Android Wallpaper Switcher met zijn eigen sociale gemeenschap

Net als je denkt dat er genoeg gratis wallpaper-apps beschikbaar zijn in de Play Store, komt er een andere met meer te bieden. Bitmado, door de ontwikkelaar een ‘shuffling wallpaper engine’ genoemd, is een gratis toevoeging aan het genre die een constante aanvoer van nieuwe achtergronden levert, zodat je niet telkens hetzelfde oude saaie startscherm hoeft te bekijken wanneer je je apparaat ontgrendelt. Het is een live wallpaper die automatisch door verschillende achtergronden bladert, ze selecteert uit de inhoud en feedback van zijn Reddit-achtige community, waarmee gebruikers hun eigen afbeeldingen kunnen uploaden en die van andere bitmado-leden kunnen up- of downvoten. Het is net als Muzei, maar met sociale elementen die extensies vervangen.

Het beste van bitmado is dat je specifieke behangcategorieën kunt volgen, Mados genaamd, waarmee je het soort behang kunt beperken dat het naar je toe stuurt. Bovendien kun je reputatiepunten verdienen door afbeeldingen te uploaden, waardoor je wallpapers die je leuk vindt naar de top kunt stoten.

  Controleer welke toepassingen u het vaakst gebruikt [Android]

Wanneer je de app voor de eerste keer start, kun je de app gaan gebruiken in de gastmodus (in dat geval kun je niet stemmen op afbeeldingen en worden de achtergrondopties ook beperkt), of log je in via je Facebook- of Google+ account. Nadat je naar het hoofdscherm bent gesprongen, is het eerste wat je hoeft te doen bitmado instellen als je live wallpaper. Om dat te doen, tik je op ‘stel nu live wallpaper in’ en selecteer bitmado in het menu dat volgt.

Als het gaat om de behangkeuzes die je tot je beschikking hebt, zijn er veel. De voorpagina geeft u toegang tot afbeeldingen die momenteel populair zijn onder bitmado-leden, gesorteerd in de categorieën Hot, New, Weekly, Monthly en All Time.

  Een sluitknop toevoegen aan tabbladen in Firefox Android

Als u op een afbeelding tikt, kunt u deze op volledig scherm bekijken, omhoog stemmen, omlaag stemmen of er een stoot op geven. Je kunt er ook voor kiezen om het geselecteerde item te plakken, waardoor het als je enige achtergrond wordt ingesteld, waardoor de shuffle-functie automatisch wordt uitgeschakeld.

bitmado herbergt een heleboel achtergrondcategorieën, waaronder ruimte, abstract, natuur, landschap, kleuren enz., die allemaal kunnen worden bekeken vanuit het ‘Verkennen’-scherm dat toegankelijk is via het uitschuifbare navigatiemenu. Gebruikers kunnen hun favoriete categorieën volgen, waardoor ze naar het scherm Mados beheren worden verplaatst, van waaruit ze later afzonderlijk kunnen worden verwijderd.

  Wi-Fi-wachtwoorden delen van Android naar elke smartphone

U kunt een bijdrage leveren aan de community met de optie ‘Afbeelding verzenden’ in hetzelfde menu. In het scherm Instellingen kunt u de shuffle-frequentie en de te gebruiken sortering (Hot, New, etc.) instellen.

U kunt bitmado gratis naar uw apparaat downloaden via de onderstaande link. Probeer het uit en laat ons weten wat je van de app vindt.

Bitmado installeren vanuit de Play Store