AcDisplay brengt de actieve weergave van Moto X naar elk Android 4.4+-apparaat

Ondanks dat hij niet dezelfde specificaties heeft als de andere vlaggenschepen van zijn generatie, zoals de HTC One en Galaxy S4, is de Moto X een behoorlijk opmerkelijk apparaat en misschien wel de meest geprezen smartphone van Motorola tot nu toe. Naast het aanbieden van aanpassingsopties voor de telefoon zelf, wordt Moto X ook geleverd met een aantal handige softwarefuncties, die hem onderscheiden van de rest. Een dergelijke functie is Active Display waarmee u de tijd en uw laatste meldingen kunt bekijken, zelfs als het scherm is uitgeschakeld, zonder dat u naar het vergrendelscherm van de telefoon hoeft te gaan. De functie verbruikt weinig batterijvermogen, dankzij het AMOLED-scherm van het apparaat. Als u dezelfde functie wilt gebruiken zonder dat u een Motorola-apparaat nodig heeft, heeft XDA-erkende ontwikkelaar AChep de oplossing voor u in AcDisplay, zolang u KitKat gebruikt. Lees verder voor details.

  App-links instellen in Android 6.0

Voordat u de app kunt gaan gebruiken, moet u deze om voor de hand liggende redenen toegang verlenen tot uw meldingen en instellen als apparaatbeheerder om het scherm te kunnen vergrendelen. De app biedt je bij de eerste lancering snel toegang tot beide instellingen in het bovenste gedeelte, dus ga je gang en tik je één voor één op beide opties en verleen je ze de juiste machtigingen.

Als je klaar bent, zet je gewoon de schakelaar bovenaan aan en je bent klaar om te gaan. Alle meldingen die u vanaf nu ontvangt terwijl het scherm van uw telefoon is uitgeschakeld, worden automatisch weergegeven in een minimale grijswaardeninterface. In het geval van meerdere meldingen, kun je er zelfs tussen schakelen met behulp van de kleine pictogrammen.

  Hoe u uw standaard Google-account op Android kunt wijzigen

Om een ​​melding daadwerkelijk te bekijken of te activeren, tikt u op de cirkel onder de klok en sleept u deze omhoog. Je kunt het ook sluiten en je scherm ontgrendelen door de cirkel naar beneden te slepen naar het ontgrendelpictogram dat verschijnt. Houd er rekening mee dat u hiermee de door u ingestelde lockscreen-beveiliging niet kunt omzeilen. Als deze niet handmatig wordt geopend of gesloten, verdwijnt de melding automatisch na een ingestelde tijd, zoals aangegeven rond de cirkel.

Met de app kun je zelfs bepaalde opties configureren, zoals het inschakelen van de functie alleen wanneer je apparaat wordt opgeladen, het weergeven van meldingen met een lage prioriteit (zoals die van Google Now), het kiezen van de slaaptijd en het verbergen of weergeven van de datum.

Hoewel het ook kan worden gebruikt op telefoons met lcd-schermen, kan AcDisplay echt geweldig zijn op apparaten met AMOLED-schermen door de rest van het scherm uit te laten en alleen stroom te gebruiken voor de informatie die wordt weergegeven. De app is in actieve ontwikkeling en de ontwikkelaar is van plan meer functies toe te voegen, zoals een Pocket-modus. U kunt de ontwikkeling van AcDisplay volgen op zijn XDA-thread.

  Ouderlijk toezicht instellen en gebruiken op uw Android TV

Installeer AcDisplay vanuit de Play Store