Animoji gebruiken op de iPhone X, XS en XR

Als je een iPhone X of nieuwer hebt, is er een handige functie genaamd Animoji (afkorting van geanimeerde emoji) die je emoji-spel een tandje hoger kan maken. Hier leest u hoe u het kunt gebruiken.

Animoji gebruikt de camera aan de voorzijde van de telefoon om je gezichtsuitdrukkingen te volgen en vertaalt deze vervolgens naar verschillende karakters op het scherm om ze tot leven te laten komen. Je kunt kiezen tussen verschillende wezens zoals een kat, hond, kip, dinosaurus of eenhoorn, of je eigen “Memoji” maken die precies op jou lijkt. Hier leest u hoe u aan de slag kunt gaan.

Toegang krijgen tot Animoji

Animoji is in wezen een iMessage-app, dus je hebt er toegang toe in de Berichten-app. Begin met het openen van een gesprek in Berichten en tik vervolgens op de knop onderaan met een apengezicht.

  Startpagina, mappen en app-info inschakelen in de Chrome App Launcher

Dit brengt Animoji naar voren, zodat u het kunt gaan gebruiken.

Animoji . gebruiken

De eerste Animoji die verschijnt, is het karakter van de aap, maar je kunt naar rechts scrollen en kiezen tussen een heleboel verschillende karakters. Je iPhone houdt je gezichtsuitdrukkingen continu bij en toont ze in realtime op het personage dat je hebt gekozen. Tik op de rode opnameknop in de rechterbenedenhoek van het scherm om te beginnen met het opnemen van een korte video.

U kunt video’s van maximaal 30 seconden opnemen. Om de opname te stoppen, drukt u nogmaals op de opnameknop.

  Hoe een verwijderde miniatuur van de nieuwe tabbladpagina van Chrome te herstellen

Om die opname naar je vriend te sturen, tik je op de pijlknop die nu de opnameknop heeft vervangen. Dit wordt verzonden als een soort geanimeerde GIF. Als je het naar iemand stuurt die Android gebruikt, wordt het weergegeven als een standaardvideo.

Als u een stilstaand beeld van een Animoji wilt verzenden in plaats van een video, kunt u op elk gewenst moment op uw Animoji tikken. Hiermee wordt een afbeelding gemaakt die u kunt verzenden.

Hoe maak je een memoji

Om uw eigen “Memoji” te maken die op u lijkt, veegt u naar links en tikt u op de knop “+”.

Hiermee begint het creatieproces en je kunt verrassend gedetailleerd worden dankzij alle verschillende opties die Apple heeft geboden.

Waar ‘Skin’ staat, kun je naar rechts scrollen om naar het volgende gedeelte van het creatieproces te gaan.

  Video's converteren voor weergave op meerdere platforms: Wondershare Video Converter [Review]

Wanneer je klaar bent met het maken van je Memoji, klik je op “Gereed” in de rechterbovenhoek.

Je nieuwe Memoji is klaar voor gebruik!

U kunt een Memoji op elk moment verwijderen door op de knop met de ellipsen te tikken en vervolgens op “Verwijderen” op het volgende scherm te klikken.