AirDrop gebruiken op uw iPhone, iPad of Mac

AirDrop moet een van de handigste functies van een Apple-product zijn.

Het is een functie voor het delen van bestanden waarmee u foto’s, video’s, documenten en meer kunt verzenden en ontvangen met andere Apple-apparaten in de buurt.

Nu vraag je je misschien af, “waarom is het een van de handigste functies?”. Het antwoord daarop is vanwege hoe snel de overdracht kan zijn. Zelfs als het bestand groot is, duurt het niet lang om het over te zetten. En let wel, dit is een overdracht zonder verlies, wat betekent dat de kwaliteit niet in het gedrang komt.

Het is een geweldige functie wanneer u onmiddellijk gegevens naar een ander apparaat wilt overbrengen zonder veel wachttijd, en u hoeft niet verbonden te zijn met een internetverbinding.

Het werkt ook naadloos samen met iPhone-, iPad- en Mac-apparaten, zodat u kunt genieten van het ecosysteem van deze Apple-producten.

AirDrop inschakelen op uw Apple-apparaat

Het inschakelen van de AirDrop-functie is supereenvoudig op alle Apple-apparaten. U kunt de onderstaande stappen voor elk van de apparaten volgen om het aan te zetten:

Voor iPhone

Er zijn verschillende manieren om AirDrop op een iPhone in te schakelen, maar de meest gebruikelijke manier is om vanaf de rechterbovenhoek naar beneden te vegen in het controlecentrum, op het Bluetooth-pictogram te tikken en vast te houden.

Je ziet dit kleine venster verschijnen. Linksonder kunt u AirDrop in- of uitschakelen.

Dat is de eenvoudigste manier om AirDrop op je iPhone in te schakelen. Een langer proces is om het te doen via Instellingen> Algemeen> AirDrop.

  Wat is een periscooplens voor smartphonecamera's?

Voor iPad

Het proces is hetzelfde op de iPad als op de iPhone. U kunt AirDrop inschakelen vanuit het controlecentrum of de instellingen op uw iPad en beginnen met het delen/ontvangen van media.

Voor Mac

AirDrop inschakelen op uw Mac-apparaat is supereenvoudig. Dit artikel laat je twee verschillende manieren zien om dit te doen, zodat je degene kunt kiezen die het beste bij je past.

De eerste methode is om op het tabblad “Go” op de startpagina van uw Mac-apparaat te klikken en vervolgens op “AirDrop” te klikken in het vervolgkeuzemenu.

Hierdoor wordt het AirDrop-scherm geopend.

De tweede methode is om onderaan op het pictogram “Finder” te klikken.

Klik nu vanaf de linkerkant op de plaats waar ‘AirDrop’ staat en het scherm wordt geopend.

Met beide methoden kom je op hetzelfde scherm terecht. Ongeacht welke manier u kiest, als u eenmaal op het AirDrop-scherm bent, moet u op “Bluetooth inschakelen” klikken.

Zodra Bluetooth is ingeschakeld, krijgt u dit scherm te zien waarin u kunt kiezen voor wie u wilt dat het apparaat vindbaar is. Selecteer in de vervolgkeuzelijst naast de tekst “Niemand” “Iedereen” of “Alleen contacten”, afhankelijk van wat uw voorkeur heeft.

Dat is het. Nu is de AirDrop op uw Mac-apparaat ingeschakeld en kan worden gevonden door andere Apple-apparaten.

Bestanden verzenden met AirDrop op uw Apple-apparaat

Nadat u hebt geleerd hoe u AirDrop op uw Apple-apparaat kunt inschakelen, is de volgende stap het verzenden van bestanden naar een ander apparaat.

Voor iPhone en iPad

Aangezien het proces hetzelfde is op zowel iPhone als iPad, zal ik de iPhone als voorbeeld gebruiken voor deze. Het verzenden van bestanden is supereenvoudig; volg de onderstaande stappen:

  7 gratis online trainingsbronnen

Stap 1: Stel dat het een foto is die u wilt verzenden; ga naar Foto’s vanaf de startpagina van je iPhone.

Stap 2: Zoek in de galerij naar de afbeelding die u wilt delen en tik erop en houd deze vast om deze pop-up te krijgen. Tik op ‘Delen’.

Stap 3: Nu zie je de verschillende manieren om deze foto te delen, maar de eerste optie is AirDrop, dus tik daarop.

Stap 4: Op dit scherm zie je alle beschikbare en nabije Apple devices waarmee je de foto kunt delen. Momenteel is er slechts één apparaat in de buurt waarmee het kan worden gedeeld.

En dat is het zowat om bestanden te verzenden met AirDrop vanaf je iPhone en iPad.

Voor Mac

Als u in dit voorbeeld bestanden van de ene Macbook naar de andere wilt overbrengen, moet u de onderstaande eenvoudige stappen volgen. Het proces is hetzelfde als u bestanden van uw Mac naar uw iPhone/iPad wilt verzenden.

Stap 1: Je begint met het inschakelen van je AirDrop, zoals je in dit bericht hebt gedaan.

Stap 2: Ga naar het AirDrop-scherm en je ziet de apparaten die dichtbij en beschikbaar zijn.

Stap 3: Nu kunt u een specifiek bestand slepen en neerzetten, of het nu een video, foto of document is, of u kunt een hele map met deze bestanden slepen en neerzetten.

Het andere Apple-apparaat kan nu de bestanden accepteren die u hebt verzonden.

Lees ook: 5 beste tools om foto’s over te zetten van iPhone naar computer

Bestanden ontvangen met AirDrop op uw Apple-apparaat

Waarschijnlijk het gemakkelijkste deel van dit hele bericht, het ontvangen van bestanden duurt niet langer dan een paar seconden op elk Apple-apparaat dat je gebruikt.

  Iemand uit een slap kanaal verwijderen [All Devices]

Eerst moet je AirDrop inschakelen en ervoor zorgen dat je vindbaar hebt geselecteerd door ‘Iedereen’ of ‘Alleen contactpersonen’.

Wanneer iemand een bestand naar je iPhone of iPad stuurt, krijg je een pop-up op je scherm met de vraag of je het bestand wilt accepteren of weigeren.

En het is ook vergelijkbaar op Mac-apparaten.

Wanneer u het bestand accepteert, wordt het onmiddellijk op uw apparaat opgeslagen.

Wat betekenen de AirDrop-instellingen?

De 3 AirDrop-instellingen die je ziet als je hem aanzet, hebben verschillende doelen. Laten we nu eens kijken naar de onderstaande doeleinden.

  • Ontvangen uit: dit betekent dat uw AirDrop is uitgeschakeld voor het ontvangen van bestanden, zodat niemand bestanden naar uw apparaat kan verzenden.
  • Alleen contacten: wanneer u wilt dat alleen de mensen in uw contacten bestanden naar u verzenden.
  • Iedereen: hierdoor kan elk apparaat in de buurt bestanden naar u verzenden.

Houd er echter rekening mee dat “Alleen contacten” de veiligste optie is en voorkomt dat vreemden proberen bestanden naar u te verzenden.

Conclusie

Dit artikel zal u helpen AirDrop beter te begrijpen en u zult het gaan gebruiken om gemakkelijk bestanden te verzenden en ontvangen.

Leer vervolgens hoe u uw AirDrop-naam kunt wijzigen.

gerelateerde berichten