Aanpasbare, op context gebaseerde wekker-app voor Android

Af en toe komen we een app tegen die ons omver blaast met zijn prachtige ontwerp, volledigheid of unieke functionaliteit. Timely, een alarm-app voor Android, is er een van die al deze eigenschappen bevat; het heeft een prachtig ontwerp, veel functies en een interface die gewoon elke keer werkt. Een andere soortgelijke app genaamd AlarmPad Alarm Clock is onlangs op onze radar gekomen en we denken dat het misschien de moeite waard is. Het lijkt op het eerste gezicht een eenvoudige wekker-app, maar beschikt over een behoorlijk uitgebreide reeks aanpassingsfuncties.

De eenvoudige gebruikersinterface van AlarmPad zal u waarschijnlijk niet verbazen, maar de op context gebaseerde functies zullen dat zeker doen. Met de app kun je alarmen instellen om waarschuwingen te krijgen over bepaalde weersvoorspellingen, kalendergebeurtenissen of gewoon om je uit je bed te krijgen. U kunt de app ook instellen om door de gebruiker gespecificeerde berichten via tekst naar spraak te lezen wanneer een alarm afgaat.

  Nieuwe functies in Firefox 41 voor desktop en Android

Je krijgt alle basisfunctionaliteit die je van een alarm-app mag verwachten, zoals het toevoegen van meerdere alarmen, het specificeren van snooze-tijd, beltoon, vibratie enz.

Het startscherm van AlarmPad is onderverdeeld in tabbladen voor ‘Actieve’ en ‘Uitgeschakelde’ alarmen. Je hebt natuurlijk geen alarm bij de eerste lancering. U kunt nieuwe toevoegen door bovenaan op de ‘+’-knop te drukken. Op het scherm ‘Een alarm instellen’ kunt u de wektijd specificeren uit voorinstellingen zoals vandaag, morgen en ochtend, middag, nacht enz., of uw eigen tijd definiëren.

U kunt verschillende extra stukjes tekst en informatie op het alarmscherm laten verschijnen. Dit omvat automatisch gegenereerde begroetingen, de huidige tijd, weersvoorspelling en kalendergebeurtenissen.

Telkens wanneer een alarm afgaat, geeft de app een waarschuwing op volledig scherm weer met een kleine ring in het midden die u naar beide kanten kunt slepen om het alarm uit te schakelen of op snooze te zetten, net als op het voorraadalarmscherm. Het geeft dan de door u geselecteerde informatie weer en begint deze hardop voor te lezen, dat wil zeggen, als de instelling ‘Berichten uitspreken na alarm’ voor het alarm was ingeschakeld. U kunt de gesproken tekst dempen door onderaan op de ‘X’-knop te tikken. Er zijn twee extra tabbladen voor een meer gedetailleerd overzicht van het huidige weer en aankomende agenda-evenementen.

  ZDlock is een Android-app-vergrendelingsoplossing van het ZDBox-team

Met AlarmPad kunt u ook widgets toevoegen, zodat u alarmen kunt beheren zonder de app zelf te openen. U kunt widgets van drie verschillende groottes toevoegen: klein, middelgroot en groot.

Extra parameters zoals snooze-lengte, alarmvolume, achtergrond alarmmeldingen en meer kunnen worden geconfigureerd vanuit de instellingen van de app. Vanuit hetzelfde scherm kunt u de app ook instellen om agenda-afspraken te volgen. Als u dit doet, kan het een bruikbare melding weergeven wanneer een gebeurtenis nadert, zodat u er snel een alarm voor kunt maken.

Er zijn een paar aanpassingsopties die we hier nog niet hebben genoemd. Als u op zoek bent naar een alarm-app die alle essentiële zaken dekt en grondig aanpasbaar is, hoeft u natuurlijk niet verder te zoeken.

  B1 Free Archiver voor Android biedt eenvoudig mobiel archiefbeheer

De gratis versie van de app geeft in-app-advertenties weer en laat maximaal vijf alarmen toe. De Pro-variant is vrij van deze beperkingen.

Installeer AlarmPad-wekker uit de Play Store (Vrij)

Installeer AlarmPad Pro vanuit de Play Store (Betaald)