Android- en iPhone-app voor groepsberichten voor kantoren

In de afgelopen jaren heeft Autodesk een aantal opmerkelijk goede apps voor zowel Android als iOS uitgebracht, waaronder de beroemde Pixlr Express, Pixlr-o-matic, AutoCAD 360, Sketchbook Mobile en een aantal andere. Naast het opmerkelijke arsenaal van de ontwikkelaar is Autodesk Instant, een groepschatclient gericht op werkplekken en zakelijke klanten, beschikbaar op zowel Android als iOS. We zullen er direct na de sprong dieper op ingaan.

De onlangs uitgebrachte app spreekt vanaf het begin elegantie en biedt een nette, schone interface die zeer goed overeenkomt met het “Halo” -thema dat apps sinds Ice Cream Sandwich hebben gebruikt. Dat is echter ook waar de rare dingen beginnen. Zie je, Instant lijkt voornamelijk op WhatsApp en Viber, omdat er een telefoonnummer voor nodig is om je op weg te helpen (en te registreren), en op dit moment werkt de app tenminste met alleen in de VS gevestigde mobiele nummers (je krijgt een bevestigingstekst) . Dus als je ergens anders bent gevestigd, heb je op dit moment vrijwel geen geluk.

  Een spiekbriefje voor videobewerkingsapps voor je Android-telefoon

De volgende stap is het maken van uw profiel, dat in feite uw volledige naam en zakelijke e-mailadres bevat. Dit brengt me ook bij mijn tweede probleem met Instant – als je het aan een Google-account had kunnen koppelen, zou het veel logischer zijn geweest vanuit het perspectief van gebruik op de werkplek, aangezien veel organisaties Google Apps voor dit doel gebruiken . De contactafhandeling van Autodesk Instant blijft echter beperkt tot uw adresboek, zodat u kunt communiceren met mensen die al in uw lijst staan.

Nu komt het goede deel. De app is in principe niet gericht op individuele gesprekken (niet dat het niet mogelijk is), maar eerder op groepscommunicatie en dergelijke virtuele (tekstgebaseerde) gemeentehuizen. U kunt groepen maken voor individuele projecten, teams, gemeenschappen, enz., en berichten uitzenden met tekst, afbeeldingen, videoclips en zelfs locatie. Als u vervolgens een persoonlijker gesprek wilt voeren, kunnen oproepen rechtstreeks vanuit de app worden gestart. Het beste is dat, aangezien contacten via telefoonnummers zijn gekoppeld, de berichten zelfs naar die personen gaan die Instant niet hebben geïnstalleerd.

  De weergavegrootte aanpassen in Android 7.0

Je kunt je afvragen waarom je deze app hebt als je al e-mail, Google Hangouts en zelfs WhatsApp hebt. Het grootste voordeel van Instant (wat ook zijn grootste tekortkoming is, hoe ironisch ook), is dat de app via mobiele telefoons communiceert. Niet iedereen zal de hele tijd e-mail checken (en pushen vernietigt echt je batterij), maar je kunt er zeker van zijn dat ze altijd mobiele dekking zullen hebben. Daarom wordt het zeer nuttig om snelle updates, vergaderlocaties, afbeeldingen voor een bepaald project enz. te delen. Voor elke andere oplossing moet een bepaalde app worden geïnstalleerd of een instelling worden geconfigureerd, maar Instant werkt gewoon.

  Ouderlijk toezicht instellen en gebruiken op uw Android TV

Autodesk Instant is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en werkt op elke Android-telefoon met Gingerbread (2.3) of hoger.

Installeer Autodesk Instant op Android

Installeer Autodesk Instant op iOS