App-mappen maken in het startmenu van Windows 11

De Windows 11 22H2-update komt in oktober 2022 naar alle gebruikers en brengt een lange lijst met functies met zich mee. Van alle nieuwe functies van Windows 11 22H2 is de mogelijkheid om app-mappen te maken in het menu Start een van de beste toevoegingen aan het nieuwste desktop-besturingssysteem van Microsoft. Dit was een van de belangrijkste pijnpunten voor gebruikers die een upgrade van Windows 10 naar Windows 11 hebben uitgevoerd, en het wordt nu opgelost. Microsoft werkt zelfs aan een aankomende Windows 11-functie waarmee je app-mappen op het bureaublad kunt maken. Dat is cool, toch? Desalniettemin gaan we in dit artikel leren hoe u apps kunt groeperen in een map in het menu Start.

In deze zelfstudie hebben we stappen opgenomen om app-mappen te maken in het Windows 11 Start-menu, samen met de stappen om de app-mappen een naam te geven en ze te verwijderen. Laten we met die opmerking beginnen.

Opmerking: om app-mappen te maken in het menu Start op Windows 11, moet u zich op het Release Preview-kanaal bevinden (build 22621 of hoger). Momenteel werkt de app-mapfunctie alleen voor Windows Insider. Algemene gebruikers krijgen de app-mapfunctie in oktober 2022 als onderdeel van de Windows 11 22H2-update.

  Locatiegebaseerde functies gebruiken zonder locatietoegang in te schakelen [Windows 10]

Met dat uit de weg, zijn hier de stappen die u moet volgen om app-mappen te maken in het Windows 11 Start-menu:

1. Om te beginnen, moet u eerst het menu Start openen. Druk hiervoor op de Windows-toets of klik op het Windows-pictogram op de taakbalk.

2. Voordat u een app-map maakt, moet u naar het gedeelte “Alle apps” in het Startmenu gaan en naar “Pin to Start” gaan met alle apps die u in een map wilt combineren.

3. Vervolgens kunt u een app naar een andere app slepen om direct een app-map in Windows 11 te maken. Je kunt desgewenst meer dan 12 apps naar een map slepen, maar het zal uitbreiden naar een schuifbare interface.

1. U kunt een app-map ook een label geven in het menu Start. Open gewoon de map en klik op de optie “Naam bewerken” bovenaan en hernoem de app-map.

2. Daar heb je het! Gelabelde app-mappen in het menu Start op Windows 11.

  Hoe u de functie voor het koppelen van uw telefoon op Windows 10 uitschakelt

Nu voelt de functie op dit moment barebones, omdat er geen directe manier is om programma’s in app-mappen toe te voegen of te verwijderen. Als u apps wilt verwijderen, moet u ze allemaal afzonderlijk verwijderen en kunt u de map niet rechtstreeks verwijderen. Dit is hoe het werkt:

1. Om een ​​app-map te verwijderen, sleept u alle apps uit de map.

2. Ten slotte wordt de app-map in het menu Start verwijderd.

Over het algemeen voelt de app-mapfunctie in Windows 11 tekort en vereist deze meer aandacht. Microsoft moet het gemakkelijker maken om apps toe te voegen aan of te verwijderen uit de map voordat de functie wordt vrijgegeven in Windows 11 22H2.

Veelgestelde vragen (FAQ)

V. Hoe maak ik app-mappen aan in het Windows 11 Start-menu?

Open het menu Start en sleep een app naar een andere app om een ​​app-map te maken in Windows 11. Je kunt onze stapsgewijze zelfstudie volgen voor gedetailleerde instructies.

V. Hoeveel apps kunt u toevoegen aan app-mappen in het Windows 11 Start-menu?

  Hoe u uw locatie- en taalinstellingen op Windows 10 kunt wijzigen

U kunt zoveel apps toevoegen als u wilt. In de standaardinterface ondersteunt de app-map maximaal 12 apps, en als u meer apps toevoegt, wordt deze uitgebreid tot een schuifbare interface.

V. Ik kan geen app-mappen maken in Windows 11. Waarom?

De functie is momenteel alleen beschikbaar voor Windows 11 Insider-gebruikers in het Release Preview-kanaal. In oktober 2022 is de Windows 11 22H2-update voor iedereen beschikbaar, waarna algemene gebruikers deze functie kunnen gebruiken.

Dus dit is hoe je apps kunt groeperen in een map in het Startmenu op Windows 11. Je kunt meerdere app-mappen maken voor productiviteit, kantoortools, muziek, werk, enz. De app-mapfunctie in Windows 11 is niet vergelijkbaar met Windows 10 en biedt een kleinere voorbeeldruimte, maar het werkt niettemin. Hoe dan ook, dat is alles voor deze gids. Als u live-tegels op uw Windows 11-bureaublad wilt toevoegen, kunt u dat doen met een app van derden. En om het Windows 11 Start-menu verder aan te passen, volgt u ons gekoppelde artikel. Tot slot, als je nog vragen hebt, laat het ons dan weten in het commentaargedeelte hieronder.

gerelateerde berichten