Android-fractiecalculator met stapsgewijze oplossingen

Wiskunde kan zelfs voor de meest briljante geesten onder ons moeilijkheden opleveren. Als je merkt dat je (of iemand die je kent) vaak worstelt met wiskunde, dan ben je niet de enige. Aan de positieve kant is er een hele reeks mobiele apps die je kunnen helpen tijdens die zware wiskundecolleges. Een dergelijke app die ik onlangs tegenkwam, is DLD Calc, een gratis breukencalculator voor Android die de last van je schouders neemt als het gaat om het oplossen van zelfs de meest ontmoedigende breukproblemen. De app geeft elke stap weer in een berekening met breuken om leerlingen met elementaire wiskunde te helpen bij het uitzoeken van fouten in hun eigen oplossingen. Details na de pauze.

  Persist verbetert de volumeregeling op Android via aangepaste profielen

Op het eerste gezicht lijkt DLD Cal een simpele rekenapp zonder toegevoegde waarde, maar graaf wat dieper en je zult ontdekken dat het een uiterst handige tool is die meer doet dan je het antwoord geven op een moeilijke berekening. Wat het anders maakt dan een standaard rekenmachine, is dat het u stap voor stap de hele oplossing laat zien. De lay-out van DLD Calc lijkt redelijk op een standaard rekenmachine-app.

Wat de functionaliteit betreft, kunt u deze app gebruiken voor het uitvoeren van al uw elementaire rekenkundige berekeningen en voor het oplossen van complexe breuken. Het houdt automatisch de invoerwaarde bij en geeft deze weer boven de knoppenlay-out.

  Coursera en zijn bibliotheek met gratis online videolessen komen naar Android

De rekenmachine biedt alle functies die in elke standaard, niet-wetenschappelijke rekenmachine te vinden zijn. De lay-out is ook geoptimaliseerd voor liggende oriëntatie; het toetsenbord wordt automatisch in twee groepen gesplitst, één aan elke kant van het scherm.

Wanneer u op de knop Is gelijk aan, wordt de stapsgewijze oplossing weergegeven op een apart scherm, zoals weergegeven in de onderstaande schermafbeelding.

Noot van de redactie: merk op hoe de app zelfs de kleinste en eenvoudigste stappen in de berekening niet mist. Het geeft ze niet alleen snelle antwoorden om ze te helpen hun wiskundeopdrachten te versnellen; het leert ze eigenlijk hoe ze zelf tot de antwoorden kunnen komen.

  Terrain Home is een app-opstartprogramma met Smart Universal Search [Android]

De app is gratis beschikbaar in de Play Store. U kunt het downloaden naar uw Android-apparaat via de onderstaande link.

Installeer DLD Calc vanuit de Play Store