Actie gebruiken en extensies delen op iPhone en iPad

Als je een iPhone- of iPad-eigenaar bent, ben je waarschijnlijk deel- en actie-extensies tegengekomen, maar wat zijn dat en hoe gebruik je ze? Beide voegen kracht en mogelijkheden toe aan apps, en ze kunnen de manier veranderen waarop u uw apparaten gebruikt.

Een deelextensie maakt het snel en gemakkelijk om inhoud te delen met mensen of, in sommige gevallen, andere apps. Stel je voor dat je een geweldige gids leest over How-to Geek, maar je moet vertrekken om een ​​trein te halen. Met behulp van een share-extensie kunt u die gids opslaan in uw favoriete read-later-service. Wil je het naar een vriend sturen? Daar is ook een share-extensie voor. Beschouw deelextensies als manieren om op de een of andere manier gegevens uit apps te halen, en je bent precies goed.

Actie-extensies werken op dezelfde manier, maar laten je functies van andere apps gebruiken zonder ze expliciet te openen. Een goed voorbeeld hiervan is het maken van nieuwe taken en projecten in uw favoriete taakbeheer, waarbij u de bron als bijlage gebruikt. Vóór de komst van iOS 12 en de verbeterde ondersteuning voor automatisch invullen van wachtwoorden, was toegang tot wachtwoorden vanuit wachtwoordmanagers ook een goed voorbeeld van een krachtig gebruik voor actie-extensies.

  Waarden wisselen tussen cellen, rijen of kolommen in MS Excel

Zowel actie- als deelextensies werken op dezelfde manier, wat betekent dat als u weet hoe u er een moet gebruiken, u beide weet te gebruiken. We gaan uitleggen hoe u extensies kunt inschakelen, opnieuw kunt ordenen en hier kunt gebruiken.

Een actie inschakelen of extensie delen

Om een ​​actie of deelextensie in te schakelen, opent u een app waarmee u inhoud kunt delen. Safari is een goed voorbeeld omdat iedereen het heeft en het staat meestal op het startscherm. Eenmaal geopend, bezoek je een website en tik je op de knop “Delen” in de navigatiebalk onder aan het scherm.

U ziet nu het Share-blad, een gebied met share-extensies op de bovenste rij en actie-extensies onderaan. Afhankelijk van het type extensie dat u wilt inschakelen, scrolt u helemaal naar rechts en tikt u op de knop “Meer”.

  Geselecteerde tekst automatisch naar uw klembord kopiëren [Firefox]

Het volgende scherm toont elke beschikbare actie of deelextensie, afhankelijk van de rij die u hebt geselecteerd. Schakel de schakelaar ernaast in om een ​​extensie in te schakelen.

Hoe een actie opnieuw te ordenen of extensies te delen

Het opnieuw bestellen van extensies is van vitaal belang als u er veel hebt ingeschakeld, waardoor het gemakkelijker wordt om de meest gebruikte extensies te vinden. Laten we om te beginnen Safari nogmaals als startpunt gebruiken. Nogmaals, tik na het bezoeken van een website op de knop “Delen”. U ziet het Share Sheet dat we eerder noemden met share-extensies in de bovenste rij en actie-extensies onderaan. Om die extensies opnieuw te ordenen, scrolt u opnieuw naar uiterst rechts van de lijst en tikt u op de knop “meer”. Wanneer u nu de lijst met extensies ziet, houdt u de drie horizontale lijnen naast één ingedrukt en sleept u deze omhoog of omlaag in de lijst om deze opnieuw te ordenen.

  Hoe u alle apps kunt zien die u in de Mac App Store hebt gekocht

Actie gebruiken of extensies delen

Zodra u al uw extensies hebt ingeschakeld en op de juiste manier hebt besteld, is het gebruik ervan eenvoudig door op de knop “Delen” te tikken en vervolgens op het pictogram van de extensie die u wilt gebruiken. Een ding om te onthouden is dat alleen extensies die werken met de inhoud die voorhanden is, in deze weergave worden weergegeven. Dat betekent dat extensies die alleen afbeeldingen kunnen accepteren of ermee werken niet verschijnen als je bijvoorbeeld een website deelt.