Achtergrondgeluid uit audio verwijderen [10 Tools]

Moet je achtergrondgeluid van audio verwijderen voor je aankomende podcast- of videoproductieprojecten? Doe het moeiteloos met deze online/offline audiobewerkingstools.

Omgevingsruis in opgenomen audio of video is onvermijdelijk. Je kunt niet elke video of audio opnemen vanuit een stille ruimte. Als je dat doet, zul je nog steeds een zoemend geluid ontdekken van je laptop, desktop, ventilator, airconditioning, enz.

In plaats van te veel geld en tijd te investeren in het elimineren van achtergrondgeluid, kunt u het geluid gewoon uit de opgenomen audio verwijderen.

Er is veel ontwikkeling geweest in algoritmen voor ruisonderdrukking. U kunt profiteren van dergelijke algoritmen door een van de apps te gebruiken die in dit artikel worden genoemd.

Lees ook verder om meer te ontdekken over audioruis, zodat u plannen kunt maken om kristalhelder geluid voor uw inhoud te produceren.

Ruis in audio

De resterende lage geluiden in een audio-opname zijn ruis. Dit zijn andere kenmerkende geluidsgolven dan je stem, muziekinstrumenten of audio van gameplay. Het standaardgeluid van uw opnameomgeving, dat u kunt horen tijdens een stil gedeelte van uw audio, is ook ruis.

Ruis kan statisch geluid zijn dat wordt veroorzaakt door elektrische interferentie van draden die uw luidsprekers en microfoons aansluiten op de computer of andere opnameapparaten.

Je zult zeker een bepaald niveau van ruis vastleggen tijdens het opnemen van podcasts, YouTube-video-opnames, enz. Maar wanneer dat geluid het publiek afleidt of hen dwingt te stoppen met spelen en op zoek te gaan naar andere inhoud, is dat een probleem.

Stel bijvoorbeeld dat u een YouTube-video opneemt voor een teleprompter. Om inhoud naar de teleprompter te sturen, is iemand constant aan het typen. Je microfoon kan het gekraak van het toetsenbord opnemen als je geen aparte opnameruimte gebruikt. Als je dit nu toestaat in de laatste video, zal het publiek zich zeker afgeleid voelen.

Hoe beïnvloedt ruis de opname en de uiteindelijke audio/video?

De primaire negatieve impact van ruis op audio- of video-inhoud is het afleiden van de aandacht van het publiek. Op audio en diavoorstellingen gebaseerde video’s moeten vrij zijn van ruis.

Omdat in dergelijke inhoud het publiek zich op uw commentaar moet concentreren om het onderwerp dat u bespreekt te begrijpen. De beelden, indien aanwezig, zijn niet voldoende om het hele onderwerp te begrijpen.

Andere belangrijke effecten zijn:

 • Geluidsruis roept bij het publiek een vraag op over de professionaliteit van je YouTube- of podcastkanaal.
 • Als je audioproducten of concepten voor het maken van inhoud bespreekt en de luisteraars horen ruis, dan is dat niet goed voor de reputatie van je kanaal.
 • Sommige achtergrondgeluiden kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals misselijkheid, hoofdpijn, hypertensie, mentale stress, enz.
 • Wanneer u muziekinstrumenten aanleert via opgenomen audio of video, kan achtergrondgeluid van invloed zijn op het leervermogen van uw inhoudabonnees.

De negatieve effecten van ruis op opgenomen inhoud zijn talrijk. Sommige zijn duidelijk, andere niet. Maar ruis vermindert zeker uw inhoudsweergaven, vind-ik-leuks en abonnementen.

  Geweldige iPhone-foto's maken 's nachts of bij weinig licht

Omgevingsgeluid verminderen voordat u gaat opnemen

Hoewel geavanceerde hulpmiddelen u helpen het meeste achtergrondgeluid te elimineren, is het goed om het omgevingsgeluid tijdens het opnemen te verminderen om het beste resultaat te krijgen. Hier zijn enkele suggesties die u moet volgen voordat u gaat opnemen:

Een cardioïde microfoon gebruiken

Nabewerking van opgenomen audio om ruis te verminderen is een tijdrovend proces. Daarom moet u een microfoon gebruiken die de ruis tijdens het opnemen vermindert door het omgevingsgeluid niet op te nemen. Cardioïde microfoons zijn goede voorbeelden.

Deze microfoons zijn zeer gevoelig voor geluid waar je de voorkant van de microfoon op richt. Bovendien verwerpen deze microfoons vrijwel alle geluiden aan de achterkant vanwege de lage input dB aan de achterkant.

Neem de stem op in een stille plaats

Als je met je video de stem later kunt opnemen, doe dit dan vanaf een rustige plek. Voor podcasts kun je dat altijd vanuit een stille kamer doen, omdat niemand je zal zien.

U kunt zware vloerkleden, gordijnen en houten meubilair gebruiken om de echo in de kamer te verminderen.

Neem het omgevingsgeluid op

Neem voordat je je voice-over geeft het omgevingsgeluid (kamertoon) van je kamer 20 tot 30 seconden op. U kunt dit bestand uploaden als voorbeeld voor de nabewerkingssoftware om achtergrondruis te verwijderen.

Minimale winst gebruiken

Stel de microfoon in op de laagst mogelijke gain of input dB. U moet de microfoon meerdere keren testen in verschillende dB-ingangen om de laagste schaal te vinden die u kunt gebruiken.

Mond- en microfoonafstand verkleinen

De mond-tot-microfoonafstand moet zes centimeter of minder zijn. Dit zal een lage versterking mogelijk maken om een ​​kristalhelder geluid van uw voice-over op te nemen.

Plaats de microfoon weg van het omgevingsgeluid

Als u een unidirectionele of cardioïde microfoon gebruikt, plaatst u de voorkant weg van het geluid. De microfoon dempt een groot deel van het geluid.

Schakel sommige huishoudelijke apparaten uit

Schakel apparaten zoals airconditioning, verwarming, koeler, luchtontvochtiger, ventilator, uitlaat, enz.

Ruis verwijderen na opname

Nadat je je voice-over hebt opgenomen door de bovenstaande tips te volgen, wordt de nabewerking van de audio supereenvoudig.

Nabewerking is de bewerkingsworkflow waarbij u achtergrondgeluid uit audio verwijdert, onhandigheid uit uw opname verwijdert, opvullers vermindert, enz.

Veel online en offline audiobewerkings-apps helpen u bij het verminderen of elimineren van ruis van een audio-opname. Momenteel gebruiken de meeste van deze apps kunstmatige intelligentie (AI) en neurale netwerken om ruis van voice-overs te herkennen en te verwijderen.

De standaard workflow is als volgt:

 • U downloadt en installeert de app of gebruikt de webapp-versie.
 • Upload een geluidsprofiel, de kamertoon die je eerder hebt opgenomen.
 • Stel handmatige of automatische ruisonderdrukking in. Automatische instellingen leveren eerlijke resultaten op.
 • Start het proces voor het verwijderen van ruis.

Dergelijke apps verwijderen meestal constant achtergrondgeluid zoals fluitjes, zoemen, zoemen, sissen, janken, ventilatorgeluid, enz. Onregelmatige geluiden, zoals ploffen, klikken, verkeerslawaai, enz., moeten handmatig worden bewerkt.

Om zelf moeiteloos achtergrondgeluid uit audio te verwijderen, kunt u nu de volgende online/stand-alone toepassingen uitproberen:

VEED

Achtergrondgeluid kan vervelend zijn, maar met de krachtige online tool VEED ben je er met een paar snelle klikken vanaf. Nu hoef je niet meer uit te geven aan dure high-end microfoons voor een perfecte opname.

De belangrijkste kenmerken zijn:

 • Ondersteunt alle belangrijke audioformaten zoals MP3, WAV, M4A en AAC
 • Een complete online tool waarvoor geen softwaredownload nodig is
 • Verwijdert de audio-achtergrond van videobestanden zoals MP4, AVI, WMV en MOV
 • In staat om ruis, weersomstandigheden, verkeer en witte ventilatorruis te verwijderen
  Zal een medische marihuanakaart verschijnen bij een achtergrondcontrole?

Je kunt het gebruiken voor het opnemen van nummers, podcasting, het mixen van muziek en voice-over. Bovendien kan deze tool ook achtergrondmuziek aan je bestand toevoegen.

Podcastle

Podcastle is een automatische ruisonderdrukkingstool die slechts één klik nodig heeft om uw audio onberispelijk te maken. Alle vervelende geluiden zoals ruis en gebabbel kunnen met deze software worden verwijderd.

Het wordt geleverd met de volgende functies:

 • AI-ruisonderdrukking voor professionele, schone en heldere audio
 • Gebruiksvriendelijke software die minimale inspanning vereist
 • Verwijdert automatisch stille delen of pauzes uit de audio
 • Geluidseffecten en muziektracks toevoegen aan het audiobestand
 • Intuïtief bewerkingsdashboard voor perfecte audio

Of u nu een professionele of amateurpodcaster bent, u kunt deze tool gebruiken om uw inhoud te maken, te bewerken en te verspreiden. Deze samenwerkingsoplossing ondersteunt MP3 en andere populaire bestandsindelingen.

Durf

Het audiobewerkingspakket van Audacity wordt geleverd met een functie voor ruisonderdrukking. De tool levert goede resultaten voor achtergrondgeluiden in een audiobestand die constant zijn, bijvoorbeeld zoemend geluid van een koellichaam op het bureaublad of gesis van tape.

De tool is niet ideaal voor onvoorspelbare omgevingsgeluiden zoals iemand die op de achtergrond spreekt.

U moet een geluidsprofiel uploaden in het venster Ruisonderdrukking. De software gebruikt dit profiel om voorspelbare achtergrondruis automatisch te elimineren.

Het is een zelfstandige applicatie en is beschikbaar voor Windows-, Mac- en Linux-pc’s. De software-uitgever heeft ook een handleiding voor geluidsreductie uitgebracht.

Beschrijving

Wil je audio van studiokwaliteit, maar heb je geen toegang tot een studio? Het is tijd om Beschrijven te kiezen. Deze software kan alle achtergrond- en omgevingsgeluiden verwijderen die je niet nodig hebt in je audiobestand.

Het biedt u de volgende functionaliteiten:

 • Gebruikt AI om echo en ruis van elke hoeveelheid te verwijderen
 • Verhoogt de spraakkwaliteit van de spreker
 • Regeneratief spraakeffect om de stem weer op te bouwen na het verwijderen van ruis

De online versie ondersteunt alleen bestanden van minder dan 25 MB en een lengte van 5 minuten. De gedownloade versie heeft dergelijke beperkingen niet.

Laat je muziekreis niet belemmeren door irritante achtergrondgeluiden. Gebruik Media om alle achtergrondinterferentie te verwijderen. Hier krijg je deze functies:

 • Gemakkelijke en snelle interface zonder leercurve
 • Verwijder verschillende geluiden zoals weer, verkeer, ruis, wind, klik, ventilator, enz.
 • Flexibele en aanpasbare tool om geluidsdecibel aan te passen
 • Ondersteunt MP3, M4A, MP4, OGG, AU, MOV, VOB, MTS en andere belangrijke formaten

Deze AI-aangedreven applicatie is geschikt voor het bewerken van liedjes, muziekmixen, zang, audioboeken, podcasts of voice-overs. Hiermee kunt u ook hoogwaardige muziekeffecten toevoegen.

Audio denoise

Audio Denoise is een op AI gebaseerde web-app voor het verwijderen van achtergrondruis op basis van cepstrale en spectrale technieken voor ruisonderdrukking. De web-app is gratis voor openbaar gebruik zonder enige softwaregarantie.

U moet uw audiobestand uploaden in het gedeelte Invoer. Er zijn drie vooraf ingestelde configuraties voor ruisonderdrukking. U kunt er een kiezen of de parameters voor ruisonderdrukking zelf wijzigen.

Deze toepassing vereist meerdere proeven en fouten voordat u een substantieel resultaat kunt krijgen.

start- en landingsbaan

Als je een stemartiest of -editor bent en op zoek bent naar de gemakkelijkste manier om de achtergrondruis van een audio- (of zelfs video) bestand te verwijderen, dan is Runway er voor jou. Hiermee kan elk storend of ongewenst geluid van uw beeldmateriaal tijdens de postproductiefase worden verwijderd.

  Hoe de HTML-bron in Google Chrome te bekijken

Deze robuuste oplossing maakt het voor iedereen gemakkelijk om een ​​voice-over te scheiden voor een perfect scherpe bewerking. Of het nu een zoemend vliegtuig is of een statisch geluid, de tool kan ze met één klik verwijderen. Bovendien kun je het gebruiken om je audio een professionele boost te geven.

LALAL

LALAL is een tool die AI en moderne ruisonderdrukkingstechnologie gebruikt om achtergrondmuziek of ruis te verwijderen. Met behulp van deze software kan men een heldere stem uit elk audio- en videobestand halen.

Men kan dit algoritme voor stemreiniging zelfs integreren in omgevingen zoals websites, applicaties en online diensten. Zo kunt u alle ongewenste geluiden annuleren en uw luisteraars presenteren met een kristalheldere stem.

Bovendien kan de applicatie je helpen om alle zang, instrumenten (drums, gitaar, piano en andere) en begeleidingen te verwijderen. De tool is ideaal voor muzikanten, redacteuren, streamers, journalisten en transcribenten.

Kapwing

Er zal op zijn minst een soort van achtergrondgeluid in uw opname zijn, tenzij u opneemt in een geluiddichte studio. Kapwing kan deze ongewenste achtergrondgeluiden verwijderen en met schone audio komen.

De functie Automatic Background Remover van deze software biedt audio-intelligentie. Het vermindert niet alleen de ernst van bepaalde geluiden, maar corrigeert ook harde geluiden en scheidt spraak binnen de ruis.

Kapwing is een online tool waarvoor u geen zware applicaties hoeft te downloaden of zware bewerkingstools hoeft te beheren. Als je een livestreamer of podcaster bent die microfoons zoals de Blue Snowball gebruikt, kan de software achtergrondgeluiden met één klik verwijderen.

RX10

Met RX 10 kunt u uw stemgeluid luid en duidelijk maken voor het publiek door alle ongewenste achtergrondgeluiden te verwijderen. Het is in staat om ongewenste zoemende geluiden onderweg te verwijderen zonder dat het audiobestand hoeft te worden geanalyseerd.

De spectrale de-noise-functie kan irritante toon- en breedbandruis verdrijven om van elke opname een kristalheldere te maken. Deze tool kan ook digitale impulsgeluiden, waaronder klikken en ploffen, identificeren en verwijderen voor een aangename luisterervaring.

Bovendien kunt u met deze oplossing ook de geluiden van geritsel en wind uit audio- en videobestanden verwijderen.

Conclusie

Makers van video- en audio-inhoud concentreren zich zo veel op de inhoud dat ze de basishygiëne van inhoud vergeten, zoals geruisloze audio. Hier kunt u het verschil maken door ongewenste geluidsartefacten uit uw inhoud te verwijderen en meer betrokkenheid te krijgen dan uw concurrenten.

U hoeft niet veel moeite te doen om achtergrondgeluid uit audio te verwijderen als u de bovenstaande software gebruikt. Sommige hiervan worden zelfs geleverd met kunstmatige intelligentie-algoritmen die automatisch ruis elimineren uit een geüpload audiobestand.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in deze uitstekende apps waarmee u ruis en echo kunt verwijderen tijdens online vergaderingen.

gerelateerde berichten