Android Live Wallpaper Switcher met configureerbare bronnen

Android staat op veel gebieden boven zijn concurrentie, vooral als het gaat om aanpassingsmogelijkheden en het veranderen van het algehele uiterlijk van het apparaat. Een voorbeeld van zo’n element is de keuze van achtergronden. Als we naar de belangrijkste concurrenten kijken, is iOS vrij laat op de dag begonnen met het aanbieden van behangaanpassing, en zelfs die zijn niet veel bruikbaar, behalve op het vergrendelscherm, omdat het startscherm meestal vol zit met app-pictogrammen die verbergen wat je hebt ingesteld als de achtergrond. Evenzo zijn Windows Phone-achtergronden alleen zichtbaar op het vergrendelscherm. Met de verscheidenheid aan launcher- en startschermkeuzes die je krijgt met Android, is dat het platform waar een andere achtergrond echt schittert.

Live achtergronden zijn, ondanks dat het batterijvreters zijn, een van de belangrijkste voorkeuren van veel gebruikers. Een tijdje terug zagen we 500 Firepaper het daglicht zien – een uitstekende live wallpaper die door keuzebeelden uit de 500px-bibliotheek fietste. Met hetzelfde concept vele stappen verder komt Muzei – een live wallpaper die automatisch door wallpapers van verschillende andere bronnen kan bladeren, dankzij het aantal extensies dat al beschikbaar is voor de app. Laten we eens nader bekijken wat het te bieden heeft.

  Voeg een trending videokanaal toe aan de Chromecast [Android]

Muzei komt van de beroemde ontwikkelaar van DashClock en spreekt vanaf de eerste lancering kwaliteit en finesse. Het concept achter de app is dat deze met verschillende “bronnen” werkt en standaard kiest uit een bibliotheek met populaire kunstwerken, naast de mogelijkheid om ook uw lokale fotobibliotheek op te nemen.

Omdat Muzei open source is, zit de Goolge Play Store vol met extensies die de bronverzameling uitbreiden en waarmee je 500px, Reddit, Flickr, Facebook en een aantal andere kunt opnemen.

Wat Muzei echt onderscheidt, is de manier waarop de ontwikkelaar dingen open heeft gelaten voor de ontwikkeling van extensies. De meeste aanpassingen zijn afhankelijk van de bronnen die u toevoegt. Met de app kun je een melding krijgen wanneer een nieuwe achtergrond wordt toegepast en het wijzigingsinterval configureren. Onthoud ook dat sommige achtergronden zo rijk aan kleuren en textuur zijn dat ze de pictogrammen op het startscherm vertroebelen? Muzei lost dat op door de achtergrond standaard te dimmen, die vervolgens kan worden scherpgesteld door eenvoudig op het startscherm te dubbeltikken. Een simpele en elegante oplossing, als je het mij vraagt.

  Twitter-lijsten maken en vastzetten op uw tijdlijn op iPhone en Android

Over het algemeen is Muzei een van de beste wallpaper-apps die ik ooit heb gebruikt, inclusief de beroemde 500 Firepaper. De app is goed doordacht, elegant gebouwd en doet alles wat hij belooft, en nog meer. Een must-have als je een fan bent van Android-aanpassing. Deze gratis app vereist Android 4.2 of hoger om te werken.

Installeer Muzei vanuit de Play Store