de verwijdering van de voorraadkiezer en berichten-apps die door elke apparaatfabrikant waren ontwikkeld. In tegenstelling tot Google Dialer hadden de voorraadkiezers een functie voor het opnemen van oproepen die niet aankondigde dat de oproep werd opgenomen. Dit is een belangrijke reden waarom gebruikers op zoek zijn naar een alternatief. Daarom brengen we u in dit artikel een werkende zelfstudie over het uitschakelen van oproepopname-aankondigingen op alle Android-telefoons. Van Realme, Oppo en OnePlus tot Vivo, iQOO en Xiaomi, we hebben alle manieren behandeld om oproepen op te nemen zonder aankondiging of waarschuwing.

Oproepopname inschakelen zonder aankondigingen op Android (2023)

Hier hebben we drie verschillende manieren toegevoegd om oproepen op te nemen zonder enige aankondiging op Realme, Oppo, OnePlus, Vivo, iQOO, Xiaomi en andere Android-apparaten. Kortom, als uw telefoon wordt geleverd met de Google Dialer-app, kunt u de onderstaande methoden gebruiken. Maar daarvoor kun je hieronder lezen waarom Google aankondigt dat het gesprek wordt opgenomen.

Waarom kondigt Google Dialer waarschuwing voor oproepopname aan?

In sommige landen zijn er wetten met betrekking tot het opnemen en afluisteren van telefoongesprekken, en afhankelijk van uw locatie moet u mogelijk toestemming vragen of de andere partij informeren voordat u een gesprek opneemt. In bepaalde landen is het ten strengste verboden om gesprekken op te nemen. In sommige Amerikaanse staten moeten bijvoorbeeld zowel de beller als de ontvanger weten dat het gesprek wordt opgenomen, terwijl in andere regio’s slechts één persoon hoeft te worden geïnformeerd.

In India staat de Indian Telegraph Act 1885 alleen de centrale of deelstaatregering toe om gesprekken af ​​te luisteren, en er zijn juridische procedures die moeten worden gevolgd. Hoewel de functie voor het opnemen van oproepen van Google Dialer voldoet aan de wettelijke vereisten, zijn er verschillende gebruikers die een optie voor het opnemen van oproepen willen die de andere partij niet informeert. Dus vanuit juridisch oogpunt ligt de bewijslast bij de gebruiker om de andere partij te informeren voordat hij een gesprek opneemt. En daarom laat Google, om elke wetsovertreding te voorkomen, de ontvanger weten dat het gesprek wordt opgenomen.

  Call Planner is een app die telefoongesprekken plant met herinneringen [Android]

Schakel gespreksopname in zonder aankondiging op OnePlus- en Oppo-telefoons

Als je een OnePlus- of Oppo-telefoon hebt, is er een gemakkelijke manier om de oude ColorOS Dialer-app te sideloaden, waarmee je oproepen kunt opnemen zonder enige aankondiging. In deze methode demonstreren we de stappen voor het gebruik van de standaard ColorOS-kiezer en het opnemen van oproepen op OnePlus- en Oppo-telefoons zonder de waarschuwing voor het opnemen van oproepen.

1. Ga je gang en installeer ODialer (Vrij) op uw smartphone. Dit is de aandelenkiezer-app die wordt aangeboden door het ColorOS-team.

2. Open vervolgens de app en stel deze in als uw standaardkiezer. Verleen alle vereiste machtigingen.

3. Dat is alles. Open nu ODialer (Telefoon-app), bel en tik op “Opnemen”. Het gesprek wordt opgenomen op Oppo- en OnePlus-telefoons zonder enige aankondiging of waarschuwing. Als het niet werkt, ga dan naar het laatste gedeelte voor een mogelijke oplossing.

Schakel gespreksopname in zonder aankondiging op Vivo- en iQOO-telefoons

Voor het geval je het niet weet, Vivo- en iQOO-telefoons worden geleverd met een verborgen stock Phone-app die het opnemen van oproepen zonder aankondiging ondersteunt, maar deze is standaard uitgeschakeld. Maar met een handige truc kun je het inschakelen en de Google Dialer-app naadloos vervangen. Hier is hoe het te doen.

1. Als u een Vivo- of iQOO-telefoon heeft en oproepen wilt opnemen zonder enige aankondiging, opent u de Google Dialer (Phone)-app en typt u de onderstaande code. Met deze verborgen USSD-code kun je de voorraad Google Dialer vervangen door een alternatieve telefoon-app. Op sommige Vivo-telefoons werkt de code niet. Als dat het geval is, gaat u naar het volgende gedeelte.

*#*#556688#*#*

2. Hiermee gaat u naar de verborgen pagina “Alternatieve telefoon en contacten”. Schakel nu de schakelaar in en tik op “OK”, gevolgd door “Nu instellen”.

  12 beste oplaadstations voor meerdere apparaten [Android and iOS]

3. Stel vervolgens de alternatieve app Telefoon in als uw standaardkiezer.

4. Ga vervolgens aan de slag en bel met de nieuwe Telefoon-app. Tik ten slotte op “Opnemen” en het gesprek wordt opgenomen zonder dat de ontvanger hiervan op de hoogte is. Als deze methode niet voor u werkt, gaat u naar het volgende gedeelte voor een werkmethode.

Schakel aankondiging van oproepopname uit op Google Dialer (Realme, Xiaomi, Moto, enz.)

Als je een smartphone van Realme of Xiaomi hebt en oproepen wilt opnemen zonder enige aankondiging aan de kant van de ontvanger, is er een coole oplossing om dit te omzeilen. Deze methode is ook van toepassing op alle Android-telefoons die worden geleverd met de standaard Google Dialer-app. Als de bovenstaande methoden niet voor u werken, probeert u de onderstaande stappen en schakelt u aankondigingen voor het opnemen van oproepen op Android-telefoons uit.

1. Open eerst en vooral de Play Store en zoek naar “Google Dialer”. Open het nu en tik op “Verwijderen”. Hiermee wordt de nieuwste versie van de app verwijderd en wordt de app hersteld naar de oudere versie die bij uw apparaat is geleverd. We doen dit omdat Google deze tijdelijke oplossing heeft gepatcht in de nieuwste versie.

2. Zorg ervoor dat u op het menu met drie stippen in de rechterbovenhoek tikt en schakel het selectievakje “Automatische update inschakelen” uit. Dit voorkomt dat Google Dialer automatisch wordt bijgewerkt naar de nieuwste versie. Om ervoor te zorgen dat deze methode werkt, moet u ervoor zorgen dat Google Dialer altijd op de oudere versie staat.

  Hoe een aandelen-app op Android uit te schakelen? [No Root]

3. Installeer daarna de TTSLexx app (Vrij) uit de Play Store. Het is een gratis app waarmee je een aangepast woordenboek kunt maken en gebruiken voor de Text-to-Speech-service van Google. We kunnen deze gratis app echter gebruiken als tijdelijke oplossing om de aankondiging in de Google Dialer-app op alle Android-telefoons uit te schakelen. Volgens de app-ontwikkelaar verzamelt het geen gegevens.

4. Open na het installeren van de app Instellingen op je telefoon en zoek naar “tekst naar spraak”. Selecteer nu “Tekst-naar-spraakuitvoer”. Dit is over het algemeen beschikbaar in het menu Toegankelijkheid.

5. Tik hier op “Voorkeursengine” en selecteer de app “TTSLexx”.

6. Tik vervolgens op het Google Dialer-pictogram (Telefoon-app) en houd het vast en selecteer ‘App-info’. Tik in het App Info-scherm op “Opslag”.

7. Tik nu op “Gegevens wissen” en kies de optie “Alle gegevens wissen”. Houd er rekening mee dat hiermee uw volledige oproepgeschiedenis wordt verwijderd, dus maak er een back-up van als u deze opnieuw moet openen.

8. Start ten slotte uw Android-telefoon opnieuw op. Bel nu met de app Google Dialer (Phone) en tik op “Opnemen”. Deze keer kondigt de app niet aan dat het gesprek wordt opgenomen.

9. Als het nog steeds niet werkt en aankondigt dat het gesprek wordt opgenomen, verwijder dan de laatste update, zoals vermeld in stap #1, en wis de bestaande app-gegevens.

Oproepen opnemen op Android-telefoons zonder aankondiging van oproepopname

Dus ja, dit is hoe je aankondigingen voor het opnemen van oproepen kunt uitschakelen op Android-telefoons die worden geleverd met de Google Dialer-app. Hoewel Google OEM’s heeft gemachtigd om de app Telefoon en Berichten van Google te leveren, zijn er oplossingen om de oude kiezer in te schakelen en het bericht ‘dit gesprek wordt nu opgenomen’ over te slaan. Hoe dan ook, dat komt allemaal van ons. Als je een Xiaomi-telefoon hebt en opslagruimte wilt vrijmaken, volg dan onze tutorial over het verwijderen van “Overige” bestanden op MIUI. En om bloatware van je Android-telefoon te verwijderen, ga je naar onze gekoppelde gids. Als u ten slotte problemen ondervindt, kunt u ons dit laten weten in het gedeelte Opmerkingen hieronder.