Alles wat u moet weten over e-mailheaderanalyse [+6 Best Analyzers]

Laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal afleverproblemen ervaren bij het verzenden van een e-mail, en meestal weten we gewoon niet waarom het gebeurt.

Als u zich hierin herkent, zou u graag meer te weten komen over een e-mailheader. Hoewel je het misschien al weet, gaan we je nog steeds vertellen dat dit specifieke element van je e-mail het probleem kan oplossen als je het door een analyser laat lopen.

Het stelt u zelfs in staat om een ​​groot aantal verschillende problemen met de bezorging van e-mail te diagnosticeren en op te lossen, en om meer diepgaande kennis te krijgen over uw e-mailcampagnes.

In dit bericht leren we over e-mailheaderanalyse en de beste analysers die u kunt gebruiken om het probleem onmiddellijk op te lossen.

Wat is een e-mailheader?

Wanneer we een e-mail openen, zien we alle basiselementen ervan, zoals de titel en hoofdtekst van de e-mail. En dan is er nog de header die basisinformatie bevat, zoals:

Wat we niet zien, zijn de verborgen technische aspecten van de e-mailheader, en die zijn moeilijk zelf te analyseren, wat een van de redenen is waarom het voor ons niet zichtbaar is.

Het is duidelijk dat als je technisch goed onderlegd bent, je geen e-mailheader-analyser hoeft te gebruiken, omdat je de details kunt achterhalen door gewoon te kijken. Als je echter niet goed bent met de technische dingen, moet je verder lezen.

  Hoe u uw gebruikersnaam op Roblox kunt wijzigen

De reden waarom e-mailheaders zo belangrijk zijn, is het simpele feit dat het belangrijke informatie over de e-mail bevat, wat u op verschillende manieren kan helpen, zoals het verkrijgen van meer informatie over de e-mail, identificeren of de e-mail een phishing-poging is 🕵️‍♂️, als het van een spam-account is, enz.

Voordelen van e-mailheader

E-mailheaders spelen een zeer belangrijke rol in een aantal verschillende situaties. Als u bijvoorbeeld de gegevens van de afzender wilt weten om ervoor te zorgen dat de e-mail veilig is, kunt u door de koptekst kijken om details te vinden zoals IP-adres, retourpad, authenticatiestatus en meer.

Het spamfilter gebruikt de header ook om te identificeren welke e-mails spam- en phishing-pogingen zijn en welke legitiem zijn met behulp van afzenderinformatie, e-mailroute en andere details.

Bovendien helpen de componenten van de e-mailheader u door:

  • Uw e-mails versleuteld houden met behulp van het TLS-protocol
  • Eenvoudig afmelden en rapporteren van bepaalde mailinglijsten
  • De volledige e-mailroute volgen om alle agenten voor e-mailoverdracht te identificeren die het heeft doorstaan
  • Verdachte e-mails automatisch in de spammap plaatsen

Al deze voordelen maken e-mailheaders een essentieel onderdeel van onze e-mailervaring.

Hoe de koptekst van een e-mail te vinden?

Hoewel u bij alle e-mailproviders de koptekst van een e-mail kunt vinden, zijn er verschillende stappen voor elk. Aangezien velen van ons Gmail gebruiken, gaan we kijken hoe u de koptekst kunt ophalen van een e-mail die u op uw Google-account heeft ontvangen.

Stap 1: Log in op uw Gmail-account en open de betreffende e-mail.

Stap 2: Klik aan de rechterkant op de 3 stippen.

Stap 3: Klik op de plaats waar “Toon origineel” staat.

Stap 4: De uitgebreide e-mailheader zou er als volgt uit moeten zien:

Hier vind je alle details die je nodig hebt.

Lees ook: Manieren om meerdere Gmail-accounts tegelijk te beheren

  13 beste teken-apps voor iPad in 2022

U ziet een knop om alle informatie op uw klembord te kopiëren. Dit is dezelfde informatie die u zou moeten plakken in de hulpprogramma’s voor het analyseren van e-mailheaders.

Wat is e-mailheaderanalyse?

Hoe eenvoudig dit ook klinkt, analyse van de e-mailheader is gewoon het lezen van de e-mailheader om de technische aspecten ervan te begrijpen. Het bevat veel nuttige gegevens die u helpen bij het identificeren en oplossen van problemen en om te meten hoe de e-mails zijn verwerkt.

Als je kijkt naar de technische termen van de e-mailheader, zou je waarschijnlijk denken dat het beter is dat je niet al die informatie aan de voorkant te zien krijgt. Daarom hebben we e-mailheader-analysers om al het zware werk voor ons te doen en het op een zeer gemakkelijk te begrijpen manier te presenteren.

Deze analysers zullen het volledige fragment ontleden en zoveel mogelijk duidelijkheid verschaffen, zodat u er alle nuttige informatie uit kunt halen.

Dat gezegd hebbende, laten we in de lijst springen.

MxToolbox

Deze e-mailheader-analyser van MxToolbox is een zeer eenvoudige en duidelijke tool. Nadat je het koptekstfragment hebt geplakt dat je hebt gekopieerd uit de e-mail die je hebt ontvangen, retourneert deze tool de informatie op een zeer leesbare manier, gescheiden door kolommen en tabellen.

Als je klaar bent met analyseren, is er onderaan een optie waarmee je het item permanent kunt verwijderen, zodat je privacy wordt gerespecteerd.

Mailheader ontleedt elk record om de header zo leesbaar mogelijk te maken, zodat u het pad van het bericht van bron tot bestemming kunt traceren.

U krijgt het resultaat direct gegenereerd nadat u de koptekst van de e-mail hebt geplakt. Deze tool slaat ook geen gegevens op, dus uw privacy is veilig.

DNS-checker

U kunt de e-mailheaderanalyse van DNSchecker gebruiken om de informatie van de afzender te traceren, zoals IP-locatie en Whois IP. U krijgt ook andere details te zien, zoals spamstatus, retourpad, MIME-versie en meer.

WintelGuy

Krijg alle informatie uit de e-mailheader in een gemakkelijk te begrijpen tabel met behulp van WintelGuy’s tool voor het analyseren van e-mailheaders. U hoeft niet langer te gissen, want nu kunt u snel tot de kern van het probleem komen door informatie te verkrijgen met behulp van deze tool.

MailAuth-analyser

MailAuth Analyzer is een ander handig hulpmiddel voor het analyseren van e-mailheaders. Dit is een geweldige oplossing als u de protocollen van uw e-mails wilt controleren, omdat u hiermee een lege e-mail naar een automatisch gegenereerd adres kunt sturen.

De tool retourneert resultaten met informatie over uw authenticatie-compliances om ervoor te zorgen dat de kwetsbaarheden goed worden gemarkeerd. Het rapporteert ook terug met uitlijningsproblemen met uw e-mails.

IP-locatie

Ken de exacte details van de afzender met behulp van de e-mailheaderanalyse van IPlocation. Het is een heel eenvoudig hulpmiddel en klaart de klus prima.

Nadat u uw e-mailheaderfragment in de tool hebt geplakt, krijgt u alle informatie over de e-mail om te bepalen of de e-mail legitiem of spam is.

Laatste woorden

Het kan moeilijk zijn om het exacte probleem achter de bezorgproblemen van onze e-mails te achterhalen. Het kan ook moeilijk zijn om vast te stellen of de e-mail die u hebt ontvangen van een echt persoon is.

In die gevallen zullen de bovenstaande hulpprogramma’s voor het analyseren van e-mailheaders enorm helpen.

Bekijk vervolgens deze SMTP-tools om e-mailbeveiliging te diagnosticeren en te testen.

gerelateerde berichten