Alles wat je nog niet wist over Amazon Aurora

Traditionele databasesystemen hebben veel beperkingen op het gebied van prestaties, beschikbaarheid en schaalbaarheid. Amazon Aurora is de oplossing voor deze beperkingen.

Databases zijn nodig om de apps die het bedrijf draaiende te houden. Ze moeten groter, betrouwbaarder en sneller zijn om betere diensten te kunnen leveren. Amazon Web Services maakt het voor bedrijven gemakkelijk om gegevens te beheren en de klanttevredenheid te verbeteren.

De AWS Aurora-webservice van Amazon is een voorbeeld van zo’n service. Het gebruikt clustervolume om zijn gegevens te beheren en toe te wijzen voor noodback-up.

Wat is Amazon Aurora?

Amazon Aurora, een cloud-native database, is volledig compatibel met Open-Source MySQL en PostgreSQL. Aurora ondersteunt alle open-source MySQL-functionaliteit. Het zorgt ook voor drop-in-compatibiliteit met applicaties die op deze databases draaien.

Aurora is ontworpen voor klanten die een volledig beheerde databaseservice nodig hebben met de kosteneffectiviteit en eenvoud van open-source databases, maar dezelfde prestaties als een commerciële database.

Aurora levert vijf keer snellere prestaties dan traditionele MySQL en drie keer beter dan PostgreSQL. Amazon RDS handelt taken af ​​zoals provisioning, back-up en herstel. Er zijn geen kosten vooraf en u betaalt alleen een maandelijks bedrag.

Aurora is uniek omdat het een staat van dienst biedt op het gebied van operationele uitmuntendheid en bedrijfsfuncties tegen een fractie van de kosten van commerciële databases.

Aurora biedt wereldwijd ongeëvenaarde prestaties, beschikbaarheid, veiligheid en betrouwbaarheid. Aurora is sinds de start in 2014 de snelst groeiende service in het portfolio van AWS.

Waar wordt Amazon Aurora voor gebruikt?

De opmerkelijke groei van Aurora is te danken aan de sterke belangstelling van vele industrieën. We hebben de afgelopen twaalf maanden een sterke interesse gezien in financiële diensten, software en internet, evenals entertainment en games en detailhandel.

Klanten migreren naar Aurora MySQL en Aurora PostgreSQL om hun MySQL- en PostgreSQL-databases te consolideren. We zien ook veel klanten migreren van verouderde databases zoals Oracle of Microsoft SQL Server naar Aurora PostgreSQL.

Deze klanten die “break-free” zijn, zijn het beu om hoge licentiekosten te betalen en zichzelf op te sluiten in verouderde databases. Klanten met een hoge groei willen snel en naadloos opschalen in alle regio’s. Ze willen ook kunnen integreren met AWS-services.

Voordelen van Amazon Aurora

Hieronder staan ​​de voordelen van het gebruik van Amazon Aurora:

Schaalbaarheid

U kunt automatisch schalen inschakelen. Het vergroot de opslagcapaciteit wanneer u meer opslagruimte heeft. Het zal ook de grootte van uw database verkleinen als er minder opslagruimte is.

Kostenefficiënt

Betaal alleen voor de rekenkracht en opslagruimte die je gebruikt. Er zijn geen vooruitbetalingen of andere kosten. Het is eenvoudig om maandelijks te betalen.

Veiligheid

Met Amazon VPC kunt u het netwerk isoleren van waaruit uw database draait.

Gebruik AWS Key Management Service om coderingssleutels te maken die uw gegevens beschermen.

Hoge beschikbaarheid en duurzaamheid

Je kunt replica’s van de Aurora maken in veel beschikbaarheidszones.

Het is een wereldwijde database die eenvoudig kan worden gedistribueerd over meerdere AWS-regio’s, wat de lokale lees-/schrijfsnelheid kan verminderen.

Ondersteuning voor migratie

Om uw lokale database naar Aurora te migreren, kunt u de opdrachten pg-dump of MySQL dump gebruiken.

Volledig beheerd

Aurora is heel gemakkelijk te gebruiken. Het opzetten van een instantie is eenvoudig met behulp van de AWS RDS-console. Aurora biedt monitoring met Amazon Cloudwatch zonder extra kosten.

U hoeft zich geen zorgen te maken over het inrichten, bijwerken of upgraden. Amazon heeft volledige controle over alle aspecten van uw software en zal de nodige patches uitvoeren.

Beste eigenschappen van Amazon Aurora

Hieronder staan ​​de beste eigenschappen van Amazon Aurora:

Schaalbaarheid: dit is de beste eigenschap van Amazon Aurora. De database neemt automatisch in grootte toe volgens de opslagvereisten. Het volume kan stapsgewijs groeien tot 10 GB en kan oplopen tot maximaal 128 TB. Dit zorgt voor naadloze opslag.

  Vrienden toevoegen op Nintendo Switch

Hoge doorvoer: SysBench-benchmarks hebben een 5x hogere doorvoer aangetoond. Amazon Aurora maakt gebruik van verschillende software- en hardwaretechnieken om het beschikbare geheugen, computers en netwerken te maximaliseren. Om prestatieconsistentie te verbeteren, invoer- en uitvoerbewerkingen met behulp van gedistribueerde systeemtechnieken zoals quorums.

Bewaking en reparatie van instanties: Amazon RDS bewaakt voortdurend de gezondheid en prestaties van de Amazon Aurora-database en de onderliggende EC2-instanties. Amazon RDS start automatisch de database opnieuw op in het geval van een databasefout en alle bijbehorende processen.

Versleuteling: Amazon Aurora biedt hoge beveiliging doordat u de database kunt versleutelen met sleutels die u beheert en maakt via AWS Key Management Service. Amazon Aurora gebruikt SSL-codering om gegevens tijdens het transport te beschermen.

Gebruiksvriendelijk: het is gemakkelijk om Amazon Aurora te gebruiken. Amazon RDS Management Console wordt gebruikt om de nieuwe Amazon Aurora DB Instance te maken. Deze API-aanroep, of CLI, heeft slechts één API-aanroep nodig. Amazon Aurora DB Instances zijn vooraf geconfigureerd met de juiste parameters en instellingen voor elk type DB Instance.

Kostenbesparend: Betaal alleen voor wat u gebruikt. Er zijn geen voorrijkosten of andere kosten. Het is eenvoudig om maandelijks te betalen.

Migratieondersteuning: om uw lokale database van Aurora naar Aurora te migreren, kunt u de opdrachten pg-dump of MySQL dump gebruiken.

Aurora wordt volledig beheerd: u kunt er direct mee aan de slag. Het enige dat u hoeft te doen, is een instantie maken met behulp van de AWS RDS-console of een API aanroepen vanuit uw code. U hoeft zich geen zorgen te maken over het inrichten, bijwerken of upgraden.

Amazon Aurora-architectuur

De volledige architectuur van de Aurora Database is gebouwd bovenop een traditioneel DBMS. Het hergebruikt de meeste DBMS-componenten, zoals transactiebeheer, query-uitvoeringsengine en herstelbeheer.

Amazon Aurora is een nieuw DBMS dat verder gaat dan het traditionele spel. Het maakt veel verbeteringen aan bestaande DBMS’en om hun beschikbaarheid, betrouwbaarheid en schaalbaarheid te vergroten.

Deze wijzigingen zijn:

  • Er wordt een primaire replica-instelling gebruikt
  • Externe opslag van de gegevens kan worden gerepliceerd
  • Alleen changelogs mogen op de externe schijf worden opgeslagen

De architectuur van Amazon Aurora kan de opslaglagen van traditionele relationele databases uitschalen.

De primaire database-instantie van Amazon Aurora geeft het redo-logboek door aan de opslaglaag voor verwerking. De logboeken worden verwerkt door de opslaglaag, die nieuwe paginaversies maakt en opslaat en alles back-upt tot S3.

Afbeelding tegoed: AWS

Amazon Aurora hoeft tijdens een scale-out alleen extra database-engine-instanties te maken en deze te verbinden met de bestaande opslaglaag. Dit elimineert het knelpunt bij gegevensreplicatie door deze taken voor parallelle verwerking te delegeren naar de opslaglaag.

Hierdoor kunnen veel nieuwe functies worden gecreëerd, zoals:

  • Onmiddellijk crashherstel: u hoeft de logboeken van het laatste controlepunt niet opnieuw af te spelen
  • Snelle failovers: u hoeft zich geen zorgen te maken over welke replicadatabase het meest recente logboekrecord voor opnieuw uitvoeren heeft. De opslaglaag regelt dat.
  • Backtracking: Omdat de opslaglaag gestreamde redo-logs heeft, kan het de gegevens “terugspoelen” naar specifieke punten in het verleden zonder een checkpoint te hoeven herstellen vanaf de S3-back-up

Amazon Aurora opzetten

Hieronder staan ​​de stappen om Amazon Aurora met succes in te stellen.

#1. Log in op de AWS-beheerconsole en open RDS.

#2. Klik op database aanmaken.

#3. Selecteer Engine-optie als Amazon Aurora.

#4. Selecteer de Aurora MySQL-versie die u nodig hebt.

#5. Maak een DB-cluster-ID en stel de gebruikersnaam en het wachtwoord voor de referentie-instellingen in.

#6. Selecteer de instantieconfiguratie in de vervolgkeuzelijst en kies een optie om al dan niet een replica te maken.

#7. Selecteer de verbindingsopties zoals hieronder weergegeven.

#8. Kies uit een bestaande VPC-beveiligingsgroep of maak een nieuwe aan.

#9. Schakel verbeterde monitoring in, selecteer de optie granulariteit en monitoringrol.

#10. Klik ten slotte op database aanmaken.

#11. U hebt met succes de Amazon Aurora-database gemaakt.

Prijsmodel: Amazon Aurora

Aurora Serverless ACU’s v2 kosten $ 0,12 per uur, tweemaal de prijs van ingerichte Aurora ACU’s. Dit betekent:

  • Minimale lopende kosten: 4 ACU’s, $ 0,48 per uur of $ 350 per maand
  • Voor workloads die pathologisch de functie voor automatisch schalen activeren, is er een minimale toename van de schaalbaarheid van 30 seconden of $ 0,0005 voor een halve ACU.
  7 Beste PDF-editors op Mac om de productiviteit te verbeteren

De maandelijkse kosten voor Aurora Serverless V2 bedragen $ 350. Voor elke gebeurtenis met automatisch schalen wordt minimaal $ 0,0005 in rekening gebracht. Hoewel de equivalente Aurora-capaciteit $ 175 per maand is, zou het geen responsieve serverloze automatische schaling hebben.

Gebruik Cases: Amazon Aurora

#1. Software-as-a-Service (SaaS)

Het maakt gebruik van multi-talent-architecturen die flexibel kunnen zijn in opslag en schaalvergroting van instanties. Als gevolg hiervan stelt Amazon Aurora bedrijven in staat zich te concentreren op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en zich geen zorgen te maken over de database.

#2. Gaming doel

AWS Aurora werkt op dezelfde manier als relationele database. Het biedt een hoge doorvoer, enorme opslagcapaciteit, hoge beschikbaarheid en hoge beschikbaarheid.

#3. Enterprise applicatie

Amazon Aurora is compatibel met elk bedrijf dat al filmier is dan Relational Database. Aurora is kostenbesparend omdat het de prijs tot 90% verlaagt in vergelijking met andere opties.

Aurora’s compatibiliteit met MySQL en PostgreSQL

Amazon Aurora is gebouwd voor hoge prestaties, wereldwijde beschikbaarheid en volledige MySQL/PostgreSQL-compatibiliteit. Standaardtools maken het eenvoudig om MySQL- en PostgreSQL-databases vanuit Aurora te migreren. U kunt ook verouderde SQL Server-apps uitvoeren met Babelfish voor Aurora PostgreSQL, waarbij minimale codewijzigingen nodig zijn.

Amazon Aurora werkt met standaard PostgreSQL-import-/exporttools, zoals pg_dump of pg_restore. U kunt ook een nieuwe Amazon Aurora-tabel maken met behulp van een Amazon RDS of MySQL DB Snapshot.

DB-snapshots zijn meestal snel te voltooien, maar het zal afhangen van hoeveel en welk formaat gegevens wordt gemigreerd.

Amazon Aurora versus Amazon RDS

Architectuurontwerp

De RDS-architectuur is vergelijkbaar omdat u hiermee handmatig een database-engine op Amazon EC2 kunt installeren, maar de inrichting en het onderhoud aan AWS kunt overlaten. RDS biedt veel functies, zoals automatische failover, back-ups, enz. RDS gebruikt Amazon EBS-volumes om log- en databasegegevens op te slaan.

Het Aurora-databaseopslagsysteem is betrouwbaar en fouttolerant. De databaseopslag voor Aurora is onafhankelijk van de instanties. Aurora slaat gegevens op in zes exemplaren, elk met stukjes van 10 GB. Deze exemplaren worden verdeeld over drie Availability Zones. Zelfs als u maar één Aurora-instantie hebt, zijn er nog steeds zes kopieën van uw gegevens.

Prestatie

RDS gebruikt SSD-opslag voor verbeterde I/O-doorvoerprestaties. Er zijn twee SSD-ondersteunde opslagopties beschikbaar. De ene is voor krachtige OLTP-toepassingen, terwijl de andere voor algemeen, kosteneffectief gebruik is.

Aurora biedt twee keer de prestaties van PostgreSQL en vijf keer die van standaard MySQL op vergelijkbare hardware. De prestaties van Aurora zijn consistent hoger en consistenter geweest.

Ondersteuning voor database-engines

RDS is compatibel met MySQL, PostgreSQL en MariaDB, evenals Microsoft SQL Server en Oracle.

Aurora is compatibel met zowel PostgreSQL als MySQL. Dit betekent dat u uw bestaande databasetools en apps op zowel PostgreSQL als MySQL kunt gebruiken zonder enige wijzigingen aan te brengen.

Duurzaamheid en beschikbaarheid

Aurora heeft een uniek opslagmodel dat continue back-ups en herstel mogelijk maakt met een zeer lage RPO (Recovery Points Objective). Dit maakt het betrouwbaarder en duurzamer dan RDS.

Gegevens zijn duurzaam ontworpen in Aurora. Er zijn altijd meerdere kopieën van uw gegevens. Elke Aurora-cluster heeft zes opslagknooppunten verspreid over drie AZ’s. Zelfs als u slechts één rekenknooppunt heeft, zijn er nog steeds meerdere kopieën van uw gegevens.

Weerstand

Vanwege het architectonische ontwerp is Aurora veerkrachtiger dan RDS. Het is snel te herstellen van mislukkingen. Als een rekenknooppunt crasht, kan Aurora snel herstellen.

Opslag

Automatische schaling van RDS-opslag schaalt de opslagcapaciteit naar 64 TiB (behalve de 16 TiB van SQL Server) om tegemoet te komen aan groeiende databaseworkloads. Er is geen stilstand.

Aurora vergroot automatisch de opslag door deze te verhogen van minimaal 10 GB tot maximaal 128 TiB. De opslag wordt verhoogd in stappen van 10 GB zonder enig effect op de databaseprestaties.

Schaalbaarheid

Verticaal schalen: met RDS en Aurora kunt u het geheugen en de rekenbronnen schalen tot maximaal 244 GiB RAM en 32 virtuele CPU’s. Binnen enkele seconden kunt u bewerkingen schalen.

Aurora Auto Scaling Dynamic: Aurora Auto Scaling past dynamisch aan hoeveel Aurora-replica’s beschikbaar zijn voor een Aurora DB-cluster door gebruik te maken van single-master replicatie. RDS ondersteunt dergelijke Auto Scaling NIET.

Replicatie

RDS kan worden gebruikt om maximaal vijf replica’s te leveren. Het replicatieproces is ook langzamer dan Aurora.

Aurora kan maximaal 15 replica’s inrichten en de replicatie duurt slechts enkele seconden. Aurora schaalt sneller omdat het snel nieuwe leesreplica’s kan toevoegen.

  10 apps om Halloween enger voor de lol te maken

Failover

In RDS gebeurt de failover om de replica te lezen handmatig. Dit kan gegevensverlies veroorzaken. Multi-AZ (Standby Instance) kan worden gebruikt om failover te automatiseren en gegevensverlies te voorkomen.

Om gegevensverlies te voorkomen, gebruikt Aurora failover om replica’s automatisch te lezen. Aurora heeft een snellere failover-tijd.

Cluster-eindpunten

RDS heeft een clustereindpunt dat u kunt gebruiken om uw schrijfquery’s uit te voeren. Het is de DNS-pointer naar uw huidige hoofddatabase-instantie. RDS leidt het eindpunt naar de nieuwe master via een eenvoudige DNS-wijziging tijdens een failover.

Het clustereindpunt is nog steeds beschikbaar in Aurora voor het schrijven van query’s. Dit eindpunt fungeert ook als load balancer voor uw leesreplicaties. Dit eindpunt kan worden gebruikt om uw leesquery’s te beantwoorden.

Back-up

RDS maakt en bewaart automatisch back-ups van uw DB-instances tijdens het back-upvenster van uw DB-instance. RDS maakt een momentopname van uw DB-instantie als een opslagvolume, waarbij een back-up wordt gemaakt van alle databases en niet alleen van de databases die u selecteert.

Aurora maakt automatisch back-ups van clustervolumes en blijft gegevens herstellen voor de duur van de bewaarperiode voor back-ups. Aurora-back-ups zijn continu en incrementeel, zodat u snel elk punt binnen de bewaarperiode van de back-up kunt herstellen.

Hieronder vindt u de samengevatte tabel voor Amazon Aurora vs. Amazon RDS:

Amazon AuroraAmazon RDSU kunt de opslag uitbreiden van 10 GB naar 64 GBRDS staat 64 GBS toe voor alle engines, maar slechts 16 GB voor SQL-serverU kunt het geheugen schalen en berekenen tot een maximum van 32 vCPU’s en 244 GiB RAMZelfde als AuroraOndersteunt MySQL en PostgreSQLSondersteunt Microsoft SQL Server, MariaDB, Oracle Database, MySQL, PostgreSQL en Amazon AuroraOndersteunt vijftien replica’sOndersteunt vijf replica’sPrijzen zijn afhankelijk van I/O-bewerkingenU kunt het gratis proberen zonder minimale gebruikskosten

Amazon Aurora versus DynamoDB

Duurzaamheid en beschikbaarheid

Elk stuk DynamoDB-gegevens wordt gerepliceerd naar meerdere fysieke knooppunten. Amazon heeft deze fysieke knooppunten in meerdere zones geplaatst (ook wel beschikbaarheidszones genoemd) om een ​​hoge duurzaamheid en beschikbaarheid te garanderen in het geval van een ramp zoals brand of een grote stroomstoring. De bewerking gaat door, zelfs als er één exemplaar uitvalt. SSD’s zijn ook zeer betrouwbaar en duurzaam.

Back-ups en herstel

DynamoDB biedt een on-demand back-up en PITR (Point in-time back-ups), waarmee u toegang hebt tot elke databasestatus. DynamoDB kan een back-up maken van elke hoeveelheid gegevens. Prestaties en beschikbaarheid worden niet beïnvloed. Back-up kost heel weinig tijd en gebruikers hoeven zich geen zorgen te maken over back-upschema’s of achtergrondprocessen. AWS maakt back-upherstel mogelijk met slechts één API-aanroep.

Het back-upproces van Amazon Aurora is vergelijkbaar met DynamoDB. Het is gemaakt zonder prestatieonderbrekingen of onderbrekingen van de databaseservice. Amazon-back-ups worden opgeslagen in een S3-bucket. Aurora maakt automatisch een back-up van 30 minuten als we geen back-upvenster specificeren.

Toegangscontrole

DynamoDB ondersteunt IAM-gebruikers en -rollen met fijnmazig beleid dat het maken van databases en queryprivileges beperkt. Amazon Aurora heeft ook een soortgelijk machtigingenschema.

Aurora biedt echter ook MySQL- en PostgreSQL-compatibele verbindingsinterfaces om verbinding te maken met de database.

DynamoDB, een regionale service, valt niet onder de VPC-grens. Aurora DB-clusters moeten echter worden gevestigd in een VPC die de netwerkgrens duidelijk definieert. U kunt ook de VPC-beveiligingsgroepen gebruiken om te bepalen welke apparaten of Amazon EC2-instanties verbinding mogen maken met de database-instantie.

Hieronder vindt u de samengevatte tabel voor Amazon Aurora vs. DynamoDB:

Amazon AuroraDynamoDBDe relationele database die MySQL en PostgreSQL ondersteuntNoSQL-databaseMulti-region, Single-masterMulti-region, Multi-masterReplica kan binnen een minuut worden gepromoveerd tot primairHoge beschikbaarheidReplicatielatentie is minder dan 1 secondeReplicatielatentie is minder dan milliseconden

Conclusie

Dat was het. We gaan allemaal een nieuw tijdperk in relationele databases in en Aurora is nog maar het begin. Klanten hebben met overweldigende instemming gereageerd. Leiders in elke branche, zoals Capital One, Dow Jones, Netflix en Verizon, migreren hun relationele databaseworkloads naar Aurora, inclusief MySQL- en PostgreSQL-compatibele edities.

gerelateerde berichten