Angry IP Scanner Review (2021) voor netwerkscannen

Afhankelijk van wie je het vraagt, hoor je misschien dat Angry IP Scanner een van de meest populaire IP-scantools op de markt is, die de voorkeur hebben van netwerkbeheerders, scriptkiddies en professionele bug bounty hunters.

Zoals je je kunt voorstellen, is Angry IP Scanner een tool waarmee je naar IP-adressen kunt scannen. Dit is nogal suggestief, aangezien het eigenlijke doel in de naam van de tools zit; afgezien van het boze deel, verraadt de naam het.

U zult echter snel ontdekken dat het scannen naar IP-adressen niet het enige nut van deze tool is. Het kan u ook een heleboel aanvullende details geven over de host die u scant, zoals de ping, hostnaam, open poorten en webserver (indien beschikbaar).

Angry IP Scanner REVIEW

Open source, multi-platform

Eerst en vooral is het vermeldenswaard dat Angry IP Scanner wordt uitgebracht met een open-sourcelicentie. GPLv2, om precies te zijn. Dit houdt in dat u het gratis kunt downloaden, gebruiken en zelfs wijzigen.

Het is echter ook een uitnodiging voor beginners om lichtvaardig te werk te gaan, vooral als ze de implicaties van het downloaden en uitvoeren van open-sourcesoftware op hun machines niet volledig begrijpen.

Verderop werkt Angry IP Scanner als een charme op alle populaire platforms, waaronder Windows, Mac OS en Linux. We komen daar later op terug, in de sectie systeemvereisten.

Als je een gevorderde gebruiker bent die de weg weet in programmeren en je niet bang bent om je handen vuil te maken, kun je ook zelf de broncode van Angry IP Scanner downloaden en compileren.

Systeem vereisten

Voordat we verder ingaan op het installatieproces van Angry IP Scanner, moeten we vooraf vaststellen of uw machine dit ondersteunt. Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar de systeemvereisten van Angry IP Scanner:

Besturingssysteem:
Ramen:
10, 8.1, 8, 7, XP, 2000, ME, 98 (32/64 bit)

Mac OS:
minimaal ondersteunde versie is 10.10 Yosemite

Linux:
Ubuntu, Debian, Mint, Fedora, RedHat, Mageia, openSUSE (32/64 bit)

Opslagruimte:
ten minste 50 MB vrije HDD- of SSD-ruimte

Geheugen:

Softwarevereisten:
minimaal Java/OpenJDK 8, versie 11 wordt aanbevolen

Zoals je kunt zien, heb je geen supercomputer nodig om Angry IP Scanner uit te voeren. Als u de oude versie van Angry IP Scanner (2.21) downloadt van de officiële website, hoeft u deze niet eens te installeren.

  Wat zijn in-ear monitors en wie zou ze moeten gebruiken?

Het spreekt voor zich dat u ook een netwerkadapter nodig heeft en dat u zich daadwerkelijk op het netwerk bevindt waarop u de scan wilt uitvoeren. Als u een scan via internet wilt uitvoeren, heeft u ook een werkende internetverbinding nodig.

Angry IP-scanner installeren

Angry IP Scanner implementeren op uw Windows-pc (sorry, we hebben het alleen daar getest) is een wandeling in het park. Ondanks het ietwat technische karakter van de app, is het installeren helemaal niet ingewikkeld.

Nadat u het uitvoerbare installatiepakket van de officiële website hebt gedownload, hoeft u het alleen maar uit te voeren, beheerdersrechten te verlenen en een installatiepad op uw pc te definiëren.

Zodra u dat doet, hoeft u alleen maar op de knop Installeren te drukken en te wachten tot het proces is voltooid.

Als u de oudere versie downloadt die we hierboven noemden, is het installeren van het programma helemaal niet nodig. U hoeft alleen het uitvoerbare bestand uit te voeren en de app te gaan gebruiken.

U kunt echter ook het menu Utils gebruiken om snelkoppelingen op uw systeem te implementeren als u dat wilt. Bekijk onze screenshot hieronder als je hulp nodig hebt bij het bedienen van het menu.

Gebruiksvriendelijke interface

Als je het eenmaal hebt gestart, word je begroet door het hoofdvenster van Angry IP Scanner en een welkomstscherm met een aantal echt nuttige tips die je kunnen helpen deze tool beter te begrijpen.

Als u de tips niet nodig hebt, sluit u gewoon het venster Aan de slag en laten we de tool een tijdje verkennen.

Angry IP Scanner heeft geenszins een moderne uitstraling. Op het eerste gezicht lijkt het een spreadsheet met hier en daar wat extra features. Waar je echter naar kijkt, is een extreem krachtig hulpmiddel in gebruiksvriendelijke kleding.

Als je een beetje ervaring hebt met netwerktools, zou het geen probleem moeten zijn om de app en zijn specifieke terminologie te begrijpen. Zo niet, dan had je dat welkomstscherm met handige tips misschien niet moeten overslaan. Maar goed dat je het terug kunt brengen door op F1 op je toetsenbord te drukken, hè?

Doet wat het zegt, zonder woede

Sta je te popelen om Angry IP Scanner te gebruiken? Goed, dus je hoeft het alleen maar een doel te geven en op de Start-knop te drukken. U kunt ervoor kiezen om een ​​reeks IP’s te definiëren, willekeurig in een bepaald bereik te scannen of een tekstbestand met IP-adressen te laden met behulp van het contextmenu IP-bereik.

  Wat is 'gemengde inhoud' en waarom blokkeert Chrome dit?

Uw hostnaam wordt automatisch in het specifieke veld getypt, zodat u uw apparaat gemakkelijk kunt herkennen tussen de machines die u gaat scannen. Probeer het gewoon en voer een scan uit met de standaardinstellingen om het in actie te zien. Best snel, toch?

Het programma moet gedetecteerde IP-adressen, ping-waarde, hostnaam en geopende poorten weergeven. Als u niet tevreden bent met de scanresultaten, kunt u het netmasker altijd wijzigen via het vervolgkeuzemenu naast de knop Start.

Extra ophalers inbegrepen

Als je de handige tips al hebt gelezen, goed voor je; u weet waarschijnlijk wat een fetcher is en wat hij doet. Zo niet, dan vertellen we het je toch. Een fetcher geeft je specifieke details over de host, of je nu op zoek bent naar zijn ping, geopende poorten of hostnaam.

Verder is het je misschien opgevallen dat Angry IP Scanner je standaard drie fetchers biedt. Dus, naast het IP-adres van de host, kunt u ook zien hoeveel open poorten deze heeft, de hostnaam en de ping-waarde.

Als je meer details over de host nodig hebt, zoek je de knop rechts van de Start-knop en klik je er stevig op. Vanuit het nieuw geopende menu kun je nieuwe ophalers voor je project kiezen. Namelijk:

TTL
Mac adres
Opmerkingen
Gefilterde poorten
Web detecteren
HTTP-afzender
NetBIOS-info
Pakketverlies
Http-proxy
MAC-leverancier

Selecteer gewoon degene waarin u geïnteresseerd bent en klik op de knop Toevoegen (pijl naar links) om ze toe te voegen aan de lijst Geselecteerde ophalers. Nu zal elke scan die u vanaf dit punt doet, aanvullende informatie over de host retourneren, op uw verzoek.

Resultaten exporteren naar verschillende formaten

Nadat u klaar bent met het uitvoeren van de scans, kunt u de resultaten op uw pc opslaan, zodat u een andere keer gemakkelijk aan uw project kunt werken. Het exporteren van resultaten kan worden gedaan met behulp van de juiste functies in het menu Scannen.

Als u alle resultaten wilt opslaan, is een snellere manier om de sneltoetscombinatie CTRL + S op uw toetsenbord te gebruiken. U kunt ook een aantal resultaten selecteren en de functie Selectie exporteren in het menu Scannen gebruiken om alleen geselecteerde items op te slaan.

  Vind de beste Pokemon om te evolueren met behulp van IV-statistieken in Pokemon Go [Guide]

Angry IP Scanner kan resultaten in vier verschillende formaten exporteren: TXT, CSV, LST en XML. Bovendien kunt u zelfs eerder opgeslagen bestanden op uw pc laden met behulp van de functie Resultaten laden in het menu Scannen.

Bonus: als je gepassioneerd bent door dingen op te schrijven en lijsten te beheren, zul je blij zijn te weten dat Angry IP Scanner ook een sectie Favorieten heeft die je kunt gebruiken. Selecteer gewoon de hosts waarin u geïnteresseerd bent en druk op CTRL + D op uw toetsenbord.

Als u uw favorietenlijst wilt zien, gaat u eenvoudig naar Favorieten -> Favorieten beheren. Verrassing, ze zijn er allemaal!

Eenvoudig te configureren

Angry IP Scanner is eenvoudig te configureren, maar alleen als je weet wat je doet. U kunt de vertraging tussen het starten van threads vergroten, het maximale aantal threads aanpassen, de pingmethode wijzigen, dode hosts scannen, een time-out voor de poortverbinding instellen en zelfs de systeemtaal kiezen.

Om deze wijzigingen aan te brengen, moet u het venster Voorkeuren openen in het menu Extra. De instellingen die je kunt aanpassen zijn netjes geordend in tabbladen en hebben vrij intuïtieve beschrijvingen, dus je kunt echt niet fout gaan.

U kunt het venster Voorkeuren openen door rechtstreeks vanuit het menu Extra te gaan of door op CTRL + SHIFT + P op uw toetsenbord te drukken.

Gebruiksvriendelijke, lichtgewicht en toch krachtige IP-scanner

Alles bij elkaar genomen is Angry IP Scanner, ondanks zijn beperkte omvang, een krachtig hulpmiddel dat u kunt gebruiken voor beoordelingen van netwerkbeveiliging. Het kan extreem snel naar IP-adressen, poorten, hostnamen, MAC-adressen, NetBIOS-info en pakketverlies scannen.

Angry IP Scanner wordt geleverd met een gebruiksvriendelijke interface, maar het vereist een beetje knowhow als je er handig mee wilt zijn. U kunt het eenvoudig configureren en het implementeren ervan kost niet veel tijd.

Last but not least kan het resultaten opslaan en laden, waardoor het uiterst eenvoudig is om een ​​speld in uw huidige projecten te plaatsen en er later, indien nodig, aan verder te werken.