Afbeeldingen aan tekst verankeren in PowerPoint

Stel dat u een afbeelding in een PowerPoint-presentatie gebruikt waaraan u een beschrijving, bijschrift of artiest wilt toewijzen. U wilt er ook voor zorgen dat de tekst de afbeelding volgt als u deze later verplaatst. Door de groeperingsfunctie van PowerPoint te gebruiken, kunt u afbeeldingen eenvoudig aan tekst verankeren.

De groepsfunctie van PowerPoint gebruiken

Wanneer u de groeperingsfunctie van PowerPoint gebruikt, neemt u in feite verschillende afzonderlijke objecten, of het nu afbeeldingen, SmartArt, tekst, enzovoort zijn, en verandert u ze in één enkel object. Hiermee kunt u al die objecten verplaatsen, opmaken of vergroten of verkleinen alsof ze één zijn. Het is ook handig als u van plan bent deze inhoud in toekomstige presentaties te gebruiken, aangezien u het gegroepeerde object als een enkele afbeelding kunt opslaan voor toekomstig gebruik.

  Voorinstellingen toevoegen aan Adobe Lightroom

Ga je gang en open je presentatie en voeg de afbeelding in die moet worden bijschrift. In dit voorbeeld gebruiken we het How-To Geek-logo.

Hier is een leuk weetje over het How-To Geek-logo – hij gaat door “The Geek”. Als The Geek een bijzonder gastoptreden zou maken in een presentatie, kan het handig zijn om deze informatie erbij te zetten. We gaan door en doen dat nu.

Ga eerst naar het tabblad “Invoegen”.

Selecteer in de groep ‘Tekst’ de bovenste helft van ‘Tekstvak’. Hiermee kunt u een horizontaal tekstvak tekenen.

Beweeg uw muis terug naar de PowerPoint-dia. U zult merken dat de cursor is veranderd. Het enige dat u hoeft te doen, is klikken en slepen om het tekstvak te tekenen.

  Hoe u uw internetsnelheid kunt testen

Voer nu de beschrijving van de afbeelding in. In dit geval schrijven we ‘The Geek’.

Je kunt aan de bovenstaande schermafbeelding ook zien dat de tekst een enkel object is, omdat het momenteel nergens mee is gegroepeerd. Laten we dat veranderen.

Ga je gang en lijn de tekst precies uit met de afbeelding zoals je hem wilt hebben. Als u klaar bent, selecteert u beide objecten. Om dit te doen, houdt u de Ctrl-toets ingedrukt terwijl u om de beurt op elk object klikt.

Terug op het tabblad “Home”, klik op de knop “Ordenen”.

Er verschijnt een vervolgkeuzemenu. Selecteer in het gedeelte ‘Groepsobjecten’ de optie ‘Groep’.

  Een eenvoudige factuur maken met Excel

De geselecteerde objecten worden nu gegroepeerd, waardoor de afbeelding met succes aan uw tekst wordt verankerd.

Gebruik deze functie om de juiste credits en beschrijvingen aan uw afbeeldingen te geven.