Android-apps selectief op meerdere manieren vergrendelen met Lockdown Pro

Omdat we onze smartphones steeds meer toevertrouwen met onze privégegevens, wordt het steeds belangrijker om de nodige maatregelen te nemen om die gegevens buiten het bereik van nieuwsgierige blikken te houden. Nog maar een paar maanden geleden hebben we vijf geweldige tools bekeken voor apps met wachtwoordbeveiliging op Android, maar de app die we vandaag gaan uitproberen, heeft alles in huis om ze allemaal te laten rennen voor hun geld. Deze geweldige app, toepasselijk Lockdown Pro genoemd, biedt zowel basis- als geavanceerde app-vergrendelingsfuncties voor zowel nieuwelingen als ervaren gebruikers, en ziet er geweldig uit. Met meerdere PIN- en patroonopties, geo-fencing, stealth-modus om de aanwezigheid van de app te verbergen, en verschillende fantastische thema’s voor het ontgrendelingsscherm, zou dit een must-have moeten zijn op elke Android-telefoon en -tablet die er is. En het beste van alles is dat het helemaal gratis is, zelfs zonder advertenties!

Bij de lancering presenteert de app je een tutorial om je kennis te laten maken met enkele van de belangrijkste functies, maar je kunt ervoor kiezen om het over te slaan en het gewoon te gaan gebruiken door het type wachtwoord te kiezen waar je voor wilt gaan, onder de Classic (PIN) en Patroonopties. Nadat u een wachtwoord heeft ingesteld, wordt u ook een back-upplan aangeboden in de vorm van een beveiligingsvraag voor het geval u uw wachtwoord vergeet, hoewel deze functie op het moment van onze tests niet werkte en steeds een ‘verkeerde antwoord’ toast-bericht toen ik probeerde een vraag en het antwoord op te stellen. Hoewel dit niet moeilijk zou moeten zijn om in een toekomstige update op te lossen.

  iMessage-functies die u moet vermijden met uw Green Bubble Android Buddies

Nadat je de eerste pincode of het patroon hebt ingesteld (en de beveiligingsvraag voorlopig hebt overgeslagen), kom je op het startscherm van Lockdown Pro. De ontwikkelaars hebben hier veel aandacht besteed aan de gebruikerservaring, en in plaats van het vol te proppen met talloze opties, hebben ze ervoor gekozen om u een lijst met uw apps te laten zien, georganiseerd in twee secties: Basis-apps die enkele belangrijke ingebouwde apps bevatten die mensen die u waarschijnlijk wilt beschermen met een wachtwoord, gevolgd door een lijst met normale apps met al het andere dat u op uw apparaat hebt geïnstalleerd. Elke app hier heeft een schakelaar ernaast, waarmee u deze kunt beveiligen of de beveiliging opheffen. Alle andere opties zijn handig weggestopt in de notificatielade die toegankelijk is via een veegbeweging vanaf de linkerrand van het scherm of een tik op het app-pictogram in de bovenste actiebalk.

Eerst en vooral moet u de app instellen als apparaatbeheerder om te voorkomen dat de app wordt verwijderd en geforceerd wordt afgesloten bij pogingen om de beveiliging te omzeilen door iedereen die uw telefoon in handen krijgt. De app biedt er een snelkoppeling voor in de instellingen. U kunt hier ook het pictogram van de app-lade van Lockdown Pro verbergen, zodat niemand die uw telefoon gebruikt, weet dat deze is geïnstalleerd. Als u hiervoor kiest, moet u de app openen door een code te kiezen (standaard **##123**##) vanaf uw telefoonkiezer, en u kunt deze hier wijzigen in een code naar keuze.

Wilt u uw wachtwoord wijzigen of een andere beveiligingsmethode gebruiken? Ga naar de Wachtwoordmanager, waar je kunt wisselen tussen Pattern, Classic (PIN) en een nogal onorthodox rekenmachinewachtwoord. En als het gaat om klassieke, op pincode gebaseerde wachtwoorden, biedt de app nog meer verbeterde beveiligingsopties, zoals het willekeurig plaatsen van toetsen op het toetsenbord om te voorkomen dat anderen uw wachtwoord achterhalen door de vingerafdrukken die op uw scherm worden achtergelaten, evenals een Time PIN-functie geïnspireerd op de uitstekende TimePIN-app die de pincode instelt op basis van de huidige tijd in de normale of omgekeerde modus.

  Hoe de iOS 14-app-bibliotheek op Android te repliceren

Vervolgens is er het scherm Vergrendelopties waarmee u kunt specificeren wanneer de apps automatisch moeten worden vergrendeld nadat u het wachtwoord voor het laatst hebt ingevoerd: onmiddellijk (wat betekent dat u het wachtwoord telkens moet invoeren wanneer u een beveiligde app opent), nadat u het scherm hebt omgedraaid uitgeschakeld, of na een tijdsinterval van 30 seconden, een minuut of twee minuten. Bovendien kun je de app zo instellen dat je nieuw geïnstalleerde apps eenvoudig met één tik kunt vergrendelen. De geo-fencing-functie is hier ook te vinden, hoewel het de kaart niet voor ons leek te renderen toen we probeerden onze locatie toe te voegen. Dit lijkt een API-probleem te zijn en we hopen dat het snel wordt opgelost, omdat een dergelijke functie het nut van een app als deze enorm kan vergroten.

Hoewel het verbergen van Lockdown Pro uit je app-lade een geweldige manier kan zijn om te voorkomen dat iemand anders die je telefoon gebruikt, direct op de hoogte is van de aanwezigheid van de app, krijgen ze nog steeds het wachtwoordinvoerscherm te zien wanneer ze proberen een van je vergrendelde apps te openen. De ontwikkelaars hebben hier echter aan gedacht en een geweldig dekmantelplan voorzien! Voer Fake Cover in – een optie die een Force Close-fout toont wanneer een vergrendelde app wordt gestart, waardoor de gebruiker effectief denkt dat er problemen zijn met de software van uw apparaat. Maar hoe krijg je zelf toegang tot de app? Door simpelweg lang op de OK-knop te drukken! Geniaal, niet?

  Android- en iPhone-app voor groepsberichten voor kantoren

Zodra je alle opties naar wens hebt geconfigureerd, hoef je alleen nog maar de beveiliging in te schakelen voor de apps die je wilt op het hoofdscherm van Lockdown Pro, en je bent klaar. U hoeft zich geen zorgen meer te maken dat mensen uw apps installeren of verwijderen, of dat uw significante ander die foto’s van het feest gisteravond vindt.

Ben je het saaie uiterlijk van het wachtwoordscherm beu? Tik op het pictogram in de rechterbovenhoek en je kunt Lockdown Pro een visuele make-over geven door te kiezen uit de verschillende thema’s die beschikbaar zijn voor zowel patroon- als PIN-schermen. Er zijn zelfs transparante thema’s beschikbaar die je achtergrond als achtergrond tonen.

Afgezien van de paar eigenaardigheden met betrekking tot beveiligingsvragen en kaartweergave, is Lockdown Pro een van de beste app-beveiligingsoplossingen die we op de markt hebben gezien, en het prijskaartje van gratis maakt het alleen maar beter. Je kunt de app pakken via de onderstaande link.

Installeer Lockdown Pro vanuit de Play Store