Andere gebruikers afmelden bij Windows 10

Windows ondersteunt meerdere accounts op hetzelfde apparaat. Als iemand vergeet uit te loggen bij zijn account, voert zijn profiel nog steeds processen uit en verbruikt het bronnen op de achtergrond. Hier leest u hoe u andere gebruikers op dezelfde computer kunt uitloggen.

Andere gebruikers uitloggen

Wanneer een gebruiker zijn account vergrendelt, keert de computer terug naar het inlogscherm, maar blijft zijn account aangemeld en worden al zijn programma’s en processen op de achtergrond uitgevoerd. Dit kan problematisch zijn voor andere mensen die de computer gebruiken. U kunt andere gebruikers afmelden met Taakbeheer of de opdrachtprompt, en we zullen u door beide methoden leiden.

  Sandbox-modus inschakelen voor Windows Defender op Windows 10

Opmerking: als u een andere gebruiker wilt afmelden bij uw apparaat, moet u een account met beheerdersrechten gebruiken.

Taakbeheer gebruiken

Open Taakbeheer door op Ctrl+Shift+Esc te drukken en klik vervolgens op het tabblad ‘Gebruikers’ boven aan het venster.

Selecteer de gebruiker die u wilt afmelden en klik vervolgens op “Afmelden” onderaan het venster.

U kunt ook met de rechtermuisknop op de gebruiker klikken en vervolgens op “Afmelden” in het contextmenu klikken.

Een prompt laat u weten dat niet-opgeslagen gegevens op de gebruikersaccount verloren kunnen gaan als u doorgaat. Ga alleen verder als u zeker weet dat ze geen gegevens zullen verliezen. Klik op ‘Gebruiker afmelden’.

Opdrachtprompt gebruiken

Open een verhoogd opdrachtpromptvenster door op Start te drukken, “cmd” in het zoekvak te typen, met de rechtermuisknop op het resultaat te klikken en vervolgens op “Uitvoeren als beheerder” te klikken.

  Hoe een Windows 8.1 ISO-bestand te downloaden

Typ bij de prompt de volgende opdracht om de gebruikers te identificeren die momenteel zijn aangemeld bij het apparaat:

query session

Aan elke gebruiker is een ID gekoppeld. Hier is Mark de gebruiker die we afmelden en zijn ID is “4”.

Typ vervolgens de volgende opdracht, maar vervang “ID” door de gebruikers-ID van de vorige opdracht:

logoff ID

Dus om Mark uit ons vorige voorbeeld uit te loggen, typen we logoff 4 .

Opdrachtprompt geeft u geen waarschuwing of bevestiging dat de gebruiker is uitgelogd, maar als u de eerste opdracht opnieuw uitvoert, ziet u dat de gebruiker niet langer in de lijst staat.

  Vind uw productsleutel voor Windows 10 na het upgraden van Windows 7/8

Als u een gebruiker op deze manier uitlogt, loopt u hetzelfde risico om alle niet-opgeslagen gegevens te verliezen waaraan ze mogelijk hebben gewerkt; Opdrachtprompt waarschuwt u alleen niet voordat u deze opdrachten uitvoert. Zorg ervoor dat elke gebruiker die u uitlogt al hun werk heeft opgeslagen voordat u blindelings hun sessie beëindigt.

gerelateerde berichten